Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

KillwithSkill

Gick med 27 okt 2005
Ej aktiv Senast aktiv Privat

#1665209 Svårt att EQ:a tamburin

Postad av KillwithSkill2017-08-05 - 00:29

Haha, fyfan vilka jävla idéer folk kommer med... :D
Bästa resultatet... Ett dämpat rum, och det viktigaste av allt, stå för fan en bra bit ifrån miken. Testa ditt vardagsrum där det som oftast hänger mkt skit som dämpar....
Mik? kvittar,
Plugg? Löjlerier...
Viktigast av allt, spela tajt, så in i helvete!


 • 1


#1646473 Studio tipsar – Nio pluggar som jag använder i varje mix

Postad av KillwithSkill2016-10-28 - 19:23

Det beror på. Försöker att inte måla in mig med samma pluggar. Men likt förbannat gör man det. 
Magnetic, på bus, till trummorna där hela kitet får åka igenom inkl reverb.
UBK-1 till trummorna då det köttar till nåt överjävligt.

Lexikon PCM reverb på allt som ska ha reverb.
LA-2A på bus där all sång blir summerande som en snygg sista utjämning.
Renaissance Axx på alla distguror. Enkel men svinbra.

Roland Dimension D för att bredda, riktigt bra.
Roland RE-201 Delay på allt som ska ha echo.

Fabfilter Pro-Q 2 till precis allt. Mest för att scoopa ut skit men även boosta.
Air EQ på masterbussen Samt
FG-X på Mastern som sista limiter och hitlåt-knapp! ^_^

Sen brukar jag köra mkt med Slate då jag nästan har rubbet av Slate. Men ska senare i höst när nästa projekt är inspelat och klart köra igång prenummeration på deras Everything Bundle...
 


 • 1


#1644181 Mastering

Postad av KillwithSkill2016-10-04 - 14:31

Tack! :) Fantastisk bra feedback! Inser att jag behöver fixa till mixen först efter att ha läst detta. Jag har spelat in i 24 bitar oh 48 kHz och legat på -1dB dvs alldeles för högt.

Har spanat in Cutting Room ;)

Hold your horses.... Ring eller maila dom först innan du mixar om. Det är inte säkert att du måste sänka. 
Finns många åsikter hur högt det får vara och hur man löser det. Nu vet jag inte vad du kör för DAW. Men ex i Logic kan man markera alla reglarna i mixer och dra ner. Men många brukar inserta en volymplugg på mastern och dra ner och en del andra drar bara i masterregeln.
Dom två sista har jag själv aldrig gjort utan jag tror mer på vad man matar masterregeln med och jag låter regeln ligga på noll och håller utkik på hur mkt jag matar in. Men många brukar köra med den lösningen och det verkar vara okej.  
 


 • 1


#1644177 Mastering

Postad av KillwithSkill2016-10-04 - 13:45

Har jobbat en hel del med Cutting Room och jag tycker dom är bra. http://cuttingroom.se/
Men det finns massor med andra.
Förhoppningsvis så kommer folk att posta sina erfarenheter här så du får nåt att gå på.

Att tänka på:
Bounca/mixa ner låtarna i det format du har spelat in i. Exempelvis är det inspelat i wav 24 bitar och 44.1 khz så mixar du ner det i det formatet. Kom överens med masteringsfirman om vad du vill ha för format. Är det till CD så fixar firman det till 16 bitar och 44.1.
Kolla också med firman om dom kan hjälpa dig med ISRC-koder (International Standard Recordning Code) dvs identifikation för låten/låtarna..
Sista och viktigaste är att du inte mixar ner det med för hög output. Det är inte trevligt att få filer som inte ger en något headroom för själva mastringen. Normalt brukar man ligga ca -4dB på peakarna. Om du har några pluggar på masterbussen så var försiktig med att det inte är nåt hejdundrande påskruvat på dom. Lämna helst masterbussen tom.

