Senaste nytt m3
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Hej allihop. Gick o la mig ungefär 03 inatt, vaknade upp och helt plötsligt så är både mitt ljud och mikrofon helt "scratchy". Jag kopplade in USB headset för o testa om det bara va mitt headset som gick sönder, men då fungerade musik osv bra men micken som fortf är inkopplad i mixern va fortfarande "scratchy".. Jag har tagit ett kort på min mixer så ni kan se om jag råkat kommit emot något tokigt, skulle va guldvärt med lite tips här. Utrustning; Yamaha MG10XU Rode Procaster XLR --- Vad jag har testat; ställt om allt på 0 på mixer bordet, har även testat o bytt kanal för mikrofonen, har testat startat om datorn, startat om mixern, osv osv.
 3. Testa att göra en låt i endast harmonisk moll. Det är så du använder det ? Håll dig till endast de tonerna. Det finns alldeles för få artister nu för tiden, speciellt inom pop, som faktiskt vågar hänge en låt åt en mindre känd skala (dvs i princip alla skalor utöver vanlig dur och moll). Det är som att det finns en rädsla för att göra det, många tror att en låt "måste" vara antingen vanlig dur eller moll för att den ska bli omtyckt. Så är det naturligtvis inte. Att blanda olika skalor i samma låt är extremt överskattat, även om det är ett billigt trick för att skapa variation i musiken. Det låter för det mesta inte bra.
 4. crillemannen

  Dags för basfällor

  När jag byggt studio med akustiker så har han alltid sagt att man skall fylla lagom mkt i basfällorna dvs man ställer in dem och inte packar tätt. Jag antar att det har att göra med att även luft dämpar. Sen har jag alltid byggt i två lager. Du kan regla upp 60cm sen klär du med mdf. Det fungerar nog som en helmholtz och då täcker du upp två olika frekvenser. Det finns säkert någon som kan förklara bättre rent tekniskt. Du kan kolla Claes jobb på eora.se han har byggt en massa studios runtom i landet.
 5. Lindblom

  Dags för basfällor

  Orkade helt enkelt inte ta med reglar i ritningen som syftade till att visa olika upplägg av isoleringen.. Den kommer sitta reglad och ha hönsnät som håller den på plats så den inte sjunker ihop. Jag hade tänkt ha det hela i rummets bakre del (bakom där jag ämnar sitta) och har i främre delen tänkte jag ge mig på hörnen till vänster och höger samt mot taket. detta kan dock göras i ett något senare skede då jag börjat mäta.
 6. Söker låtskrivare (just nu som skriver på svenska) och musikproducenter som vill vara med och samarbeta och skapa spännande låtar. Är du intresserad, skicka gärna ett provexemplar på dina produktioner till info@4bright.se. Välkommen!
 7. Amanda Lindborg

  Låtskriveri

  Hej jag har en låttext som jag gärna skulle vilja få hjälp med att sätta ton till eftersom att jag tycker att det är väldigt svårt att komma på melodier. Här är texten ? Innan jag mötte dig visste jag inte vad kärlek var Nu har du mitt hjärta i förvar Du gör varje ögonblick till evighet Du är de finaste jag vet Jag vill inte vara någon annanstans än nära dina läppars leende o ch ögons glans Jag vill vill känna din hand mot min kind Jag vill känna ditt andetags vind Jag vill höra ditt hjärta slå Jag vill att de för alltid ska va vi två För utan dig skulle jag inte klara mig För du betyder allt för mig Innan jag mötte dig visste jag inte vad kärlek var Nu har du mitt hjärta i förvar Du gör varje ögonblick till evighet Du är de finaste jag vet Utan dig skulle jag vara som en blomma utan blad Jag skulle le utan att vara glad Jag skulle vara som sommarn utan havets brus Som natten utan stjärnornas ljus Som havet utan glitter Som fågeln utan kvitter Som båten utan hamn skulle jag sakna din famn Utan dig skulle jag inte klara mig För du betyder allt för mig Innan jag mötte dig visste jag inte vad kärlek var Nu har du mitt hjärta i förvar Du gör varje ögonblick till evighet Du är de finaste jag vet Hör gärna av er om de låter intressant.?
 8. Igår
 9. pme

