Hoppa till innehåll

Aktuella diskussioner


SENASTE NUMRET

Studio 4-2014

Mixologi Hiphop del 2/2, Reportage: Dead by April och NONONO. Tips i Logic, Cubase, Live & Reason. Maxa din datorstudio. Test av Apollo Twin, Softube Console 1 med mycket mera med mera.

STUDIO SPECIAL: VINTAGE 2013

Vintage Special 2013

GOD JUL ÖNSKAR STUDIO! UNIKT SAMLINGSNUMMER GRATIS! endast i pdf om klassiska vintage-prylar! Klicka på omslaget för att se innehållet!

PLUSMEDLEM 1 ÅR FÖR 279 KR!

ARTIKLAR & VIDEOGUIDER!

Som Plusmedlem får du tillgång till över 700 artiklar från Studio, och över 80 videoguider i inspelning & mixning! Allt via din webbläsare, läsplatta och mobil! KOLLA IN VÅR TRAILER HÄR!

VIDEOGUIDE: Joy Deb & låten You

3 timmar mixvideo

Joy Deb visar hur han producerat och mixat melodifestival-vinnarlåten "You" med Robin Stjernberg. Köp den för 45 kr. Du som är prenumerant eller plusmedlem ser den kostnadsfritt här!

VIDEOGUIDE: Så gjordes låten Never Mine med David Myhr

3 timmar videoguide

David Myhr visar hur han skrivit, producerat och mixat 60-talsinfluerade låten "Never Mine" Köp den för 45 kr. Du som är prenumerant eller plusmedlem ser den kostnadsfritt här!

VIDEOGUIDE: Rob & Nino

3 timmar mixvideo

Ivar Lisinski visar hur han producerat och mixat house/dubstep-låten "I Just Wanna" med Rob & Nino. Köp den för 45 kr. Du som är prenumerant eller plusmedlem ser den kostnadsfritt här!

VIDEOGUIDE: Electric Boys

2 timmar mixvideo av rocklåten "Put your arms around me"

Carl-Michael Herlöfsson visar hur han mixat låten "Put your arms around me" med Electric Boys. Köp den för 45 kr. Du som är prenumerant eller plusmedlem ser den kostnadsfritt här!

VIDEOGUIDE: Norlie & KKV

2,5 timmar mixvideo av poplåten "Där jag hänger min hatt"

Fredrik Sonefors visar hur han producerat och mixat Norlie & KKV-låten, "Där jag hänger min hatt". Köp den för 45 kr. Du som är prenumerant eller plusmedlem ser den kostnadsfritt här!

Studio Special: Inspelning & mixning 2012

Unikt samlingsnummer om inspelning, mixning, mastring och massor av proffstips. Allt på 196 sidor! Läs mer här!

Studio Special: Logic 2012

Nu kan du köpa vår 100-sidiga tidning med våra bästa tips i Logic. Köp papperstidningen här. Köp som pdf här!

VIDEOGUIDE: Ollie Olson

3 timmar mixning av pop/rocklåten "Your love is"

En av Sveriges mest meriterade mixare, Ollie Olson, tar sig an pop/rock-låten Your Love Is och visar dig hur han i detalj vässar soundet till perfektion. Köp den för 45 kr.

Senaste låtarna


Senaste artiklarna (Plusmedlem)


Senaste videorna (Plusmedlem)


Senaste blogginläggen


Senaste enkäten

 • Spelar du i band?
  sep 16 2013 10:20 Liveljud är ett ofta förekommande ämne i tidningen Studio. Vi...

Behringer BCF2000, hur göra mjukare faderrörelser


 • Please log in to reply
Det finns 4 svar på detta ämne

#1 hwasser

hwasser

  Medlem

 • Medlem
 • PipPip
 • 705 Inlägg:

Skickat 2012-06-29 - 13:47

Tja, har precis skruvar ihop mixern efter ha pillat lite i den. Nu rör sig alla faders mycket mjukare.

Bild

Jag tog inte bort alla skruvar, utan drog ner alla faders böjde upp plastskalet lite lite så att jag kunde nå skruvarna under (böj inte för mycket! :P ). Skruvarna på baksidan behöver också eventuellt skruvas bort. Raden längst ner behövs inte skuvas bort.

Följde den här filmen från tuben

Det är alltså bokstavligen ett vitt hjul, med en motor under som drar en "cykelkedja" i gummi upp och ner som drar varje fader upp och ner.

Jag tog även en droppe olja som jag kletade ner längs faderspakarna med ett smalt plektrum på dom som gled lite ryckigt, sen drog jag fadern upp och ner lite så den fick olja in spåret lite grann. Du kan lossa faderhattarna genom att ta en smal skruvmejsel och vicka underdelen lite lite uppåt längst ner och upp sett uppifrån.

Nu är dom iaf tystare, har mer motstånd (dvs, dom rör sig mer smooth, mjukt och fint än innan) och dom motarbetar mig inte lika hårt om jag skulle göra det. Råkar du spänna dom för hårt är det nog ingen fara, råkade gör det först, men då när jag satte på mixern så kunde dom bara röra sig en cm när dom ville tillbaka, försök hitta en bra balans mellan det som är tillräckligt lätt för motorn och skönt för fingrarna.

En kort guide för öppning av mixern:
http://home.kpn.nl/f...a B-Control.pdf

Det är plastflik som håller ihop sidgrejerna på mixern som eventuellt måste dras loss för att få av dom, skruvarna på sidorna gör ett tillräckligt bra jobb för att hålla ihop dom efterråt.

#2 Jaker

Jaker

  Medlem

 • Medlem
 • PipPip
 • 212 Inlägg:

Skickat 2012-06-29 - 14:13

Jag får hem en bcf2000 idag förhoppningsvis. Tackar för detta!

#3 hwasser

hwasser

  Medlem

 • Medlem
 • PipPip
 • 705 Inlägg:

Skickat 2012-07-05 - 19:35

Vill lägga till en grej, fadersen blev känsligare i cubase (!!!??). Förr så hoppade dom ganska stora nummer upp och ner när man rörde dom, nu kan jag ändra volym från typ -11.61 till -11.67 osv, (innan hoppade dom ungefär .50 på varje förflyttning)

#4 Jaker

Jaker

  Medlem

 • Medlem
 • PipPip
 • 212 Inlägg:

Skickat 2012-07-05 - 19:39

Gött! Jag har inte kommit så långt än. Men att använda en controller har helt revolutionerat min arbetsgång. Jag gillar det skarpt!

#5 Halkbi

Halkbi

  Medlem

 • Medlem
 • PipPip
 • 473 Inlägg:

Skickat 2012-08-13 - 12:13

Visa inlägghwasser, den 2012-07-05 - 19:35, sa:

Vill lägga till en grej, fadersen blev känsligare i cubase (!!!??). Förr så hoppade dom ganska stora nummer upp och ner när man rörde dom, nu kan jag ändra volym från typ -11.61 till -11.67 osv, (innan hoppade dom ungefär .50 på varje förflyttning)

Intressant! Har kört BCF2000 en del och kunnat konstatera att de inte är särskilt trevliga så som de kommer från fabrik, i och med rasslet och okänsligheten. Har känt till att man kan spänna remmarna för att få bort rasslet men aldrig jobbat med en servad enhet. Blev ju mycket mer prisvärd nu när man vet att man kan få fason på känsligheten med :)
ietendalrockparty.blogspot.se - Min musik- och ljudblogg!

"Hear that? It's about a 64th note off."
0 person(er) läser just nu detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar