Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-12-21 på alla områden

 1. 2 poäng
 2. 2 poäng
  Jag som inte brukar stå ut med att lyssna på sån här musik alls tycker att det här var en riktigt bra cool låt du fått till. Första ca 1.15 min var det allra bästa. Det är klart som korvspad att det inte kan låta som dina referenser. Du använder annat än vad de gör. Det är aldrig meningen heller att man ska låta exakt som referensspår utan bara inspireras av dem för att få till mixen bättre. Det gäller ju alla såväl som amatörer som proffs.
 3. 2 poäng
  Ao Nang, Krabi- perfekt temperatur i både luften och vattnet samt gott kaffe!
 4. 2 poäng
  Hej! Kul bygge! Min erfarenhet efter att ha varit i feta studios med bra tekniker, feta studios med mindre bra tekniker och inte ens studio men med bra tekniker, är att man lätt stirrar sig blind på tekniska lösningar i den här typen av projekt. Ventilationen ska vara den tystaste, glasrutorna ska specialbeställas, dörrarna byggas för hand, rummet helst sväva i det fria osv. Ta det inte som kritik, du har säkert lagt det här projektet på en alldeles lagom nivå. Eller för den delen, om du vill att det ska bli så bra som det bara går så, kör på! Det är ju det också kul! Men, min åsikt är att många gånger räcker det med en helt okej vägg mellan live- och kontrollrum, vill man så absolut, bygg två med väggar med dubbelgips utåt och ingen gips "inåt", men framför allt. Bygg en trevlig miljö som du vill vara i länge, och ha energi kvar till att faktiskt jobba där när du byggt klart. Lite läck, eller för den delen mycket läck kan man leva med. Det är bara att höja på monitorerna.. ;) Lycka till!
 5. 1 poäng
  Hoppas ni gillar, spotify länk kommer. Spotify https://open.spotify.com/album/4Z2KQ7BGVTTBggkjs2AKqv iTunes https://itunes.apple.com/se/album/so-unreal-single/1445351838 Google Play https://play.google.com/store/music/album/Kloon_So_Unreal?id=B3tpnirkfgpwjhji2icj3cmmaba Tidal https://tidal.com/browse/album/100057519 Deezer https://www.deezer.com/sv/album/80696782
 6. 1 poäng
  Ja, det var ju ett tag sedan man var här......om t.o.m Claes försvunnit ja, då... Kul att se några som kämpar sig kvar i alla fall. ;)
 7. 1 poäng
  Nice låt 🙂 Problemet är att det är för mycket skräpfrequenser i lågmidden på i princip alla spår. Kan mycket möjligt ha att göra med medhörningen. Det är svårt bordering on omöjligt att säga exakt vad du ska göra för att lösa detta, men en början är att få fason på lägre registret. Bekanta dig med högpass-filter, men överdriv inte. Är du osäker så är 6dB per oktav grymt för att runda av det lägre utan att bli för "gnagigt". Jga hör ingen sub-harmonisk bumlighet (spelar man in med mick och inte för dyrt ljudkort så kan man få allt möjligt med i ljudet man inte vill ha), vilket är bra då det betyder att jag inte tror du behöver gå särskilt kirurgiskt där. Det viktiga är: Sånt här är svårt. Låt det ta tid att bekanta dig med uppstädningen, det är lätt att börja överdriva när man har farten uppe och jobbat för länge. Ge det den tid det behöver, det låter som resten kommer komma av sig självt när du lärt dig detta. Talar av erfarenhet här, mina första mixar när jag en gång i tiden började försvann helt på små radioapparater för att där låtarna var som tyngst var helt dött på små högtalare 🙂
 8. 1 poäng
  Det här är kanske inte är riktigt vad du önskar höra, men jag ska vara helt ärlig för själva huvudmelodin är riktigt skön. Jag skulle plocka ut den, och ta bort resten, låta den ligga ett tag, för att sen komma tillbaka till den efter en tid med ny infallsvinkel. nte det lättaste att gå tillbaka så, och skiljas med alla timmar av arbete, men det går och skulle vara värt det. Melodin är som sagt riktigt skön, men passar inte ihop med det andra. Känns som att du har stressat och mest velat fylla låten så fort som möjligt utan att riktigt tagit dig tid att verkligen lyssna, och hitta det som passar. Försök att använda sidechain lite mindre och mildare också, väldigt lätt att överanvända (vilket enligt mig väldigt många inom EDM gör nu för tiden). Hoppas du inte tar det på fel sätt, och det här är ju så klart bara min åsikt. Det positiva du kan ta med dig från mitt inlägg är att du har en riktigt fin melodi som skulle gå att göra en bra låt av. Det är ju det viktigaste. Edit: lyssnade igen innan jag postade, och det är möjligt att det mest är ljud-valen och sidechainen på det andra som stör mig, och att det går att få till bra om du ändrar på detta. Svårt att säga, men i sin nuvarande form funkar det inte för mig.
 9. 1 poäng
  Vad är det för rot, D#? Kicken har en väldigt lång sub-svans som låter ostämd mot melodin. Du kan testa att stämma kicken till antingen D# (vilket blir väldigt lågt, c:a 39 hz) F# vid 46 hz eller A# vid 58 hz för att få bättre harmoni. Alltså stämma på så vis att du pitchar din kick-sample upp eller ner så att toppen i ett grafiskt spektrum hamnar på nån av dessa frekvenser. Trevliga lättsamma melodier för övrigt.