  Dags för basfällor

  Du har inga reglar med, Och resterande delar av rummet? Jag antar att det där är "framåt" men vad har du bakåt?
 10. Lindblom

  Dags för basfällor

  Hej Allesamman, Nu har mitt bygge kommit såpass långt (byggtråden ligger hjälplöst efter) att jag skall göra något åt basen. Då jag känner mig obekväm vad gäller stämda tryckabsorbenter / resonatorer ämnar jag ge mig på detta senare för att behandla smalbandigt efter behov (och mätningar). Här läst på till förbannelse i sedvanlig ordning lite överallt och det verkar som "wall of wool" använts en del med framgång / är en bra start om man har materiell så det räcker. Det jag har är: Totalt 49kvm glasull efter att ha byggt yttre skalet (se byggtråd) vilket är: 2.45 kubikmeter Täcker jag hela bakre väggen blir det ett djup på 2.5dm. Tänkte köra med c:a 2.5dm luftspalt bakom. Har även takplattor (glasfiber+ytskikt) över, så det räcker till 3 lager = 4.5-6cm Kan köpa mer glasfiber eller ett 1dm skikt stenull om det skulle göra skillnad. Rummets dimensioner är 4.2 x 3.8 x 2.1m Några varianter för att få igång diskussion: A. Glasull direkt mot väggen - kommer inte göra så här.. B. Inklusive lika stor luftspalt som glasfibern är tjock (2.5dm) vilket ger 5dm till glasfiberns front. C. Inklusive ett lager takplatta längst fram, bygger på 1.5-2 cm, mest för att agera yta / stoppa fibrer. D. Med 2 lager = 4.5-6cm, bygger ju på lite men mest för att slippa frakta bort / kassera dem. E. Inklusive 1dm högdensitet (stenull) framför glasfibern. En variant är ju att slakta lite mer yta genom att göra sidorna 45 grader.. då blir ju viss del av ytan ännu längre från bakre väggen: F. Naken G. Med takplattor framför. Då så mitt herrskap - några spontana synpunkter, tips eller förslag i allmänhet? Jag vet ju det bästa skulle vara att mäta redan nu för att se var och hur problem finns. Dessvärre är det helt tomma rummet inte samma sak som då det belamrats med prylar.. och innan jag gör det skall matta läggas.. och innan det görs... vill jag vara klar med glasfiber annars är den med mig i mattan till tidens slut. Mvh. Kristofer
 11. Patrik songwriter

  DUKTIG LÅTSKRIVARE+SÅNGARE FINNES

  Duktig låtskrivare och sångare finnes, och jag söker producent/ljudtekniker.Jag är en duktig låtskrivare och sångare. Har erfarenhet från låtskrivande (musik + text) på egen hand och med andra. Som sångare har jag frontat band live och även sjungit många spelningar till eget gitarrkomp. Sjungit mycket i studio. Spelats på radio (P3) med gruppen Jipset, där jag sjunger.Jag söker någon som kan komplettera mig med de talanger jag inte har, nämligen som PRODUCENT och LJUDTEKNIKER. Jag söker någon som kan sköta Logic, Pro Tools eller annat musikprogram, ratta en prodd av hög kvalitet, spela in sång, med mera.Det jag vill göra är något, eller båda av följande:1: Skriva starka låtar (hits) och göra färdiga proddar av dessa med syfte att de i slutändan ska sjungas in av etablerad artist/band.2: Spela in slutgiltiga versioner av låtar till mitt solo-projekt (demos finns redan).Jag jobbar gärna relativt brett inom pop/rock/dance/electro…Några av mina favoriter är Robyn, Tove Lo, The Weeknd, Panic! At The Disco, Depeche Mode, David Bowie, Icona Pop, The Beatles.Jag vill endast samarbeta med människor som är beredda att satsa och är beredda att bortprioritera annat för att ha tid till att fokusera på musiken. Jag är EJ intresserad av hobby-projekt. Jag bor i Stockholm. Hoppas du som läser detta känner att vi kan komplettera varandra. Hör då av dig!Vänligen Patrik070-266 63 66patrikroland(snabel-a)hotmail.comOBS! SVARA DIREKT TILL MEJLEN ELLER MOBILNR OVAN, OCH EJ VIA FORMULÄR – TROR EJ FORMULÄRSVAR KOMMER FRAM.
 12. CaptainPsycho

