Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

cborg

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 731
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  7

cborg senast vann den dag 4 december 2017

cborg hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

147 Excellent

4 följare

Om cborg

 • Placering
  Vetefan

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Jönnet

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.borgstation.com
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

17 051 profilvisningar
 1. Längre "vägg" för att få fler inlägg här...

  under tiden: Det finns en "senast uppdaterade"-länk (bredvid "markera som läst") med en sådan lista. Där finns även möjligheten att komma till senaste inlägget om du har den listan (klicka på punkten/bollen om den står framför rubriken)
 2. Studio i lägenhet

  Roligt att se att du har rejält djup i absorbenterna! Det brukar vara det svåraste att övertyga folk om eller få dom att vänja sig vid; att bli av med rejält med yta/volym mot väggar och tak. Gött med en finfin belöning i frekvenskurvan.
 3. Hej Min Vän

  Finfin prodd och feeling på det där tycker jag.
 4. Vilken stenull ska jag välja till absorbering?

  Ni har redan kommit fram till det men tänkte bara hålla med :). Det går bra att använda Paroc 39z. (Några av mina tankar om modelleringen: Modelleringen funkar helt ok men är såklart ingen exakt vetenskap utan en modell som (förhoppningsvis) ligger nära verkligheten när mätningar inte finns. Då blir luftflödesmotståndet den parameter som följer verkligheten bäst (oftast). Man kan också slarvigt säga att Random incidence blir mer relevant uppåt i frekvens och mindre relevant nedåt. )
 5. Få bukt med 130hz bas i hemstudio

  Som grabbarna ovan svarat så kommer den skivan troligtvis inte hjälpa särskilt mycket med ditt problemområde. Du kan använda skivorna först för att flytta runt både dom och monitorer för att se om det blir något bättre i någon konfiguration. Sen kan du använda dom som ytterskikt i en tjockare fälla för att få bättre effekt.
 6. Vad tycker ni?

  Lyssnar inte själv på hip/rap men tycker produktionen låter bra.
 7. Det verkar gå att dela anpassningarna. Nån får gärna testa: https://forum.studio.se/discover/6/ Får se om den tar med fler datum framöver, om det är en nollning eller en bugg.
 8. Det kan nog bli bra det här. För en lista med senaste svarade trådar kan man göra ett eget flöde under aktiviteter. Den verkar dock inte ladda så många som den borde men det kanske är nån liten bugg i farten eller om indexeringen är nollad iom det nya utseendet. Skulle ju vara toppen om det fanns en länk även för ett generellt flöde med Senaste bredvid Oläst innehåll under menyn där. Så här gjorde jag: Gå till fliken Aktivitet och sen Mina aktivitetsflöden. Välj Skapa nytt flöde. Hur jag gjorde inställningarna syns nedan. Sen sparas det under Mina aktivitetsflöden där du kan justera och spara.
 9. Video: Praktiska autotune-tips!

  Bra tips!
 10. Kassettdäck med studiokvalité

  Kan inte alla detaljer men dubbel capstan så har du två drivhjul (ofta samma motor dock) som drar i själva bandet på var sida om huvudena och closed loop gör att dessa spänner bandet rätt och levererar konstant hastighet med bättre precision. (kan nog va så att är det dual capstan så är det också closed loop)
 11. Wave Arts Tube Saturator nu gratis

  Tack för tipset Die Hard!
 12. Pioneers nya lyxlurar för tio tusen

  Såg att Neve pratade om lite annat än vad jag refererade till (från ca 45 min). Jag vet inte hur väl det är undersökt med den typen av frekvenser och påverkan på vårt sinne. Några undersökningar jag sett om det har inte kunnat bekräfta det (endast en person hade resultat bättre än slumpen på ett test och efter omtestning så misslyckades hon) men de ville inte definitivt utesluta det heller.
 13. Pioneers nya lyxlurar för tio tusen

  Kan jag tänka mig! Har fått lyssna på en hel del roliga inspelningar med sånt.
 14. Kassettdäck med studiokvalité

  Såg att jag missat kommentera detta. Nja, jag skulle säga att de även behöver dubbel capstan closed loop och om det ska spelas in justerbar bias.
×