Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-02-12 på alla områden

 1. 4 poäng
  Nej det där handlar inte om brist på kunskap. Du lurar bara dig själv. Det här man med att man börjar göra en låt och inte gör den klar är ett otroligt vanligt förekommande hos de som aldrig har jobbat tillsammans med någon annan och allra, allra oftast, sitter med en keyboard och sina vst-syntar i sin hemmastudio. Kan låta som en generalisering eller fördom men det är så det förhåller sig. Det det handlar om är helt enkelt lathet, bekvämlighet och brist på disciplin.
 2. 2 poäng
  Några måndagar framöver kommer Lotta Fahlén gästa Studio med tips och tankar kring musikproduktion i form av Måndagstipset.Läs hela artikeln här
 3. 2 poäng
  Mycket bra och förnuftiga tips och tankar i tråden redan. Jag tänker att det är viktigt att ta reda på vad som stoppar dig? Varför blir inte låtarna klara? När du hittar svaret på detta så kan du leta efter en lösning på "problemet". För mig personligen så är det tveklöst så att om man skaffar en partner (eller fler) att arbeta med kommer produktiviteten att öka drastiskt. Är man fler så har man ofta olika styrkor och kan komplettera varandra. Dessutom är det jäkligt mycket roligare än att sitta ensam i sin skrubb och slita....
 4. 2 poäng
  Snyggt! Mer synt till folket....
 5. 1 poäng
  Tror kicken överstyr en bandare rejält också. Taupe pluggen kan göra detta bra också.
 6. 1 poäng
  Skönt och angeläget. ... men musiken saknar en tenorsax och bjud in nån mer sångare, vid långa texter kan rösten uppfattas som monoton, fler röster är intressantare, kanske en kvinnlig röst ? Tack för en skön låt.
 7. 1 poäng
  Hoppas ni gillar, spotify länk kommer. Spotify https://open.spotify.com/album/4Z2KQ7BGVTTBggkjs2AKqv iTunes https://itunes.apple.com/se/album/so-unreal-single/1445351838 Google Play https://play.google.com/store/music/album/Kloon_So_Unreal?id=B3tpnirkfgpwjhji2icj3cmmaba Tidal https://tidal.com/browse/album/100057519 Deezer https://www.deezer.com/sv/album/80696782
 8. 1 poäng
  Coola lösningar med en stereoenhancer som jag inte hade någon koll på att man kunde göra ens. Ska lägga det tricket på minnet. Kulle ju aldrig kunna lista ut att det var så du gjort bara genom att lyssna mig till det. Tycker inte mixen låter rörigt. Snarare varmt och fylligt.
 9. 1 poäng
  Kan enbart hålla med, bra artikel! Jobbar mycket så själv när jag meckar musik 🙂 Så här har denna natten sett ut:
 10. 1 poäng
  Tack, hörni! Nu har jag ju lite att slipa på i alla fall! Sången ska på, har en grym sångerska klar - vi har bara inte hittat tid att göra det än. Uppdaterar sen när den är på. Fram till dess har jag ju tid att slipa detaljer och lyfta musiken ett snäpp Man blir ju hemmablind efter ett tag, ni hör ju det som jag "stängt av" efter för många lyssningar.
 11. 1 poäng
  När gav du själv feedback sist? Står den i relation till dina senaste inlägg om hjälp? Tycker det är en märklig mentalitet att förvänta sig saker utan att ge något först. Trevlig låt med för abrupt slut. Huvudleadet låter aningens torrt, kanske mer övertoner och reverb skulle sitta fint? Tycker allt pianot kunde fått lite mer groove och sidechain. Melodin är bra men det låter styltigt med bara 1/4 och 1/8 noter. Toppenideer generellt, utförandet når inte riktigt hela vägen. Kan inte säga nåt konkret om mixen, sitter på tåg med Bose-lurar
 12. 1 poäng
  A, snyggt! Ska ge mig på en laptopmix med lurar då jag är i en flyttprocess:)
 13. 1 poäng
  Tack slejnard! Är med på ett hörn på Andreas låt också. Som producent tillsammans med två av låtskrivarna.
