Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

DigRules

Medlem
 • Innehållsräknare

  648
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  8

DigRules senast vann den dag 25 december 2015

DigRules hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

63 Excellent

1 följare

Om DigRules

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Örnsköldsvik
 1. Några MFF-fans på forumet ?

  Skippa hjulen, för mig räcker det med KO. Och apropå smäller, så är det i natt det smäller, UFC 217, KO fullt realistiska.
 2. 40 år idag

  Och jag som trodde att ironin var uppenbar...
 3. 40 år idag

  Härligt att förståsigpåarna har hoppat in i tråden och förklarat hur det egentligen ligger till... :D
 4. 40 år idag

  Absolut! Den första musikidolen man hade och han håller så klart fortfarande än idag. The King!
 5. Det finns ingen anledning med dagens teknologi att lägga dig strax under nollan när du spelar in, jag förutsätter här att du spelar in i minst 44 kHz med 24 bitars upplösning. Använd gainratten och ställ in peakarna en bra bit under nollan, jag brukar lägga mig mellan -12 till -18 dB. Använd sedan kanalreglarna till att ställa in den relativa nivån mellan dem olika kanalerna. Håll ett öga på masterkanalen så att du inte bombar den och kliver över nollan. Om du vill så kan du sedan lägga en gainplugg med nivåmätare mellan effektpluggarna för att hålla koll på nivåerna mellan dem men det är nog kanske lite overkill med dagens moderna DAWs. Men som nämnts tidigare i tråden så verkar i alla fall en del pluggar må bra av att ha en specifik signalnivå in i pluggen, då särskilt pluggar som emulerar klassisk hårdvara där överstyrning kan vara en stor del av soundet.
 6. HeadRush

  Låter ju ytterst märkligt kan jag tycka. Sitter du bara med presets eller rattar du själv? Då Headrush bygger på Eleven Rack bör du ju ha både Soldano, Mesa MKII och JCM800 tillgängligt vilket bör vara utmärkt att ha som grund. Sen får du ju räkna med att trycka in lite eq och finslipa ljudet.
 7. Luftgitarrsträngar

  Haha, och så hamnar vi där vi oftast hamnar när det gäller KISS, där musikaliska förståsigpåare inte kan genomskåda ett uppenbart PR-trick och helt enkelt bara måste tala om för omvärlden hur värdelösa dem egentligen är. Om KISS framgångar är så störande kan man ju alltid försöka intala sig att riktig konst ändå aldrig egentligen lönar sig på något sätt. Grabbar, slappna av, ni gör det mest klassiska misstaget av dem alla när det gäller KISS, ni tar dem på alldeles för stort allvar. KISS är ren underhållning, inget annat. Att dem sen har lyckats smälla ihop ett antal riktigt bra rockskivor på 70-talet är ju så klart en högst subjektiv uppfattning, förmodligen baserad på total musikalisk okunnighet dessutom. Nu slänger jag på ALIVE!, världens bästa "live"-skiva. Trevlig helg! Edit: stavning
 8. Amp sims hårdvara

  Vinterbump
 9. Roland Jv-1080 köpes!

  Jag har en superfräsch till salu.
 10. Tänk på att du måste aktivera Record- samt Monitor-knapparna på det spår du spelar gitarr på för att du skall höra något ljud i Reaper. Om ljudkortet har någon Hi-Z ingång så använd den till gitarren.
 11. Amp sims hårdvara

  Höst-bump
 12. Amp sims hårdvara

  sommar-bump
 13. Glenn Frey död

  Keith kommer att överleva dem alla.
 14. Glenn Frey död

  Jag tycker fortfarande inte att det är märkligt. Dem befinner sig i ungefär samma ålder och kommer många gånger att dö i ungefär samma ålder. Hyfsat logiskt ändå. Hur kommer det sig att du utesluter missbruk som orsak till deras död? Se där. Håller dem på och bildar en Club 67 möjligen?
 15. Glenn Frey död

  Inte särskilt märkligt alls. Dels befinner de sig i den åldern då saker och ting händer med hälsan och dels är det väl så att en del av dessa rockrävars leverne börjat ta ut sin rätt. Vi befinner oss just nu i det skede då vi kommer att se en stor del av dem som skapade den rockhistoria vi känner till gå i graven. That's life. Vem kommer härnäst?
×