Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Sostenuto

Medlem
 • Innehållsräknare

  83
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Sostenuto senast vann den dag 28 augusti 2018

Sostenuto hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om Sostenuto

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

2 195 profilvisningar
 1. Sostenuto

  Vad ska man göra?

  Halvvägs genom gymnasiet var jag fruktansvärt skoltrött och ville hoppa av. När jag sa det till min pappa frågade han vad jag skulle göra i stället. Eftersom jag länge hade haft drömmar om att bli författare svarade jag ”skriva” varpå han sa ”var inte en sån idiot”. End of discussion. Så jag tog mig genom gymnasiet och sedan universitetet och har efter det alltid haft riktigt bra jobb. Ok, jag blev aldrig författare men har i mina olika ”karriärer” alltid sökt mig till uppgifter där jag fått användning för min kreativitet. Min pappa lever inte längre men han sa förmodligen precis det jag behövde höra.
 2. Sostenuto

  Rekommendera mig en skivspelare! (5000 - 10 000kr)

  Jag har själv en Dual CS 5000 i valnöt med en Ortofon OM 20 som jag köpte för drygt trettio år sen. Den har väl aldrig riktigt varit top-of-the-line utan snarare en spelare i övre mellanprisklassen, men är fortfarande en oerhört bra skivspelare (och dessutom enligt mig väldigt snygg). Jag gav ca 2.500 kr för den 1988 vilket idag enligt SCB skulle motsvara ca 6.800 kr. Och jag kan hålla med om att det är bra med plastlock eftersom den mest har stått och samlat damm de sista tjugo åren.
 3. Sostenuto

  Ramminne?

  Den enda nackdelen med att skaffa 4x8 GB i stället för 2x16 GB skulle väl möjligen vara om du bara har fyra minnesplatser på moderkortet och senare skulle vilja skaffa ännu mer minne när alla platser redan är upptagna. Men min egen erfarenhet är att 32 GB räcker ganska långt så det blir kanske aldrig aktuellt. Och som alltid innan du köper mer minne - kolla först vad datorn klarar av.
 4. Du ska vara medveten om att en hel del problem har rapporterats kring den senaste versionen av Melodyne (4.2.x), bland annat problem med synkning samt att bevara inställningar mellan sessioner. Problem har rapporterats för ett flertal program med inbyggt support för ARA, bl.a. Cakewalk, Logic och Studio One. Många använder därför en tidigare version av Melodyne (4.1.1) tills problemen förhoppningsvis blir åtgärdade. Men dina problem behöver naturligtvis inte vara kopplade till det.
 5. Sostenuto

  [LÖST] En trolig bugg i Cakewalk by Bandlab...

  Så bra att det ordnade sig. Jag kan dessutom lova att hade det verkligen funnits en sådan bugg så skulle väldigt många användare redan ha rapporterat det. Själv börjar jag alltid med att utgå ifrån att det är SBT när jag upplever att program inte fungerar som jag förväntar mig. Och i de allra flesta fall får jag också till sist mina misstankar smärtsamt bekräftade. 🙂
 6. Sostenuto

  [LÖST] En trolig bugg i Cakewalk by Bandlab...

  Förstår inte riktigt vad det är du inte kan göra. Här en skärmdump från min egen dator för 10 minuter sen. Du placerar Smart Tool i övre vänstra eller övre högra hörnet av klippet. Om strecket blir svart i stället för rött beror det förmodligen på vilket tema du använder. Läs mer här: www.cakewalk.com/Documentation?product=Cakewalk&language=3&help=Arranging.62.html
 7. Problemet med att ha tangentbordet under skrivbordet tycker jag är djupet. Vill man komma åt reglagen på sitt keyboard måste det vara ganska långt utdraget. Vill man då samtidigt arbeta med mus och tangentbord måste man böja sig fram över sitt keyboard och man märker snabbt att man kan få problem med ryggen i framtiden. Mitt MIDI-keyboard är cirka 35 cm djupt och minst 30 av dem skulle behöva vara framdragna för att alla knappar, vred och skjutreglage ska gå att nå. Om man struntar i allt annat än själva tangenterna kan det möjligen gå eftersom djupet då bara byggs på med kanske 15 cm, men det känns som att risken för framtida musarm ändå finns där hela tiden. Så för mig fungerar det inte på grund av ergonomin. Jag har i stället alltid skrivbord och tangentbord i cirka 60-90 graders vinkel och naturligtvis en snurrbar skrivbordsstol.
 8. Sostenuto

  Dags för ett artistnamn på Soundcloud, men...

