Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket
- - - - -

Guitar mutations, skruvade gitarrer ger stort ljudGuitar Mutations handlar, som namnet antyder, om gitarrljud som har muterats till att låta mer effektfullt.

Produkttyp: ljudbibliotek.
Tillverkare/kontakt: Camel Audio (www.camelaudio.com).
Format: vst, rtas, asio och fristående (Windows), vst, au, rtas, core audio och fristående (Mac).
Pris: cirka 485 kronor inkl. moms.

Det är allmänt känt att Camel Audios Alchemy är en av de mest spännande syntpluggarna på marknaden. Men eftersom Alchemy är så avancerad är det inte alla användare som slöjdar egna ljud. Det har tillverkaren uppmärksammat genom att släppa en kostnadsfri så kallad player-plugg som kan ladda in ljud, men med vars hjälp du inte kan ändra ljuden speciellt mycket. I stället kan du på känt manér köpa till ljudpaket.
Det senaste tillskottet i Camel Audios utbud fokuserar på gitarrer, men inte vanliga sådana. Nej, eftersom Alchemy är en hybridsynt som blandar syntes med sampling handlar det om strängljud som vridits till ett par varv. Totalt innehåller Guitar mutations två gigabyte gitarrsamplingar som förändrats till att låta allt från väldigt vackert till verkligen konstigt.
Bland de 150 ljudinställningarna är vi mest nöjda med de atmosfäriska och ambienta klangerna. Namnkunniga ljudmakare som Arksun och Biomechanoid visar att okonventionella ljud­alstringsmetoder som granulärsyntes inte nödvändigtvis behöver betyda oljud. Ackord- och arpeggioinstrumenten är som sig bör de som är minst användbara i längden, men bland de andra inställningarna finns en hel del guldkorn. Du som är ägare av den fullstora Alchemy kan ju självklart jobba vidare med de ljud som du gillar.


Bifogad bild: Guitar-Mutations.png


Sammanfattning
På det stora hela ger de muterade gurorna inte en fullödig provkarta över vad Alchemy klarar av. Men det är ett ytterst intressant tillskott i arsenalen för dig som gillar stora ljud med strängar i botten.

Betyg
Ljudkvalitet: 4
Stabilitet/belastning: 4
Funktioner: 3
Användarvänlighet: 4
Prisvärde: 4

0 Comments