Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-10-18 på alla områden

 1. 2 poäng
  Äntligen byggstart! Pappa kom upp och vi körde en vända förbi K-Rauta och inhandlade reglar och skruv. Jag hade redan handlat beslag och sånt sen innan. Många reglar blir det. Får se om alla går åt. Tog ganska många extra. Två reglar som spänner över hela rummet. Dessa skall bära upp taket. Förberedelse för de tvärgående reglarna! Uppsatta! Taket sjunker till 62 cm:s djup närmast väggen. Det skall gå diagonala reglar ner dit. Först sänkte vi taket lägst fram. Där kommer första reflektionerna träffa. Det extra djupet gör att de gör att de absorberas i sin helhet. Jag får även då lite extra djup på taket vilket gör att jag får extra absorbtion av stående vågen. De diagonala reglarna på plats! Nästa grej är att färdigställa taket, skall till några reglar till. Sen skall jag bygga superchunksen! Sjukt taggad!
 2. 1 poäng
  Siktar på att få upp ett ljudklipp under helgen
 3. 1 poäng
  Inte testat men bra artikel! Använder Youlean lufs-meter för att kolla.
 4. 1 poäng
  Jag tackar ödmjukast för lyssning, feedback och värmande ord slejnard. Ingen snuva vad jag vet, misstänker att det är någon form av dialektal grej du hör.
 5. 1 poäng
  Haha! Underbar formulering. Igenkänningsfaktorn är hög 😄 Låter bra! Den blev lite punchigare. Det är trevligt med diskanten också.
 6. 1 poäng
  Hur långt ifrån var du? Här låter det som om avståndet i själva låten KAN vara nånstans mellan 1 och 2 meter ifrån. Svårt att avgöra exakt då inspelningen inte har den luftiga diskant som skulle kunna ge vidare svar, men jag skulle säga att mitt råd är att testa både ganska extrema avstånd och placeringar av micken, samt lite olika mickar. Låter som att den han använder är ganska smal i registret, men sen vidare överstyrd något vid inspelningen. Förmodligen vid inspelningen till band, inte själva förstärkaren. Just bandmättnad tror jag gör mycket här, det är ju ganska lofi vi snackar i den låten. Sen kan smalbandigheten i ljudet även bero på övrig utrustning, men det här är ett ljud utan låg bas eller krispig diskant, ett ljud som absolut inte strävar efter att låta naturligt. Och allt är inspelat enklast möjligt, utan krusiduller. Tunnelbana.... Jag kan se faktiskt, när jag lyssnar mer vaket, att det skulle kunna vara nåt sånt! Hörde inte riktigt svansen först, men den finns där absolut, och skulle tveklöst kunna ge det här vackra ljudet! Tror även att Slejnard mycket väl kan vara inne på nåt när han nämnde fjöderreverd dessutom. Skulle förklara den annorlunda karaktären jämfört med rösten, som i övrigt skulle kunna klaffa som samma ställe. Bastonen du hör är en stående våg, naturlig för lokalen, och återhållen mer av bandmättnaden och mick-val än faktiskt manipulation. Just att Altiverb är pricey är något jag verkligen håller med om, men dessvärre så är det helt utan konkurrens inom sin gren. Dock finns det, om du är villig att rucka lite på kraven, ett antal impuls-reverb som har bra katedraler och halls och liknande. Inte lika instängt som en tunnelbana, men kanske nånstans att börja?
 7. 1 poäng
  Hejsan! Det vore trevligt med lite hjälp. Vilken mikrofon föredrar du av dessa tre? 1, 2 eller 3? https://youtu.be/jEOZ8oJK0QY 2st är nybyggen under utveckling. Byggd runt K67-kapseln, just nu i två olika versioner. Den tredje i testet är en Neumann U67 i original. Jag säger inte vilken som är vilken. Gissa gärna, men framför allt ge lite feedback på de olika sounden, så vi får lite utvecklingshjälp och kommer vidare. Det börjar bli rätt lurigt ju närmare slutet man kommer. Är det bra? Är det något mer som går att förbättra? Lite mer om inspelningen i youtubeinfon!
 8. 1 poäng
  Jag har mina på ilok, men aktiveringen var lite annorlunda.
 9. 1 poäng
  Tack så himla mycket!
 10. 1 poäng
  Intressant, ska testa. mycket bang/buck för mig är hipassa, lowpassa bas vid säg 40hz och 5khz med linjär proq2 på high setting
 11. 1 poäng
  Övermättnad,,,, hahaha:) Den lät väl bra! Men inte så bra att jag betalar priset för den
 12. 1 poäng
  Låten låter ju kanon, gillar speciellt när du går upp i falsett. Lycka till!
 13. 1 poäng
  Fler rattar i denna. Du betalar alltså per ratt
 14. 1 poäng
 15. 1 poäng
  Ingen aning faktiskt. Aldrig kollat runt. Läs lite bland betygen/ recensionerna å ladda ner några stycken å prova!
 16. 1 poäng
 17. 1 poäng
  Nu är taket klart! Tog bara tre dagar!! Känns sjukt gött att det gick så fort. Känns som att resten kommer att gå lika fort nu! Stolpe på plats. Dels för att stötta upp den tvärgående regeln, dels för att vara en del av superchunksen som kommer där sen. På andra sidan också. Distanser som skall sitta bakom taket och hindra att stenullen ligger direkt mot väggen. Man vill inte ha stenull direkt mot en yttervägg, då kan det bli kondens i väggen med mögel som följd! Uppsatta! Luftspalten! Här är det färdiga taket, i profil! Nästa steg är att bygga superchunksen och sedan sidoabsorbenterna. Sedan skall jag åka och köpa stenull. När den är uppsatt är det bara tyg och lister kvar, sen är studiobygget klart!! Sjukt taggad!
 18. 1 poäng
  Listan är mest som en kul liten "pepp-grej" - Gillar man den inte är det bara att ignorera. Nyhetsroboten vinner då och då Mvh Jon
 19. 1 poäng
  Det slitna uttrycket gratis är gott stämmer mycket bra i detta fall
 20. 1 poäng
  Intressant Casper. Den senaste kanalstrippen jag testade var Cream från Acustica Audio. Inget att anmärka på soundet, helt fantastiskt. Underbar preamp. Men dock lite snålt med filter kanske. Väl värd att kika på. Mvh Jon
 21. 1 poäng
  Faktiskt impad. Dock vill jag ha lite mer djup i soundet, i alla fall något reglage med "tjockhet" tycker waves har tradition i att inte ha så mycket sånt, med med ett tjockhets reglage ala sonnox inflater/limiter kunde det vara en rätt bra one stop mastering plugg
 22. 1 poäng
  Finns en tjänst som heter songfile http://www.songfile.com/ man kan använda för att köpa tillåtelse att ge ut covers. Har inte provat själv så vet inte hur det funkar.
 23. 1 poäng
  Instämmer - bra tips Yllet! Personligen skulle jag vilja trycka på vikten av en bra medhörning. Ett par slutna lurar och lite nedlagd tid på att ställa rätt nivå på sångmedhörningen jämfört med övriga musiken kan göra en stoor skillnad på resultatet, enligt min erfarenhet.
 24. 1 poäng
  Låter bra! Tycker dock att låten är lite enformig, men det kanske bara är jag :). Fortsätt jobba man!
 25. 1 poäng
  Gjorde en video till en av mina låtar som heter Now And Then:
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×