Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-02-26 på alla områden

 1. 1 poäng
  Hej ! Jag har gjort en låt, en slags remix på en egen gammal skum låt (som jag ändå gillar). Det jag önskar feedback på är mixen (och mastringsmässigt). Jag vet inte hur länge jag suttit och mixat och mixat och pillat och ändrat och försökt mastra... Och gjort om, om osv. Jag tycker nu att det låter helt okej, men vill veta vad nya öron tycker. Referens har jag ingen direkt, men något inte alltför modernt och radiovänligt. Det ska inte vara för crisp, men ska ju inte vara för dovt, muddigt eller rörigt heller.Så alla synpunkter och vad som skulle kunna förbättras (eller om det låter "bra" för vad det är) uppskattas jättemycket. Är det något som sticker ut direkt för er?Ha en fin dag! Ps, försökte göra en fil under 2 mb att ladda upp under låtar & filer, men även med 96 bitrate fungerade det inte.
 2. 1 poäng
  Övermixning, det är ett kliniskt bevisat stadie som bara botas med vila. Ju längre desto bättre
 3. 1 poäng
  YEEES ! ROCK ! WOOHOO ... I want some more of this ... gonna get me some ZZTOP ... SOMEBODY BEER ME !
 4. 1 poäng
 5. 1 poäng
  Att denna tråd är så inaktiv.. Vore så jävla kul att ha vokaler att experimentera med..
 6. 1 poäng
  Tack för feedback! Förstår att det inte är en mänsklig rättighet att få feedback, ska absolut tänka på att ge respons och feedback på andras verk!
 7. 1 poäng
  Innan jag hade Coles hade jag både AEA r84 och Royer 121. Båda var jättefina men upplevde R84 som "hifi" och inte så mycket bandkänsla. Royer lät bra men fick inte ihop "kitet" på trummor. Excellent på gitarrer dock... Coles spelar i en helt egen liga gällande trummor och piano eller något som kräver stereobild. Men absolut, eftersom bandmickar har 8-karaktär så är placering A och O. Coles kan göra källor SÅÅÅÅ MYYYYCKET STÖÖÖÖRRE! Och visst, 1x Cole som OH och en bra rörmick framför kitet i ett bra rum så klarar du dig rätt bra. Kanske inteför metal men ja... Denna combon funkar (och funkade) rätt bra för många under en längre period 😎 Kontentan. Alla borde ha en Coles. Jag kanske inte skulle ta med den om jag bara fick ta med 1x mick till en öde ö men om jag fick ta med två är den med!
 8. 1 poäng
  Coles fungerar super i stereo. Tycker virveln känns väldigt centrerad även om man kör wide stereo. Dock kommer jag nog köra coles stereo rum och km84 OH i framtiden. Gillar km84 som satan på close OH Angående tuning så finns tunebot och jag kan länka till Nollys stämm schema vilket gör att det är relativt enkelt att stämma i Toner. ** testade drum tune pro, en app senast och den funka jätte bra! 85:- Virvlar låtar oftast bäst mellan 220-260hz. Pukor oftast medium stämning enligt kartan nedan https://drive.google.com/file/d/1cUTsukZVCgV0aoealdKvXzlM0ZOcBbNh/view?usp=drivesdk
 9. 1 poäng
  Jag vet inte vad det är för form av punk du spelar in men om det är åt det poppigare hållet kan jag rekommendera att studera Chris Lord-Alge (CLA). Han mixade ju bl.a. American Idiot-skivan. Det finns väldigt mycket intervjuer och "tutorials" med honom på Youtube. Har annars fått för mig att Steve Albini har gjort en del punkiga grejer. Det finns mycket med honom på tuben också. Ett helt gratis alternativ. Annars har jag sett att Slate har någon kurs med CLA som man kan köpa. Det kanske vore något? Sen, om du ändå tänkt lägga en slant finns ju möjligheten att kontakta en hyfsad mixtekniker.
 10. 1 poäng
  Helt rätt. Var tvungen att gå in och kolla själv nu och tänkte precis lägga en länk till informationen du själv hittat men inte helt framme än tydligen om du läser längre ner. https://support.image-line.com/action/knowledgebase?ans=114
 11. 1 poäng
  Först och främst, tack för att du är en grym farsa! Skit i fotbollen och sponsra hans musik! Blir han tänd på musik och studioprylar kommer han aldrig ha råd med knark och sprit heller så det är också ett plus! Macen du har kommer funka utmärkt för honom i början. Men absolut, ett externt ljudkort och monitorer vore kanon!
 12. 1 poäng
  Jag tror att sonen kommer klara sig bra med din Macbook Pro. Externt ljudkort behövs först och främst den dagen han ska spela in externa instrument/sång, eller ha både hörlurar och monitorer inkopplade samtidigt.
