Senaste nytt m3
Gå till innehåll

joachime

Medlem
 • Innehållsräknare

  9 295
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  61

joachime senast vann den dag 18 augusti

joachime hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

577 Excellent

Om joachime

 • Placering
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Senaste Profilbesöken

26 828 profilvisningar
 1. Av alla automatiska frekvensbalansförbättrare jag testat är Gullfoss den enda som faktiskt imponerar. Klart det blir lite oväntade/oönskade effekter ibland. Men ofta går det att justera genom att ratta vidare, som på vilken annan plugg som helst. Den har ett sound dock. Och gillar man inte det, eller inte har behov av det, så gör pluggen ingen nytta.
 2. joachime

  Önskar tips på bra noisegate

  Hur ser din setup ut? Vissa modernare distpedaler har en noise gate inbyggd. Även multieffekter kan ha noise gate. Vore ju smidigt om du redan hade en
 3. Bra tips! Trevlig helg!
 4. joachime

  Ozone 8 Klarar man sig utan Ozone?

  Håller helt med. Gör Ozone ditt jobb enklare och lättare, med motsvarande resultat, kan det vara värt det. Det finns en 10-dagars demo att testa. Personligen föredrar jag att arbeta med enskilda pluggar i en host jag känner mig bekväm med. Kan bli i pilligaste laget, men jag har roligare.
 5. joachime

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Min avsikt var att visa att det finns andra alternativ än Cubase, Cakewalk och Studio One.
 6. joachime

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Jag gillar också Studio One. Stilrent och tydligt. Knappar och funktioner ligger ungefär där jag väntar mig. Om min budget inte tillät mig att köra Studio One och jag satt i Windows skulle jag överväga Reaper. Väldans massa knappar och funktioner, men det går att anpassa gränssnittet efter ens eget behov.
 7. joachime

  Köpt exklusiva licenser till beats i fel namn

  Om du och din flickvän är överens ser jag inga problem. Om ni vill kan ni skriva ett avtal mellan er (dig och din flickvän) att du har rätt att använda musiken.
 8. joachime

  Fl studio priser??

  Det motsvarar 868 SEK ungefär. Ibland läggs moms (VAT) till det. Då kan det bli något mer.
 9. joachime

  Lurings-förstärkare

  Kör du MacOS eller Windows? Är den digitala utgången på ljudkortet ledig/tillgänglig?
 10. Den enda plugg jag kan jämföra med är Oaksound Soothe. Den kan ge ett intressant resultat, men jag upplevde ofta att den tummade på andra saker, såsom transienter. Upplever inte samma sak med Gullfoss.
 11. Nu har jag testat den. Jag gillar inte (av princip) automatiska filterpluggar. Det blir gärna trubbigt och snudd på meningslöst, när man väl använder dom i skarpt läge. Jag installerade trial'en av Gullfoss och öppnade upp ett mastringsprojekt jag håller på med för närvarande. Där låg redan både Pro-Q2 (korrigerande eq) och Clariphonic (förskönande eq) plus några dynamiska pluggar. Jag väntade mig egentligen inte att Gullfoss skulle göra något intressant i det skedet, men jag hade fel. Fyra-fem parametrar som går att justera. Vissa känns straight forward, andra lite luddigare i kanterna. Men på kort tid lyckades jag hitta ett resultat jag föredrog framför hur det lät innan. Testade även pluggen på enskilda oneshot-samplingar. Mycket intressant resultat där med. Även om det inte lät bättre än innan i vissa fall.
 12. Bästa API-EQn är den här: Det är sedan gammalt. Edit: Eller rättare sagt. Jag har mycket roligare med den här än Waves API-plugg. Tror det beror på disten.
 13. Sällan wordclock behövs. Brukar funka bra att synka via optisk kabel.
 14. Lite som att man känner sig hemma när man mickar gitarrstärkare med SM57 Detsamma. Men så tog jag steget till tvåan för någon vecka sedan. Kändes lika naturligt som när man gick från Pro-Q till Pro-Q2. Ingen stor förändring, men den känns ännu smidigare att arbeta med. Ja, jag gillar nya Modern-läget. Hade flera egna presets som jag växlade mellan i Pro-L. Nu kör jag för det mesta på default (Modern).
 15. Tack för responsen! Pluggarna jag använde var: A - SIR Standard Clip B - Fabfilter Pro-L2 C - Vladislav Goncharov Limiter No6 D - Weiss DS1-MK3
×