 14. 1 poäng
  Antingen bouncar du ner alla spår till audio från SD eller om du vill eller använder de interna pluggarna i SD och mixar.
 15. 1 poäng
  Så där ja, nu fick jag igång datorn. Bytte moderkort, så nu är det bara att börja spela in igen. Ska kolla hur mycket ramminne som används när jag kör det mesta jag brukar. Då får jag se om jag behöver köpa mer minne. Tack så mycket alla för alla tips, råd och hjälp.
 16. 1 poäng
  Prova att ladda ner Ubuntu och starta på en cd-skiva. Obs installera inte. Funkar det då är det mjukvarufel. https://www.ubuntu.com/download/desktop
 17. 1 poäng
  Ja precis. Använd dina favoritlåtar som mall i hur själva strukturen ska se ut. Och kämpa på! Lycka till! 👍😊
 18. 1 poäng
  Jag började titta på en video serie nyligen som är tre timmar lång och där en person producer en låt från scratch. Eller han producerar allt utan sången, men låten produceras för att sång ska komma till vid ett senare tillfälle. Austin som han heter gör kommersiell pop. I det här fallet så producerar han hela låten i sektioner. Han producerar i princip klart vers 1, innan han går över till pre chorus 1, kollar så att de fungerar ihop, och när den är klar startar han med Chorus 1 och så vidare. Han går hela tiden tillbaka och ser så allt allt flyter på bra mellan alla sektioner. Jag har kommit till vers 2 i Serien. Jag antar att det tillkommer finputsning och att det läggs till lite småsaker i slusskedet av den låt som han producerar. Jag brukar inte gå tillväga på det här sättet. Men i hans fall var det enormt effektivt. Det var ett jäkla flyt. Och när jag såg det tänkte jag att det här kan vara ett bra sätt att faktiskt slutföra låtar på. Det kan vara så att du måste hitta ett nytt sätt att producera din musik på. Det här sättet kanske inte passar dig, men det jag menar är att du kanske ska pröva ett nytt sätt. En tanke i alla fall.
 19. 1 poäng
  Nu finns den på Spotify, iTunes och andra ställen Lyssna gärna och om ni gillar den, sprid vidare
 20. 1 poäng
  Jag såg videon på din Youtube kanal om den "copyright claim" som du felaktigt fick. Det fick mig att tänka på den här. Du har säkert sett den. Men jag postar den i alla fall.
 21. 1 poäng
  Jaha okej ska tanka ned den och se vad jag tycker om den.
 22. 1 poäng
  Ganska bra startfält. Gillade duetten med Hanna o Liamoo och även Andreas Johnssons bidrag. Kul också att Sonefors från forumet varit medverkande till H&L:s bidrag :)
 23. 1 poäng
  Hej! Kul bygge! Min erfarenhet efter att ha varit i feta studios med bra tekniker, feta studios med mindre bra tekniker och inte ens studio men med bra tekniker, är att man lätt stirrar sig blind på tekniska lösningar i den här typen av projekt. Ventilationen ska vara den tystaste, glasrutorna ska specialbeställas, dörrarna byggas för hand, rummet helst sväva i det fria osv. Ta det inte som kritik, du har säkert lagt det här projektet på en alldeles lagom nivå. Eller för den delen, om du vill att det ska bli så bra som det bara går så, kör på! Det är ju det också kul! Men, min åsikt är att många gånger räcker det med en helt okej vägg mellan live- och kontrollrum, vill man så absolut, bygg två med väggar med dubbelgips utåt och ingen gips "inåt", men framför allt. Bygg en trevlig miljö som du vill vara i länge, och ha energi kvar till att faktiskt jobba där när du byggt klart. Lite läck, eller för den delen mycket läck kan man leva med. Det är bara att höja på monitorerna.. ;) Lycka till!
 24. 1 poäng
  Skön låt. Påminner om T Rex!
 25. 1 poäng
  Ja, de fixar det i butiken:-) Men, eftersom du har aktiva monitorer, så är det inte högtalarkabel du behöver utan en signalkabel (som är samma som en mick-kabel, fast med annan signalnivå).
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×