Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

joachime

Medlem
 • Innehållsräknare

  9 289
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  60

joachime senast vann den dag 3 april

joachime hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

576 Excellent

Om joachime

 • Placering
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Hägersten

Senaste Profilbesöken

25 964 profilvisningar
 1. joachime

  Köpt exklusiva licenser till beats i fel namn

  Om du och din flickvän är överens ser jag inga problem. Om ni vill kan ni skriva ett avtal mellan er (dig och din flickvän) att du har rätt att använda musiken.
 2. joachime

  Fl studio priser??

  Det motsvarar 868 SEK ungefär. Ibland läggs moms (VAT) till det. Då kan det bli något mer.
 3. joachime

  Lurings-förstärkare

  Kör du MacOS eller Windows? Är den digitala utgången på ljudkortet ledig/tillgänglig?
 4. Den enda plugg jag kan jämföra med är Oaksound Soothe. Den kan ge ett intressant resultat, men jag upplevde ofta att den tummade på andra saker, såsom transienter. Upplever inte samma sak med Gullfoss.
 5. Nu har jag testat den. Jag gillar inte (av princip) automatiska filterpluggar. Det blir gärna trubbigt och snudd på meningslöst, när man väl använder dom i skarpt läge. Jag installerade trial'en av Gullfoss och öppnade upp ett mastringsprojekt jag håller på med för närvarande. Där låg redan både Pro-Q2 (korrigerande eq) och Clariphonic (förskönande eq) plus några dynamiska pluggar. Jag väntade mig egentligen inte att Gullfoss skulle göra något intressant i det skedet, men jag hade fel. Fyra-fem parametrar som går att justera. Vissa känns straight forward, andra lite luddigare i kanterna. Men på kort tid lyckades jag hitta ett resultat jag föredrog framför hur det lät innan. Testade även pluggen på enskilda oneshot-samplingar. Mycket intressant resultat där med. Även om det inte lät bättre än innan i vissa fall.
 6. Bästa API-EQn är den här: Det är sedan gammalt. Edit: Eller rättare sagt. Jag har mycket roligare med den här än Waves API-plugg. Tror det beror på disten.
 7. Sällan wordclock behövs. Brukar funka bra att synka via optisk kabel.
 8. Lite som att man känner sig hemma när man mickar gitarrstärkare med SM57 Detsamma. Men så tog jag steget till tvåan för någon vecka sedan. Kändes lika naturligt som när man gick från Pro-Q till Pro-Q2. Ingen stor förändring, men den känns ännu smidigare att arbeta med. Ja, jag gillar nya Modern-läget. Hade flera egna presets som jag växlade mellan i Pro-L. Nu kör jag för det mesta på default (Modern).
 9. Tack för responsen! Pluggarna jag använde var: A - SIR Standard Clip B - Fabfilter Pro-L2 C - Vladislav Goncharov Limiter No6 D - Weiss DS1-MK3
 10. Någon annan som vill gissa? Eller kanske föredrar någon viss fil framför någon annan.
 11. Tack för gissningen! Det finns väldigt lite info att gå på, så jag tycker inte alls det behövs någon dumstrut. Jag borde tillägga att det finns ingen "ren" fil bland dessa. Det är alltså fyra limiterade ljudfiler, processade med fyra olika "limiter"-pluggar. En kollega gjorde mig uppmärksam på att trummorna varierade sig mellan filerna. Det beror på att jag använt Addictive Trigger, som växlar mellan olika samples. Så det är fyra "unika" mixar
 12. Bara limitern i det här exemplet. Kanske ska tillägga att limitern är den enda dynamikpluggen på mastern i alla fyra exempel.
 13. Kunde inte hålla mig. Det är ju kul att tetsa nya pluggar! Här är en zip med fyra ljudfiler. Samma mix, fast olika limiterpluggar på mastern. De jobbar _ungefär_ lika mycket (plus minus någon decimal). Hör ni någon skillnad? I så fall, vilken föredrar ni och varför? https://www.dropbox.com/s/vf3fav97k13ggt8/Limiter Comparison 180309.zip?dl=0
 14. Jag känner igen det Mikael skriver om. Har själv recenserat prylar för olika tidningar (utgivna på olika förlag). Det är ett återkommande problem. Men jag blir ändå förvånad att IDG vänder sig till läsarna och berättar det. Jag undrar vad man tänker att man vinner på det. Sedan undrar jag vad pme syftar på när han skriver att journalister har egen agenda. Vore intressant att ta del av några exempel.
 15. joachime

  Helt neutral VST-EQ anno 2017?

  Just ja, Nova! Den borde jag påminna mig själv om att använda oftare.
×