Hur du delar är lite olika beroende på masteringsfirma. Men ex Cutting Room brukade iaf förut ta emot via https://www.wetransfer.com/
 


 • 1


#1643666 Studio tipsar – Så Haas-ar du dig fram i mixen

Postad av KillwithSkill2016-09-26 - 13:09

Haas är knappast ett bra tips. En skitdålig lösning på att försöka bredda.


 • 2


#1643665 Uppdatera INTE till Apple Sierra

Postad av KillwithSkill2016-09-26 - 13:07

För att förtydliga lite. Operativet heter macOS Sierra version 10.12
Håller med, finns ingen anledning att uppdatera då det inte tillför nåt till tidigare versioner mer än några fåniga funktioner så som logga in via apple watch eller tjatkärringen Siri.
En musikdator vill man ju ska hålla käft så mkt det bara går.


 • 1


#1642430 Spectrasonics Keyscape

Postad av KillwithSkill2016-09-08 - 22:15

Du brydde dig precis! :D  Mycket av det som dom lanserar har nog aldrig blivit samplat.
Men visst, varför köpa Toontrack Superior 2.0 när man kan köpa en samplings-cd med dfh? Varför köra med Logic Pro X när 4an funkar lika bra? Vad är nytt och innovativ för dig? Kan slå vad om att du inte ens tog dig tid till att kolla youtubeklippet...


 • 1


#1634063 Yllet släpper ny skiva

Postad av KillwithSkill2016-05-22 - 00:52

Tycker inte alls det låter bra faktiskt. Du borde nog ägna dig åt nåt annat.

När du på så ruttet sätt framlägger din åsikt samt påvisar att vederbörande Yllet ska leta efter annan hobby och/eller yrke så får Du naturligtvis ögonen på dig...
Ingen behöver vara bättre än det man kritiserar, men tro inte att du kommer lindrigt undan med den ruttna kommentaren du droppade.
Vi alla här är idel öra på vad DU Britta har att leverera...
Om inte, så leta vidare på annat håll...
 • 2


#1622084 NAMM 2016

Postad av KillwithSkill2016-01-19 - 22:16

Eller så läser man på Gearslutz. Ha hahaaa.

Du vet att vi redan vart på månen va? ;)
 • 1


#1620519 Reklam i inläggen? Vad är dessa gröna länkar?

Postad av KillwithSkill2016-01-06 - 04:16

Upptäckte nu att det kommer upp reklam i bilder som folk har lagt upp. Det är verkligen INTE ok att det kommer in reklam på det sättet i privata bilder!!!Fortsätter det så här så kommer nog forumet att avfolkas i rask takt - och då försvinner alla annonsintäkter till slut! Det måste finnas en balans. Är forumet för dyrt nu när tidningen inte längre finns, så kanske det skulle må bättre av att flyttas till en billigare Host - eller tas över av privatpersoner som är villiga att driva det ideellt alternativt med mycket sparsammare med annonser - för det börjar faktiskt bli löjligt nu! :(


Det är nog det vi får se. Att ledningen bara letar efter en ursäkt för att lägga ner sidan och på så sätt oxå banar väg för att vi ska droppa av en efter en och till slut låta forumet dö så att dom kan dra huvudströmmen.

Det är rätt lustigt. Det här forumet var bra till en början när jag gick med för mer än 10 årsen. Sen kom allt fånigt in med community, bloggar, funktioner, mer o mer reklam och löjliga poäng för gillanden osv... Det gick så långt att det skapades andra forum och ledningen blev skraja och hade två studioforum parallellt rullande och stackars Olsberg hade fullt upp. Till slut så loggade han ur och andra trovärdiga fick ta över.
Ingen har lyssnat på vad vi medlemmar ha velat ha på forumet. Ett musikforum.... M U S I K forum...

Borta på gearslutz.com så är det väldigt sparsamt med reklam, där är det oxå full aktivitet med tiotusentals medlemmar och tusentals inloggade samtidigt. Har hängt där i säkert mer än 6 år och det ser precis lika tråkigt ut, men jösses, så funktionellt, så stabilt och trevligt och bra!

