Senaste nytt m3
Gå till innehåll

peterT

Medlem
 • Innehållsräknare

  767
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

peterT senast vann den dag 20 februari

peterT hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

16 Good

Om peterT

 • Placering
  Medlem
 1. peterT

  Ramminne?

  Kom på, först kan du prova och gå in i bios, och se om det funkar. Man brukar kunna återställa bios med någon bygel på moderkortet. Har du svart skärm och inte kommer in i bios kan du nog inte göra någon ting, möjligtvis återställa bios som jag beskrev tidigare.
 2. peterT

  Ramminne?

  Prova att ladda ner Ubuntu och starta på en cd-skiva. Obs installera inte. Funkar det då är det mjukvarufel. https://www.ubuntu.com/download/desktop
 3. peterT

  Ramminne?

  Några beep codes? Gjorde du, ändrade eller installerade något när den la av?
 4. Win 10 kanske inte stänger ner ordentligt. Gör så här 1. Klicka på Startknappen och välj Av/på-menyn som vanligt. 2. Håll ned Skift-tangenten. 3. Klicka på Stäng av. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.710879/stang-av-datorn-pa-riktigt?queryText=stänga av windows 10
 5. Händer ingenting när du trycker på start, eller går fläktar och hd igång men inget på skärmen?
 6. peterT

  Virtuell windows

  Jag fick 563,9 MB/s i läshastighet. Vilket nog var ganska bra för några år sedan. Nu är det sånt här som gäller https://prisjakt.nu/produkt.php?p=4545912 Läshastighet 2 500 MB/s Skrivhastighet 2 000 MB/s
 7. peterT

  Virtuell windows

  Det verkar vara ett gammalt moderkort, är det 10 år eller så, kan det vara så att moderkortet inte stödjer Ahci. Jag byggde en ny dator 2007 och på den fanns inget Ahci stöd, det var en av anledningarna till jag byggde en ny 2012, ssd:er funkar bättre med Ahci. Och då går den nog i ide mode. Detta är väl ditt moderkort http://foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000483
 8. peterT

  Virtuell windows

  Ide finns inte längre på moderkorten det slutade att användas för mer än 10 år sedan. Jag skulle koppla ur ssd:n under installationen, för säkerhets skull.
 9. peterT

  Virtuell windows

  S.M.A.R.T har alla hårddiskar. Hd:n loggar olika värden för kunna avgöra om den är på väg att gå sönder. Har det kommit upp någon dialogruta om S.M.A.R.T, eller vad händer?
 10. peterT

  Virtuell windows

  Jag hade en installation med Xp och Win7. Jag installerade Xp först och sedan Win7 och Win 7 installerade då en bootmanager som gör att man kan välja vilket operativ man vill ha. Förr i tiden kopplade man in hårddiskar via ide och nu använder man sata. Från början fanns det moderkort med sata men inte ahci, det kom senare och kör man Ssd bör man ha ahci.
 11. https://www.thomann.de/se/keith_mcmillen_softstep_2.htm Något liknande denna och och om synten tar control change så borde det väl funka, eller har jag fel?
 12. Om du har program som du inte använder kan du gå till lägg till/ta bort program, och ta bort det du inte använder. Istället för att ta bort mappar manuellt.
 13. Prova https://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml Har du trådlöst nätverk på datorn, prova stäng av det.
 14. peterT

  Köpråd MacBook Pro

  https://www.cpubenchmark.net/ Är bra om man ska köpa ny dator. Försök att få en dator med bäst prestanda. Om du kollar prisjakt så ser du vilken processor som sitter i datorn, och priset.
 15. peterT

  Problem med att få igång ljudkortet

  Högerklickade du på installationsfilen och valde "Run as administrator"?
×