Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

KillwithSkill

Gick med 27 okt 2005
Aktiv Senast aktiv 16 minuter sedan

Ämnen jag har skapat

Mac Pro lever!

2017-04-04 - 15:48

Mac Pro 7.1 ligger på ritbordet och väntas komma tidigast under 2018. Samtidigt så designas en ny tillhörande skärm.
Apple har tagit åt sig kritiken och förväntas nog nu att skapa en modulär burk. På tiden kan jag tycka.
I väntan på detta så kommer nuvarande 6.1 (soptunnan) få en prisjustering samt att man skrotar den minsta modellen (quad core) och ersätter den med mellanmodellen, dvs 6-core (som jag fö tycker att så borde det ha varit från början, vid release för snart 4 år sedan.)

Pga att Apple har varit, i mina ögon, arroganta och lagt mer energi på plattor och telefoner så har den sk pro-marknadens folk börja vända ryggen till och tittat på PC eller byggt fulmaskiner som Hackintosh.

Proffsstudios lär nog bli glada åt nyheten då silvertornen (5.1, 4.1, 3.1 osv) har varit det sista bra alternativen till DAW, med tanke på utbyggnad och PCI-platser. Dessa burkar är dessutom tysta av sig trots att det är 7 fläktar, men gav suverän kylning.
Soptunnan var en genialisk design för att få ner storleken, men så vansinnigt opraktisk. Dessutom problem men kylningen, då den har bara endast en fläkt. Ett onödigt skrytbygge.

Hoppas att Apple nu tänker till ordentligt. För mig personligen så skulle det vara skönt om dom tog steget tillbaka helt till silvertornet fast med ett nytt inre, bra kylning och rejält med utrymme.

In med en 8 platser SSD M.2, rejält med minnesplatser och tillbaka med 3-4 pci-platser. Dubbla processorplatser för framtida xeon-processorer. 
Gå tillbaka till pci-baserad grafik så folk kan uppgradera.
Till det yttre USB3.1 och Thunderbolt 3 (eller 4) Klart! 


Bifogad fil  3051699487.jpg   13,34KB   2 Antal nerladdningar


Saxat från MacWorld:

 Någon gång förmodligen nästa år, eller möjligen 2019, kommer Apple släppa en helt ny Mac Pro och tillhörande proffsskärm. Det meddelade Apples Phil Schiller och Craig Federighi i en ovanligt öppenhjärtig intervju med Buzzfeed News.

De båda cheferna erkände att numera fyra år gamla ”nya” Mac Pro var ett misstag.

– Vi ville göra något vågat och annorlunda. Vad vi inte insåg vid den tiden var hur vi hade specialdesignat den för att passa den visionen att vi senare fann att vi hade låst fast oss – i en cirkelform, sa Federighi.

Apple har en arbetsgrupp som håller på att ta fram både den nya datorn och den kompletterande skärmen. Schiller och Federighi säger att gruppen har fått fria tyglar att ta den tid som krävs för att verkligen få till den så att den inte har några begränsningar som dagens modell. Det innebär bland annat att det ska gå att uppgradera den med nya grafikkort och andra komponenter.


Som tröst för den fortsatta väntan har Apple meddelat att dagens modell kommer prissänkas ganska rejält. Den gamla mellanmodellen med sexkärnig processor och D500-grafikkort blir ny instegsmodell (med samma pris som den gamla instegsmodellen) medan du för samma pris som den tidigare kostade nu kommer få en åttakärnig processor och D700-grafik.Saxat från 99mac:

 

Apple överraskar med att utlova en helt ny version av Mac Pro för kunder med ordentliga behov av att uppgradera och bygga ut sin stationära dator. Men den kommer inte i år.  2013 släppte Apple den senaste versionen av den stationära datorn Mac Pro, vad gäller anseende Apples flaggskepp för Mac. Redan då hade den nya versionen dock föregåtts av lång väntan, och sedan dess har någon uppdatering inte skett. Många användare har vid det här laget ställt in sig på att produkten är död.  Men nu får Mac Pro en överraskande prestandauppdatering, rapporterar Daring Fireball.

