Senaste nytt m3
Gå till innehåll

ONSatan

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 525
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

ONSatan senast vann den dag 17 juni 2015

ONSatan hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

113 Excellent

4 följare

Om ONSatan

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malmö
 • Intressen
  Öl, brudar och Rock n Roll :-)
  Och så den mognare sidan; barn, jobb och hus

Senaste Profilbesöken

16 115 profilvisningar
 1. ONSatan

  Tystnad tagning

  Fan med den rubriken trodde man ju sig få läsa lite trevlig fredagsporr med nån halvkänd skådis på näthinnan… Hur länge planerar du att sitta i garderoben? Det finns dom som bygger ”sångbås” i garderober men det ska vara ganska obehaglig med tiden. SKA du göra det så behöver du sätta isolering på in (och gärna ut) -sidan SAMT se till att du har ventilation (som inte släpper in så mycket ljud men väl luft). Googla sångbås + garderob (då får du många intressanta träffar…)
 2. ONSatan

  Cubase 9.5 updates

  923:- för att uppdatera från 9.5. Känns liite dyrt (även om man givetvis kommer betala för uppdateringen). Nån som hittat nått kul bland nyheterna?
 3. ONSatan

  Cubase 9.5 updates

  Nu visar de en superamerikansk video med användare som är "floored" etc för att det är så super-mega-extra-allt-fantastiskt...
 4. ONSatan

  (O)medveten läcka om Cubase 10

  Spännande! Vågar man hoppas på fungerande/smidigare zoom/scroll?
 5. Testade lite igår och ska göra nya mixtester ikväll. Blir nått steg framåt, 1,5 bakåt, 2 framåt, ett bakåt... Har lagt HP och det blir tydligare. Ftf mest inne på problemet att jag vill ha "dovare" (men fortfarande tydlig) attack än vad jag får till. Har höjt strängarna men kommer sannolikt fortsätta att mixa på den inspelning jag la upp först (för att säkert jämföra äpplen/äpplen (eller ruttna tomater/ruttna tomater...)). Tackar för era inputs!
 6. Så.... Typ så här blir det... Tips?? Vill att det ska låta som i exemplet (gitarr OCH reverb) (vet att det kanske inte är allas drömljud men jag vill ha det så) P.S, gick tydligen inte att lägga direkt i tråden så det blir ett "låtupplägg". Dvs här:
 7. ONSatan