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Ja, det var ju en bra idé...:) Jag fick först inte Maestro att funka. Fick rensa hårddisken och sedan ladda ner på nytt. Helt plötsligt funkade Maestro och då kunde jag där ändra förinställd mikrofon till min externa. Varför det hade blivit så vet jag inte. Kan ha varit att systemet slog bakut när min hårddisk var överfull. Fick väldigt snabb och detaljerad hjälp från Apogees support by the way.
 13. Erik dP

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Förklara gärna hur. Om ngn annan får samma problem...
 14. karhart: https://dlz.reaper.fm/userguide/ReaperUserGuide5974c.pdf 1.15 Enabling VST Plug-ins There’s one further Preferences screen you will probably want to visit before you get started – VST Plug-ins. As with Audio Preferences, REAPER has several pages of Plug-in Preference screens, but these can (at first at least) be left to their default settings. However, if you have a collection of VST and/or VSTi Plug-ins (including VST3), REAPER needs to be told where to find them. Note that VST3 plug-ins should be keptin a directory or directories separate from other plug-ins. Choose the Options, Preferences command, then select VST under the Plug-ins section. You can use the Auto-detect button to locate your plug-ins, but if they are spread across several directories REAPER might not find them all. In this case, you can click on the Edit button to specify the location(s) of the folder(s) where your other VST plug-ins are stored. You can leave most other settings as they are (at least for now). MacOS uses two “built in” folders for installing shared plug-ins. These are /Library/Audio/Plug-Ins and/Users/<your account>/Library/Audio/Plug-Ins. REAPER will scan these by default:: you should,
 15. https://www.spitfireaudio.com/info/faq/labs/
 16. CaptainPsycho

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Löst! Tack för ert engagemang!
 17. Senaste veckan
 18. slejnard

  Line of the music

  Tack så mycket Ludde! Roligt att höra dina åsikter, bra feedback. ? Kan vara en ”tabbe” om trummorna lutar. Däremot så pannade jag cymbalen och hi-hat medvetet. Sångaren är ganska färsk inom inspelning så det får vi ta med i kommande produktioner. Kul att du gillade låten.
 19. Sant. Får se till att göra detta.
 20. Ny låt på Spotify https://open.spotify.com/track/70R7qzGy8SqZq6PbxUfSPF?si=gnVq_XB6QxC3yhcWjaHmMw Låten är producerad av mig och skriven tillsammans med sångerskan Ida Maipambe. Lyssna gärna, dela låten och ge feedback om du vill!
 21. Borde det väl göra. Det är ju bara hämta hem och testa. Det kostar ju inget.
 22. Fungerar dessa godingar i Reaper?
 23. Inte min typ av musik heller. Men bra produktion tycker jag! Bra variation/dynamik mellan låg och hög energi, vilket behövs för att behålla lyssnarens intresse.
 24. Får lite Åke och hans värld på speed känsla när jag lyssnar på din låt.
 25. überfuzz

  Mixa virvel - mindre rassel

  Hej och tack för svar! Jag grejade lite med trummorna i fråga igår. Det går att få en justare ballans mellan 'punch' och rassel mha av kompressor. Om jag låter kompressorn gå in med tidsförskjutning så kan jag pressa ner rassldelen av varje slag utan att förstöra soundet. Måste finlira lite så att något enskilt slag, typ i virvel-fils inte påverkas på något trist sätt.
 26. karhart

  Akai mpk mini mk2

  Hej! Jag köpte en Akai mpk mini mk2 26 mars, men använder den inte. Absolut nyskick, kvitto och garanti finns. Skickas väl paketerat med posten. 800 kr plus frakt!
 1. Ladda in mer innehåll


×