Senaste nytt m3
Gå till innehåll

candybag

Medlem
 • Innehållsräknare

  100
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

candybag senast vann den dag 14 september

candybag hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

15 Good

Om candybag

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  6700K, 16 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7, Focusrite Scarlet 2i2

Kontaktvägar

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/candybag
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

1 446 profilvisningar
 1. candybag

  Feedback på ny låt!

  Klar förbättring från tidigare låt (den med fjoink-ljuden.) Du är på helt rätt spår! Kom ihåg strukturen bara, särskilt build-ups och drops är viktiga. Det handlar om dramaturgi, precis som i film. Efter en build-up (t ex 2:52) så förväntar man sig ett drop med fet bas och kick. Det saknades här Fortsätt så!
 2. Tack för feedback! Kan tänka mig att du hör mer punch i orginalet på en ministereo eftersom kicken peakar runt 60-70 hz. Den ligger lägre i nya versionen. Kan hålla med om att den känns "tunn", ska testa att jobba lite med HPF-inställningarna. Senare i låten dyker en ganska varm pad upp som som lyfter en del, kanske kan skjuta över den värmen till supersågtanden först... Supersaws tycker jag för övrigt är helt omöjliga att få till bra i mono... Har testat massa olika patchar i höger/vänster för att få djup, mono reverb på respektive L/R kanal, av/på med stereo delay. Det är alltid nåt som krockar!
 3. Tack slejnard, säg till om du får tid att lyssna på dina monitorer!
 4. candybag

  Feedback for a song (Please :( )

  Sounds good, you should be more confident in yourself! Not much more to say without the rest of the track - the big picture is key. Is that white noise a sample or synthesized? Sounds like it got some fundamental frequency peaks, or resonance, if that's what you mean. Generally i like white noise sweeps to be neutral in pitch, they should be felt but not really heard. Take a look at the sweep in a graphical EQ and see if it got any peaks. Cut the peaks out for a flat EQ curve if that's what's bothering you.
 5. Hej! För en vecka sen letade jag fram en ungefär ett år gammal låt som legat och marinerat på hårddisken. När jag lämnade den där och då tyckte jag faktiskt att det lär riktigt bra, både mix och arrangemang. Jag hade fel. Har nu suttit 3-4 timmar efter jobbet varje dag (i typ en vecka, inte ett år) och försökt restaurera den taffliga ljudbilden. Tycker jag fått till en bättre version nu, och tänkte att det vore kul att dela med sig av en före/efter mix. De första 16 takterna är orginalet från ett år tillbaks, nästkommande 16 takter är den nya versionen, osv osv. Tankar, synpunker på före/efter?
 6. candybag

  Feedback sökes!

  Jag fattar precis! Kanske funkar att höja volymen och använda ett high pass filter så basen fortfarande smäller till ordentligt vid droppet? Ibland räcker det med att skära bort frekvenser för att få till fet kontrast.
 7. candybag

  Feedback sökes!

  Håller med Dalyy, skön låt men det finns mer att jobba på angående variation. Breaken har ganska låg volym i relation till resten, är det meningen? Hur känner du själv inför låten, är du nöjd med allt?
 8. candybag

  Feedback på låt

  Mitt tips till dig är att börja med en slinga som är 8 takter lång. Lägg in en kickdrum på varje takt, och fyll på med slutna och öppna hihats. Se till att noterna du trycker in i sequencern är kvantiserade, dvs att de hamnar på rätt takt och inte flyter runt. Detta gäller för alla instrument. Ska du använda färdigklippta loopar så se till att även de ligger i rätt takt (det är lite si och så med det i exemplet ovan.) Fyll på med bas, komp och huvudlead. När du har den biten klar kan du börja tänka på hur strukturen ska se ut för resten av låten. Om du vill att andra ska orka lyssna igenom dina låtar är det viktigt att det finns en röd tråd att följa, tänk på att de aldrig hört låten tidigare. Plötsliga effekter och drops är kul - med måtta! Leta upp din favoritlåt och kopiera strukturen rakt av - då kan du öva på både breaks, drops och intro på ett sätt som gemene man uppfattar som behagligt. Lycka till, och kom alltid ihåg att ha kul!
 9. candybag

  NY LÅT UPPE :D

  Lyssnar på jobbet i plastiga högtalare så kan inte uttala mig om mixen. Den låter bra i ett skitsystem iaf Hur låter det i mono? Supersaw's brukar ställa till det redigt beroende på plug, preset och effekter. Introt börjar ok men 00:32 fram till droppet känns lite stökigt med det detune-leadet. Jag tycker det skär sig mot arp och komp. Generellt hade jag önskat mer melodi här i början, det blir en snyggare konstrast när det feta droppet kommer. Tycke och smak Tung låt iaf, well played.
 10. candybag

  Ljud försvinner

  Det brukar finnas en switch som gör att högalaren stänger av sig efter en tids inaktivitet. Normalt skall de gå igång igen av en tillräckligt hög ljudsignal. Det är inte denna switch du råkat komma åt på baksidan?
 11. candybag

  Studiobygge i en etta.

  Ser ju anständigt ut ändå.
 12. candybag

  Studiobygge i en etta.

  Personligen hade jag hellre haft akustikbehandlingen bakom mig, det mesta av ljudet borde väl absorberas där först? Planlösningen blir ju dock FUBAR om du ska ha utrustningen precis framför köket 😂 Jag respekterar verkligen dina prioriteringar iaf. Hade gjort samma sak. Function before fashion.
 13. Haha, "preparing for haircut"
 14. Låter lagom mättat och crunchigt 😂 Det är psykedelisk post-trash dub!
×