Senaste nytt m3
Gå till innehåll

kireslin

Medlem
 • Innehållsräknare

  28
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om kireslin

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1974-11-08

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Finspång
 • Intressen
  Musik, matematik, vetenskap, programmering, filosofi...

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0
 1. kireslin

  Elegy for Lady Servile

 2. Ett enkelt tips bara... När man kollar på Dave Pensados mixtutorials så märker man att han ofta ändrar volymen för små, små segment på t.ex en sånginspelning. Jag försökte göra detta i Reaper (han använder ProTools) men hittade först inte hur man gör. Men nu vet jag. Se till att volymautomationen syns på aktuellt spår. Gör en selection på det område du vill höja/sänka volymen på. Håll nere Ctrl+Shift och placera muspekaren på volymlinjen och dra sedan upp eller ner för att ändra volymen för endast segmentet.
 3. Idén har funnits sedan 2005 och längre stycken musik har skrivits i olika former, allt från piano+melodi till fullskalig inspelning. Men musikaliskt så spretar det. Det är därför vi är sugna på att göra ett omtag nu. Och för att få den musikaliska röda tråden med, redan i ett tidigt skede, så var jag sugen på att göra hela skivan som en enda låt. Tack för inputen! Jag tror det blir så.
 4. Vi håller på att skriva ett konceptalbum med låtar som ofta går in i varandra. Men det börjar bli rörigt med 10 separata projekt. Fick en tanke om att man kanske skulle spela in grunderna till albumet i ett enda projekt, som en enda lång låt. Först när man fått till alla övergångar mellan låtarna kan man splitta upp projektet i 10 separata projekt igen. Då blir det inte så jobbigt under mixning tänkte jag. Är jag fullständigt ute och cyklar? Plugins som inte används drar väl 0% cpu, så det är väl bara minnesåtgången som ökar av att ha alla plugins laddade för alla 10 låtar samtidigt? Finns det någon som har erfarenhet av att göra ett konceptalbum, och hur lade ni upp låtskrivandet och "proof of concept"-inspelningen?
 5. kireslin

  kompression gör livet enklare?

  Bra och relevant att du tar upp det.. Samma/lika här på den funderingen. Någon som har svar på det? I digital miljö så spelar det ingen roll vad man gör med reglarna, de är helt linjära. Det innebär att det signal/brusförhållande du hade när du spelade in kommer att vara konstant. Därför gäller det alltså att försöka spela in så nära 0 dB som möjligt för att få så bra signal/brusförhållande som möjligt. Sen får man dra ner reglarna i mixen och, som sagt, detta drar ner bruset lika mycket som signalen.
 6. kireslin

  Andi Vax - Mixing Secrets

  Helt underbar film! Letar ofta på nätet efter liknande filmer, men hittar sällan nåt. Kan tillägga att även de som inte sysslar med elektronisk musik kan få ett enormt utbyte av att se denna.
 7. kireslin

  kompression gör livet enklare?

  Både eq och kompression är en del av det moderna soundet. Jag skulle personligen inte vilja micka upp ett trumset och sedan använda det "oförstört" i en mix. Man måste ju skära bort bas och gröpa ur här och var för att lämna plats åt andra ljud. Man måste tänka på att ljuden som sen spelas upp bara kommer från två ljudkällor, dvs högtalarna, och då måste man använda tricks för att försöka återskapa en ljudbild. Angående Meltras inlägg så undrar jag (ifall allt ska vara oförstört) får jag inte ens ratta på min gitarrförstärkare? Jag ser ingen skillnad på att ratta in eq:n på förstärkaren så att jag får ett ljud som låter bra, eller ratta i efterhand i mixen. Dessutom är dist en effekt som förstör ljudet...
 8. kireslin

  Hur skapar man "närhet"?

  Lite off-topic, men måste ändå kommentera. Summering i t.ex Cubase påverkar inte ljudet alls, till skillnad från summering i hårdvarumiljöer där man alltid har en viss icke-linjäritet i alla elektroniska komponenter. Alla moderna DAWs (Cubase, ProTools, Sonar, Reaper...) summerar internt med 32-bitars flyttal. Det innebär att vid i stort sett samma signalstyrka hos alla signaler så har man 25 bitar att labba med. Avrundningsfelet på detta blir 1/(2^25) vilket ger en felprocent på 0.000003%. Denna felprocent är, skulle jag hävda, inte hörbar för någon annan än Stålmannen. I alla fall... just att ljudet inte påverkas alls vid summering i DAWs gör att inlärda mönster hos de rävar som suttit och mixat mycket vid analoga konsoller, och är vana att mixen "limmas ihop" vid summering, kan reagera och tycka att summeringen är skit i den digitala världen...
 9. kireslin

  Manikyr för gitarrister?

  Ett problem är att läkare oftast vill ta blodprov från vänster hands fingertoppar, men min hud är så tjock där så det går aldrig hål... De får helt enkelt ta på höger hand istället.
 10. kireslin

  REAPER 2.0 ute nu! Intryck?

  Installerade Wavosaur för en tid sen, men har upptäckt att jag aldrig använder nån extern ljudeditor. Allt man vill göra med en wavfil går att göra direkt i Reaper, såsom; normalisera, kvantisera, ta bort missljud, fadea, lägga till effekter, mm mm mm...
 11. Verkligen intressant. Har tidningen Studio haft några artiklar i detta ämne? Om inte, så skulle det vara riktigt grym läsning!
 12. Det var ett förvånansvärt enkelt och nyttigt tips. 10 poäng på det! Mer sånt!
 13. Lät ju riktigt nice ju! Har du lust att beskriva lite mer ingående hur du gjorde? T.ex hur många spår? Vad spelar varje gitarr på varje spår? Vilka är reversade? Vilka har delayer?
 14. kireslin

  Hjälp att identifiera låt

  Känner också igen! Irriterande att inte komma på vad det är... Skulle kunna vara nåt med Dire Straits... Hm, när jag tänker efter så har de en låt som heter nåt i stil med "Why worry" som kanske låter ungefär så här. Tempot är nog hälften av tempot i din låt.
 15. kireslin

  REAPER 2.0 ute nu! Intryck?

  Allt som laddas hem är exe-filen på totalt 3Mb. När man sedan kör igång exe-filen (för att installera programmet) så innehåller den komprimerat material som packas upp till den valda installationskatalogen. Installationskatalogen blir ca 8Mb stor efter installationen - men det är inget som har laddats hem extra under installationen. Det enda man kan behöva ladda i efterhand är användarmanualen som är en pdf-fil som ligger på cirkus 7Mb.
×