Den billigare modellen får sin fyrkärniga Xeon-processor uppgraderad till en sexkärnig, och de dubbla AMD G300-grafikkorten har ersatts med dubbla AMD G500. Den dyrare modellen går från sexkärnig till åttakärnig processor och grafikkorten blir dubbla AMD D800. Dessa uppdaterade specifikationer syns i skrivande stund inte i Apples nätbutik. Nytänk kring Mac Pro  Men Apples produktchef Phil Schiller lovar också att Mac Pro har en ljus framtid, i form av en version som är ett "helt nytänk" för Mac Pro. Därtill kommer denna nya Mac Pro att komma tillsammans med en ny pro-bildskärm från Apple. Schiller säger till Daring Fireball: 

– Om vi har haft paus vad gäller uppgraderingar och uppdateringar så ber vi om ursäkt för det och vad som hände med Mac Pro, och vi kommer att släppa någonting suveränt för att ersätta den. [..] Vi har bett vårt team att designa något riktigt bra framöver för de Mac Pro-kunder som vill kunna uppgradera och bygga ut i framtiden.  Schiller uppger dock att denna nya version av Mac Pro inte kommer att släppas det här året. Däremot utlovas också nya Imac-modeller i år, inklusive konfigurationer skräddarsydda för en stor del av proffsmarknaden.


Källa: https://techcrunch.c...on-the-mac-pro/

 


Richard John "Rick" Parfitt - Status Quo - Död

2016-12-25 - 00:47

RickParfitt.png

 

 

Rick Parfitt, gitarristen i tidigare bandet Status Quo har dött. Parfitt avled på ett sjukhus i Spanien. Orsaken till det ska vara en allvarlig infektion som han ådragit sig efter en axelskada?
Parfitt var tydligen inlagd på sjukhus sedan i torsdags. I juni i år fick Parfitt en hjärtattack, men redan tidigare hade han problem med hjärtat och fick göra en stor bypassoperation. Pga det så slutade Parfitt i Status Quo i oktober tidigare i år.
Förmodligen så hade Parfitt en svag kropp och hjärta som inte klarade en infektion.
Parfitt är för mig en av dom vassaste gitarrister som nånsin funnits inom boogierockgenren.
Killen levererade geniala riff i 50 år och har på julafton somnat in. Endast 68 år gammal :(
Må du vila i frid... 


Glenn Hughes - Resonate

2016-10-07 - 16:13

Glenn Hughes är en brittisk basist och sångare. Han är mest känd för att ha spelat med Deep Purple som basist och sångare (med David Coverdale) 1973-1976 och som sångare (ej basist) i Black Sabbath 1985-1986. Innan dess återfanns han som sångare och basist i funkrockgruppen Trapeze 1969-1973. Han har gjort många sidoprojekt genom åren. Ett av dom var Phenomena trilogin där han medverkade på två första.

Hughes har inte gjort nåt eget på flera år. Tills nu. När han i november 2016 släpper sin platta som han har i princip gjort allt själv på, text musik och produktion.
Hughes är i mina öron en av världens bästa rocksångare. Många tycker han skriker för mycket. Men jag gillar det och är grymt imponerad av vad denna 65-åring har för stämband....

Gillar soundet och produktionen. Feta rockguror utan att vara nåt slipknot eller Rammstein... Breda Hammondmattor och tjong i trummorna.

Samt självklart svinbra sång.

Ps. lyssna på pukrumlet i avslaget.. Hehehe gillas B)


Första singeln:

 

Lite från studionJag tror det här blir en höjdarplatta ^_^


http://www.glennhughes.com/resonate/


Spectrasonics Keyscape

2016-09-06 - 20:39

main-keyscape-flash.jpg

 

"KEYSCAPE™ is an extraordinary new virtual instrument featuring the largest selection of collector keyboards in the world. From “holy grail” pianos to stunning keyboards you didn’t even know existed, this is a keyboardist’s dream come true.

Ten years in the making, each of these sought-after keyboards was carefully restored and then deeply multisampled by the renowned Spectrasonics Sound Development Team. These compelling and highly expressive sounds will inspire you to PLAY!"


Kolla klippet. På med lurar eller se till att ha bra lyssning! Låter svettigt bra :D


Släpps i september! En bra grej är att man kan öppna Keyscape i Omnispere II och mecka med deras steam engine

399 USD


Metallica: Hardwired

2016-08-19 - 00:39

Metallica: Hardwired
Så här 30 år senare, från en gång i tiden en storhetstid, så kan man höja lite på ögonbrynen lite lätt och faktiskt bli lite imponerad av dessa trötta liggsår. Man hör lite influenser från deras bästa tid, både låt och arr-mässigt. Tyvärr så ramlar jag inte av stolen ljudmässigt, kunde ha varit lite mer skitigare rullbandarklipp från 80 och fläskiga 80tals virvelsmack. MEN Jösses vad mkt bättre det är än Anger och Magnetic med idiotproducenter och miffomastering och kamelpenislåtar!!!
Det verkar som om Lasse Smörrebröd och James har producerat själva med hjälp av Greg Fidelman som har både Slayer och Slipknot i meritlistan.
Har dom tänkt rätt nu? ^_^