Senaste nytt m3
Gå till innehåll

oioioi

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 712
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  9

oioioi senast vann den dag 22 januari

oioioi hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

45 Excellent

1 följare

Om oioioi

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Sex, glögg and rock'n'roll

Senaste Profilbesöken

15 023 profilvisningar
 1. oioioi

  [LÖST] Steinberg-dongeln trasig

  Dongel fungerar hyfsat på stationär dator, men på en bärbar blir det ofta betydligt mer påfrestningar. Sedan finns/fanns det ju datorer med USB-portar inne i chassit, så att man kan ha dongeln riktigt tryggt.
 2. oioioi

  Studiobygge på loge

  Nu är ju jag långt ifrån expert på området, men behöver du ens vägg mellan? Vi spelade in i en studio för länge sedan som var byggd i gammal lada eller vad det nu var. Ett enda stort rum - över 100 m2, med rejäl takhöj (till nock) - var kombinerat kontroll - och inspelningsrum. Fungerade hur bra som helst. (Det fanns separat sångbås.)
 3. oioioi

  Tomteluvedags

  Dags att uppdatera era profilbilder!
 4. oioioi

  Cellulosa-lack?

  Tack för svaret. Jag har mest något nyare instrument, så det borde gå bra. De flesta har för den delen redan fått sig någon törn, så en fläck gör kanske ändå ingen större skillnad.
 5. oioioi

  Cellulosa-lack?

  Jag ska köpa ett till gitarrställ. Hittade ett som verkade bra, men det hade en liten varning: " OBS! Rekommenderas ej för gitarrer med cellulosa-lack." Hur vet man om gitarren har sådant lack? Vad händer om man trots allt använder stället för en gitarr med cellulosalack? (Har ju några olika instrument som kan komma använda nya stället.)
 6. oioioi

  Studiobygge på loge

  Moderna luftvärmepumpar är normalt sett tystare än gamla. Men kolla upp specen innan du köper, vissa låter mer än andra. Det är ju mest utomhusdelen som för oväsen. Om du kan låta utomhusdelen stå på marken isf hänga på väggen slipper du oroa dig för stomljud (som kan uppstå). Hänger den på väggen och du märker att det stör får du skaffa bättre vibrationsdämpare.
 7. oioioi

  Studiobygge på loge

  Jag skulle välja alternativ 2, luftvärmepump. Hyfsat billigt att installera, och halva uppvärmningskostnaden jämfört med ren elvärme.
 8. oioioi

  Beror latency på ljudkort eller CPU?

  Det borde vara mjukvaruinstrument Synchron Pianos Steinway som orsakar latencyn, dvs själva datorn hänger inte med. (Har inget med ljudkortet att göra alltså.) Hur mycket internminne/RAM har datorn? Du kör väl 64-bitars OS etc? Sitter du i studion och kör inspelning så kan du klicka bort det som tar kraften ur datorn under själva inspelningen, så att du slipper försöka spela tight med mycket latency. Sedan när allt väl är inspelat kan du koppla på de tunga prylarna igen. Vid mixning spelar latency mindre roll.
 9. oioioi

  Vad gör en studiomonitor bra...?

  Jag säger som jag brukar; kolla Blocket etc. Med lite tålamod kan man göra riktiga fynd. Det finns alltid någon som köper på sig fina prylar och efter ett halvår konstaterar att det var inte så skoj, eller tiden fanns inte etc. Jag köpte 4000 kronors-monitorer i nyskick för 1200.
 10. oioioi

  Koppla in aktiva monitorer...?

  Vi kan inte se din "kundkorg". Länka direkt till produkterna.
 11. oioioi

  Återkommande problem med ljudet

  Soundcloud har en del hyss för sig med ljudfilerna. Din mixningsprocedur bör därför inkludera att provlyssna hur det blir där. Justera mixen vid behov och ladda upp igen osv. En snabbgoogling soundcloud sound quality hittade bl.a. https://www.justmastering.com/article-mixingformp3.php, har inte läst själv - vill bara påpeka att en mix inte är klar bara för att det låter bra hemma i studion, man bör kolla slutformatet med.
 12. oioioi

  Återkommande problem med ljudet

  Och om du sedan lyssnar på dessa fel igen, fast med dina AKG K-240 Studio, hör du dem då? Laddat upp? Menar du till iphonen eller soundcloud/bandcamp eller liknande? En gammal regel är att alltid lyssna på sina alster med några olika lurar och monitorer innan man anser sig vara klar.
×