Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Bloeas

Medlem
 • Innehållsräknare

  510
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

Bloeas senast vann den dag 6 Maj 2016

Bloeas hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

25 Excellent

2 följare

Om Bloeas

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1976-01-25

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Ljungskile

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.andreasblom.se
 1. Turn On

 2. Melodyne 4, behöver lite hjälp

  Ja... Så enkelt var det! Tack!! =)
 3. Melodyne 4, behöver lite hjälp

  Tjenare! Jag uppgraderade till Melodyne studio 4 för ett tag sedan. Jag upptäckte till min förvåning att när jag ändrar volymregeln på kanalen melodyne ligger på förändras inte volymen? Jag har klickat runt lite i programmet och även googlat men hittar fan inte hur jag ändrar detta. Någon som vet en lösning? Ha det gott!! //Andreas
 4. Lite beroende på musikstil, men är det samplingar du använder... Testa att använda 2 olika kickar. Kick 1 skär du bort all diskant, Kick 2 skär du bort bas. Laborera med volymreglarna för att få fram den kick du vill ha.
 5. Har inget svar på varför =) Skulle kunna vara en bugg. Men om jag hade stött på det problemet hade jag testat följande. Har kanalen hamnat i en gruppkanal, plocka ur den ur gruppen och kör stereo out. Ligger det plugg-ins på kanalen, inaktivera. Skapa en ny kanal och dra in audiofilen där istället. Är det fortfarande fördröjning hade jag dragit spåret rätt, alltså flyttat audiospåret så den ligger rätt synkat med resten. Så, problemet löst =)
 6. I vilken ordning mixar ni?

  Bra tips Cathrine med att lägga en bounsad mix högst upp för att jämföra, det tar jag åt mig!! Mycket bra har sagts, har inte så mycket att tillägga, men... 2 grejer som jag har som regel i början av projektet. Jag sänker allt i mixern till mer än hälften, har inga siffror utan kör på känn, det är inte så noga =). På så sätt har jag ett större omfång i volym att jobba med. Bas är en en brötig jävel som tar mycket plats. Därför skär jag bort bas från början på allt som inte ska ha just bas, jag skär mellan 100/200hz. Jag skär ganska hårt, hellre för mycket än för lite. Sen lite längre fram i mixningen när jag har min ljudbild hyfsat klar kan jag finjustera EQn. Sen har jag ett guldtips till om du inte redan använder det, Sidechain! =)
 7. Cubase 9

  Håller precis på med det själv =) Uppdaterade från 7an och för mig såg det helt nytt ut, har du hittat det lilla hjulet nere i högra hörnet? =) https://www.steinberg.net/forums/download/file.php?id=10187&sid=6c7ef740d9ee07eb1c2e8191f7b2ba0d
 8. Cubase 9

  Yes, sampler track verkar riktigt smidigt och även historiken på mixningen. Inga 32Bits-pluggar finns på datorn så det får allt bli en uppgradering för mig.
 9. My ghost

  Tjena! Smaken är ju olika, men i mitt tycke hade jag dragit tillbaka gitarrerna lite, dels för att få fram trummorna lite bättre. Kan det vara så att det är gitarristen som suttit vid spakarna Men det låter ju bra och det är en skön låt så tummen upp!!
 10. Tack för utförligt svar! Även Pulsar nämner detta lite tidigare i tråden. Jag testade faktiskt aldrig detta innan ominstallation. Eftersom att funktionen på vissa äldre projekt funkade antog jag att det måste bero på något annat. Nu spekulerar jag, men det skulle ju kunna vara så att jag testade något projekt som hade en tidigare cubaseversion och att denne inte var inställd på "kör som administratör". Men om jag inte minns helt fel valde jag att ändra till "kör som administratör" just för att jag inte kunde dra in filer i cubase. Sen har jag varit på väg ett tag med att göra en ominstallation av windows då den betett sig lite buggift. Som jag skrivit innan hade jag ingen ren Windows10installation, utan en uppgradering från 7an. så detta blev liksom det avgörande. Och nu funkar det som sagt!
 11. Då var installationen av windows klar och Cubase + pluggar inlagda. Testade att köra "Drag n drop mellan varje installation och det funkade bra. Jag har även testat att dra in en fil i ett färdigt cubaseprojekt som jag vet inte funkade förut, även det funkade alldeles utmärkt! Jag har exakt samma setup och inställningar som tidigare, enda skillnaden är att jag nu har en ren Windows10 installation och inte en uppgradering från 7an. Vet inte säkert, men jag antar att det beror på detta. I vilket fall, jag är glad att det är löst! =)
 12. Jag kör en ominstallation på burken. Har som sagt just nu ingen ren Windows10 installation, utan det är en uppdatering från 7an. Har pratat med en kunnig på området som säger att en total ominstallation direkt till 10an är mer stabil och "drag n drop-problemet" kan mycket väl bero på detta. Jag ska testa att ta bort "Kör som administratör" och se om det hjälper. Om jag inte minns helt fel ändrade jag detta just på grund av problemet.
 13. Tack för tipset! Det får nog bli så.
 14. Det är väl så att det helt enkelt tar för stor plats i ljudbilden och bråkar med dina andra ljud. Skära bort bas är bra! testa att dra ihop pianot mer till mitten av ljudbilden. Du kan ju testa att göra pianot i mono och se om det distat i telefonen då oxå. Eller..Så kan du kan testa att göra 2 lager av pianot, alltså köra 2 st olika. Kör det ena pianot i mono utan reverb eller andra effekter, skär bort onödig bas. Det andra pianot skär du bort mycket bas och lägger på de reverb du vill ha för att feta till det. Ställ in ljudnivåerna mellan de båda så det låter gott! Använder du inte sidechain är även det ett tips.
 15. Okej, du menar att jag ska ta bort administratörsrättigheterna? Har för mig att jag gav Cubase administratörsrättigheter för att bli av med problemet, men jag ska testa.
×