Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Sostenuto

Medlem
 • Innehållsräknare

  62
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Sostenuto senast vann den dag 28 augusti

Sostenuto hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Sostenuto

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

1 917 profilvisningar
 1. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Nej, jag har bara använt directory junctions för att smidigt kunna komma åt filer som ligger utspridda lite var som helst från en central folder för att undvika dubbellagring. På ungefär samma sätt som jag igår beskrev hur jag samlar trumrelaterade MIDI-filer gör jag även för att knyta utspridda wave-filer till en central Sample-folder utan att för den skull behöva kopiera filerna dit.
 2. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Symbolic link är ett överordnat begrepp som bland annat kan avse en directory junction. Kommandot mklink har några olika parametrar där alternativet /j skapar just en sån: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/mklink Själv har jag mest använt kommandot för att skapa directory junctions till foldrar på andra platser när jag vill undvika dubbellagring. Ett exempel: Jag använder XLN Audio Addictive Drums. AD2 har möjlighet att under menyn BEATS även visa External MIDI, dvs MIDI som inte ingår i AD2:s egna MIDI Packs. All MIDI som placeras i foldern ”C:\Users\[Användare]\Documents\Addictive Drums 2\External MIDI Files” kommer att dyka upp i AD2 under BEATS efter en refresh. Men – jag har trumrelaterad MIDI utspridd på många olika platser över två diskar och vill undvika den redundans som skulle uppstå om jag kopierade alla dessa filer till Documents. För att undvika dubbellagring har jag därför i stället skapat ett antal directory junctions från foldern ovan till de olika platser där min övriga trumrelaterade MIDI lagras. Exempelvis kommer följande directory junction att dyka upp som ”Loop Loft” i drop-down-listan i AD2 under BEATS > Library > All External MIDI. mklink /j "C:\Users\[Användare]\Documents\Addictive Drums 2\External MIDI Files\Loop Loft" "C:\MIDI Library\Loop Loft\MIDI Drum Loop Bundle" Namnet på länken i första argumentet kan sättas till vad som helst. I stället för "Loop Loft" hade jag kunnat skriva t.ex. "General MIDI Drum Beats". Eller nåt.
 3. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Det beror väl i ditt exempel på hur Omnisphere fungerar med en genväg som pekar på en flyttad Steam-folder, något jag själv inte har en aning om. Har du följt Spectrasonics egna anvisningar borde det ju fungera utan att du ska behöva skapa en symbolisk länk. Jag kan bara anta att Omnisphere är skrivet för att internt kunna använda sig av just denna genväg som om det vore en lokal folder. Som jag skrev tidigare kan det finnas problem med hur fritt utrymme på källdisken rapporteras när symboliska länkar används mot en annan disk. Jag har därför svårt att i det här fallet se hur symboliska länkar skulle lösa ditt problem med rapporterat diskutrymme, när en genväg i exemplet ovan borde göra precis det.
 4. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Om du har flyttat filerna fysiskt till en annan disk och sen bara lagt en vanlig genväg dit, har jag ingen förklaring till varför Windows fortfarande skulle räkna med det utrymmet som upptaget på källdisken.
 5. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Det är lite oklart vad du menar med länkar/genvägar. Om du menar att du har skapat en symbolisk länk/directory junction med kommandot mklink /j så har jag sett uppgifter om att använt diskutrymme som rapporteras på källdisken fortfarande kommer att inkludera de filer som fysiskt flyttats till en annan disk. Men jag har aldrig själv brytt mig om att kolla om så verkligen är fallet, eller (och kanske mer viktigt) om det har någon praktisk betydelse när rapporterat diskutnyttjande eventuellt överskrider källdiskens lagringskapacitet. Om så skulle vara fallet finns det ju en risk att ett installationsprogram kan hävda att disken är full, trots att den egentligen inte är det. Det är väl i så fall en sån sak man lär märka den dag det inträffar.
 6. Sostenuto

  Program (x86) - tryggt radera mappen?

