Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

laban1

Medlem
 • Innehållsräknare

  3 080
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  27

laban1 senast vann den dag 19 november 2016

laban1 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

173 Excellent

1 följare

Om laban1

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Submaster - vad är egentligen vitsen med det?

  Tror främst det var det här skälet med referenslyssning som gjorde att jag använde submix, hur gör ni?
 2. Submaster - vad är egentligen vitsen med det?

  Nja inte riktigt, det är en grupp om du vill som samlar upp alla spår innan mastern, alltså en suhbmaster som går in i mastern
 3. Submaster - vad är egentligen vitsen med det?

  Ja något ditåt, men jag misstänker att det är ngt mer, fler förslag?
 4. Hej! Har varit borta från mixandet ett tag. Har ett gammalt projekt Cubase 8, där jag har en submaster som samlar upp alla spår och skickar vidare dessa sedan till Master (stereoOut). Nu har jag glömt bort vitsen med detta upplägg, vilket tänk jag egentligen hade. Är det någon som vet vad vitsen kan vara? (har numera C9).
 5. backup-program - vad rekommenderas?

  Oj, inga kommentarer, någon i musiker Sverige som gör BU borde det väl ändå finnas? Och som kan dela med sig med ett tips?
 6. Hej! Kommer inte överens med W10 filhistorik som verkar väldigt känsligt, tappar tråden mm. Som ett litet barn. Vad jag vill kunna göra är att göra BU på system och filer från olika hårdiskar SSD, ner på en extern stor HD. Jag har två st stora HD som jag växlar mellan och en av dessa tar jag till en annan lokal. Problem uppkommer bl a när man ska byta disk och glömmer att först trycka "Sluta använda enheten" Jag tror i alla fall att det är detta. Då verkar det vara helt kört och man får börja om. (om du har lösning på det får du gärna höra av dig) Jag har även haft andra problem som till största delen rättat till sig nu. Här hittade jag faktiskt via google precis det jag vill göra: A local backup to at least two external hard drives. Have one hard drive connected to your computer and the other one away from the premises and swap them weekly. Som sagt, någon som har tips som skulle kunna funka till min setup? Tacksam för svar på detta !
 7. Studio tipsar – Olika sorters reverb. Del 2

  När väljer man Ambiance istället för Room?
 8. Skulle du köpa denna idag igen, eller har du nya önskemål?
 9. Jag har uppgraderat min "standard PC" vad gäller SSD, RAM, fläktar, ljudisolering. Blev nöjd, men det tog en hel del tid och kraft till att få till det. Om jag skulle göra om det skulle jag köpa ett "färdig paket", det är mitt tips för den som inte är expert eller road av datorer.
 10. " Windows 10 är dock ett stort steg i rätt riktning." Nyfiken på vad som blev bättre på W10 mot W8 när det gäller inspelning
 11. Drar du ur kablarna varje gång du avslutar en session?
 12. Hej ! Vad har ni när det gäller att skydda dator mm mot blixtnedslag/"spikar" i elnätet? Något ni kan rekommendera? Vet inte vad man får för pengarna här, men under ca 2000 kr?
 13. "Tänk på reverb och delay som instrument, snarare än effekter." Kan du utveckla lite, och något "verkligt" exempel ?
 14. Lite är det så redan idag, och har väl alltid varit så, fast kanske inte så strukturerat. Man leker följa John. Vissa ackordföljder blir på modet en period, sound och genrer kommer och går. Sedan kör man på det till det blir helt urvattnat och hakar på något nytt som känns fräscht. När t ex Beatles kom blev det helt plötsligt inne med band som gör egna låtar. Glamrock ersattes av punk etc, Just nu hör man mycket pop-musik på radion där refrängen har ersatts av något instrumentalt parti, ibland lyssningsbart, mina få cent på fredan
×