Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-02-11 på alla områden

 1. 2 poäng
  Nej det där handlar inte om brist på kunskap. Du lurar bara dig själv. Det här man med att man börjar göra en låt och inte gör den klar är ett otroligt vanligt förekommande hos de som aldrig har jobbat tillsammans med någon annan och allra, allra oftast, sitter med en keyboard och sina vst-syntar i sin hemmastudio. Kan låta som en generalisering eller fördom men det är så det förhåller sig. Det det handlar om är helt enkelt lathet, bekvämlighet och brist på disciplin.
 2. 2 poäng
  Snyggt! Mer synt till folket....
 3. 1 poäng
  Kreativitet är något som man får arbeta på. Ju mer man arbetar desto mer kommer det. Att inte vara allt för självkritisk är viktigt under arbetets gång. Det kan man låta komma fram sen när man är klar med låten. Men oavsett vad man gör så undvik att kasta det som inte blev så bra. Det kan ju vara så att man plockar fram den sen och bearbetar om den till något bra vid ett senare tillfälle. Ibland kan det även vara så att man plockar ihop de bästa bitarna från olika låtar till en ny som blir riktigt bra.
 4. 1 poäng
  Ja precis. Använd dina favoritlåtar som mall i hur själva strukturen ska se ut. Och kämpa på! Lycka till! 👍😊
 5. 1 poäng
  Använd ett referensspår (valfri låt som redan finns därute som du gillar), lägg in den i ditt DAW, och bygg din låt efter den med intro-vers-brygga osv. Då kan du ju bygga på din "kloss" som du ju redan byggt och kanske få lite tips om hur man bygger en låt.
 6. 1 poäng
  Jag skulle vilja säga att RAM-minne är grymt överskattat. Om du redan har öppnat alla applikationer/projekt du behöver - och allt får plats i RAM (samt OS och annat) - kommer mer internminne inte göra någon som helst skillnad. Jag kör själv Cakewalk by Bandlab, och i mitt senaste EDM-projekt har jag +80 spår med 35 vst-syntar. Cakewalk använder strax under 7GB RAM, och tillsammans med Windows och allt annat använder datorn totalt 10GB RAM. (Commited är 11,3). Jag har 16GB i maskinen och behöver absolut inte mer. Så, kör igång alla applikationer du normalt sett har öppna när du jobbar med ett projekt, öppna task manager och se efter hur mycket minne du faktiskt använder. Självklart ska man inte ligga på gränsen, då saker cacheas i minnet, men i mitt fall har jag massvis med GB till övers för minnescachen.
 7. 1 poäng
  Jag började titta på en video serie nyligen som är tre timmar lång och där en person producer en låt från scratch. Eller han producerar allt utan sången, men låten produceras för att sång ska komma till vid ett senare tillfälle. Austin som han heter gör kommersiell pop. I det här fallet så producerar han hela låten i sektioner. Han producerar i princip klart vers 1, innan han går över till pre chorus 1, kollar så att de fungerar ihop, och när den är klar startar han med Chorus 1 och så vidare. Han går hela tiden tillbaka och ser så allt allt flyter på bra mellan alla sektioner. Jag har kommit till vers 2 i Serien. Jag antar att det tillkommer finputsning och att det läggs till lite småsaker i slusskedet av den låt som han producerar. Jag brukar inte gå tillväga på det här sättet. Men i hans fall var det enormt effektivt. Det var ett jäkla flyt. Och när jag såg det tänkte jag att det här kan vara ett bra sätt att faktiskt slutföra låtar på. Det kan vara så att du måste hitta ett nytt sätt att producera din musik på. Det här sättet kanske inte passar dig, men det jag menar är att du kanske ska pröva ett nytt sätt. En tanke i alla fall.
 8. 1 poäng
  Gjorde en smäktande ballad inspirerad av vår resa till Thailand. Stort tack till Neosus som hjälpte mig med trummor Hoppas ni gillar den. Tar all möjlig feedback på både framförande mix och arr:
 9. 1 poäng
  Jag såg videon på din Youtube kanal om den "copyright claim" som du felaktigt fick. Det fick mig att tänka på den här. Du har säkert sett den. Men jag postar den i alla fall.
 10. 1 poäng
  Jaha okej ska tanka ned den och se vad jag tycker om den.
