Senaste nytt m3
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. candybag

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Är beredd att hålla med om sången i mixen.
 3. De går att använda till lite allt möjligt. Ställer man dem i ett hörn så blir det lite bas absorbent av dem. En fördel är att de kommer ut från väggen vilket gör de lite mer effektiva än motsvarande som är direkt vägg monterade. Går dessutom ganska lätt att få ner i lådan igen. Men de är en ganska stor låda...
 4. En kompis (hifi-nörd) till mig har testat och läst på för att hitta bästa vinylspelaren. Han har till slut köpt en (faktiskt två) Dual CS 5000. Ska tydligen vara en favoritspelare. Ju bättre nål desto bättre ljud. Ortofon OM40 ska tydligen vara toppen. Jag hade själv en brun CS 5000 för länge sedan med en OM10 eller OM20. Jag såg en likadan brun spelare klubbas på auktion för runt 3000kr rätt nyligen. Gissar att svarta går för hälften begagnat. http://www.hifi-classic.net/review/dual-cs-5000-205.html
 5. Hej folk, känns som om det är dags att uppgradera skivspelaren. Idag har jag en Numark TT 200 som jag fick av en gammal Idol-jury när jag var där och installera hans nya musikanläggning. Det har varit en bra nybörjarspelare, men jag vill nu levela upp. ljudkvalitet är absolut det viktigaste, men den får ju självklart ha en liten retrokänsla. Tittat mest på Pro-ject The Classic, mest för stt den är så snygg! Men något i mig säger att det går kanske att få bättre ljud för pengarna. Vill helst inte ha någon halv eller helautomatiskt då det tydligen ska vara lite sämre ljudmässigt. Vill heller inte ha någon med någon dum usb funktion eller så, utan en ren spelare med så bra ljudkvalitet som möjligt. Det enda övriga kravet jag har är att den ska komma med lock så man kan hålla den fri från damm. några förslag?
 6. suomi

