Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Sostenuto

Medlem
 • Innehållsräknare

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Sostenuto senast vann den dag 6 december 2017

Sostenuto hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Sostenuto

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

1 620 profilvisningar
 1. Tack för ditt svar.Har kollat på ebay mm håller med dig. Får du info om någon maskin är det bara du hör av dig. Vad tror du om Roland 8820.

  Mvh

  Lasse

  1. Sostenuto

   Sostenuto

   Jag har ingen egen erfarenhet av SC-8820 men den kom ju ett par år efter SC-88 Pro och ska förutom stöd för USB också i antal ljud vara en vidareutveckling. Samtidigt är den betydligt smäckigare, gjord i plast i stället för aluminium och den saknar exempelvis en riktig display samt MIDI Thru (om man nu har behov av det). Jag har även sett uppgifter om att mappningen i vissa fall är fel i SC-8820 och SC-8850 men vet inte hur allvarligt det verkligen är.

   Jag förmodar att du har haft en SC-88 Pro som gått sönder och därför vill ha något som mappar mot tidigare gjord MIDI? Annars finns det knappast någon anledning att idag investera i 20 år gammal hårdvara.

   Om du inte känner till det har Roland även sedan ett par år en mjukvaruversion som heter Sound Canvas VA. Den ska enligt specifikationen också inkludera "[...] sound maps to perfectly play MIDI music files created on the SC-88 Pro and other hardware Sound Canvas sound modules.". Men när den kom var den bara verifierad med Cubase och Digital Performer. Jag kan inte längre se den friskrivningen hos Roland så det är möjligt att den har vidareutvecklats. Men själv har jag aldrig vågat köpa den. Den kostar trots allt $125.

   https://www.roland.com/global/products/sound_canvas_va/

   Hälsningar Lars

    

 2. Jag har en Roland SC-88 Pro i helt perfekt skick, men tyvärr är den inte till salu. Om jag gjorde mig av med den skulle jag nämligen inte längre kunna spela upp mina egenhändigt hopsnickrade nittiotalspekoral som de en gång lät. Och jag orkar inte bounca all gammal MIDI till audio. På Blocket finns just nu bara snikvarianten SC-88VL (som alltså inte är en SC-88 Pro och inte ens en SC-88). Så mitt tips är att leta efter ett välbehållet exemplar på eBay. Det ligger ute omkring ett halvdussin just nu ute om man söker globalt. Men du bör kanske undvika enheter från länder som inte kör på 230V. De flesta träffar går till Japan och där kör man (som enda land faktiskt) på 100V. https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/
 3. Ett midi-spår till flera pluggar???? CUBASE 7

  Ok, jag har Cubase Pro 9.5. Det är möjligt att man gör på något annat sätt i Cubase 7. Sorry. Så här ser det i alla fall ut hos mig .
 4. Ett midi-spår till flera pluggar???? CUBASE 7

  På MIDI-spåret lägger du en MIDI Send till var och en av de tre instrumenten.
 5. King Size LP?

  Det är ju Frank Sinatra på bilden och han var inte särskilt lång. Ca 171,5 efter vad jag kan googla mig fram till. Kanske är det orsaken till att skivan ser så stor ut.
 6. Begränsning i Medlembeskrivningen!

  Något i beskrivningen får mig att tro att du finansierar dina prylinköp genom att knäcka extra som hit man. Och då talar jag inte om musik.
 7. Begränsning i Medlembeskrivningen!

  Ett alternativ skulle också kunna vara att beskrivningen läggs längst ner under inlägget utan radbrytningar i en mycket liten fontstorlek. Men det kräver väl att någon på Studio som är bevandrad i PHP kan göra om mallen i forumprogramvaran IPB.
 8. Lära mig Logic pro X, boktips!

