Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-01-26 på alla områden

 1. 2 poäng
  Nu vet jag inte helt säkert om det är en fråga eftersom du inte har med något frågetecken och det är skrivet som en dikt =P Men ja, ljudbilden kommer att vara annorlunda. Den kan vara likvärdig om tillverkaren försökt att hålla kvar samma karaktär men det kommer inte låta som de gamla gjorde.
 2. 2 poäng
  Var står det? Har inte det mer att göra med att man ska ha minst 1000 följare för att få betalt för sina videos? Har jag missat nåt? Mina 12 följare lär bli besvikna om min kanal slocknar. Prenumerera gärna: https://www.youtube.com/channel/UCgxWU5LmTTDGM9uZcrUHh6Q
 3. 2 poäng
 4. 2 poäng
  Du är ju i alla fall populärare än DOL:
 5. 2 poäng
  Hur blir man Populär medlem? Lajkar man sej själv?
 6. 2 poäng
  Reglerna kommer upp under dagen och vart bidragen ska skickas. Mvh Jon
 7. 2 poäng
  Jag uppmanar berörda att hålla en god ton i tråden. Mvh Jon
 8. 2 poäng
  Det meningslösa är att personerna som tycker att mina ljudfiler är för dåliga och jag snäll som jag är använder deras exempel och helt plötsligt kan de vara hur exakta som helst. Fasvända sin originalfil mot min testfil är ett sätt. Jag gjorde något för att lura testpersonen/personerna på nåt sätt så att jag märker om de tex fasvänder sin originalfil mot min testfil. Tji med det fusket. Sedan kan man naturligtvis mäta filen och på annat sätt manipulera testfilen för att upptäcka skillnaderna, för de finns, men vi som människor har svårt att höra dessa och i en riktigt inspelningssituation så sticker jag ut hakan och säger att skillnaderna inte är tillräckligt stora för att ha en verklig betydelse för inspelningen. Ljudkortetskvalité är inget man behöver oroa sig för nu för tiden. Dessutom mäter tex ett billigt Scarlett nästan lika bra som ett svindyrt ljudkort så skillnaderna på AD DA är i det närmaste försumbara och högst sannolikt omöjliga att höra för en vanlig människa. Vår hörsel kombinerat med vår hjärna är i sanning inte ett exakt mätinstrument.
 9. 2 poäng
  Jag gör testerna för att själv förstå. Visst jag skulle kunna vara oärlig men de gånger jag använt filer från folk som påstår att jag använt för dåliga filer och jag använt deras filer så har de helt enkelt fuskat och fasvänt mina filer och svarat helt korrekt exkakt var klippen ligger. Om jag tar en klassisk inspelning som ingen vet vilken den är så kan förståsigpåarna plötsligt inte höra var klippen ligger och det inspelade materialet är för dåligt... Det är helt enkelt skitbra ljudkort som produceras nu för tiden, så bra att man inte kan avgöra vad som är bättre eller sämre. Möjligen att det är skillnad. Och att man måste ha en viss typ av fil eller musik för att kunna avgöra om ett ljudkort låter bra eller, hur gör man då när man spelar in? Kan ni inte avgöra vad som gör skillnad när ni spelar in nåt tex akustiskt och det är obehandlat? Om hårdvara har extrem betydelse så borde det vara skitenkelt att höra skillnad på en iPhone4 DA inspelad in i ett enkelt ljudkort.
 10. 1 poäng
 11. 1 poäng
 12. 1 poäng
  Jag försöker få ihop något, har lite idéer!
 13. 1 poäng
  Nu hänger jag inte riktigt med? Jag har väl inte skrivit att du ska lämna mixbussen orörd? Bara att det är helt ok... Jag använder själv effekter på mixbussen, inget rätt eller fel i detta. Mvh Jon
 14. 1 poäng
  Har du testat Sly-Fi Axis? Visserligen i sig själv en bra eq, men som har en Saturation-ratt som är riktigt fet. Kanske kan vara något sådant du är ute efter? http://slyfidigital.com Mvh Jon
 15. 1 poäng
  Det kanske är ditt andra jag eller om det är forumet som har ett.
 16. 1 poäng
  Funkar absolut Bara trevligt.
 17. 1 poäng
  Och du låter som det skämt du är.. Åhhh!!!!
 18. 1 poäng
  Oavsett vad du tycker så är det deras beslut. Att du lagt ned massa tid och energi på allt gör visserligen att det är svårt att inte ta det personligt när man gjort nåt man är nöjd med resultaten. Men det är bara lägga sig bakom och gå vidare. Att bete sig proffesionellt är ett måste också så att sitta här och gnälla är inte så smart. Att kontakta de efteråt för att du vill att de ska göra som du önskar för att du ska bli nöjd är inte heller proffesionellt beteende heller. Ta och bortse från ditt ego. Ditt jobb handlar om att göra bandet nöjda och om de är som sagt nöjda med att det är mono, get over it. Du kan inte ställa krav efteråt när ditt jobb är över.
 19. 1 poäng
  Jag tror nog jag hinner få färdigt en låt. Så ajm in! Hoppas mejlsystemet tillåter wav-filer, storleksmässigt.
 20. 1 poäng
  Nu låter du som min morsa Du är inte min morsa va?