  Senaste prylen/prylarna till studion

  Nybliven ägare till denna mick-hållare: https://peopettersson.wixsite.com/popclip Förut så fick jag gänga av vardera hållare titt som tätt vid byte, visserligen inte det jobbigaste att utföra men det är ju tusen gånger smidigare att bara koppla loss sladden och sen i med den andra. Nöjd är bara förnamnet!
 7. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Finns ju flera typer av normalize iofs. Jag tänkte att du skulle testa att köra en normalize så att du får en snittnivå som den högsta och den lägsta ljudstyrkan hamnar på. Så att man jämnar ut volymen så att den ligger jämnare utan att bara trycka ner de höga partierna eller trycka upp de låga. Men å andra sidan så har du ju en så rockig röst att det kanske skulle funka med en dynamisk mick och en kraftig kompressor med, för att få till ett mera retro sound med. Jag gillar din röst nu, gjorde det inte först men har lärt mig att uppskatta den nu. Känns som att med en sångcoach skulle du faktiskt kunna få till en riktigt unik och stark identitet i ditt sångsätt. Själv sjunger jag sämre än du gör, så det är inte menat som en diss från mig, utan snarare ett försök till uppmuntran att gå för det. Hellström har ju mycket som talar för honom som artist. Rolig att se på när han har sina framträdanden, lockarna lockar nog som du säger, lite små lustigheter i hans texter, bra låtskrivare osv osv. Menade bara att har även svagheter som många ogillar, men som många har överseende med och vissa är helt blinda för. Det jag menade var att alla behöver inte gilla det man gör, men om det är orginellt nog så finns det många som skulle kunna uppskatta det de hör, bara man lyckas nå ut till dem,
 8. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jo feelings somtimes sway är ju helt rätt. Är orblind och missar ofta så små skillnader när jag väl läst fel en gång. Så det var även onödig input från mig. Tror att jag hade en deesser på när jag läste. Att använda sig av ord som asway får det ju att blir liter mera Shakespeare, fast inte lika lika bra ändå såklart. Så feeling asway skulle betyda att man vacklade lite helt enkelt. Med ett komma i mellan alla tre orden så skulle det kunna uttydas som en mera poetiskt forumulerad fras. "feeling, sometimes, asway" skulle bli "känner (mig), ibland, vacklandes." Men då det var jag som läst fel så faller ju kritiken redan i det faktum att jag utgick från fel premisser. Gillar att hitta på ord och böja ord som Shakespeare ofta gjorde då han ville få ett ord att passa trots att det inte bukar användas på det sättet. Här är ett exempel på hur jag böjer odet wit för att få till en halvknasig men förhoppningsvis intressant textrad: "One got but what wits, wich with one ones been bewited" Haha! Gillar din inställning. Helt ärligt så skulle jag vara glad om jag hade hela 15 följare på min You tube kanal.
 9. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jag gissar att normalize endast sätter maxnivån. Jag använder detta när jag mixar ner en låt till tex en mp3. Men jag ska försöka bättra mig. ...Where No Monsters Go”...Utöya-låten. Stämsång funkar på denna. Så fler än en på sång är inte fel. Jag är säker på att många ”skulle nog ogilla” min röst... Jag är en av dom. Men ibland i vissa tonlägen och sångvolymnivå så funkar min röst riktigt bra. Så länge Håkan Hellström sjunger sina egna låtar (därom tvista de lärde) så är det i låtskrivandet hans storhet ligger i (och kanske hans förföriska lockar?).
 10. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan ”Your Comfort Lie” var ett tag sedan. När jag skrev den hittade jag ngn symbolisk förklaring till användandet av koltrasten i olika sammanhang. En variant jag läste var att koltrasten symboliserade kampen mellan kroppen och själen. Tycker jag passade ämnet rätt bra. Även om denna symbolism kanske inte skulle vara rätt från myt-forskare, så göder jag i alla fall ”myten”. Låten kan i alla fall inte anklagas för att hetsa mot ngn särskild religion. Du skriver att du har svårt att se mig lyckas som artist. Förstår inte alls... Jag har ju i alla fall femton prenumeranter på min youtubekanal. Side By Side handlar om det som, enl vad jag förstått, inte är helt ovanligt: hur påverkas ett förhållande när man går i pension. Man kan ju också identifiera sig med ämnet även om man är tidigare i livet. Jag tänker mig ett par, som jobbat hela livet, träffat varandra ngn timme på kvällen, barnen utflugna, ..., och nu går båda i pension. Tidigare har paret sopat undan små problem under mattan, men nu när paret umgås alla timmar på dygnet kan man, eftersom man fått tid till det, behöva omvärdera sin relation. Paret har växt ifrån varandra. Paret har inte samma mål i livet längre. Nu måste dom anpassa sig, förhålla sig, till varandra. Frasen du gillar handlar om att ”jaget” har haft sin plan för livet, och behållt den utan att lyssna in sig på den andra. Jag sjunger inte ”Feeling sometimes sway,” vilket är obegripligt för tex Google translator (Japp, jag roade mig lite med att klistra in dina förslag). Även asway, och some times sway, har jag för mig, blir obegripligt. I alla fall i min handling/tolkning. ”Feelings sometimes sway” i plural blir ”Känslor svänger/pendlar ibland”. Dvs ”Känslorna varierar ibland, och förmörkar himlen.”
 11. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Har du testat att använda dig av normalize istället för kompressor? Eller att mixa ett komprimerat sångspår precis så högt under det naturliga spåret att man bara kan höra det om man vet att man ska lyssna efter det? Hittade just "Where No Monsters Go" det var var ett naket arr där du även som artist sitter helt rätt. Känner nu att du vore intressant i ett band med bandmedlemmar som skulle komplettera din unika röst. Du har ju en unik röst och stil, många skulle nog ogilla den, men många ogillar ju även Håkan Hellström, så jag känner att även din stil är en bra USP.
 12. -k9-

