Senaste nytt m3
Gå till innehåll

DionHarris

Medlem
 • Innehållsräknare

  217
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

DionHarris senast vann den dag 13 december 2018

DionHarris hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

19 Good

Om DionHarris

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.dickharrismusic.se

Senaste Profilbesöken

10 625 profilvisningar
 1. Jag har försökt att skriva låtar i DAWen men insett att det är fel väg att gå för mig. Jag gör som Erik dP, jag tar fram gitarren och ylar mig igenom låten med en text av ord som bara får komma. Detta gör jag några gånger så att själva låtstrukturen sitter som den ska. Det jag också gör är att jag utelämnar "stick" då jag känner att de ofta är överflödiga. De kanske tillför något men eftersom jag inte vet vad, utelämnar jag dom helt. Det svåraste är BPMen men där tycker jag mig alltid hitta en kompromiss till slut. Jag brukar alltid sträva efter ett tempo där jag känner att jag kan klara av att spela låten i. Det tempot blir det sedan. En vers faller ju sig självt hur den ska låta eller? Hur kan man fastna på en sådan sak? Värre tycker jag då det är när jag inte hittar refrängen till en låt som jag håller på med. Det är jobbigt, den brukar ju komma först. På senare tid har jag fått lägga manken till där och alltid hittat lösningen till slut. All perfektion har jag lämnat för annars blir man ju aldrig färdig med en låt för det är ju det som är spännande: Vilken låt kommer härnäst? Jag har numera börjat spela in utan pluggar och andra försköningar och lämnar det till mixaren för det ska jag inte hålla på med, har jag märkt. Det tar alldeles för mycket tid och bör göras av någon som är mer flyhänt och kunnig. Någon som har en annan infallsvinkel, helt enkelt. Sedan kommer jag med input om vad som kan eller ska ändras om det behövs. Ja, så jobbar jag just nu i alla fall. Här, för den som är intresserad:
 2. DionHarris

  Cover harmonier.

  Hej! Tackar så mycket för tipsen. Nej, jag tänkte att ha några låtar att sitta och plinka och sjunga samtidigt. Det går ju rätt bra om man ska spela samma ackord mönster hela tiden under sången, som är den viktiga här. Save tonight och Passenger blir det till helgen, tackar för det.
 3. DionHarris

  Cover harmonier.

  Tjena! Jag har spelat U2s "With or without you" ett tag och gör det bland annat för att den går i samma harmoni hela tiden. Nu är jag på jakt efter flera sådana låtar, som går i samma ackord harmoni rakt igenom. Ge mig gärna tips för att underlätta letandet. Tack på förhand!
 4. DionHarris

  Era låtar på Spotify?

  Tjena! Ja, även jag har släppt grejer på Spotify och håller mig till det framför Soundcloud som jag mer ser som en demosite. Här är mina bidrag och jag jobbar just nu på en fullängdare.
 5. DionHarris

  Black Friday Deals! Vad har vi/ni hittat?

  Kanske lite off topic men, såg igår att 4Sound på S:t Eriksgatan i Stockholm har en outlet nere på Karlbergsstrand. Det ska visst vara 40% off oavsett original priset. Jag gick aldrig in eftersom jag inte söker efter något just nu men, det kan ju finans någon annan som vill göra en deal.
 6. DionHarris

  Behöver hjälp med bas

  Genom att sänka allt annat runt 50hz? Det var bara en tanke.
 7. DionHarris

  För hög BAS vid inspelning

  Detta är ett, som sagt, känt problem. Skär bort allt under 32 Mhz med en EQ och se om det blir bättre. Riktigt bra blir det nog aldrig.
 8. "to" är mitt förslag i den meningen.
 9. Det avgör du helt och hållet själv. STIM håller koll på dina intressen som du själv uppger att dom ska göra. STIM gör vad du talar om för dom, inget annat.
 10. Det är väl inget att fundera över? Gå in på Stim.se och anmäl dig. Det är gratis. Du kommer få en IPI-kod som identifierar dig och alla dina verk du anmäler till Stim.
 11. DionHarris

  Tips på bra gratis ljudkodare

  Kan den här funka? http://www.rarewares.org/mp3-lamedrop.php
 12. DionHarris

  Oförklarlig latency i vissa projekt i Cubase

  Bra uttryckt där. Det spökar ibland, väldigt sällan, när man har med datorer att göra. Man får helt enkelt räkna med det och hoppas på att det händer mer sällan än ofta.
 13. DionHarris

  Söker sångare/sångerska

  Väldigt mycket reverb. När jag lägger sång vill jag gärna ha det mycket "dry", utan reverb för att sedan färga det lite med lite reverb. På den här låten var det alldeles för mycket. Det är min åsikt.
 14. DionHarris

  Söker sångare/sångerska

  Oj, det kallar jag för "wet".
 15. DionHarris

  Oförklarlig latency i vissa projekt i Cubase

  Kanske har du kommit åt någon inställning eller inte. Men, jag tror mera på att det är en kombination av dator och ljud-korts drivare som orsakar detta. Alltså, jag tror att det är sånt man får "räkna" med händer ibland.
×