Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-12-18 på alla områden

 1. 1 poäng
  Det brukar gå utmärkt i alla fall på macbook pro. Det kan inte har är en mic ingång och klaviaturen kör väl de flesta i alla fall via usb.
 2. 1 poäng
  Kan inte höra hela låten då jag ej ha spott i fy ! Men den lila snutten låter mycket lovande ... ROCK ON !
 3. 1 poäng
  Absorbenten färdig! Två cm dacron samt 2 lager tyg! (mittenpartiet är ett lager tyg enbart) Ser ju bra ut! Mycket nöjd. Nu skall jag fixa den andra absorbenten, sen skall det upp stenull i taket! Det går framåt! /Jens
 4. 1 poäng
  Hej, jag gillar att det finns sång med, även jag har lite svårt att höra orden. Av all EMusik jag hört tillhör dem bättre, men jag är ganska trött på den genre, det finns på tok för mycket och de har till följd att allt jag hör känns som jag hört det förut och det lockar mig inte längre. Kanske har det blivit för 'enkelt' att göra datormusik ...
 5. 1 poäng
  Hej! Kul bygge! Min erfarenhet efter att ha varit i feta studios med bra tekniker, feta studios med mindre bra tekniker och inte ens studio men med bra tekniker, är att man lätt stirrar sig blind på tekniska lösningar i den här typen av projekt. Ventilationen ska vara den tystaste, glasrutorna ska specialbeställas, dörrarna byggas för hand, rummet helst sväva i det fria osv. Ta det inte som kritik, du har säkert lagt det här projektet på en alldeles lagom nivå. Eller för den delen, om du vill att det ska bli så bra som det bara går så, kör på! Det är ju det också kul! Men, min åsikt är att många gånger räcker det med en helt okej vägg mellan live- och kontrollrum, vill man så absolut, bygg två med väggar med dubbelgips utåt och ingen gips "inåt", men framför allt. Bygg en trevlig miljö som du vill vara i länge, och ha energi kvar till att faktiskt jobba där när du byggt klart. Lite läck, eller för den delen mycket läck kan man leva med. Det är bara att höja på monitorerna.. ;) Lycka till!
 6. 1 poäng
  Dessa är nog ganska bra. Jag har själv kollat in deras produkter. Jag kommer inte riktigt ihåg varför jag aldrig köpte något. Men jag har ett svagt minne att de var besvärliga att köpa pga transporten eller något sånt.
 7. 1 poäng
  Själv är jag lite intresserad av denna akustikskiva: http://www.bullerbekamparen.se/akustikskiva-p70---vaegg.aspx Inga priser står utsatta, så vad en sådan skiva kostar har jag tyvärr ingen aning om just nu.
 8. 1 poäng
  Det hade säkert gått att hävda ångerrätt, men det känns lite fel när jag nu har använt produkten ett dygn. Kanske går problemet att lösa genom att parallellanvända mitt gamla Audiophile-kort. Ska prova och se om det fungerar.
 9. 1 poäng
  All stenull/rockwool är väl inte farlig? Kollar man på tex. Paroc.se så ser man tex. "Innehåller inga farliga ämnen - Parocs stenullsfiber är en mineralull som faller under anmärkning Q och bedöms inte som farlig och klassas inte som ett irriterande ämne." https://www.paroc.se/varfor-paroc-stenull/saker - kör bara, kör!
 10. 1 poäng
  Det kommer bli riktigt spännande att följa ditt studiobygge framöver. Tyvärr har jag inte den kunskap som krävs för att besvara dina frågor, men jag utgår från att du själv vet ganska väl vad du gör när du "vågar" ta dig an ett sådant här stort projekt. Det enda jag kan säga är att bygger man en musikstudio så här från grunden vill man nog göra så mycket rätt man kan redan från början. Mitt råd blir därför att "skynda långsamt" och inte göra något förhastat! Önskar dig all lycka i projektet och ser fram emot dagen när allt bygge är klart och prylarna är inkoppplade. Måste ju också tillägga att du har ett härligt läge där vid sjön för din studio. Gillas! 👍
 11. 1 poäng
  Nej. Rumsakustik är väldigt linjärt system. Det som är annorlunda vid låga volymer är dina öron. Av samma anledning ska du inte mixa vid för lång volym. (Men inte heller för hög volym).
 12. 1 poäng
  Det här studiobygget har potential att bli hur coolt som helst. Jag önskar dig lycka till och kommer titta in i tråden ibland för att se hur det hela fortskrider! 👍
 13. 1 poäng
  Det kan det mycket väl vara. Fast det borde fungera med "dubbla" kontakter som är det som kommer med. Men jag skulle i alla fall prova extern ström innan jag köpte ett nytt.
 14. 1 poäng
  Fett att bygga i en lada! Får lite The Band-vibbar Coolt att se hur det artar sig. Lycka till!
 15. 1 poäng
  Jag har kört på Intel alla år och det har fungerat klockrent. Borde väl inte kosta mer? Har för mig min cpu kostade runt 3-4k, 6core i7 för två år sedan. Jag hade också rekommenderat 2ssd diskar. Kanske en liten 256gb pcie ssd och sedan 1tb Samsung ssd. Kör du feta samplingsbibliotek så äter du upp en halv gb snabbt.