 21. 1 poäng
  Skall försöka hinna med ett bidrag med, har iallafall början på något som kanske kan bli något.
 22. 1 poäng
 23. 1 poäng
  Ok, lägger upp låt framöver. 👍🏽
 24. 1 poäng
 25. 1 poäng
 26. 1 poäng
  Härligt! Jag är med. Låten oskriven än.
 27. 1 poäng
 28. 1 poäng
  Det håller jag inte alls med om. Det är viktigt ur hållbarhets synpunkt. Finns det några lösningar som kommer att paja lätt, tål den att användas? Kommer det att gå att laga den? Om det är ganska dyra prylar så jag vill i alla veta att det inte är en slit och släng mojäng.
 29. 1 poäng
  Ulf Blomberg går igenom grunderna i hur du mixar, med sin egen introlåt som exempel. Läs hela artikeln här
 30. 1 poäng
 31. 1 poäng
  Får man ihop tillräckligt många kan man byta ut mot en Saddampizza
 32. 1 poäng
 33. 1 poäng
 34. 1 poäng
 35. 1 poäng
  Internationella källor säger att "Licorice Root tea" är bra för rösten eftersom det bedövar den bakre delen av svalget något. Detta te ska inte ha så stark lakritssmak. Här finns också flera andra tips. http://singerssecret.com/singers-home-remedies/
 36. 1 poäng
  Vad ska jag nu göra med mitt tävlingsbidrag?
 37. 1 poäng
  Inget för er med högt blodtryck och känsliga för salthalten i kroppen. Finns rätt många studier som påvisar att lakrits faktiskt inte är bra alls. Älskar lakrits själv så det är en riktig bummer om det nu är fint för stämbanden också.
 38. 1 poäng
  Som synd är lakrits så fruktansvärd äckligt.
 39. 1 poäng
  Sötlakrits var det i mitt fall. Testa gärna "Panda soft & fresh Licorice original", för det var den jag åt av! 🙂
 40. 1 poäng
  Med SSD diskar borde det största problemet vara ur världen i alla fall.
 41. 1 poäng
  Reampade ett rhodes med tre olika preamps och tre olika ljudkort. Det som är använt är som följer. Samma mick till alla tre tagningarna i samma position på alla tagningarna. * Focusrite TwinTrack Pro med dess inspelad digitalt in i ljudkort, använder mao TwinTrakens AD. * Art TubeMP in i ett M-Audio 2496 ljudkorts AD. * Scarlett 2i4 och dess preamp. Ni får avgöra själva hur stor skillnaden är och vilket som låter bäst. Ett snabbsmakprov där jag klippt mellan alla tre ljudfilerna. Okomprimerade filer finns här: Alla tre tagningarna slumpmässigt klippta: https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlflO4S9gnld6yht Nedan de tre inspelade filerna med de olika preampsen och AD omvandlarna. Preamp exempel 1 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlqPv_-tilQqi3Tz Preamp exempel 2 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlnvqFFFc4sf7cqV Preamp exempel 3 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlgj_e7V2FtchIR2
 42. 1 poäng
  Det blir ju alltid billigare att ha allt i ett istället för att köpa tre olika saker och för en hemmastudio, om man nu inte har för mycket pengar att spendera till höger och vänster och inte ett annat liv, så är en helhetslösning det bästa.
 43. 1 poäng
  Jag kan ta och göra en testinspelning med ett Scarlett och de inbyggda preampsen och jämföra med nått riktigt high end ljudkort så kan vi avsluta den frågan. Hörlursförstärkningen blir klurig att lösa så den lämnar jag walk over på.
 44. 1 poäng
  Sant, mina tester är på linjenivå. Du kan köpa ett enkelt ljudkort och få råd att köra bra hörlursförstärkning och roliga preamps när behovet uppstår istället för att lägga allt på ett ljudkort.
 45. 1 poäng
  Om jag low-cuttar lajnad elbas, vilket beror på hur den är inspelad, så brukar jag hamna någonstans mellan 30-40 Hz. Dock ska det understrykas att det också handlar om genre och hur mycket sub kicken har i förhållande till basen. En mycket trevlig plugg för att råda bot på detta "problem" är https://www.wavesfactory.com/trackspacer/ /J
 46. 1 poäng
  90hHz är nog att ta i om man inte mastrar 70 talsdisco för vinyl. Lägsta E på en 4 strängadbas normal stämd på 440Hz är ca 40Hz. Jag tycker det är bättre att använda vanlig EQ och ta ned de områden som är för starka.
 47. 1 poäng
 48. 1 poäng
  Hej & välkommen! Kall öl står i kylen... (någon måste ju lägga till denna klassiska SF-fras i medlemspresentationer!)
 49. 1 poäng
  Det är så man baxnar över alla konstiga förslag som kommer. Det är en musiktävling okej? Vill du visa upp din studio eller se andras på bilder så finns det redan en sådan tråd. Bryr mig inte ett dugg vad andra har använt. Det enda som är intressant är att det är en bra låt och förhoppningsvis åtminstone hyfsat mixat.
 50. 1 poäng
  tror du kraftigt förväxlar ljudisolering med akustikbehandling - två helt skilda saker så inte så konstigt om du blir besviken om du förväntar dig nåt annat än vad som utlovas
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00
×