Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Olsberg

Medlem
 • Innehållsräknare

  4 453
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  23

Olsberg senast vann den dag 7 augusti 2017

Olsberg hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

165 Excellent

Om Olsberg

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1973-02-10

Kontaktvägar

 • Skype
  olsberg
 • Facebook
  facebook.com/olsberg
 • LinkedIn
  linkedin.com/olsberg
 • Hemsida
  http://www.olsberg.se

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Macbook Pro 15", 1 TB, Logic Pro X, Apogee Duet, Dynaudio DBM50 plus ett gäng mickar och hörlurar.

Senaste Profilbesöken

34 686 profilvisningar
 1. Olsberg

  RIP Avicii. ...Tim blev 28 år

  Enormt sorgligt. RIP, Tim.
 2. Olsberg

  The Apprentice

 3. Olsberg

  A new day

 4. Olsberg

  Dididammdu

 5. Olsberg

  Sometimes I´m free

 6. Olsberg

  Set Me Free

 7. Olsberg

  Kent lägger ner

  http://www.svt.se/kultur/rockbandet-kent-tackar-for-sig-i-ny-mystisk-video
 8. Olsberg

  Black Friday 2014

  Halloj. Visserligen inte en plugg, men jag blev personligen förtjust i Sugar Bytes Egoist för iPad som har introduktionspris på 149 kronor någon vecka till. Läs test här.
 9. Olsberg

  Skicka eller dela stora filer gratis (2014/2015)

  Naturligtvis, Google Drive tillagt! Vad gäller nedladdningshastighet så vågar jag inte garantera att begränsningar för gratiskonton saknas. Oavsett så har jag inte sett någon begränsning här av den typ där man måste vänta innan nedladdningen sätter igång.
 10. Då och då kommer det frågor om vilken tjänst man ska använda för att skicka stora filer, eller för att samarbeta i en mapp med flera filer - en så kallad onlinehårddisk. Nu är listan uppdaterad, och har flyttats från sin gamla plats. Kort sagt man man säga att denna lista innehåller två typer av tjänster: De renodlade tjänsterna för att ersätta e-postbilagor och därmed kringgå gränsen för stora bilagor i mail. Molnlagring (onlinehårddiskar) som både låter dig synka dokument till webben, men också samarbeta i hela mappar eller dela ut enstaka filer. För att hålla denna lista levande, skriv gärna ett inlägg nedan med för och nackdelar med de tjänster ni använder samt eventuella tillägg - och skicka mig därefter ett PM så uppdaterar jag listan. Tanken är att vi alltid ha de översta som forumets rekommendationer. Forumets rekommenderade tjänster www.jottacloud.com - Norsk molnlagring som kan skylta med snabbare synk än exempelvis Dropbox. 5 gigabyte gratis. Genom länken ovan så får du 5 extra gigabyte, alltså totalt 10 gigabyte. www.dropbox.com - Dropbox är en tjänst för att synkronisera och dela filer online - för Windows, Mac och Linux. 2 gigabyte gratis, men mer om man tipsar andra. ännu mer plats kostar pengar. www.one.com - Egen domän, e-post och cloud drive. 15 GB ingår i minsta abonnemanget, och denna länk ger 3 GB extra. www.sprend.se - Skicka stora e-postbilagor. Före detta Skickafilen.se. Kräver ingen inloggning. www.filecentral.se - Snabb överföring av stora bilagor, till en eller flera. Lagring i Sverige. Fler tjänster Microsoft OneDrive - Onlinehårddisk med 5 GB gratis. Denna länk ger 500 MB extra, gratis. Apple iCloud Drive - Onlinehårddisk med 5 GB gratis, där delning är enkelt. Du får den genom OS X eller iOS. Google Drive - 15 GB gratis (delar plats med mail mm). CloudMe - svensk tjänst som garanterar att data aldrig lämnar Sverige. Har värvningsprogram som ger upp till 19 GB gratis totalt. Denna länk ger 500 MB extra. www.box.net - Som Dropbox, men med kopplingar till Google Docs och mer fokus på företagsanvändare. www.adrive.com - Onlinehårddisk med 50GB gratis lagring, synk mellan datorer kräver års- eller månadsabonnemang. Opendrive - Opendrive är en tjänst liknande Dropbox. 5 gigabyte ingår gratis. www.sendspace.com www.sendthisfile.com www.speedyshare.com - för filer under 200MB, tillåter flera nedladdningar. Större filer kräver inloggning. fileai.com - direktöverföring som inte mellanlagrar filer www.storegate.se - 2 GB utrymme gratis www.mediafire.com - Ingen tidsbegränsning på nerladdningar, samtidiga nedladdningar mm. www.sugarsync.com - Fokus på synkronisering och samarbete mellan Mac, PC, IOS, Android 6 Symbian. Har slopat gratisalternativet. owncloud.org - Installera ett eget moln, med såväl onlinelagring som kalender- och adressboksynkronisering. Med mera. Gratis.
 11. Uppföljning: Intervjun ligger nu uppe på http://studio.idg.se/2.1078/1.591172/imogen-heap--jag-satte-slappdatum-innan-laten-ens-var-paborjad Även om intervjutiden var begränsad så hann vi beröra ganska mycket om The Gloves. Hoppas ni gillar artikeln!
 12. I morgon kommer jag göra en intervju med den brittiska låtskriverskan, artisten och innovatören Imogen Heap. Tiden för intervju är inte jätteväl tilltagen och frågelistan är ganska lång, men jag vill ändå lägga ut det här: Är det någon fråga du skulle vilja ställa till henne? Hojta tillbaka i tråden så sammanställer jag det mest intressanta som kommer upp och tar med till intervjun i morgon. Tjing, .björn.
×