Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Jacob Johansson

  Externt ljudkort - vad välja?

  Grejen är att fördröjningen blir kvar även om jag bypassar alla effekter och bara har en del av mina software instruments igång.
 3. JakobP

  Externt ljudkort - vad välja?

  Du har en dator som förmodligen inte ens drar igång cpu-fläktarna när du kör krävande projekt. Har du kollat cpu-förbrukningen när du har latency ? Skulle påstå att du inte har några som helst problem med cpu-belastningen på din maskin. Om du skulle belasta cpu:n för hårt får du "pops&clicks", inte fördröjning. Fördröjningen kommer sig av de pluggar du använder, och den blir inte mindre (lägre latency) oavsett vilken monster-cpu du har. I Logic, som jag använder, finns en "low latency mode" som bypass:ar de pluggar som genererar latency. Annars bör man ju försöka göra sina inspelningar klara innan man börjar lägga på en massa pluggar...
 4. Casperfren

  Studio i lägenhet

  Niice!! Slatsen gör i detta läge lite för mycket energi i high och mid, men det blir nog en perfekt mix i samband med Early reflection absorbering! (Y)
 5. Hej! Har laddat upp lite låtar sedan hösten 2017, detta för att faktiskt kunna göra klart låtarna som annars inte blir klara. Skulle vilja ha feedback på den senaste låten jag laddat upp, tycker det är sjukt svårt att få till något tryck i låten utan att man "drar upp" allt och det låter dåligt... Aldrig fattat hur man får till en kick som låter bra på de flesta ljudsystem, känns som det alltid blir för mycket bas i låtarna eller för hård kick... kompresser,sidechainar och skär ur frekvenzer.
 6. Idag
 7. Min tanke är att det ska kunna funka att lägga rap på, så mosa gärna på vad som är dom svaga länkarna i både mixen och låtskriveriet.
 8. ostfisk

  Studio i lägenhet

  Jo verkligen! Skall bli sjukt intressant att se hur det kommer att låta när resten av grejerna åker upp. Härifrån så blir det bara absorbtion så det kommer att bli ännu mer dödare. Eventuellt så kommer vi ha spalter på superchunksen, men det får vi se om det behövs enligt Jens. Stående vågen i taket är inte ett jätteproblem vid lyssningsposition men jag har ju första reflektionen där som orsakar en del skada. Den kommer vi att ta hand om med taket. Plus stående vågen så klart. Sen har vi första reflektionen på sidoväggarna som kommer sen. Så ljudet kommer att bli klarare och mer definierad stereobild! Väldigt spännande att se hur det blir till slut! Resten av bygget kommer att gå snabbare nu när jag har mer snickerierfarenhet, sen i och med att det inte kommer att vara mer spalter (om det inte blir på superchunksen) så slipper jag det momentet. Det som kan ta lite tid är absorbenten framför fönstret, den skall vara fristående på fötter. Den får jag designa själv. Men det känns kul också! Som att bygga med lego.
 9. He he nej det är något Saade över refrängen. Fortfarande en bra låt.
 10. Antagligen Freudian Slip eller vaxpropp?
 11. Enkel W

  Söker rappare !?

  Sho! jag e rappare o intresserad, kanske försent nu men värt ett försök hehe.
 12. passande bild. tänkte just på att jag köpte lösskägg av äkta hår... ska spöka för folk...
 13. Jacob Johansson

  Externt ljudkort - vad välja?

  Men de skriver ju... "...onboard UAD-2 QUAD Core processing which allows tracking at near-zero latency, regardless of your audio software’s buffer size and without taxing your computer’s CPU." ...dvs att interfacet har egen CPU, vilket gör att man inte ska belasta datorn alls. Grejen är ju alltså att min dator pallar att spela in med interfacet jag har idag, men jag får ju en plötslig fördröjning på inspelningsljudet p.g.a. att CPU:n belastas så hårt.
 14. Oregano funkar till mycket. Tar lite till nudlar (kycklingsmak). Till ägg... Tja, vad mer...
 15. Tack för feedback (Inte jag som skrivit den utan en kompis som varit med och skrivit låten) Släpptes i fredags, ligger nu #49 på Spotify Sverige Topp 50 !!!
 16. JakobP

  Externt ljudkort - vad välja?

  Tror inte ett nytt interface ger dig särskilt mycket lägre latency (tror inte att UA är "snabbast" bland high-end korten heller, läst en del latency-relaterat om dem) Misstänker att du lagt på plug-ins med "inbyggd" latency (t.e.x. limiters med lookahead-funktion) när du upplever problem.
 17. Bra låt. Gillar det mesta men går inte riktigt ingång på refrängen. Den får mig att tänka på Manboy med Eric Saade, trots att den här låtens refräng inte är lik den låtens refräng. Jag förstår inte varför jag får den koplingen och jag kan inte koppla bort det. Gillar verkligen sångarens röst.
 18. Die Hard

  Likvärdig plugg Fabfilter Pro-Q 2

  Pro-Q verkar vara populär även bland många proffs. Svenska Kilohearts har väl någon liknande EQ om jag inte minns fel?
 19. Eikka

  Glittrande vågor

  Version 1.0.0

  1 nedladdning

  Det här är en sång som Rita Lönnroth har skrivit texten till. Jag har lite ändrat på texten på vissa ställen för att den ska gå att sjunga. Jag gjort musiken och på inspelningen spelar jag själv alla instrument, piano, akustisk gitarr, trummor och bas.
 20. Det var inte igår!!! Skoj att du dyker upp igen. När det gäller låten så har jag bara snabblyssnat i datorhögtalarna, på låg volym för att inte störa övriga. Trevlig låt, småcatchy eller hur man nu ska beskriva den. Tycker inte att du behöver försöka få till aggresivare sång eftersom det inte skulle passa musiken. Ska man låta som en yxmördare bör musiken vara tuffare den med.
 21. Riktigt bra! Lyriken börjar med Lewis Carroll referenser och ger för mig ett lovande lyrikintryck, som att det är en bra låtskrivare som varit med och skrivit. Lyriken känns vidare bra, och refrängen är ett tydligt sjunga-med parti som kan funka riktigt bra med publik. Jag själv undviker dock svordomar, inte till vardags, men i mitt låtskrivande. Jag tycker inte att du ska editera detta till freakin’, eller något liknande, men jag tror att svordomar kan dels åldras, dels ställa till det vid diverse publicering, och dessutom inte tillför något i en låttext annat än att det kan ge ett lite infantilt intryck hos lyssnaren. Det finns exempel när singlar och videor fått utbytta kraftuttryck. Jag har för mig ”gun” mutades i Alabama 3’s singelsläpp av Sopranos-låten, även att Alice in Chains Man in the Box fick ”shit” utbytt mot ”filth” i musikvideon. Jag har hört livealternativ till albumspåret där Monster Magnet sjunger ”mother fucker” istället för ”mother mother” (i Space Lord). Musikmässigt låter det som en hit!
 22. Vilken pang-refräng! Grymt bra jobbat! Enda som inte fastnade direkt var nog (bitvis) textflowet i introt/verser.
 1. Ladda in mer innehåll


×