 13. 1 poäng
  Det är ju huvudsakligen närmickat, kanske inte något OH alls? Det verkar snustorrt, det ursprungliga inspelade materialet. Sen är det ju ganska rejält distat, som du konstaterade, antagligen på individuella trumspår eller en trumbus, med tanke på att sången inte är påverkad av det på samma sätt. Bandemulering? Konsollemulering? Man får experimentera. Någon poängterade att virveln är ganska vass, så den är garanterat mickad underifrån, helt eller delvis. Det är också ganska klangfria trummor, så de har nog dämpats en del. Sen tycker jag att det gejtade reverbet gör väldigt mycket för soundet i det här fallet.
 14. 1 poäng
  Använder dem fortfarande, bästa studiomonitorerna jag testat Mvh Jon
 15. 1 poäng
  Tror kicken överstyr en bandare rejält också. Taupe pluggen kan göra detta bra också.
 16. 1 poäng
  Jag gissar på att inspelningen är gjord med max 2-3 mickar totalt. Kicken är inspelad av stormembran någon halvmeter ifrån. Virveln säger jag är dämpad och inspelad med konding underifrån. För mig låter det som en klassisk "demo" inspelning av trummorna i en stuga där alla instrument står uppställda och några mickar står redo lite här och där. Jag lägger dock ingen värdering i det. Men jag tror mest att de använde det som fanns och struntade lite i placeringen och därav det sound som finns. Körde lite på feeling. Personligen tycker jag att mixningen är gjort som en räddning av en inte så bra truminspelning. Jag gillar lofi och är defintivt inlyssnad på denna plattan och gillar Alkberg men vågar nog ändå säga att jag inte är ett fan av inspelningen. Hade jag fått göra det så som jag tänker att det skulle låta hade jag nog kört: - Cole 4038 som OH riktad mot virvel - Konding framför BK och försöka placera den så man får bort virveln så gott det går (för det tror jag var det stora problemet i denna inspelningen) - Cole 4038 som rumsmick längre bort som man smäller på med 1176. - Och jag gillar undervirvel... Så micka den med någon fin konding. Jag har Calrec hemma. Älskar dom! Men visst, 2 mickar av bra karaktär i ett rum hade kanske funkat bäst. Man får chansa lite och köra på det man tycker låter bra till slut 😎 men Coles hade varit bra i den här inspelningen. Hundra på att det inte används.
 17. 1 poäng
  Har du någon kommentar nu 6 år senare ?
 18. 1 poäng
  Hoppas ni gillar, spotify länk kommer. Spotify https://open.spotify.com/album/4Z2KQ7BGVTTBggkjs2AKqv iTunes https://itunes.apple.com/se/album/so-unreal-single/1445351838 Google Play https://play.google.com/store/music/album/Kloon_So_Unreal?id=B3tpnirkfgpwjhji2icj3cmmaba Tidal https://tidal.com/browse/album/100057519 Deezer https://www.deezer.com/sv/album/80696782
 19. 1 poäng
  Denna låten var riktigt skön.
 20. 1 poäng
  Att använda en stererobreddare på mastringen är inte helt ovanligt direkt på fler låtar än man säkert kan räkna. Men gäller använda det sparsamt för bästa resultat.
 21. 1 poäng
  Coola lösningar med en stereoenhancer som jag inte hade någon koll på att man kunde göra ens. Ska lägga det tricket på minnet. Kulle ju aldrig kunna lista ut att det var så du gjort bara genom att lyssna mig till det. Tycker inte mixen låter rörigt. Snarare varmt och fylligt.
 22. 1 poäng
  Några måndagar framöver kommer Lotta Fahlén gästa Studio med tips och tankar kring musikproduktion i form av Måndagstipset.Läs hela artikeln här
 23. 1 poäng
  Hej, Kul att du plockat upp musikproduktion som hobby, finns inget bättre! Har ingen direkt feedback på din låt. Allt ligger i takt (endel fixar inte detta av någon anledning) och jag hör att du gillar att utforska och testa grejer - Två viktiga kriterier för att lyckas i framtiden Ett tips när du väl går vidare med nästa låt är att analysera dina favoritartister och ställa dig frågorna; Hur har de byggt upp sina låtar? Vad har de för instrument/element? T ex basgång/low mid komp eller pads/huvudmelodi/slagverk. Takt? Längd? Det här är saker du kan sno rakt av, finns ingen anledning att uppfinna hjulet igen. Lycka till, och kom ihåg att knark inte är farligt så länge man tar allt på en gång och sen borstar tänderna.
 24. 1 poäng
  Ovo soundet? Vad är det? Märks man börjar bli gammal och inte hänger med😂
 25. 1 poäng
  Ja, de fixar det i butiken:-) Men, eftersom du har aktiva monitorer, så är det inte högtalarkabel du behöver utan en signalkabel (som är samma som en mick-kabel, fast med annan signalnivå).
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×