Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Sostenuto

Medlem
 • Innehållsräknare

  55
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Sostenuto senast vann den dag 6 december 2017

Sostenuto hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Sostenuto

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

1 795 profilvisningar
 1. Sostenuto

  Problem med Ilok License Manager

  Varje gång iLok har uppdaterats ser jag till att ändra startmetoden för tjänsten från ”Automatisk” till ”Automatisk (förskjuten start)”. Det var enda sättet att få PACE License Services att fungera efter någon av de första uppdateringarna av Windows 10 och jag har fortsatt av gammal vana. Med den startmetoden aktiverad har jag sedan aldrig haft några problem med iLok.
 2. Sostenuto

  Avinstallera licenser?

  Edit: Det verkar som om bara Native Instruments kan avaktivera licenser. Vänd dig till deras support.
 3. Sostenuto

  Avinstallera licenser?

  Vad gäller iLok beror det på. Har du licenserna liggande på en dongle är det naturligtvis inga problem att omformatera hårddisken, men har du några iLok-licenser lagrade på din hårddisk ska du absolut avaktivera dem genom att lägga tillbaka licenserna i molnet innan du formaterar om hårddisken. Annars är de i värsta fall förlorade.
 4. Sostenuto

  Uppgradering av forummjukvaran

  Fler emojis? Äntligen! Och av låg kvalitet dessutom! Respect! Nej, men allvarligt. Blev det här verkligen bättre? Nu är taggarna mycket mer in-your-face än ämnesrubriken på förstasidan. Tack och lov dock att bara de två första visas.
 5. Sostenuto

  Gibson ansöker om konkursskydd

  Gibson har idag ansökt om konkursskydd och företagsrekonstruktion under vad som kallas chapter 11 i den amerikanska konkurslagstiftningen. Sorgligt men kanske inte så oväntat. https://www.musicradar.com/news/gibson-files-for-bankruptcy
 6. Sostenuto

  Mitt nya hårdrocksprojekt

  Det första spåret "Killing Our God" ger mig lite Poets of the Fall-vibbar, vilket är ett väldigt bra betyg i min bok. Kanske skulle jag har strukit telefonrösten/sången i introt helt, annars väldigt snyggt.
 7. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Här är en länk till Complete SONAR X2 från StreamworksAudio i 50 avsnitt, eller totalt drygt 9 timmar. Även om SONAR X2 kom för ett par år sedan så är det mesta sig likt. Det är faktiskt en riktigt bra kurs som ursprungligen var en betalvideo. Förmodligen den bästa fullständiga genomgången man kan hitta på YouTube.
 8. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Det är naturligtvis den typ av standardeffekter och enklare instrument som brukar följa med när man köper en DAW. Men jag har sällan använt dem som följde med SONAR eftersom jag brukar använda andra produkter. Jag har själv installerat Cakewalk by BandLab (CbB) idag men eftersom jag redan hade senaste SONAR Platinum installerad har jag svårt att säga exakt vad som följde med den här installationen. Vad som däremot inte ingår i CbB men som följde med SONAR Platinum är en del tredjepartprogram: Addictive Drums 2 Custom, Overloud TH3 SONAR Edition, AAS Strum GS-2 Session, AAS Ultra Analog VA-2 Session, AAS Lounge Lizard EP-4 Session, Melodyne Essential, Nomad Factory Blue Tubes Bundle och kanske några fler. Men med tanke på att CbB är gratis är det inte så konstigt att BandLab inte vill betala licensavgifter för att distribuera tredjepartsprogram.
 9. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Utan att veta särskilt mycket om vare sig BandLab eller Kompoz är det ju samma koncept med musiksamarbete över en social plattform. Men man kan ju ladda ner Cakewalk utan att använda den sociala plattformen. Det är bara ännu en möjlighet. Absolut, Cubase och Cakewalk har ungefär samma rötter så steget är inte speciellt stort. Säger jag som helkass Cubase-användare. Och allt som behövs för att ladda ner Cakewalk är ett konto hos BandLab.
 10. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Cakewalk SONAR Platinum som brukade kosta $499 heter enligt Sound on Sound numera Cakewalk by BandLab och ska vara helt gratis att ladda ner. Det här är stort – för de som inte redan har förstått det är detta ett otroligt erbjudande för en väldigt kapabel DAW. Det hjälper nog till att ägaren till BandLab (som nyligen köpte alla intellectual properties till SONAR av Gibson) har en av Asiens rikaste personer som pappa. https://www.soundonsound.com/news/sonar-now-free-renamed-cakewalk-bandlab https://cakewalk.bandlab.com/
 11. Sostenuto

  ljud försvinner i patterns !?

  Vet ingenting om FL Studio men det låter som om du kan ha lagt in volume automation.
 12. Sostenuto

  Akustisk singer/songwriter låt

  Jag kan bara hålla med. Fin melodi, bra röst och med ett litet stänk av melankoli som jag själv alltid tycker om när jag lyssnar på musik. Fortsätt att utveckla din stil. Du har mycket kvar att skriva.
 13. Sostenuto

  ... och där drogs pluggen ur

  Det enda jag vet om BandLab är att det är ett företag i Singapore som sedan tidigare äger 49 % av den inte helt okända tidningen Rolling Stone. Företaget ägare är Kuok Meng Ru, son till en person som tydligen tjänat några miljarder dollar på palmolja. Och tydligen en av de rikaste personerna i Asien... Det är väl bara att acceptera att pengarna numera verkar finnas väster om USA. Och om nu det här inte kommer att fungera har åtminstone jag själv redan cross-gradat till Cubase Pro.
 14. Sostenuto

  ... och där drogs pluggen ur

  Ett inlägg från köparen BandLab har dykt upp på Cakewalks forum. Några av de saker som nämns är: att alla de som idag äger en DAW från Cakewalk inte kommer att behöva betala för en cross-grade till företagets kommande, men ännu inte namngivna, flaggskeppsprodukt. att Cakewalks tidigare CTO (Chief Technology Officer) Noel Borthwick kommer att följa med till det nya företaget. Noel Borthwick har varit en nyckelperson i många år. Den erfarenhet och kunskap han kan ta med sig ser jag nästan som en förutsättning för att det här ska kunna fungera. Med på resan följer också åtminstone en ytterligare namngiven programmerare från Cakewalk. http://forum.cakewalk.com/Hello-from-BandLab-m3730905.aspx Jaja. Den som lever får se.
 15. Sostenuto

  ... och där drogs pluggen ur

  Nytt hopp för SONAR? Det här står idag att läsa på Cakewalks hemsida: Och här är en länk till en artikel i Sound on Sound: Men frågan är naturligtvis vad som återstår av Cakewalks främsta tillgång - deras programmerare. Men intressant, absolut.
×