Senaste nytt m3
Gå till innehåll

trubadur

Medlem
 • Innehållsräknare

  20
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om trubadur

 • Placering
  Medlem
 1. trubadur

  Blacklisted

  Hej! Ngn som har ideer hur man får "blacklistade" VST att fungera i Cubase 9/10? Tydligen blir även 64 bitars svartlistade. Hoppas ngn har ngr tankar om detta!
 2. Hej! Kör senaste win 10 på både min dator och fruns dator. Har inte använt min gamla (10-12år) WD Book extern hårddisk på kanske 2 år. När jag idag tänkte kolla vad som fanns på den vill inte win 10 erkänna hårddisken. Har 3 andra nyare externa hårddiskar som funkar utmärkt. Min fråga är: är WD-hårddisken för gammal? Varför syns den inte i diskhanteraren el min dator? Hårddisken startar upp och låter. Möjligtvis kanske den är defekt. Eller så har det senaste win 10 inga drivrutiner för denna 12 år gamla externa hårddisk. Hoppas på svar!!
 3. trubadur

  Cubase 9.5 + video

  Nu står det still i skallen. Har importerat en mp4 video från min mobil till Cubase 9.5 för att förbättra ljudet. Men när videon uppträder i Cubase finns bara audiospåret + "thumbnails"!! Själva videon finns inte dvs jag vill se videon samtidigt som musiken spelas!! Vad skall jag göra med "thumbnails"? Ngn här som kan detta bättre än jag? Begriper ingenting! Varför kan man inte se videon i realtid i Cubase samtidigt som musiken spela upp!! Tacksam för lite hjälp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 4. trubadur

  So Take My hand

 5. trubadur

  Crash

 6. trubadur

  So Take My Hand

 7. trubadur

  And All That i Have

 8. trubadur

  Trådlösa hörlurar och Cubase 8.5

  kAN NOG ANSE ATT DENNA TRÅD ÄR AVSLUTAD..ALLTING FUNGERAR!
 9. trubadur

  Trådlösa hörlurar och Cubase 8.5

  OK..tack för tipset!!
 10. trubadur

  Trådlösa hörlurar och Cubase 8.5

  Hej igen! Jo kopplade bort mitt externa USB-ljudkort UR 44 och lät Cubase 8.5 välja datorns eget inbyggda ljudkort + att jag routade output till de trådlösa hörlurarna. Det gick bra. Jag fick ljud i Cubase...det fungerade. Men när jag ville lyssna på en låt..inte i Cubase utan från en mapp på skrivbordet så gick det inte att spela upp. Moment 22...hur gör jag nu? Lite tips!!
 11. trubadur

  Trådlösa hörlurar och Cubase 8.5

  OK..tack för svar!! Intressant! Kollade på webben och där fanns ett inlägg: Cubase....setup/audio/bluetooth......har ingen aning var man gör det i Cubase. Har kollat igenom hela Cubase men inte hittat ngt om att "setup" audio/bluetooth.
 12. trubadur

  Trådlösa hörlurar och Cubase 8.5

  Hej! Kanske ett litet ämne. Jag har inköpt trådlösa hörlurar för att underlätta låtskriveri och inträning av av låtar För att slippa den besvärliga sladden. SONY MDR-100 ADN..hörlurarna var lätt att installera..de funkar via bluetooth så jag fick ljud direkt. Funkar perfekt när man spelar upp låtar i datorn via ex: Windows mediaplayer. MEN: när jag öppnade Cubase 8.5 för att lyssna på ett arr via mina trådlösa hörlurar hördes ingenting. Om jag kopplade in mina gamla hörlurar var det ljud! Nu undrar jag..vad beror detta på..ngn inställning i Cubase eller ngt annat? Min utrustning: Windows 10..Steinberg UR 44 ljudkort..Yamaha Steinberg USB driver...i datorn finns ett annat ljudkort.. Realtek Digital...i kontrollpanelen i ljud är Steinberg UR 44 inbockad.....ngn som kan hjälpa till..det vore tacksamt!!
 13. trubadur

  Audioeffect innan recording

  Tjena Vad är der för Cubase du har? Från SX (tror jag ) finns det synliga "input kanaler" i mixerfönstret som man lägga insert på och alltså spela in direkt till audiospåret. // Klas Jaja...nu är et löst. Det var lite mystiskt. Kollade SX3 o där funkade det hur bra som helst, men i SX2.2 funkade det inte. Mystiskt Tack för hjälpen alla. Kenneth
 14. trubadur

  Audioeffect innan recording

  jovisst effecten ligger på insert
 15. trubadur

  Audioeffect innan recording

  Hej! tack så hjärtligt för svaret. Det är cubase sx. Har testat olika funktioner men disten hörs bara vid recording, inte innan. Inputkanaler finns o insert. Kenneth
×