 11. 1 poäng
  Ska bli kul att höra den nya mixen sedan. Väntar med kommentarer om mixen tills den ny är uppe. Tycket att det är en helt ok mix just nu dock. edit /En bra mix till och med. Gillar det lunkande tempot i låten, men en shaker eller något som drar upp lite i fart här och där skulle vara nice. Eller kanske bara en ride med lite mera ping i under refrängen. Det är ju en snygg ride där nu men undrar om en lite fulare ride med mera ping i skulle passa bättre ändå. Och gitarrsolot var ju en tråkig historia i sig för jag kan bara konstatera att du gör det mycket bättre än jag skulle kunna göra. DUMMA DIG...tihi! Du har små engenheter som man skulle kunna uppfatta som "missar" men som ju faktiskt är en snygg frasering där du växlar mellan driv och häng i samma solo. Gillar man inte den typen av gitarrsolon så tycker man nog att det låter svajigt. Men om man, som jag, tycker att det är viktigt med en unik frasering och en solist som inte är metronomskadad så är det en fröjd för örat istället. Försöker komma på någon gitarrist att jämföra det solot med, men går bet. Så det är ju en ganska så unik solostil även om den är tungt och säkert förankrad i musiken.
 12. 1 poäng
  Låter bra, men tycker super saw:en kan sluta helt vid 2:04. Låter snyggare om den inte följer med in i breaket, använd någon effekt istället om du vill brygga mer? Typ samma sak i outrot
 13. 1 poäng
  Bra jobbat, finns inte så mycket mer att säga än att det låter bättre och bättre för varje låt som släpps och det är precis så det ska vara! Nu är jag inte den bästa på att ge kritik på vad som kan förbättras så det lämnar jag över åt någon annan. Bra arrangering av låten! 👍
 14. 1 poäng
  Låter bra, skön känsla i låten. 😊 Jag skulle nog vilja ha den i ett lite snabbare tempo? Kanske +10-20 bpm, så det blir lite mer driv i den, även om det ska vara en långsam låt. Men, skön låt.
 15. 1 poäng
  Härligt! Ska bli kul o höra!
 16. 1 poäng
  Chill som fan! Inte ett jättefan av sången dock. Men låten va cool. Bra jobbat!
 17. 1 poäng
  Hej Lia! :) Nej, inte riktigt än.. Jag kan skicka några länkar till dig. De två första är två låtar jag jobbar på just nu (skickar dem instrumentala ) , de ligger väl under genren kommersiell melodisk house skulle jag säga. Sen den tredje är en mer avskald houselåt som jag gjorde för ca 1,5 år sedan skulle jag tro. All är mixar, dvs ej mastrade än. Jag proddar, komponerar och skriver. Hoppas du gillar stilen! Mvh Fredrik
 18. 1 poäng
  Lyssnar i Mixcubes och tycker det låter bra, både mix och arr. Riktigt skön refräng (bra jobbat!) men "som vanligt" tycker jag virveln är för torr och plåtig i refrängen 😁 Tyckte samma sak om en låt som @crillemannen la upp för någon månad sen. Wet snares, i'm addicted i suppose. Jag lyssnar sällan på texter, men stycket "The sun is so warm and nice" tycker jag kunde knådats till något mer intressant. "Feeling the warmth of the sun..." skulle låta mer sofistikerat t ex. Småsaker! Bra låt!
 19. 1 poäng
  Superchunksen fyllda med stenull! Yes!!! Bara tyg och lister, sen är hela studion klar!!! Känns helt sjukt!
 20. 1 poäng
  Hej! Kul bygge! Min erfarenhet efter att ha varit i feta studios med bra tekniker, feta studios med mindre bra tekniker och inte ens studio men med bra tekniker, är att man lätt stirrar sig blind på tekniska lösningar i den här typen av projekt. Ventilationen ska vara den tystaste, glasrutorna ska specialbeställas, dörrarna byggas för hand, rummet helst sväva i det fria osv. Ta det inte som kritik, du har säkert lagt det här projektet på en alldeles lagom nivå. Eller för den delen, om du vill att det ska bli så bra som det bara går så, kör på! Det är ju det också kul! Men, min åsikt är att många gånger räcker det med en helt okej vägg mellan live- och kontrollrum, vill man så absolut, bygg två med väggar med dubbelgips utåt och ingen gips "inåt", men framför allt. Bygg en trevlig miljö som du vill vara i länge, och ha energi kvar till att faktiskt jobba där när du byggt klart. Lite läck, eller för den delen mycket läck kan man leva med. Det är bara att höja på monitorerna.. ;) Lycka till!
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×