  Det skulle jag inte rekommendera. Även om du använder ett 64-bitars Windows har du säkert en hel del 32-bitarsprogram installerade i den mappen. Själv har jag 64-bitars Windows 7 och 64-bitars Windows 10 på mina datorer, men kör exempelvis en 32-bitarsversion av Office 2010. Dessutom är min erfarenhet att många ouppfostrade 64-bitarsprogram fortfarande föreslår att de ska installeras till foldern ”Program (x86)”. Om man då inte själv ändrar sökväg vid installationstillfället är det naturligtvis där de kommer att hamna. Om du har ont om diskutrymme är det nog bättre att gå via kontrollpanelen och försöka avinstallera de program som du säkert vet att du inte kommer att behöva. Och det är naturligtvis bra att ta en fullständig backup innan om du senare skulle ångra dig.
 7. Sostenuto

  Problem med Ilok License Manager

  Varje gång iLok har uppdaterats ser jag till att ändra startmetoden för tjänsten från ”Automatisk” till ”Automatisk (förskjuten start)”. Det var enda sättet att få PACE License Services att fungera efter någon av de första uppdateringarna av Windows 10 och jag har fortsatt av gammal vana. Med den startmetoden aktiverad har jag sedan aldrig haft några problem med iLok.
 8. Sostenuto

  Avinstallera licenser?

  Edit: Det verkar som om bara Native Instruments kan avaktivera licenser. Vänd dig till deras support.
 9. Sostenuto

  Avinstallera licenser?

  Vad gäller iLok beror det på. Har du licenserna liggande på en dongle är det naturligtvis inga problem att omformatera hårddisken, men har du några iLok-licenser lagrade på din hårddisk ska du absolut avaktivera dem genom att lägga tillbaka licenserna i molnet innan du formaterar om hårddisken. Annars är de i värsta fall förlorade.
 10. Sostenuto

  Uppgradering av forummjukvaran

  Fler emojis? Äntligen! Och av låg kvalitet dessutom! Respect! Nej, men allvarligt. Blev det här verkligen bättre? Nu är taggarna mycket mer in-your-face än ämnesrubriken på förstasidan. Tack och lov dock att bara de två första visas.
 11. Sostenuto

  Gibson ansöker om konkursskydd

  Gibson har idag ansökt om konkursskydd och företagsrekonstruktion under vad som kallas chapter 11 i den amerikanska konkurslagstiftningen. Sorgligt men kanske inte så oväntat. https://www.musicradar.com/news/gibson-files-for-bankruptcy
 12. Sostenuto

  Mitt nya hårdrocksprojekt

  Det första spåret "Killing Our God" ger mig lite Poets of the Fall-vibbar, vilket är ett väldigt bra betyg i min bok. Kanske skulle jag har strukit telefonrösten/sången i introt helt, annars väldigt snyggt.
 13. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Här är en länk till Complete SONAR X2 från StreamworksAudio i 50 avsnitt, eller totalt drygt 9 timmar. Även om SONAR X2 kom för ett par år sedan så är det mesta sig likt. Det är faktiskt en riktigt bra kurs som ursprungligen var en betalvideo. Förmodligen den bästa fullständiga genomgången man kan hitta på YouTube.
 14. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Det är naturligtvis den typ av standardeffekter och enklare instrument som brukar följa med när man köper en DAW. Men jag har sällan använt dem som följde med SONAR eftersom jag brukar använda andra produkter. Jag har själv installerat Cakewalk by BandLab (CbB) idag men eftersom jag redan hade senaste SONAR Platinum installerad har jag svårt att säga exakt vad som följde med den här installationen. Vad som däremot inte ingår i CbB men som följde med SONAR Platinum är en del tredjepartprogram: Addictive Drums 2 Custom, Overloud TH3 SONAR Edition, AAS Strum GS-2 Session, AAS Ultra Analog VA-2 Session, AAS Lounge Lizard EP-4 Session, Melodyne Essential, Nomad Factory Blue Tubes Bundle och kanske några fler. Men med tanke på att CbB är gratis är det inte så konstigt att BandLab inte vill betala licensavgifter för att distribuera tredjepartsprogram.
 15. Sostenuto

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Utan att veta särskilt mycket om vare sig BandLab eller Kompoz är det ju samma koncept med musiksamarbete över en social plattform. Men man kan ju ladda ner Cakewalk utan att använda den sociala plattformen. Det är bara ännu en möjlighet. Absolut, Cubase och Cakewalk har ungefär samma rötter så steget är inte speciellt stort. Säger jag som helkass Cubase-användare. Och allt som behövs för att ladda ner Cakewalk är ett konto hos BandLab.
×