Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

joachime

Medlem
 • Innehållsräknare

  9 276
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  56

joachime senast vann den dag 22 september 2017

joachime hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

571 Excellent

Om joachime

 • Placering
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Hägersten
 1. Jag känner igen det Mikael skriver om. Har själv recenserat prylar för olika tidningar (utgivna på olika förlag). Det är ett återkommande problem. Men jag blir ändå förvånad att IDG vänder sig till läsarna och berättar det. Jag undrar vad man tänker att man vinner på det. Sedan undrar jag vad pme syftar på när han skriver att journalister har egen agenda. Vore intressant att ta del av några exempel.
 2. Helt neutral VST-EQ anno 2017?

  Just ja, Nova! Den borde jag påminna mig själv om att använda oftare.
 3. Helt neutral VST-EQ anno 2017?

  Använder ProQ2 mycket. Här är ett enkelt och kanske lite billigt trick: när jag vill att 1 kHz bara ska påverka 1 kHz (och närliggande) stänger jag av gainkompensationen. Och när jag vill ha mer "analog" respons från EQn brukar jag välja Kush Electra. Färgar en hel del, skapar övertoner och kan ge ett skönt honk i mellanregistret.
 4. You're Right!!!

 5. Carrier

 6. Kush släpper ny kompressor

  Definitivt några av mina favoriter också. Jag gillar att han fokuserar på dist, oavsett typ av plugin. Vet inte om hans API är den mest "övertygande", men jag använder den ofta för att få fram ett mättat sound på trummor och gitarrer. Eller Clariphonic. Lägger man den på masterbussen får man direkt ett lyft i diskant och ett annat fokus i övre mid. Utan att ens ha rört kontrollerna. Inte direkt "transparent", men ibland är det precis vad som saknas och då har jag inga andra pluggar som gör jobbet lika bra.
 7. Kush släpper ny kompressor

  Har testat den. Den låter riktigt bra! Funkar prima som mastringskompressor, på trumbussen och till basinstrument.
 8. Gitarrsound

  Jag fick Zoom H2-vibbar. Så jag gissar billig X/Y-konding med eventuell auto-gain,
 9. Gillar verkligen känslan i arret och låten! Och mycket angenämt mixat! Varje ljud får den plats det förtjänar/behöver. Håller med DH om att det tar lång tid att komma till _poängen_. Kul med old school vocoder! Ger mig ett intryck att du lyssnat på elektronisk musik längre än vad du vill ge sken av Jag saknar tydliga övergångar mellan partier. Pianot hänger med hela vägen. Hade varit najs att släppa det när beatet kommer igång. Overall ett snyggt, och lite retro take på Avicii/Fakir.
 10. Line array så jävla bra?

  Grundtanken med line array-system är väl att kontrollera spridningen. Dels för att reducera fasfel för publiken, men också för att reducera risken för feedback i mikrofoner på scenen. Om det uppstår "hål" i ljudåtergivningen på olika platser där publiken står har man kanske försökt täcka för stor yta med för få toppar. Eller så står publiken på en plats det inte var avsett/planerat att den skulle stå. Ganska vanligt på festivaler att publik väljer att stå vid sidan av scenen istället för framför. En förklaring kan vara vad van Caine skrev. Man ställer sig där ljudet är som mest behagligt.
×