  Låt en slumpgenerator göra jobbet: https://www.name-generator.org.uk/band-name/
 9. Det ska det inte ha. De två drivrutiner jag nämnde i mitt förra inlägg är dels PCI-e (ESI) och dels USB (Behringer). Båda samtidigt synliga och individuellt valbara. Har du följt alla steg i problemguiden hos Audient? Jag ser också att det kom en ny version av Audient iD driver (version 4.0.0) för bara tre dagar sen. Har du den? Eller är det kanske den som är problemet?
 10. Jag skulle börja med att åter installera iD4 utan att avinstallera Audiophile och se om resultatet blir annorlunda. Jag har själv två ASIO ljuddrivrutiner installerade (för ESI och Behringer) och båda är synliga och individuellt valbara under Audio Devices. Och som alltid när det gäller lågnivårutiner av detta slag är det alltid bra med att starta om datorn mellan varven.
 11. Det finns ju faktiskt en USB 2-version av samma ljudinterface som heter M-Audio Audiophile USB. Kan det vara så att du av misstag har installerat en drivrutin och/eller kontrollpanel som är avsedd för USB-versionen i stället för PCI-versionen? Men då tycker jag iofs att det inte borde fungera alls. Det kan ju också vara så att installationen av ASIO4ALL delvis förstörde den tidigare installationen av Audiophile som avinstallationen idag inte rättade till. Kanske vore det bästa att köra installationen av M-Audio Delta Driver en gång till eller försöka göra en reparation från Windows kontrollpanel. Det senare tror jag dock förutsätter att programmet fortfarande ligger på samma plats på hårddisken som där den låg när drivrutinen förra gången installerades. Å andra sidan - if it works, why fix it? Edit: Ser att du lagt in en systemspecifikation i foten. Bra idé eftersom det kan spara mycket tid när man har frågor.
 12. Bra att åtminstone någonting har löst sig så långt. Vad beträffar problemet att M-Audio Delta ASIO tidigare inte var möjligt att välja i Cakewalk så beror det på att du aldrig kan välja en ASIO-drivrutin så länge som någon annan ASIO-drivrutin är vald. Det är först när du avmarkerar samtliga checkboxar och du kan välja någon annan ASIO drivrutin, t.ex. M-Audio Delta ASIO. Om du får fortsatta clicks och drop-outs efteråt kan du försöka öka ASIO buffer settings till 256 för att se om problemen helt försvinner eller blir mindre. Din dator kanske inte riktigt hänger med när du har satt ett så lågt värde som 128.
 13. Jag använde själv Audiophile 2496 under många år med SONAR under såväl Windows XP, Windows 7 som Windows 10. Jag gillade verkligen det kortet för dess stabilitet och låga latency. Eftersom jag inte behövde så många linjeingånger men däremot klassiska MIDI-anslutningar för min gamla hårdvara passade det mig perfekt. Men kortet var gammalt och mot slutet fanns det inga drivrutiner för Windows 10. Däremot fungerade äldre drivrutiner ofta väldigt bra. Stötestenen i mitt fall blev till sist att kortet ansluts via PCI och eftersom nyare moderkort inte längre har något annat PCI-e var jag till sist tvungen att dumpa det. Men jag körde alltid med M-Audios egna drivrutin version 5.10.0.5076 under ASIO och med en buffer size på 256 samples utan några problem ens under Windows 10. Det här är faktiskt den version som var skriven för Windows Vista SP2 64-bit. Det finns en senare version skriven för Windows 7 64-bit (6.0.8) som jag har laddat ner men aldrig använt. Kanske var det ett fall av ”if it works, don’t fix it” eller kanske fanns det någon mer konkret anledning bakom – jag kommer faktiskt inte ihåg. Om du kör den senaste drivern kanske du kan testa med den äldre? Alla drivers till Audiophile 2496 hittas hos M-Audio support med Series satt till Legacy. Men du bör nog börja med att först avinstallera ASIO4ALL och sen starta om datorn. Jag har själv aldrig använt ASIO4ALL och även om en del säger att de