  Ljudtest_1_BB_ANE

  Spotify: Youtube: Tråd:
 8. ONSatan

  Ljudtest_1_BB_ANE

  Version 1.0.0

  5 nedladdningar

  Hej, Försöker få ett gitarrljud som liknar det Billy Bragg har på den drygt 30-åriga A New England. Men då jag är typ lika kass på att mixa som på att spela gitarr är det svårt. Ge gärna tips på vad som ska göras för att det ska låta mer som originalet (see youtube och spotifylänkar):
 9. Kan du fota så man tydligare ser själva kablarna från mickarna?
 10. Siktar på att få upp ett ljudklipp under helgen
 11. Jag har verkligen testat att spela hårt/mjuk samt med plektrumet vinklat/rakt och med runt/spetsigt/mjukt/hårt plektrum... Ingen större skillnad (vi pratar få % när jag vill ha bort typ 90% av ljudet)... Btw, har du inte Spotify kan du höra originalet här:
 12. Reverbet Kommer nu ganska nära med vanligt rumsreverb + EQ (skär bort lågbas och topp) + slapback. Men, jag lyckas inte kunna härma den stående vågen (ligger vid typ 100Hz va?). HUR kan man göra det? Har testat med smal EQ men det blir inte rätt. Hur emulerar man en stående våg? Finns "smala reverb" eller hur gör man? Gitarrljudet Kommer hyfsat nära i tonen med Amplitube MEN jag får alldeles för mycket högfrekvent plektrumskrap vid mina palm mutes. Tycker inte originalljudet i princip har några plektrumljud. Hur får man så "plektrumfritt-ljud" som i originalet (har testat De-esser, EQ mm mm)? (Skär jag stenhårt från 2kHz får jag bort det mesta men då är ju inte mycket av tonen kvar...).
 13. "En tanke jag har är att det kanske är glappkontakt någonstans så att stallmicken bara har haft ena lindningen inkopplad. Gitarren är väldigt brumfri nu men det var den inte förr. Plockade upp lysrör och liknande." Det är ju ganska vanligt att Humbuckers har extraanslutningar för att splittas till Single coils. Sannolikt är det så gitarren var kopplad (medvetet eller omedvetet). Att den tidigare plockade upp brum från lysrör samt blev hetare efter "fix" är väl ganska tydliga tecken på att den nu är kopplad som en "riktig" humbucker? Tog den upp brum i alla lägen (dvs var den kopplad som single coil i alla lägen?)? Hur många trådar är det ut från humbuckern? Hur många är anslutna? Kan du se om anda varit anslutna (spår av lödtenn etc)? "Omkopplaren fungerade däremot inte riktigt. Det var ingen skillnad mellan halsläge och mittläge" Men vilka mickar var inkopplade i mittläget resp halsläget (man kan ju tex knacka på dom och kolla)? Gitarren kan ju varit kopplad så att du hade tex "Treble -läget" så att stallhumbuckern var kopplad som vanlig humbucker och att mittläget gav splittad stallhumbucker? "Rythm-läget" kan ju fasvänt den splittade stallhumbuckern...? Har för mig att jag testat en SG som var kopplad så. ELLER så är det halsmicken som splittats via omkopplaren...
 14. Hej igen! Testade ytterligare igår och kan nu dela upp problemet i två steg/utmaningar: 1, Gitarrljudet blir ej så likt som jag först tyckte 2, Reverbet … /&#%¤!!! Gitarrljudet Jag har svårt att bli av med plektrumljudet och får för mycket skrap/missljud samt en alldeles för ljus/högfrekvent attack. Hur ska man göra för att få den typ av attack som originalet har? Den känns mycket dovare än vad jag kan få till (har testat olika plektrum, spela olika hårt etc etc). Att flytta bort micken från stärkaren hjälpte bara delvis och resultatet är inte i närheten av vad jag ville ha. Jag har bl.a. testat med Fender Tele, Gibson LP med 490/498, Gibson LP med P90. Alla gitarrerna har relativt nya strängar och kan det vara så att strängarna i originalet är riktigt skitiga och sunkiga (ger det dov attack)? ELLER, hur f-n ska man få själva gitarrljudet och den ”dovare” attacken? OM ni lyssnar på originalet, kan ni rekommendera något av Amplitube, Waves GTR eller Cubase Ampsim? Annat för att nå själva gitarrljudet? Reverbet Har testat diverse rum både i huset och källaren. Kommer aldrig ens nära ljudmässigt (får för lite och ”fel” reverb). Tror jag ger upp att använda försärkare och siktar på att lyckas med Amplitube, Waves GTR eller Cubase Ampsim i kombination med pluggreverb/impulser. Vilket reverb/impuls skulle ni rekommendera (kan ju importera impulser i Cubase inbyggda Reverence). Hur stort tror ni rummet är? Reverbtid? Vilka frekvenser ska svansen ligga mellan? Etc etc? P.S Jag har testat med fjäderreverb (mjukvara) och fjäderljuden ger ganska vassa ”smällar” som jag inte kan hitta i originalljudet. P.S2. OM någon vill testa själva så kan ni testa att bara spela palm mutes på F med E som bas för var åttonde anslag... Träffar ni det ljudet rätt så funkar säkert resten också. P.S3. Efter funderande så tror jag att det är ett Slapback-delay + "vanligt" rums-reverb som hörs... MEN, gitarren låter väldigt LoFi i sig. Tips på den?
 15. Jag hade micken på ca: 1m när jag testade i badrummet och källarens korridor. När jag testade i källarlokalen var det ca 2,5m. Stående våg? Då borde man kunna räkna ut måtten va? Det är i F (ibland med E i botten) som Billy Braggs låt går i. Vilken dimension ger en stående våg för F/E? Borde vara typ 170 Hz va och ca 2m i våglängd? Ska jag då leta efter ett rum som har ca 2m i bredd? (eller ca 85Hz och runt 4m OM jag fattar rätt...? Eller, räknar man inte så?). Har redan skurit diskanten rejält (Cubase egna LP för kanalen ligger typ redan på 4,5kHZ...), har inte skurit basen så mycket men det kan jag göra och först kanske höja basen smalt runt 170 alt 85Hz (kanske man kan simulera stående våg så?). Det störiga plektrum/skrap-ljudet jag fick verkar (efter Googlande) bero på att jag spelade för hårt. VILLE först spela extra hårt eftersom jag trodde att det var en del av själva attacken på ljudet. Ska testa med någon "bandplugin" (har för mig tex Magneto finns i Cubase). Bockar och bugar för er hjälp!!! Sjukt svårt att härma när man är så jäkla mycket amatör...
×