Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

Die Hard

Gick med 22 jan 2011
Ej aktiv Senast aktiv Igår, 12:12

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-03-23 - 21:15

Kolla in på lite av deras iron labels serie om det är någon där som kan vara av intresse. Jo ibanez har de skönaste halsarna spela på. Hade senast en rga 121 som köpte på blocket. Men halsstången var trög så in i helvete och lämnade in den på service/smörjning och när den sen var dags att justera den igen pga av vädret så insåg jag att det var samma problem igen så sålde av den. Annars hade jag aldrig sålt den.


I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-03-23 - 14:02

Ja lisensierade FR bör man undvika. De håller dessutom inte stämningen så värst bra. Om man inte är mycket för att svaja och väljer att blocka stallet så är det okej. Men först och främst har du testat olika ibanezer så du vet att om du kommer att trivas med halsen? Det är ju A och O med en gitarr. Inte haft någon ibanez på ett bra tag nu men kommer investera i en igen så småningom Samlingen känns inte komplett utan en. .Har testat även alla sorters ibanezer med deras olika halsar så räcker för min del läsa vilken hals det är för att veta om det är rätt halsar för mig. Nu för tiden verkar det mest hänga fenders och gibsons i musikaffärer så säga gå till närmaste butik och testa olika ibanezer funkar inte så värst bra. .Bästa sättet ätt få en hyfsat billig ibanez är på olika säljsiter så istället för att köpa en budget ibanez så kan du få en prestigemodell beggad. Hittar du någon som säljer en i närheten av dig så gå dit och testa. Bara för att du gillar JS så innebär inte det att du kommer att gilla hans modellers halsar. Testade en av hans lite dyrare i butik och nä den halsen gillade inte jag. Aldrig varit någon fan heller. Men det är inte det som ska vara avgörande när man köper en gitarr om man är en fan eller inte utan hur väl man trivs med den. Du har ju även premiumklassen som är ett snäpp under under prestige och är klart prisvärda och man brukar se såna ute på försäljning också ibland. Edge zero II har jag inte personligen någon erfarenhet av men det anses bättre ja.Ibanez vidareutvecklade ju flytande stallen. FR har jag bara haft dåliga erfarnheter av och skulle aldrig köpa en gitarr med det igen. Nu gjorde jag det (caparision)på blocket så man ska aldrig säga aldrig haha. Men det är helt blockat så inga problem då. De lisensierade FR är inte i samma storlek som  de vanliga FR heller så man kan inte bara byta ut ett lisensierat till ett vanligt FR heller. En nackdel med ibanez är att de även på vissa dyra modeller har deras egna kassa mickar på och som de flesta ibanezanvändare brukar byta bort omgående.


I ämnet:Kemper profiler på rea

2017-03-22 - 00:37

Ok dags för lite fria, men lika bra som vilka kommersiella som helst, de första profilerna för Mesa Boogie 5:25. Till skilland mot vanliga MB så är det tight botten som gäller här. Gå in på rig exhange och tanka ned på första sidan GrStudios proifiler av stärkaren.Du kommer inte att ångra det. :) 


I ämnet:Skillnaden mellan insert och sends?

2017-03-20 - 21:13

Sen sparar man cpu på send också. Visst kan man slänga på saker som t ex delay som insert om man vill bara man drar ned på wet. Annars dränker man ljudet. Kan iofs vara perfekt om det är något speialljud/effekt man är ute efter.


I ämnet:Cab-impulser, hur funkar det?

2017-03-19 - 19:31

Jäpp har bra koll fast jag inte använt ampsims på sketalänge nu. :P  Du har väl redan ett konvolutionsreverb i din DAW som du kan ladda in cabimpulser i. Om du vill ha möjligheten att ladda in mer än en så verkar det bara finnas en som jag vet som är 64 bit : http://bedroomproduc...ite-amps-nadir/

 

Finns en uppsjö av cabimpulser och många verkar gilla Rosen digitals impulser: http://www.rosendigi...ulse-responses/

Sen har du Red Wires impulser, http://www.ownhammer.com/store/   och choptones har för även för pod att ladda in i

http://shop.choptones.net/cab-ir

 

https://joeysturgist...ions/everything