Senaste nytt m3
Gå till innehåll

candybag

Medlem
 • Innehållsräknare

  180
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  8

candybag senast vann den dag 24 mars

candybag hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

37 Excellent

Om candybag

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  9900K, 16 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7, Focusrite Scarlet 2i2

Kontaktvägar

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/candybag
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

1 725 profilvisningar
 1. candybag

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Är beredd att hålla med om sången i mixen.
 2. candybag

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Du har inte bett om åsikter men det får du ändå, på internet får man göra som man vill. Positivt: Riktigt snyggt arr! Skön och raspig röst. Negativt; Jag är totalt "textblind" och tackar för en bra video, men jag stör mig ändå på det engelska uttalet. 2:24 till 2:40, pianokompet ligger överst och kören bakom men det finns inget som styr. Tycker personligen det låter lite abstrakt och fladdrigt när det inte finns något huvudlead som substitut för sången.
 3. Övermixning, det är ett kliniskt bevisat stadie som bara botas med vila. Ju längre desto bättre
 4. Testa att vara ifrån mixen en vecka om inte annat, för att få bättre prespektiv!
 5. Jag diggar stämningen, den är egensinnig men på ett väldigt bra sätt. Som trance-nörd hade jag mixat allt våtare Mer reverb och experimenterande med stereo delay för att försöka lyfta den där karga känslan. Tycker virveln biter lite väl hårt (och plåtigt?) i förhållande till helheten. Bra låt, har lyssnat på den ett par gånger nu. Tänker att Björk hade passat som referens om du letar, hon har ju gjort en del "märkliga" låtar genom åren...
 6. Vad tänker du dig för genrer? Har du något litet att visa upp?
 7. Jag tror du har problem med dina högtalare/hörlurar, precis som med förra låten är det knas med bas. Vad har du för nåt att lyssna med? Stycket vid 2:16 är bäst. För långt intro enligt mig. Pianot upplevs som styltigt när det aldrig får chans att spela i baktakt, försök få in lite mer sväng och rytm genom att inte bara ha noter på hel och halvtakt. Finns också utrymme att jobba mer med hur melodin byggs på. Här gäller det bara att nöta - finns inga genvägar. Och snälla, det är ingen mänsklig rättighet att alltid få feedback på låtar man lägger upp Vill du öka oddsen för respons så får du börja engagera dig i vad andra gör också.
 8. candybag

  feedback på låt tack :D

  Du postar låten klockan 12 en vardag och förväntar dig svar till kl 7 på kvällen!? Vanligt folk jobbar, kommer hem och lagar middag den tiden. Medan du väntade kunde du istället t ex lagt kommentarer på liknande producenter, måste vara minst 4-5 stycken här som proddar samma genre. Ni får bilda ormgrop Jag har inte mycket att komma med annars. Tycker det du gör låter bra, du ligger på helt rätt bana. Fortsätt så! Trist med ofärdiga låtar bara...
 9. candybag

  Ny på studio

  Du kommer en bra bit på det ja, men omöjligt att säga hur långt. Det beror helt på hur du jobbar och vad/hur många pluggar du använder. Antar att du köper senaste generationens MBP? Borde inte vara några problem.
 10. candybag

  Göra avdrag för studio hemma?

  När jag tänker avskiljd så sitter inte utrymmena ihop med din bostad öht, varken med vägg, dörr eller trappa. En attefallare på tomten borde t ex funka. Har ingen praktisk erfarenhet men vet att en polare haft samma sits och fick inget avdrag på hemmakontoret.
 11. Skaffa Soundcloud Pro och ladda upp privata låtar, 1000 spänn om året är överkomligt för en hobby!
 12. Din kick äts upp av din sub-bas, de bråkar om samma frekvenser! Resultatet är en väldigt grötig och odefinerad botten. Förslagsvis sidechainar du basgång mot kick, och kanske överväga att inte ha så mycket sub runt 50-70hz för att istället låta kicken få det utrymmet. Ett relativt enkelt problem att fixa, som just nu sänker hela låten Värt att kolla hur kicken ser ut också, det låter som den har en väldigt lång sustain men det kan samtidigt vara subben som spökar. Jag rekommenderar en kortare och snärtigare kick. Tycker mid och hi låter respektabelt. Har ingen direkt åsikt om det musikaliska. EDM är det jag pysslar med normalt men just den här trallvänliga tropical-house genren säger mig ingenting. Det låter som vanligt Välkommen förresten!
 13. candybag

  Göra avdrag för studio hemma?

  Du får bara göra avdrag på hyra om det är ett utrymme avskiljt från ditt hem. Kan inte tänka mig att en källare räknas dit.
×