Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Carle

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 347
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Carle senast vann den dag 5 januari 2011

Carle hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

76 Excellent

4 följare

Om Carle

 • Placering
  Veteran
 • Födelsedag 1989-02-13

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Intressen
  Ljud

Kontaktvägar

 • MSN
  daftpunk_89@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.carlcarlssonmusic.com
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

11 645 profilvisningar
 1. Det är ju väldigt beroende av vilket sound du vill ha ut. Jag har spelat in en del i Sondtrade i Solna. De har ett jättebra rum för trumminspelning och ett Neve-bord och bra mik-park. Bland annat Rammstein har spelat in trummor där.
 2. Hej Allihopa! Jag släppte för någon vecka sedan min första fullängdskiva och tänkte göra lite reklam för den nu. Det är låtar som jag skrivit under de senaste sex-sju åren. Ibland har jag tänkt att vissa grejer känns pubertalt men vafan det återspeglar ju mig som jag var under de sena tonåren så jag vill inte retuschera det i efterhand. Vi spelade in alla grunder i Soundtrade Studios i Solna på ett Neve-bord in i Pro Tools. Sen har jag spelat in pålägg på olika ställen men framförallt hemma hos mig. Jag mixade allt i Reason 6.5. Innan mastring är alla låtar dragna en gång på analogband som ett första steg i mastrings-kedjan. Spotify Carl Carlsson – Ärla・Eurasien Första recensionen kom förra veckan på Joyzine. http://www.joyzine.se/?p=5970
 3. Eller tio låtar du tycker någon annan har lyckats med.
 4. Carle

  Visa din hemmastudio [Video-versionen!]

  Jag har stambyte nu. Så fort det är över (7 Maj) så ska jag göra en video.
 5. Carle

  Hur brukar ni eq,a när ni mastrar?

  Eq först i kedjan. Bra knep är att boosta frekvenser tills man tycker att man hör skillnaden. Halvera det gain-värdet och var nöjd med det.
 6. Men standardkedja är som följande: Först SSL Masterbus Compressor för att limma och jämna ut. Alltid samma inställningar. 10ms attack. Auto-release. Ratio på 2:1 och så ställer jag threshold så att jag har gain reduction runt 2-3dB. Glöm inte make up gain för det sen! Därefter Izotope maximizer. IRC 2 Mode och så drar jag i Threshold så jag även här ligger runt 2dB gain reduction. Viktiga projekt har jag också dragit en gång på analogband för karaktären och lite extra kompression. Förstår om du kanske inte har tillgång till det men testa någon bandsimuleringsplugg.
 7. När det gäller musik så är det väl alltid den färdiga produkten, inte vägen dit som räknas. Sen kan vägen dit vara mer eller mindre snygg.
 8. Mj-mikrofonen såg intressant ut. Annars ligger ju både Shure sm7 och Senheiser MD 421 runt 2800. Sm7 har funkat bra på sång för mig och md421 är grym till pukor, virvel och gitarrstärkare.
 9. Eller en Sm57 om du inte har det.
 10. Jag röstar också för att eventuella intäckter skänkes. Jag kan sjunga, spela congas och lättare komp på diverse instrument. Jag kan spela in allt hemma. Jag gör 80-talstänkande popmusik med inslag utav 00-talsIndie och Afrika. Men även diverse dansmusik.
 11. Nowhere Boy Om John Lennon precis innan beatles. Jättebra.
 12. Carle

  Reason 7

  449 dollar har jag för mig att jag såg någonstans. Oklart om källan var tillförlitlig.
×