aldrig upplevt några problem så är den allmänna uppfattningen att man om möjligt alltid ska använda originaldrivrutiner och att ASIO4ALL (eftersom det är en wrapper över en annan ljuddrivrutin) bara är ytterligare ett lager av potentiella problem. De ljudinterface som finns att välja i Cakewalk är de som Windows rapporterar att det har funnit, så saknar du något ljudkort i listan av tillgängliga enheter är det Windows du ska ta ett snack med och inte Cakewalk. Vad beträffar att du förlorar ljudet när du hoppar mellan Cakewalk och YouTube så finns det en inställning i Cakewalk under Preferences > Audio > Playback and Recording som heter ”Suspend Audio Engine when Cakewalk is not in Focus”. Testa olika inställningar och se vad som fungerar bäst. ASIO kan bara serva en klient åt gången.
 14. Jag har väldigt många virtuella instrument som jag använt i Cakewalk SONAR/Cakewalk by BandLab i många år. Trots detta har jag själv aldrig upplevt de problem du beskriver och inte heller har jag hört någon på Cakewalks eget användarforum nämna långa kvardröjande reverb när inga effekter är pålagda under alla dessa år. Kan det vara ditt MIDI-keyboard som ibland hakar upp sig och aldrig sänder något MIDI note-off event? Eller kanske utan anledning genererar mängder av opåkallade MIDI events? Titta efter i Cakewalks Event Viewer. Även äldre versioner av Sample Tank var ökända för att noter fastnade. Och kör du VST2 eller VST3? Om den ena, har du testat den andra? När inspelningsprogram kraschar är det väldigt sällan programmet i sig som spökar utan mer vanligt att det är individuella pluggar eller ljudkortsdrivrutiner som inte spelar efter regelboken. Jag har under alla dessa år haft totalt en effekt (Nomad Factory MAGMA) och ett elektriskt piano (Klevgränd Tines demo) som konstant kraschade SONAR. Men MAGMA är ökänt för att krascha alla DAWs det kommer i närheten av och Klevgränd Tines hade enligt deras support aldrig någonsin testats med SONAR. Jag har själv aldrig haft några instrument eller effekter från IKM. Så tillbaka till problemet med dina krascher: Har du nyligen kört någon Windows-uppdatering? Och om så, har du någon återställningspunkt du kan testa att gå tillbaka till? Har du senaste versionen av ljudkortets egna drivrutiner? Vilket kort är det? För du använder väl ljudinterfacets egna drivrutiner och inte ASIO4ALL? Har du fler än en ljuddrivrutin installerad och aktiv? Vilken driver mode använder du? Vilket operativsystem? Har du senaste versionen av alla Microsoft C Runtime Libraries? Har du testat att reparera dem från kontrollpanelens lista över installerade program alldeles oavsett? Har du tillräckligt med processorkraft i datorn för det du försöker göra? Har du tillräckligt med minne? Det finns väldigt många potentiella felkällor.
 15. Sostenuto

  Plugg för att spela ljudbibliotek

  Jag antar att problemet är kopplat till att Shortcircuit är en 32-bitars plug-in. Du har väl då tre alternativ: Kör en 32-bitarsversion av Cubase. Var kanske Cubase 8.5 den sista som fanns i 32-bitar? Men eftersom 32-bitarssystem bara kan adressera 4GB RAM är det ändå en väldigt tveksam och kortsiktig lösning. Skaffa jBridge och försök köra 32-bitars Shortcircuit under den i Cubase 10. Inte gratis men kostar ändå bara €15. Byt till en 64-bitars plug-in. Här nämns två stycken 64-bit plug-ins som jag förmodar klarar av det du försöker göra: TX16Wx respektive Grace. Det här är inget jag använt själv men det fungerar kanske med det ljudbibliotek du har. Du skriver inte i vilket filformat biblioteket är lagrat, men båda ska klara de vanligaste ljudformaten. Eftersom båda pluggarna är gratis har du inte heller så mycket att förlora på att försöka. Och det är förmodligen ett säkrare alternativ än att fortsätta använda en gammal 32-bitars VST som bryggas via jBridge.
×