Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

Die Hard

Gick med 22 jan 2011
Ej aktiv Senast aktiv Idag, 14:37

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Studio tipsar – Så får du garanterat dina mixar att låta bättre

2017-04-21 - 22:35

Helt rätt! :-)

 

Tips på en smidig plugg är MagicAB från SampleMagic, där man kan lägga in flera olika referenslåtar och volymanpassa dem, och enkelt flippa mellan sin egen låt och referenslåtarna. Kostar en dryg femhundring, men är som allt annat kraftigt prissänkt ibland. 

Min åsikt är att det är bättre att börja med att referenslyssna ordentligt först och sen mixa klart. Sen reflyssna igen och gå tillbaka och mixa igen om det behövs. Att sitta och flippa fram och tillbaka skapar lätt förvirring och risken är att man överarbetar och pillar och aldrig blir helt nöjd. Det blir inget flyt i mixandet.


I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-04-20 - 12:24

Hehe, jo men glömde skriva att det hårdaste jag spelar är covers på Dolly Style :))

Nä men jag menar faktiskt sockerbit.
Hittade en tråd om det på gitarrforum
http://www.gitarrfor...-med-sockerbit/
(hoppas länken funkar, skriver nämligen på mobilen)

Jag tänker så här att på mitt förra jobb (en av de två lastbilstillverkarna vi har i landet, och det är inte Volvo ;)) så används maskiner stora som små hus som tillverkar detaljer med tusendelar i tolerans och där minsta lilla signalfel kan resultera i hundratusentals kronor back pga fel mått, så där är det oerhört viktigt att elektrikerna vet vad dom gör när dom byter ut diverse små komponenter i kabelhärvan i elskåpet, men jag har aldrig under mina 25 år på det företaget sett nån elektriker löda dit nåt utan dom använder både eltejp, sockerbitar och annat för att skarva, och det funkar hur bra som helst. Då känner jag att en liten sockerbit i min lilla gitarr som mestadels används hemma i vardagsrummet inte kan vara så farligt ;)
Tror inte heller att nån kan höra skillnad på en mick som är ditlödd och en som har tex sockerbit.
Att bara tvinna ihop dom är ju givetvis inte bra då det kan börja glappa, men om man använder saker som är gjorda för att skarva ihop saker med borde ju funka.

Som sagt var om du klipper för mycket på micken så blir den nog svårsåld. Är det ändå tillräckligt mycket kvar så är det inget problem.


I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-04-19 - 21:04

En sockerbit? Blir det inte lite för söta toner då? :lol:  Du tänker på quickconnect. Vad jag vet så är det bara EMG som har det. Sen har Seymour Duncan någon annan sort. Om det är originalmicken på ibban så brukar alltid lödtennen på originalmickar vara av hård sort och brukar ta en liten stund att löda bort. Viktigt att man tar det försiktigt då potten snabbt blir varm och låter den vila lite mellan avlödningen. Annars bränner man sönder potten. En lärdom jag fick lära mig. Men annars går det så fort att löda av och löda på för en ny mick att det knappast finns någon anledning skaffa något quick connect. Det kostar ju säkert en slant. Aldrig provat eller hört någon som försökt använda en sockelbit. Problemet blir ju att du vill säkert sälja den gamla micken och få den sålt blir svårt om det är för korta kablar på den så rekommenderar inte det.


I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-04-19 - 11:57

Alltså på vanliga FR så får man sitta och stämma och stämma och stämma och stämma innan det sätter sig. Har man inte bytt strängstorlek eller intonerat om guran så nej man behöver inte göra något åt fjädrarna.för att få i rak linje med kroppen. Det kan se ut så att det behövs innan man stämt den många gånger och blir rätt. Men som sagt var osäker på hur det är med backstop. Men oavsett det handlar ju bara om en gång i såna fall. Men viktigt också att man sträcker på strängarna, vilket minskar antalet stämma om. Det gäller ju även med fasta stall att sträcka på strängarna för att de ska sätta sig.


I ämnet:Behöver hjälp vid val av ibanez

2017-04-18 - 18:01

Om jag inte minns fel så får man inte de problemen med backstopp som man får med FR. Om du vill ta en extra försiktighetsåtgärd, sätt något emellan svajet och kroppen eller öppna och sätt in någon träkloss eller annat passande mellan blocket och träet.