Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Musiker81

Medlem
 • Innehållsräknare

  123
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Musiker81

 • Placering
  Medlem
 1. Cubase Artist eller Cubase Pro

  Du ska ha Cubase Pro eftersom Cubase 7 är den dyrare varianten av det tidigare Cubase. Om du hade haft Cubase SE då skulle du behöva välja Cubase artist. Jag tror att den tidigare billiga varianten av Cubase hette Cubase SE
 2. Varför hörs det olika

  Hej Jag har ett konstigt problem med min Cubasestudio. Det är nämligen så här att när jag redigerar midi i musikprogrammet och det låter bra i programmet så låter det oftast inte bra redigerat när jag skriver ut låten till hårddisken. När det låter bra i musikprogrammet ska det då även låta bra när jag skriver ut till hårddisken också eller, eller ska det inte det. Jag brukar få hålla på att skriva ut och lyssna och redigera och skriva ut och lyssna och redigera och så vidare och vidare tills det låter bra när jag lyssnar från hårddisken.
 3. En fråga om studiomonitorer

  Är det nåt jag behöver vara orolig över att om monitorerna går sönder i framtiden och jag köper en efterträdare till dom och det skulle vara så att det jag redan ha redigerat låter dåligt redigerat med efterträdaren. Jag tänkte jag behöver väl inte vara så orolig över det att jag överväger att använda hörlurar istället när jag redigerar fast jag egentligen vill lyssna i luften och använda monitorer.
 4. En fråga om studiomonitorer

  Vi säger så här att jag har redigerat massor med låtar med ett par Yamaha hs5 monitorer och så helt plötsligt går dom sönder och när jag ska köpa nya så finns det inte att få tag i just den modellen som jag hade utan det finns en efterträdare till Yamaha hs5. Då undrar jag så här när jag ska lyssna på mina redan redigerade låtar med efterträdaren till Yamaha hs5 som jag gjorde med den gamla modellen Yamaha hs5 kommer det då att låta dåligt redigerat eller kommer det att låta lika bra redigerat som det lät med dom gamla monitorerna Yamaha hs5.
 5. En fråga om studiomonitorer

  Om man har studiohörlurar istället och så har man redigerat länge med dom och så går dom sönder och så köper man efterträderen till dom man hade då blir väl inte ljudbilden förändrad eftersom att jag har fått för mig att studiohörlurar är okänsliga för sånt.
 6. En fråga om studiomonitorer

  Om man har redigerat ett långt tag med samma studiomonitorer och så helt plötsligt går dom sönder dom man har haft länge och sen när man ska köpa likadana så har den modellen man har haft riktigt länge utgått och det har kommit en ny modell en efterträdare. Och så köper man efterträdaren och lyssnar med den på dom låtar man har redigerat med den gamla modellen kommer ljudbilden då att vara samma som med den gamla modellen eller kommer ljudbilden vara förändrad så att det låter dåligt det jag redan har redigerat
 7. En fråga om studiomonitorer

  Hej Jag undrar om studiomonitorerna Yamaha hs5 är bra. Jag har en liten men bra hemmastudio.
 8. Jag undrar en grej om Casio digitalpiano

  Vad är då bättre midi eller audio
 9. Jag undrar en grej om Casio digitalpiano

  Hej Jag undrar om man kan spela in även audio utöver midi med ett Casio Privia PX 360 digitalpiano
 10. En fråga om monitorer

  Kan man göra mer med monitorer än att redigera och mixa med dom. Kan man även använda dom för att lyssna på musik med så att det låter bra.
 11. Vilket av dom här två alternativen är bäst

  Det tror jag också är bäst
 12. Vilket av dom här två alternativen är bäst. ett att köra med midi från digitalpianots midiutgång till studioljudkortets midiingång eller två att köra med midi från digitalpianots usbutgång till datorns usbingång
 13. Jag undrar hur man ändrar volymen på olika midispår så att volymen inte ändras till nåt annat än det man har ställt in. Tillexempel om jag vill ha introt med volymen 114 och resten av midit 105. Jag har testat att först ställa volymen på introt till 114 men sen när jag ställer in volymen för 2 andra midispår på vers 1 till 105 så får alla spåren volymen 105 även introt fast introt ska ha volymen 114. Hur gör jag för att volymen ska bestå på introt med värdet 114 och resten av spåren med värdena 105.
 14. Kan man redigera midi med datahögtalare

  Pesek vad skulle du rekommendera mellan dom datahögtalare jag redan har och Genelec för 10 000 kr om jag vill ha bra kvalite
 15. Kan man redigera midi med datahögtalare

  Tror du att det funkar bra med Genelec för kring 10 000 kr
×