Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

karl

Gick med 22 aug 2004
Utloggad Senast aktiv feb 27 2011 03:24

Inlägg har jag skrivit

I ämnet:song to the frozen people

2008-05-17 - 22:24

Tnx monograph,Lilleman och Matthew för era öron och kul att ni tycker det funkar..visst en del åsikter om reverbet på Sara's sång...tycker det funkar hyffsat men det som jag tycker är schysstast är att vi har aldrig träffats eller ens pratat IRL med varandra utan bara via e-post och skickat wav's fram och tillbaks under någon vecka och sedan det här...kul som fan iaf...tnx igen  /  karl

I ämnet:problem med låtuppladdning, bara jag?

2008-04-01 - 15:27

Visa inläggOlsberg, den 2008-04-01, 15:07, sa:

Angående felmeddelandet

Citat

There was an error attempting to move the file to it's storage directory. Please contact an administrator
Här behöver jag hjälp med felsökning (sitter i skickning av tidning denna vecka och hinner inte felsöka själv). Eftersom andra lyckas med uppladdningar, speca följande:
1. Vilken avdelning/genre som ni laddar upp till
2. Vilket filformat låten är i
3. Hur stor i megabyte räknat som filen är.

Prova gärna att ladda upp till annan genre. Skicka mig PM vilka låtar som ska tas bort så kommer de inte synas.

Angående

Citat

One of the fields you completed had more data than is allowed.
Kan det vara så att fältet Inspelningsår har fel format? Det ska vara i stil med "2008", alltså fyra siffror.


ska testa en del....

I ämnet:problem med låtuppladdning, bara jag?

2008-03-30 - 08:41

Visa inläggUltravåld, den 2008-03-30, 02:45, sa:

Vet inte om den här ligger rätt, mod får väl i annat fall steka mej upp och ner över sakta eld inför en hukande offentlighet, eller nåt.

Har inte kunnat ladda upp låtar idag eller igår, följande felmeddelande levereras:

"There was an error attempting to move the file to it's storage directory. Please contact an administrator"

Känns detta igen av någon annan?

(Kontakta admin stod det visserligen men jag tänkte att stackars Olsberg får väl pm så det räcker och blir över, och om det är flera andra som har problemet så kan den här tråden få bli en fyrbåk i vår gemensamma frustrations ginungagap, och olsbergs pm-inbox därmed kanske skonas något)
samma problem  :P  och jag pm:a Olsberg :)

I ämnet:sjunger hon falskt

2008-03-29 - 00:22

precis... en oktav är indelad i 1200 cent...cent är den enhet man mäter toners inbördes förhållande och använder för stämning och kan säkert mäta upp intonationen hos sångare...men ett belysande exempel på hur känsligt vårat tempererade västerländska tonsystem är att tex. en kvint typ a4-e5 stäms alltså lite ihopklämd i förhållande till en ren kvint och differensen är c:a 0.6 cents avvikelse från en ren kvint och samma små avvikelser till alla intervaller ger till slut en bra temperering och allt faller ut i den västerländska meantone tempereringen...annorlunda är det med utomeuropeiska tonsystem där den sk."neutrala tersen" (ton mellan moll& durtersen)fortfarande finns och som ovan sas fanns även i "våran musik" förr i tiden men finns fortfarande i en del musik....men det handlar om vana att lyssna till dom intervallen eller tonerna och har man spelat eller lyssnat tillräckligt så betraktar man inte dom som "falska" utan snarare ett avvägt uttryck i melodier....väldigt ovanligt är alltså att sångare också dom man med öronen uppfattar som tonala (låter bra,tonsäkra) inte prickar dom små avvikelserna i vårat tempererade system så visst finns det en ganska stor tolerans och det säger en hel del om dom sångare som vi uppfattar som falsksångare......

Visa inläggDivineCo, den 2008-03-28, 13:35, sa:

Det var som stolle säger kanske ett skämt. Att intetsägande men rent sjungande sångare kunde använda autotune för att med en mer personlig intonation kanske sälja mer skivor. Som Håkan typ inte för att Håkan använder autotune.

Håller förövrigt med tbruce om att Håkans falsksång är betydligt överdriven och att många misstolkar andra svajjiga faktorer(frasering, teatralisktutspel, timing etc.) som att det skulle vara falskt.
Visserligen sjunger Håkan falskt men betydligt mindre än alla tror och framföralt med ett mer medvetet val.

För övrigt sjunger alla sångare falskt. Van Morrison, Rod Stewvart, Tom Jones ja tom Freddi Mercury.
Men om allt var autotunat och rent på centnivå skulle dom flesta antagligen tycka att dom inte var lika fantastiska sångare som alla dessa tre var och är fast på lite olika sätt.

I ämnet:reflection

2007-02-25 - 20:02

equality, den 25 February 2007, 17:51, sa:

pwayne, den 24 February 2007, 18:14, sa:

Shit, får nog hålla med Equality; jag gillar den första tagningen bäst och även om ljudet är ganska skräp så är feelingen och rummet och närheten/närvaron hög!
Det känns som intimiteten försvinner på den nya även om den förståss fortfarande är bra.
Skulle vart kul att höra mellanvarianten för det var en sådan som låg uppe och försvann?
Hursomhelst är låten bra men jag skulle vilja höra en avskalad version som "orginalet" i tempo och tonart men med bra ljud!

Bye the way och off-topic:
Jag lyssnade på den försvunna versionen häromdagen då jag var hemma och febersjuk. Jag lyssnade genom min sambos laptop och skrev en kommentar. Jag var rätt väck i huvudet och öronen så det blev en ytterst enkel kommentar. :(
Dagen efter skulle jag kolla tråden igen men kunde inte hitta den...konstigt B) ...jag sökte igenom formet (både det nya och gamla)...hm...jag är säker på att jag skrev....Jag sökte på mig själv och mina senaste inlägg: Inget!!  :)  :D Skumt.......Sedan kommer jag på vad jag drömt under natten:  :)
Jag drömde att Equality hade lagt ut en helsidesannons i fyrfärg med sin avatar på Lysekils-Postens första sida:
Föreställ er Equalitys avatar som bakgrundsbild i fyrfärg med Lysekilspostens ordinarie framsida trycks ovanpå, vilken reklamplats!!
Det var jävligt fräckt och jag undrade vad fan hade hade betalt för denna fyrfärgsreklam i en i övrigt helsvart tidining.
Nåväl när jag insåg att jag haft denna dröm började jag ifrågasätta om jag verkligen hade hört Karls låt och skrivit något.....kanske febern spelat mig spratt. :)
När jag senare under gårdagen läste om försvunna trådar och kapade moderatorlogin blev jag lite lugnare... :) ....men Equalitys annons.....vad fan kan den ha kostat???
Jo, jag fick sälja segelbåten och min nya Ibanez för den där annonsen. Uj ruggigast tänkbara mardröm!  :D  :P
  :P  :D  :)