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jag tolkar texten som att någon (kanske du själv) sitter och tänker tillbaks på saker som borde sagts och gjorts men som inte sagts och gjorts. Får en känsla av att den som tänker tillbaks antingen säger detta till den/de som tänkaren borde sagt och gjort saker till/med. Eller att tänkaren bara fortsätter att drömma sina drömmar utan att säga och göra det som borde sägas och göras trotts allt. Jo det var Comfort Lies hittade jag sedan. Hade för mig att det var nightingales du sjöng om i den låten, men det var ju black birds insåg jag sen. Då hittade jag den. Är sjuk och hade inte en tanke på att kolla din länklista. Pinsamt nog. Det är en låt som jag ofta tänker på och sjunger för mig själv. Det är nog en av mina favoriter bland icke kända låtar. Kommer ihåg att jag skrev ett långt inlägg om den way back.
 13. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Tackar! Bowie-känsla var ju lite oväntat (jag hoppas du inte menar: död). Musikal-känsla är kanske inte helt fel. Jag har ibland funderat över om man skulle kunna hitta en röd tråd i låtarna och kunna skapa en musikal. Vad skulle då handlingen vara? Jag skulle gärna testa om jag blev tillfrågad. Jag har lite lätt kompression och deesser, men jag brukar lyssna igenom ljudspåret och manuellt ställa ljudnivån så sångens lyrik går fram. Jag är rädd för att sången drunknar annars. Lyriken är rätt viktig i mina låtar.
 14. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan Det finns låtar som är övertydliga som inte ger lyssnaren möjlighet att fantisera ihop en tolkning. Sedan finns låtar som har så flummig lyrik så att om det görs bra så kan det väcka en spännande känsla hos lyssnaren (She’s got the look, The riddle, Loosing my religion, ...alla Kent’s låtar, ...Tori Amos?). Jag tänker mig att denna låt kanske ligger lite mitt emellan. Jag skrev 3-5 olika texter till denna låt, med olika handling och abstraktionsnivå. Denna lyrik funkade bäst i mina öron, medan jag tror andra skulle kanske föredragit den mer abstrakta. Den hade dock ett ämne som påminde kanske för mycket om ”Push that button” jag släppte för nåt år sedan. Det verkar, på dina frågor, som du har gjort en helt egen tolkning av denna låts ämne. Det tycker jag är kul, och jag hoppas du kan skriva ner några rader om vad du tror den handlar om. ...Så kan jag, utan att förstöra din tolkning, sedan återkomma med förklaringar och handling. ...På dina sista frågor så svarar jag: Jag har inget emot att ngn annan gör sin Så-mycket-bättre-version på mina låtar. Jag är ju ingen stjärna på att producera. Jag har inget emot att samarbeta med andra. Risken om jag arbetar med ngn annan ”som vet hur det ska låta” är att resultatet låter som allt annat. Jag hoppas min oförmåga berikar på nåt sätt. 🙂 ...Jag kommer inte ihåg vilken låt jag gjort som du ”gillade så mycket”. Du kan klicka på länken i min signatur för att kanske hitta den bland mina youtubevideor.
 15. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan Det är alltid kul med interaktion. Man undrar ju hur låtarna tas emot. Oftast, och inte så förvånande, är det helt tyst i kommentarsfälten. Jag tror aldrig jag bett om åsikter. Det är roligare när, som nu, åsikter trillar in utan jag har bett om det. Betyder mer när dessa kommer utan uppmaning från mig. Kul att du gillar arret. Jag har försökt få den lite poppig. Jag hade ursprungligen ett spansk gitarrsolo genom hela låten bakom sången. Men sedan hittade jag några latinamerikanska trummfills som jag stoppade in överallt. Rätt mycket klipp och klistra för att få dessa få dessa fills att låta varierat: början på ett fill + slutet på ett annat. Det är sedan som det kanske oftast är med rösten, jag är ingen tränad sångare. Men så länge jag inte gör covers så slaktar jag bara mina egna låtar. Textvideon är till för de som, liksom jag, är lyrikintresserade. I mellanspelet var det meningen att jag skulle yla melodin med bokstaven ”a”. Aaa-aaa- a-a-a... Det lät ju bra i huvudet när jag skrev och testade på akustisk gitarr. Det lät dock fånigt på inspelningen. Så jag bytte ut det mot kör och piano + nåt mer har jag för mig, som spelar melodin unisont. Kanske inte klockrent resultat arrmässigt, men tycker det funkar som en paus för eftertanke. Ett roligt tips för de som är intresserade av låtens uppbyggnad: försök spela ett improviserat gitarrsolo (dvs, som inte nödvändigtvis följer melodin) över hela låten från början till slut. (He he...)
 16. Tack för tipset, pme. Jo de ser smidiga ut. Är väl gaska lätta att placera så de tar bort de tidiga reflektionerna kring den musikern man spelar in. Eller?
 17. Theeoo

