Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

KillwithSkill

Gick med 27 okt 2005
Ej aktiv Senast aktiv Privat

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Köpa begagnad Mac Pro 6.1 (cylindern). Bra/dålig idé år 2017?

Igår, 00:38

Det hänger ju lite på vad du får betala för den? Kom ihåg att den kom slutet av 2013 och var då vansinnigt dyr. Sen för mer nåt halvår sen så gick Apple ut med att sänka priset på den och i framtiden skrota den för att ge plats åt en helt ny Mac Pro som kommer tidigast sent 2019 eller början av 2020. Under tiden så kommer Apple slappa sin fetaste burk någonsin, iMac Pro till jul med ett utgångspris på 75 papp-ish för grundmodellen...

Tänk då på vad det sitter för hårdvara i den 6.1 som du är intresserad av. Den är alltså snart 4 år gammal, och begagnad.

Det sitter 6 st Thunderbolt 2 i burken och det bara att koppla in upp till 36 st enheter till burken. Eller varför inte 3 stycken 5K skärmar i full upplösning?

Som musikdator så är det ju ett monster. Till 3D och film kanske den är idag lite svag konkurrensmässigt.
Men som musikdator? Ja kör du med extern SSD/Flash-disk till Audio och samplingar så kommer du att kunna maxa Logics 255 stereospår.

Jag kör på en 5.1 med dubbla xeon 6-core (12-core) från 2010 och ännu så kan jag mosa på 240 audiospår och över 430 pluggar och skiten ligger o gäspar på 50%
Den kommer jag förmodligen behålla många år till. Det hänger lite på hur länge Apple och Logic har support för burken...


Fördelar:
Monstermaskin
Thunderbolt
Flashdisk
Tyst
5K-skärmar

Nackdelar:
Priset?
"Gammal" dator, framtida OS? Service?
Hur länge finns det support på den?

Så..
För mig så hänger det på priset och vad du är beredd på att betala.
Se bara till att du får med alla grejerna och helst i originalkartong.


I ämnet:Stor guide: Så väljer du rätt dator för musikproduktion

2017-09-18 - 12:21

"-En Mac är inte längre lika pro längre för musikproduktion"
Det kan man ju hålla med om men idag behöver man ingen "pro" för att få en fet dator som klarar det galant. Det räcker långt med i princip va skit som helst. Förr så var det ju värre med den saken då det promp skulle vara PCI-ljudkort samt DSP-kort för att vara "pro"
Tekniken har ju sprungit ifrån oss som sysslar med musik. Ponera att man köper en rejäl pro-maskin med dunder o karduller med multi-cpu's och minnen till månen och M.2-diskar så kommer den att vara stå och gäspa vid 250 kanaler... även vid 1000 kanaler.

Apple gjorde ju bort sig i sitt eviga måste-vara-litet-och-smalt-design med sin senaste Mac Pro-tunnan som blev en totalflopp. Det kritiken har dom tagit åt sig och sätter sig vid ritbordet igen med åtanke till den äldre Mac Pro som har varit riktigt populär under många år.

Men under tiden Mac Pro ligger på ritbordet så kommer Apple släppa en iMac Pro till jul, för film o 3D men också för musikproduktion. Upp till 18-core Xeon och upp till 128 GB och snabb flashdisk på upp till 4TB samt nåt ybergrafikkort med 22 teraflop-hittepå.
Det intryckt i ett iMac-chassi.. Den kommer förmodligen räcka i 10 år som musikmaskin.
Detta får mig att undra hur då nästa Mac pro kommer att då se ut?

Att välja "rätt" dator idag är nog svårt att faila på...


I ämnet:Få min Mac att hitta mitt ljudkort i midistudio/protools?

2017-09-14 - 22:29

Gå / Verktygsprogram / Ljud-/MID-Iinställningar.app


I ämnet:Toontrack Superior Drummer 3 - Släpps 12e sep 2017

2017-09-13 - 15:42

Lugn i bussen nu...  klart att det fungerar med 16 GB ramminne. MEN som jag skrev så OM man vill ha mycket mic bleed så bör man vara beredd på att det drar iväg så in i helvete med ramminnet. Samt om man vill ha mkt rumsklang så det drar även det iväg.
Annars så ligger det på mellan 1Gb till 2.5 GB beroende på trummor
 


I ämnet:Toontrack Superior Drummer 3 - Släpps 12e sep 2017

2017-09-12 - 22:11

Själva sidan toontrack dot com går skitsegt Men deras server där programmet ligger så går det fort. Jag laddade ner i 30-35 MB/s
(300Mbit-lina)
Finns ett knep att komma förbi deras sega sida:
Köp programmet någon annanstans. Jag köpte på 4sound och fick mail rätt snabbt från Luthman med ett serial#
OBS kolla så att det mailet inte hamnat i skräpkorgen för mail från Luthman har en tendens att hamna där.
Ni som har toontracks produkter sen tidigare kan starta då upp programmet Toontrack Product Manager som ni bör ha installerat på datorn sen tidigare. Där går ni in och registrerar en ny produkt. Klistra in er serial# så kommer SD3 att synas och då är det bara att ladda ner.

Har testat det lite grann och det låter riktigt bra MEN kräver sitt kranande. Och vill man ha mkt mic bleed så var bered på att det sticker iväg mot en 8GB i ramminnet.