Med facit i hand? Vems fel är det? Jo självklart IDG till 100% och en döv ledning!
Ska jag vara ärlig så tror jag inte det här forumet överlever 2016... och jag tror faktiskt att det bekommer mig inte överhuvudtaget, den dagen det händer.
 • 1


#1619293 Ny Mac Pro 2016.

Postad av KillwithSkill2015-12-28 - 15:16

Jag skulle vänta på att slå till på en Mac Pro. Den kom december 2013 och bara ökat i pris pga dollarn och prishöjningar. Den är dyrare idag än den var för 2 årsen och det med samma hårdvara. Det sägs att en ny är på gång. Man har sett kommande drivrutiner läggas in i El Capitan för just Mac Pro.

64 är nog lite overkill, jag själv kör med 48 och det är lite i överkant. Men jag uppdaterade för att jag leker lite med film också.
Om du promt vill köra med 64 GB så köp minnen från OWC

Har du bråttom att köpa in en Mac Pro så kolla på begagnat. Det finns en del till salu.

Dessutom så är en maxad iMac både billigare och snabbare än en 4-kärnig Mac Pro... dessutom så får du en skärm på köpet med en iMac.
 • 1


#1616295 När tekniken dödar kreativiteten

Postad av KillwithSkill2015-12-02 - 16:25

Perfektionismen är ett problem idag, många produktioner är tighta till 100% och alla instrument låter fantastiska, trots det låter det livlöst.

Jag brukar föredra att lyssna på demon framför den färdigproducerade låten.

Ta denna exempelvis, https://www.youtube.com/watch?v=L5Jy57k8670, så mycket energi jämfört med den platta och tråkiga studioversionen.


DET håller jag absolut med om! Don't overdo it... MEN så länge det ÄR snortajt så gillar jag det, OM det har spelats in så. Att sitta och editera ens kassa musikaliska performance i en inspelning till 100% perfektion så tar det död på musikaliteten.

Sen finns det en aspekt till, att skruva ihjäl sig bortom vett och sans. Likt tokfan Rubin på Metallicas platta Magnetic (kom på det nu med tanke på ditt youtubeklipp) Lite sarkasm ;)


 • 1


#1611960 Pluggbloggen uppdaterad: Mina nuvarande favoriter

Postad av KillwithSkill2015-10-21 - 17:59

Vafalls?! :blink:
Har Roland försvunnit från UAD? Jahopp, ja jag såg den nu. Mer än vad jag visste. Sicket skit! Tur att jag hade alla Roland. Både Dimension D och RE-201 Space Echo är mina favoriter. Brukar sätta en Dimension D efter Delayet Roland RE-201 Space Echo. Blir snyggt flummigt delay på det.
 • 1


#1602870 Ny studiodator (Mac mini)

Postad av KillwithSkill2015-08-13 - 10:24

Tack för input!! =)
Jag hoppar Mac mini. Köpte 2 nya diskar var av en ssd-disk och testar Windows 10 ett tag. får lägga ca 13000 på en mac mini om jag ska komma upp till den standarden jag har just nu. Så det får bli att avvakta ett tag och köpa senare i höst.


Det gör du rätt i... Det kan ju hända att 4-kärniga kommer tillbaka till Mac Mini. Intel Skylake har precis släppts. Jag tror det blir mkt nya revisioner på alla macarna nu.
 • 2


#1598092 Öroninflammation med pitch shift.

Postad av KillwithSkill2015-06-18 - 12:42

Det är bara vätskeansamling i örat som spökar. Det kan bete sig väldigt olika. Tonhöjdsförändringar och dovhet och även kluckande. Det försvinner så småningom. Har vart själv ett öronbarn och haft ett helvete med inopererade plaströr och hittepå.
Ett tips är att, när du väl blir frisk och alla symptom är borta, så börja med att tryckutjämna en eller ett par gånger varje dag. Ta det för vana att göra det resten av livet. Då håller du örongångarna borta från skit och blir inte alls lika lätt sjuk. Viktigt är att du aldrig i helvete tryckutjämnar när du är förkyld eller är krasslig. För mig har det fungerat skitbra. Har inte haft en enda öroninflammation på säkert 30 år.
 • 1