Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

KillwithSkill

Gick med 27 okt 2005
Ej aktiv Senast aktiv Igår, 14:57

Ämnen jag har skapat

Richard John "Rick" Parfitt - Status Quo - Död

2016-12-25 - 00:47

RickParfitt.png

 

 

Rick Parfitt, gitarristen i tidigare bandet Status Quo har dött. Parfitt avled på ett sjukhus i Spanien. Orsaken till det ska vara en allvarlig infektion som han ådragit sig efter en axelskada?
Parfitt var tydligen inlagd på sjukhus sedan i torsdags. I juni i år fick Parfitt en hjärtattack, men redan tidigare hade han problem med hjärtat och fick göra en stor bypassoperation. Pga det så slutade Parfitt i Status Quo i oktober tidigare i år.
Förmodligen så hade Parfitt en svag kropp och hjärta som inte klarade en infektion.
Parfitt är för mig en av dom vassaste gitarrister som nånsin funnits inom boogierockgenren.
Killen levererade geniala riff i 50 år och har på julafton somnat in. Endast 68 år gammal :(
Må du vila i frid... 


Glenn Hughes - Resonate

2016-10-07 - 16:13

Glenn Hughes är en brittisk basist och sångare. Han är mest känd för att ha spelat med Deep Purple som basist och sångare (med David Coverdale) 1973-1976 och som sångare (ej basist) i Black Sabbath 1985-1986. Innan dess återfanns han som sångare och basist i funkrockgruppen Trapeze 1969-1973. Han har gjort många sidoprojekt genom åren. Ett av dom var Phenomena trilogin där han medverkade på två första.

Hughes har inte gjort nåt eget på flera år. Tills nu. När han i november 2016 släpper sin platta som han har i princip gjort allt själv på, text musik och produktion.
Hughes är i mina öron en av världens bästa rocksångare. Många tycker han skriker för mycket. Men jag gillar det och är grymt imponerad av vad denna 65-åring har för stämband....

Gillar soundet och produktionen. Feta rockguror utan att vara nåt slipknot eller Rammstein... Breda Hammondmattor och tjong i trummorna.

Samt självklart svinbra sång.

Ps. lyssna på pukrumlet i avslaget.. Hehehe gillas B)


Första singeln:

 

Lite från studionJag tror det här blir en höjdarplatta ^_^


http://www.glennhughes.com/resonate/


Spectrasonics Keyscape

2016-09-06 - 20:39

main-keyscape-flash.jpg

 

"KEYSCAPE™ is an extraordinary new virtual instrument featuring the largest selection of collector keyboards in the world. From “holy grail” pianos to stunning keyboards you didn’t even know existed, this is a keyboardist’s dream come true.

Ten years in the making, each of these sought-after keyboards was carefully restored and then deeply multisampled by the renowned Spectrasonics Sound Development Team. These compelling and highly expressive sounds will inspire you to PLAY!"


Kolla klippet. På med lurar eller se till att ha bra lyssning! Låter svettigt bra :D


Släpps i september! En bra grej är att man kan öppna Keyscape i Omnispere II och mecka med deras steam engine

399 USD


Metallica: Hardwired

2016-08-19 - 00:39

Metallica: Hardwired
Så här 30 år senare, från en gång i tiden en storhetstid, så kan man höja lite på ögonbrynen lite lätt och faktiskt bli lite imponerad av dessa trötta liggsår. Man hör lite influenser från deras bästa tid, både låt och arr-mässigt. Tyvärr så ramlar jag inte av stolen ljudmässigt, kunde ha varit lite mer skitigare rullbandarklipp från 80 och fläskiga 80tals virvelsmack. MEN Jösses vad mkt bättre det är än Anger och Magnetic med idiotproducenter och miffomastering och kamelpenislåtar!!!
Det verkar som om Lasse Smörrebröd och James har producerat själva med hjälp av Greg Fidelman som har både Slayer och Slipknot i meritlistan.
Har dom tänkt rätt nu? ^_^Eiosis E2 deesser släppt.

2016-07-27 - 19:41

Pluggtillverkarna Eiosis, som bland annat ligger bakom deras Air EQ, har nu släppt en de-esser av mkt hög kvalité.
Pluggen är mkt lättanvänd och jobbar verkligen smart. Används att ta bort siblianser men fungerar även på andra instrument så som cymbaler och även till mastering för att få bort vassa och hårda frekvenser.
Nu med ett schysst pris på 99 USD, ordinarie 149 USD.
Pluggen ingår även i Steven Slate och deras sk everything bundle.

Postad bild