 10. 1 poäng
  Ny uppdatering! Mycket har hänt! Näst sista facket klart! 7 Sista facket klart! Nu skall jag börja fylla upp den främre triangeln! Herre min je! Klart! Hann med allt idag!! Sjukt nice att det gick så fort! Här är the aftermath! Stenull överallt! I håret, på kläderna, överallt på golvet. Blir att städa upp, dammsuga och vädra! Så här blev det! Yippie! Nästa steg är att få dit vadd och tyg samt lister! Sen är taket klart! Går framåt!!!
 11. 1 poäng
  Skippa EDM. Prova annat. Skriv en gamma Allan Edwall visa, fast aktuell ... skaffa nått instrument du aldrig rört och rocka loss, inte för oss för dig själv ... för att det är kul. Skit i alla digitaleffekter ett tag, använd datorn bara för att spela in, eller skaffa en gammal bandare ... jaga inte den bästa ljudkvaliteten, jaga hellre nya ljud. Vad var det som gjorde Beatles låtar så poppis ... vad är det som gör Blue-Man-Group <I fell loved> 'bättre än originalet ? Finns PLACEBO-effekten i Musiken ? Varför finns det tyska låtar som faktiskt är bra ? Du har väl studerat alla Musik-dokumentärer på you-tou-be ... och när du väl har fått gnistan tillbaks ... låt oss höra !
 12. 1 poäng
  Jag håller med Johan, inte min genre men du har en bra röst. Och låten känns bra. Sen är ju mycket en smaksak och jag kan inte riktigt förstå varför man vill ha en virvel som låter som den gör här... Sen slog det mig att det kanske skulle vara intressant att höja den några tonsteg, så att sången skulle få mer utrymme och minska "pratkänslan" på de lägre partierna. Sen har jag ingen tydlig tanke om det skulle bli bättre, men intressant i alla fall. Och jag får för mig att du har en del kapacitet i rösten.
 13. 1 poäng
  Jag tror det är bra att sjunga igenom flera gånger medan man bygger låt. Man hittar känslan, smakar på orden i symbios med sångmelodi. En variant på take my heart delen: Empty my heart, leave my soul, feel my pain Drain my sorrow to heal me sane
 14. 1 poäng
  Tycker det brukar låta bättre om man laddar upp i hög bitrate till Soundcloud. Jag skulle aldrig exportera 16 bit från min DAW och lägga upp på SC, alltid 24 bit!
 15. 1 poäng
  @Fidden Ah Jönköping alltså? Där känner jag ett gäng med folk. Så snart du flyttat dit kommer jag förbi på akffe
 16. 1 poäng
  Häftig lokal med potential! Eftersom du bygger separat kontroll- och inspelningsrum bör du ha separata väggregelstommar. Flytande eller ej beror på hur mycket ljudisolering du behöver. I sådant fall behöver du även bygga ett yttre skal runt om.
 17. 1 poäng
  https://www.kjell.com/se/sok?query=kontaktspray+utan+olja
 18. 1 poäng
  Blev en enkel liten logga också... 🙂
 19. 1 poäng
  Jag tycker det känns lättare om jag har ett mål, t ex att jag ska göra en låt i en viss genre, med en viss stämning, som ska innehålla si och så många verser/refränger/breaks. Redan här poppar det upp idéer som jag trycker in i en 8 eller 16 bar loop. Sen skissar jag upp struktur i stycken med olika färg, väljer BPM och ser hur lång låten blir när den väl är färdig. Ungefär här inser jag att låten är på väg i en helt annan riktning, accepterar ödet, och fyller på med kött på den tomma strukturen. Jag tycker disciplin och inställning är A och O. Det blir inte alltid 100% som jag önskat, men att ändå slutföra projekten ger mig en bra självkänsla när jag väl fastnar i nästa projekt. När det känns hopplöst tänker jag på vad jag faktiskt gjort klart tidigare trots skrivtorka. One template, one track!
 20. 1 poäng
  Min hub har ingen egen strömförsörjning, den driver ändå ett gammalt usb-keyboard här utan problem. Den ger också ström till roland-"sladden". Om det funkar beror väl lite på hur mycket bling-bling keyboardet har också... Jag använder ju usb3, dina usb-c och tb3 ger mycket mer ström om jag har förstått det rätt, borde alltså funka...
 21. 1 poäng
  Det hade säkert gått att hävda ångerrätt, men det känns lite fel när jag nu har använt produkten ett dygn. Kanske går problemet att lösa genom att parallellanvända mitt gamla Audiophile-kort. Ska prova och se om det fungerar.
 22. 1 poäng
  Nej. Rumsakustik är väldigt linjärt system. Det som är annorlunda vid låga volymer är dina öron. Av samma anledning ska du inte mixa vid för lång volym. (Men inte heller för hög volym).
 23. 1 poäng
  Jag köpte den cpun, ryzen, fattade efteråt att Intel är faktiskt bättre för musikskapande! Så rekommenderar intel just nu. Ska du inte ha en till hårddisk? kanske mekanisk. Du kan ha en mindre ssd för operativsystemet, och en 1-2 TB hårddisk för alla filer osv
 24. 1 poäng
  Wow! Skitbra, originellt och finfint låtskrivande. Dessutom bra arrat och du har ett eget röst-ID som binder ihop allt.Men baskaggen är lite mördande, tyvärr. Den klickar hårt i mina studiolurar. :/ men annars: Uber vajert! Tjipp / Ixolit
 25. 1 poäng
  Känns lite som Sparks möter... hmm Beatles, kanske! Rätt i min bok, i alla fall!
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×