  Normalt föredrar jag alltid böcker framför videos om jag ska lära mig något, men just när det gäller ljudproduktion gör jag det inte. Och orsaken är naturligtvis att det finns en viktig komponent som aldrig går fram i en bok, nämligen ljudet. Videos på YouTube är ofta av väldigt skiftande kvalitet, men om du inte redan har testat Groove3 kan jag starkt rekommendera dem: www.groove3.com Klicka på Videos > By Category > DAWS > Logic Pro X. Just nu finns 61 olika videos som täcker Logic och som var en innehåller kanske 10-15 olika avsnitt. Vill man köpa loss någon tutorial går det naturligtvis också. Normalt kostar deras All-Access Pass $15/mån. men just nu har de ett erbjudande där man betalar $9.99 för att under en månad titta på ett obegränsat antal videos (eller $99 för ett år). Ett bra tillfälle att testa vattnet om man inte redan har gjort det. Eftersom det är en prenumeration får man dock komma ihåg att säga upp den om man vill avsluta. Erbjudandet finns här: https://www.groove3.com/confirm?poid=10
 9. ... och där drogs pluggen ur

  Och nu har även AAS beslutat låta användare av Cakewalk med DAW-bundna AAS Session Instruments (Lounge Lizard Session, Ultra Analog Session och Strum Acoustic Session) uppgradera till obundna VSTi utan kostnad. Inte så att det direkt rör mig eftersom jag har deras kompletta AAS Modelling Collection, men det är väldigt snyggt gjort och bekräftar bara att deras kundservice är en av de absolut bästa i den här branschen. http://forum.cakewalk.com/FindPost/3703426
 10. Tomteluva på!

  Nu har jag också gjort luva på, men jag vet inte. Jag tycker att jag blev så svettig om foten.
 11. ... och där drogs pluggen ur

  Jag använder Sonar Platinum och tänker fortsätta med det så länge det är tekniskt möjligt. Men jag funderar på att ha en andra DAW i bakfickan och då tänker även jag kanske i första hand på att gå över till Studio One. Ryktet säger att det ska komma ett uppgraderingserbjudande till Studio One för övergivna Cakewalk-användare nästa vecka som ska vara bättre än den Competetive Crossgrade som erbjuds under Black Friday. Och för någon timme sedan skrev marknadschefen för Cubase i USA ett inlägg på Sonars forum att de också snart ska komma med ett bra erbjudande. Och naturligtvis vore de idioter om de inte gjorde det. Det finns ju några tusen, ofta medelålders och därmed ganska köpstarka, personer runt jorden som söker nytt hem just nu. Så vi får väl se. Men det jag kommer att sakna mest är nog Sonars forum. Det har varit helt fantastisk under en lång följd av år och jag tror faktiskt inte att det har någon motsvarighet.
 12. Waves ger bort gratis plugin på Black Friday.

  Med gåvor som den här lär ju inte Waves förlora några pengar eftersom ingen skulle ha köpt den ändå.
 13. ... och där drogs pluggen ur

  Skulle inte förvåna mig om hela Gibson (som ju äger Cakewalk) snart viker sig. De ska betala tillbaka ett lån på 520 miljoner USD i juli 2018 och det är många som tror att de kommer få svårt att göra det. Moody’s har gett Gibson ett kreditbetyg på Caa3 vilket är riktigt, riktigt dåligt. Nedläggningen av Cakewalk är väl bara ett steg för att försöka minska sina omkostnader. Efter att ha följt diskussionerna på Cakewalks eget forum kan man ju lugnt påstå att få användare av Cakewalk SONAR kommer att köpa en gitarr från Gibson nästa gång det bär av... https://www.thestreet.com/story/14280618/1/gibson-guitar-may-default-if-company-can-t-refinance-its-debt.html Men jag tror att det här är ett problem som gäller hela musikbranschen. Marknaden är mättad och lönsamheten dålig. Titta på Waves som numera regelbundet slumpar bort de flesta av sina plug-ins för $29. Skulle de verkligen göra det om de inte behövde? Men för att återvända till Sonar – det blev en tråkig avslutning på dagen när besked kom i tisdags. Inget företag som lever på att tillverka DAWs går förmodligen säker. Jag frågar mig bara vem som är näst på tur.
 14. Xpand 2 Freebie

  Absolut. Eftersom den är gratis är den en total no-brainer. En ganska smidig funktion är möjligheten att ha upp till fyra lager och sedan mixa signalen för dessa lager mellan varandra. Det gör det enkelt att bara med hjälp av ingående presets modifiera det resulterande ljudet. Och tycker man om att skruva själv så kan man naturligtvis göra även det. Kräver iLok som alla produkter från AIR men dock ingen dongle.
 15. Reflektion gällande uppdateringen av forumet

  Alla ansträngningar att höja den tekniska nivån på forumet och även hålla det innehållsmässigt vid liv uppskattas. Jag kan också hålla med om att ett par inlägg på senare tid har gått långt över gränsen.
×