Senaste nytt m3
Gå till innehåll

joachime

Medlem
 • Innehållsräknare

  9 301
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  62

joachime senast vann den dag 4 december 2018

joachime hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

579 Excellent

Om joachime

 • Placering
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Senaste Profilbesöken

27 104 profilvisningar
 1. En enkel tumregel när man planerar att akustikbehandla ett lyssningsrum är att ju högre frekvenser desto enklare att absorbera. Så vill man ha jämn absorption över hela frekvensområdet behöver man lägga mer energi på det lägre registret. Med energi menar jag planering, kunskap, utrymme och till viss del pengar.
 2. joachime

  Studio tipsar: Fem måste-ha-pluggar under 2019

  BTW jag gjorde nyligen en shootout mellan SIR Audio Tools Standard CLIP, DMGAudio Limitless och Fabfilter Pro-L2. Standard Clip gjorde mycket bra ifrån sig, men jag föredrar ändå Pro-L2, på grund av mångsidigheten. Hmm... Nu börjar jag ju låta som en fanboy 🤔
 3. joachime

  Studio tipsar: Fem måste-ha-pluggar under 2019

  Jag håller med om att det inte är en lätt uppgift Om jag bara fick använda ett reverb skulle det nog bli Fabfilter Pro-R. Kan verka oansenligt i jämförelse med Valhalla, som bjuder på sockersöta reverbsvansar, eller Altiverb som (i teorin) kan låta som vad som helst. Styrkan med Pro-R är förmågan att smälta in i mixen. Oavsett om man är ute efter stort, subtilt eller udda så är det relativt lätt att få pluggen att passa in. Sedan gick jag aldrig riktigt igång på Waves Mixcentric. Tycker att Plugin Alliance Black Box Analog Design HG-2 och Soundtheory Gullfoss är mer mångsidiga färgpytsar. Edit: Men dom har å andra sidan mer än en ratt
 4. joachime

  Enklare studio mick för 1000-1500 kr?

  Håller helt med. Bra upphängning, puffskydd och mickpåse ingår. Svårt att slå för dom pengarna.
 5. joachime

  Cellulosa-lack?

  Cellulosalack är ofta ett tunnare lager och slits snabbare. Gummi kan lämna märken i lacken. Det är därför det inte brukar rekommenderas till gitarrer med sån lack. Äldre instrument (60-tal och tidigare) brukar vara cellulosa. Det förekommer även bland senare gitarrer (och basar). Då oftast på instrument av retro, reissue eller custom shop-typ.
 6. Jag testade den lite snabbt. Gränssnittet verkar fortfarande inte vara i vägen, trots att dom lagt till nya funktioner. Det är en grej jag alltid gillat med Pro-Q. Den dynamiska funktionen är jämförbar med den i Waves F6, förutom möjlighet att styra dynamiken med sidechain. Vilket är lite synd. Jag gillar Flat Tilt-filtret. Upplever den som mer drastisk än ett vanligt tonfilter. Den gör mörka ljud till brighta, och hårda ljud till mulliga med några decibels lutning. Effektivt
 7. Av alla automatiska frekvensbalansförbättrare jag testat är Gullfoss den enda som faktiskt imponerar. Klart det blir lite oväntade/oönskade effekter ibland. Men ofta går det att justera genom att ratta vidare, som på vilken annan plugg som helst. Den har ett sound dock. Och gillar man inte det, eller inte har behov av det, så gör pluggen ingen nytta.
 8. joachime

  Önskar tips på bra noisegate

  Hur ser din setup ut? Vissa modernare distpedaler har en noise gate inbyggd. Även multieffekter kan ha noise gate. Vore ju smidigt om du redan hade en
 9. Bra tips! Trevlig helg!
 10. joachime

  Ozone 8 Klarar man sig utan Ozone?

  Håller helt med. Gör Ozone ditt jobb enklare och lättare, med motsvarande resultat, kan det vara värt det. Det finns en 10-dagars demo att testa. Personligen föredrar jag att arbeta med enskilda pluggar i en host jag känner mig bekväm med. Kan bli i pilligaste laget, men jag har roligare.
 11. joachime

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Min avsikt var att visa att det finns andra alternativ än Cubase, Cakewalk och Studio One.
 12. joachime

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Jag gillar också Studio One. Stilrent och tydligt. Knappar och funktioner ligger ungefär där jag väntar mig. Om min budget inte tillät mig att köra Studio One och jag satt i Windows skulle jag överväga Reaper. Väldans massa knappar och funktioner, men det går att anpassa gränssnittet efter ens eget behov.
 13. joachime

  Köpt exklusiva licenser till beats i fel namn

  Om du och din flickvän är överens ser jag inga problem. Om ni vill kan ni skriva ett avtal mellan er (dig och din flickvän) att du har rätt att använda musiken.
 14. joachime

  Fl studio priser??

  Det motsvarar 868 SEK ungefär. Ibland läggs moms (VAT) till det. Då kan det bli något mer.
 15. joachime

  Lurings-förstärkare

  Kör du MacOS eller Windows? Är den digitala utgången på ljudkortet ledig/tillgänglig?
×