Senaste nytt m3
Gå till innehåll

facetigris

Medlem
 • Innehållsräknare

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om facetigris

 • Placering
  Nykomling
 1. facetigris

  Tips på bra vocoder Del 2 (2019)

  Ta en titt på Izotope Vocalsynth 2. Det är väl vad som används flitigt idag - jag antar att det motsvarar det du är ute efter även om det inte är en renodlad vocoder, dvs jag tror inte du kan koppla in valfri extern modulator och pluggen är optimerad för röst som bärare.
 2. facetigris

  Genelec 4030A

  Med tanke på att det är en installationsmonitor: med eller utan isopod, stativ, fäste eller dylikt? Tillbehör till Genelec är generellt rätt dyra.
 3. facetigris

  Skjutbord till keyboard under skrivbord?

  Jag har samma fråga, för ett höj- och sänkbart bord med monitorer på stativ på bordet. Accuride gör skenor som skulle kunna passa. Dom gör med fullutdrag och stopp i inner- och ytterläge, t ex Accuride 9308-E. Problemet när jag sökte var att hitta någonstans att köpa dom. Kundgruppen hos dom som säljer är snarast möbeltillverkare, inte privatpersoner.
 4. facetigris

  Sånginspelning. Reverb vid medhörning

  Gör som Cathrine och henning föreslår. Tänk bara på att den kanal som används för reverb ska vara neddragen till 0 och att tappningen till reverbet är pre-fader. Då får du sången från ljudkortets direct monitoring och reverbet från Cubase. Om du sen gör ett annat spår som bättre lämpar sig för uppspelning så kopierar du bara dina tagningar dit när du är färdig.
 5. facetigris

  Cubase 9.5 updates

  https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/softube-console-1-now-supports-cubase-4643.html Uppdateringen görs på Softubes håll.
 6. facetigris

  [LÖST] Cubase problem med att ljudet lägger av

  Har ett Komplete Audio 6. Ibland kan det tjura. Jag brukar dra ur USB-sladden till ljudkortet och plugga in det igen så är allt OK igen. Vet inte om det var så i detta fall, men det kan vara användbar info hursomhelst.
 7. facetigris

  Baklänges reverb i Cubase

  Hej Hertigen, Du tänker helt rätt. Slaget hörs i reverbet också, främst i early reflections. Om du vill ha mindre av det - minska på early reflections om ditt reverb tillåter det. Men då blir det ju större skillnad i karaktär där reverserad svans möter originalljudet - kan bli lite märkligt beroende på ljudkälla.
 8. facetigris

  Skärm 2016 - Vad har ni för skärmar?

  Dell U2515H som någon annan nämnde i tråden. Bra bild, bra pris och transportvänlig. Kräver inte så mycket av grafikkortet heller. Om du kör 4K är nya Dell UP3216Q ett bra val. Billigare än föregångaren. Myfcket svalare än föregångaren och ett perfekt alternativ för DAW. Men man måste ju ha grafikkort som klarar den.
 9. facetigris

  Gratis kultsampler i pluggformat

  Hoppas dom inte gått in för mycket när det gäller känslan bara...för känslan jag kommer ihåg var att den var obruklig. Laddningstiderna krävde fikapaus varje gång. Den var helt enkelt för frustrerande att använda och då spelade det egentligen inte så stor roll hur den lät. Tyvärr gick det igen i Yamaha:s senare AX000-serie också.
×