 16. 1 poäng
  Jag köpte den cpun, ryzen, fattade efteråt att Intel är faktiskt bättre för musikskapande! Så rekommenderar intel just nu. Ska du inte ha en till hårddisk? kanske mekanisk. Du kan ha en mindre ssd för operativsystemet, och en 1-2 TB hårddisk för alla filer osv
 17. 1 poäng
  Skitgrym låt, bra proddad och framför allt: bra sång! Fantastisk röst du har:-)
 18. 1 poäng
  Att kalla Mixcuberna för lowfi låter helt fel. Jag har två passiva Mixcuber som andralyssning och tycker det är helt perfekt. Just när man växlar till mixcuberna låter det burkigt middigt, men att sätta nivåerna på tex virvel och leadsång helt perfekt är faktiskt lätt med Cuberna. Lyssnar jag enbart i mina JBL LSR8 eller vad dom nu heter, kan tex sången bli lite stark i andra lyssningar. Att ha två olika monitorsystem är skitbra, det har alla dyrstudios. En stor poäng med mixcuberna är att dom helt saknar delningsfilter, helt perfekta delningsfilter finns inte enligt vad jag läst, det blir alltid lite skumt i delningen. Dom gånger jag får till en riktigt bra mix har jag lyssnat noggrant i både JBL o Mixcuber samt lurar. Mina bästa mixlurar är HD600 och midområdet i dom låter väldigt lika som Mixcuberna. Som tredje variant av lyssning har jag en sub som jag kan slå av o på med en fotbrytare utan att lämna mixplatsen. Dom aktiva JBL monitorerna har jag kopplat in fullrange och vidare till subben som har ställbart delningsfilter ställt på 50 hz, det är där monitorerna börjar krokna ur neråt. Nåt som väl alla tycker är svårt att få till så är det elbasljud, och baskaggenljud, det kan låta fläskbra när man mixar, men lyssnar man i en liten stereo kanske elbasen inte finns med alls, eller tvärtom, i en stor fet stereo blir det så mycket lågbas att det bara skorrar. Så elbasen (hela mixen) lyssnar jag på både med JBL+Sub, enbart JBL, eller i enbart cuberna. Har jag gjort rätt hörs elbasen och kaggen lagom i alla tre lyssningarna. Och jag gör samma sak med den referenslåt jag använder. Riktigt bra countryinspelningar har helt perfekt basljud i alla tre lyssningarna. För att få med basen i de små middiga cuberna kan man få mixtra en del med eq, kanske hissa vid 600 hz. Har man bara en skitbra lyssning är det risk att elbasen låter bra lite hur man än eq-ar den. Att kunna växla mellan fullrange o cuber när man skruvar cymballjud är också perfekt. Utan cublyssning kanske cymbalerna försvinner helt i en liten stereo. Och vice versa, använder man enbart cuberna är det stor risk att man får alldeles för vasst cymballjud i en bättre stereo. Jag ser att Avantone kallar mixcuberna för fullrange? Det är dom inte alls, och har man bara råd med ett par monitorer ska man skaffa nåt annat. Jag driver mina med en Yamaha 2 ggr 80 watts stereoförstärkare. http://www.avantonepro.com/mixcubes-passive-creme.php
 19. 1 poäng
  Låter bra! Blev lite överraskad över genren, hade för mig att du är en metalhead Fortsätt med det där. Riktigt bra sjunget, bra jobbat!
 20. 1 poäng
  Spännande! Det kommer bli hur grymt som helst det här! Jag har själv gått i liknande tankar, att bygga en studio här på gården i en liknande lokal. Så det ska bli spännande att se hur du får till det.
 21. 1 poäng
 22. 1 poäng
  Moderna luftvärmepumpar är normalt sett tystare än gamla. Men kolla upp specen innan du köper, vissa låter mer än andra. Det är ju mest utomhusdelen som för oväsen. Om du kan låta utomhusdelen stå på marken isf hänga på väggen slipper du oroa dig för stomljud (som kan uppstå). Hänger den på väggen och du märker att det stör får du skaffa bättre vibrationsdämpare.
 23. 1 poäng
  Hej hej! Har fått tips om att ha så kallat dacron-vadd mellan stenull och tyg. Denna studio hade det: Det ser ju väldigt vitt ut! Så nu har jag beställt sådant. Under tiden jag väntar på det så passade jag på att mäta rummet med sidoabsorbenterna på plats. Detta blev resultatet. Detta är alltså utan EQ: Röda är före sidoabsorbenterna. (Enbart bakre vägg behandlad. Stenull med spalter på) Gröna är med sidoabsorbenterna installerade. Det man kan se är att 80 Hz (andra stående vågen sidledes) har minskat. Detta då det har kommit till absorbtion på sidoväggarna. Dippen vid 120-130 har även den minskat, men detta är pga att monitorerna är närmare marken då de nu står på subwooferna. 115 cm istället för 130 som det var innan. Har inte hundra koll på den dippen med den har något att göra med höjden. Den skulle kunna vara andra stående vågen höjdledes men då borde den vara som starkast halvvägs mellan golv och tak, så det stämmer ju inte. En annan mer trolig teori är att det är första reflektionen i taket. Fast då borde frekvensen sjunkit i den gröna mätningen då monitorerna var lägre och tvingade ljudet att färdas längre. Hur som helst så kommer den att tämjas då jag sätter in stenull i taket! En tråkig effekt är att jag fått en grov dip vid 60 Hz. Detta då subwooferna nu är tajtare ihop. Ju längre ut mot hörnen de sitter, ju mindre blir den dippen. Nu är det superchunks där så de är tvingade att sitta tätare ihop. Men när superchunksen blir fyllda med stenull så skall denna dip försvinna eller minska. Det är en så kallad SBIR dip. Trodde att den inte skulle vara så stor och jag tänkte att sidoabsorbenterna skulle äta upp reflektionen. Men det blir nog bra när superchunksen blir fyllda. Jag litar på akustikern! Så här såg det ut vid mätningen: /Jens
 24. 1 poäng
 25. 0 poäng
  Inlägget skrevs för lite drygt 11 år sen
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×