  Motu 1248 startar inte

  Jag har haft ett mystiskt problem med mitt motu 1248 på senaste. En tid blinkade ledskärmen en massa när jag startade upp det, med tid ändrades blinkandet till att först blinka med väldigt svagt ljus för att trappas upp och sedan blinka fort med starkare och starkare ljus ( det kunde ta lång tid ) för att sedan starta. Nu händer dock ingenting när jag startar den. Är den helt paj? Någon som varit med om liknande?
 18. HomerJSimpsson

  Köpa USB-ljudkort istället för focusrite saffire pro 24

  ZOOM UAC2 har USB3, MIDI I/O och kan köras utan nätadapter.
 19. Jag har ett par https://www.scandinavianphoto.se/vicoustic/flexi-wall-3-pack-1020301 fungerar väl OK som absorbent för att jämna ut, men inte mycket till isolering.
 20. Senaste veckan
 21. Varsågod. Alltid kul att kunna stå till tjänst
 22. slejnard

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Skön låt! Får lite musikal/Bowie känsla. Bra jobbat! Kanske kunde ha sången mer komprimerad o gräva in den i mixen.
 23. Tack för tipset! Den hade ju en MIDI IN/UT vilket jag för fem minuter sedan insåg att jag behöver, för att komplettera mitt UR 824 för att köra lite gammel MIDI hårdvara med. Nu slapp jag söka det själv.
 24. Tack för tipset. Vad jag kan se så är det denna som gäller, i den lägre prisklassen, om jag ska kunna koppla in LP-spelaren också https://www.4sound.se/dator/ljudkort/usb/steinberg-ur242
 25. Kolla på Steinbergs UR serie. Inte så mycket finesser men bara och stabila kort med bra och stabila drivers. Finns att hitta i olika paketlösningar hos vissa återförsäljare med. https://www.steinberg.net/en/products/audio_interfaces/ur_series/start.html
 26. Tror att ett nytt ljudkort är det bästa. Tyvärr så är ju FW inte någon standard som stöds idag. Men du har ju ett ljudkort du kan kvar till din gamla dator och behålla de kopplingar du har där. Ett nytt ljudkort till din laptop blir nog mest prisvärt. Det skenar lätt iväg om man ska köpa en massa kablar och annan utrustning för att omvandla ett gränssnitt till ett annat. Medans ett bra USB.ljudkort t ex inte behöver kosta så mycket idag.
 27. Hej, På grund av att det verkar krångligt att hitta ett bra sätt att koppla in mitt focusrite saffire pro 24 ljudkort (som ju är Firewire) i min laptop (som saknar Firewire), så överväger jag nu att köpa ett nytt ljudkort - och denna gången ett USB-ljudkort. Använder ljudkortet dels för att koppla in min vinylsepalare, men även för att då och då göra musik, där jag använder FL studio som programvara. Behöver utgångar för monitorer och ingångar för vinlyspelaren, samt mikrofon och instrumentkabel. Någon som har förslag på något prisvärt som ligger i ungefär samma klass som saffire pro 24? Ngn focusrite Scarlett kanske? Har inte jättebra kunskaper inom detta. Jättetacksam för tips
 1. Ladda in mer innehåll


×