Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Musiker81

Medlem
 • Innehållsräknare

  134
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Musiker81

 • Placering
  Medlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Musiker81

  Min micförstärkare

  Hej Min micförstärkare föll i golvet från 30 cm höjd för jättelänge sen. Jag undrar hur märker man om ens micförstärkare är trasig. Låter sången då helt konstig eller hur märker man det. Jag tror dock att den inte är trasig
 2. Musiker81

  Hur många Khz ska man spela in i

  Då tror jag att jag väljer 44.1 KHz eftersom att jag inte vill att mina projekt ska ta upp så mycket plats
 3. Musiker81

  Hur många Khz ska man spela in i

  Hej Jag undrar hur många Khz man ska spela in i. Räcker det med 44.1 KHz eller ska man spela in i 88.2 Khz
 4. Musiker81

  Har internt ljudkort nånting med midi att göra

  Om inte ljudkortet har nåt med midi att göra vad har då med midi att göra.
 5. Hej Jag undrar om mitt interna RME AIOljudkort har nånting med midi att göra. Speciellt undrar jag det när jag i framtiden inte ska koppla midi ut från mitt digitalpiano till ljudkortets midi in eftersom att jag ska byta digitalpiano till ett som inte har midi ut utan det har Usb ut och då kopplar man ju det inte till ljudkortets midi in utan till en Usbport i datorn.
 6. Musiker81

  Kan slö hårddisk påverka midiinspelningar

  Ska jag vara ärlig så vid noggrannare tester så hackar det i projektet när jag spelar upp midi men det är bara ibland alltså rätt så sällan. Gör det någonting.
 7. Musiker81

  Kan slö hårddisk påverka midiinspelningar

  Jag tror det kan vara att mitt digitalpiano är tungspelat för mig. Jag ska byta in det mot ett nytt lättspelat
 8. Musiker81

  Kan slö hårddisk påverka midiinspelningar

  När jag spelar upp midi i programmet så hackar inte projektet. Utan det som är lite konstigt är att när jag har spelat in ett midispår så brukar det fattas nån ton från ett eller flera ackord. Oftast bara en ton per ackord och ibland är det inte bara ett ackord det fattas nån eller en ton ifrån när jag spelar in ett midispår ibland är det flera ackord i ett enda midispår. När det fattas en ton i ett ackord brukar jag bara kopiera den övre tonen och sen klistrar jag in den där den saknade var. Jag har bara en plugg en pianoplugg The grand 3 och jag inga effekter heller det enda jag har är pianopluggen The grand 3. Jag har en pcstudio med windows 7 och 8 Gb i minne och en core i5 3.5 Ghz processor och ljudkortet jag har är ett RME AIO Pciexpress. Det jag undrar över är om det är normalt det här jag har beskrivit här eller kan det vara att hårddisken är för slö och borde bytas ut. Hårddisken är en 1 Tb Sata 300 32 Mb i bufferstorlek och 5900 rpm
 9. Hej Jag undrar om en slö och lågvarvig hårddisk kan påverka midiinspelningar
 10. Musiker81

  USB från digitalpiano till datorn

  Skrev fel menar om man bara behöver koppla från digitalpianots usb ut till datorlådans usbport
 11. Musiker81

  USB från digitalpiano till datorn

  Hej Jag funderar på att köpa ett digitalpiano som inte har midi ut utan bara usb ut. Det jag undrar över är om man bara behöver koppla från digitalpianots usb ut till datorlådans midiport. Man ska väl inte behöva koppla från digitalpianots usb ut till ljudkortets usb in om det ens finns nåt sånt på nåt ljudkort. Mitt ljudkort har då bara midi in och midi ut.
 12. Musiker81

  Cubase Artist eller Cubase Pro

  Du ska ha Cubase Pro eftersom Cubase 7 är den dyrare varianten av det tidigare Cubase. Om du hade haft Cubase SE då skulle du behöva välja Cubase artist. Jag tror att den tidigare billiga varianten av Cubase hette Cubase SE
 13. Musiker81

  Varför hörs det olika

  Hej Jag har ett konstigt problem med min Cubasestudio. Det är nämligen så här att när jag redigerar midi i musikprogrammet och det låter bra i programmet så låter det oftast inte bra redigerat när jag skriver ut låten till hårddisken. När det låter bra i musikprogrammet ska det då även låta bra när jag skriver ut till hårddisken också eller, eller ska det inte det. Jag brukar få hålla på att skriva ut och lyssna och redigera och skriva ut och lyssna och redigera och så vidare och vidare tills det låter bra när jag lyssnar från hårddisken.
 14. Musiker81

  En fråga om studiomonitorer

  Är det nåt jag behöver vara orolig över att om monitorerna går sönder i framtiden och jag köper en efterträdare till dom och det skulle vara så att det jag redan ha redigerat låter dåligt redigerat med efterträdaren. Jag tänkte jag behöver väl inte vara så orolig över det att jag överväger att använda hörlurar istället när jag redigerar fast jag egentligen vill lyssna i luften och använda monitorer.
 15. Musiker81

  En fråga om studiomonitorer

  Vi säger så här att jag har redigerat massor med låtar med ett par Yamaha hs5 monitorer och så helt plötsligt går dom sönder och när jag ska köpa nya så finns det inte att få tag i just den modellen som jag hade utan det finns en efterträdare till Yamaha hs5. Då undrar jag så här när jag ska lyssna på mina redan redigerade låtar med efterträdaren till Yamaha hs5 som jag gjorde med den gamla modellen Yamaha hs5 kommer det då att låta dåligt redigerat eller kommer det att låta lika bra redigerat som det lät med dom gamla monitorerna Yamaha hs5.
×