Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

crillemannen

Gick med 28 jul 2005
Ej aktiv Senast aktiv Igår, 20:53

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Jag vill bli artist

2017-07-05 - 14:40

Ja det är mycket som krävs för att bli artist.  Vill du ha lite konstruktiv kritik så tycker jag du borde ta kontakt med en sångpedagog för du behöver jobba på både sången och uttalet en hel del. Sen i övrigt är det bara att försöka skaffa kontakter, jobba med låtskrivare och producenter. 

 

Kör på!


I ämnet:Skamlös promotion A little seed of love

2017-03-12 - 15:59

Lite väl sur sång för min smak.  Med bättre prodd, bättre sång så hade det varit helt ok. 


I ämnet:Shure SM7B, testinspelning sång

2017-03-04 - 12:27

Jag tycker man borde hålla ett 10-20cm avstånd från mickar vid sång även en sm7b. Jag håller med OP att är man väldigt nära mikrofonen så får man en onaturlig pressence på allt, kanske coolt om man vill ha den effekten, men rent generellt så föredrar jag lite avstånd.


I ämnet:Vart vänder man sig om man vill sälja rättigheterna till ens musik?

2017-03-02 - 13:17

Tjena crilleman det var inte igår. Hoppas allt är bra med dig. Jo jag har hört dem. Kollade in deras sida och det verkar ju bra, men det verkar som om dem söker en viss person. Sen ville dem att man skulle lägga upp cv mm. Känns som om dem sökte en mer seriös anställning än just någon som vill bli av med sin musik haha. Har vi flera alternativ? Du vet sånna där photosidor där man kan lägga upp sina bilder så folk kan använda dem för en viss summa? Det är sånt jag letar efter, typ..

 

Hej hej, ja fan man stretar på här med studion haha!

 

Jag tror att om du ska landa stora pengar så måste du ha representation av något slag, dvs vara signad på förlag eller ha någon som verkar i muskbranchen med bra kontakter. 

 

Någon annan kanske har ett alternativ till det du söker.

 

Epidemic är ett seriöst företag, dock så jobbar man mer åt dem ja, dvs de beställer ett typ av uppdrag i en specifik genre som du sedan skall levera. Ett jätte bra sätt för att komma in i musikbranchen. Min bror började där som 18åring och nu är han signad på BMG med allt vad det innebär och det hade nog inte gått utan epidemic erfarenheten. 


I ämnet:Vart vänder man sig om man vill sälja rättigheterna till ens musik?

2017-03-01 - 21:42

Epidemic sysslar med detta. Min brorsa jobbade med det i flera år. Jag tror ersättningen låg på mellan 4-12k per låt då. I slutet utvecklades det till mer "riktiga" låtar med sång, då var arvodet högre. Några 200k har jag aldrig hört talas om dock haha!

 

Annars gäller det väl att bli signad på ett förlag som kan pitcha dina låtar till artister.