Senaste nytt m3
Gå till innehåll

candybag

Medlem
 • Innehållsräknare

  139
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  7

candybag senast vann den dag 16 januari

candybag hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

26 Excellent

Om candybag

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  9900K, 16 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7, Focusrite Scarlet 2i2

Kontaktvägar

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/candybag
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

1 549 profilvisningar
 1. candybag

  Midi synt till 9-åring

  Tror den blir toppen till en 9-åring, men lite trist att det inte finns lite fler rattar på den? Du har ju oxygen-serien från M-audio om det är intressant, med pads, rattar och reglage. Alternativt Akai MPK-serien. En MPK mini mk2 ligger i samma prisklass, fast mindre klaviatur. Eller tänkte du drilla honom att bli en klassiskt skolad pianist?
 2. Tycker det brukar låta bättre om man laddar upp i hög bitrate till Soundcloud. Jag skulle aldrig exportera 16 bit från min DAW och lägga upp på SC, alltid 24 bit!
 3. Tycker mixen låter bra i mitt vardagsrum. Relativt minimalistisk, vilket är en smaksak antar jag. Droppet vid 3:07 låter tomt och förlorar i energi när build-upen håller samma volym (?). Refrängen är 100% upprepning från 1:45. För att vara radiolängd tycker jag det känns lite snålt att inte krydda med extra variation på slutet Lite mer sidechain, lite mer/starkare slagverk?
 4. candybag

  Feedback sökes! (EDM)

  Bra ljud och mix! Build-upen borde ha lägre volym än droppet vid 1:00. Samma sak vid 2:40. Det behövs lite kontrast för att det ska säga pang när det väl drar igång. Testa sänk volym/diskant/bas stegvis innan droppet kommer. Räcker säkert med 3-6 dB minskning totalt. Varför hoppa över en klapp var 12:e beat? Vet inte om jag gillar röstsamplingen heller, men den funkar som en placeholder om inte annat! Hade gärna önskat ett till lager av något på slutet, runt 2:55. Något extra ackord eller fnutt på melodin!
 5. Låter bra, men jag ilsknar såklart till när det inte är en hel låt man kan lyssna på Upp till bevis nu att du kan skriva en lika bra refräng! Angående soundcloud kan det vara cache-lagringen som strular på den enhet du spelar upp ifrån. Har haft samma trubbel på min telefon när jag uppdaterat låtar. Det hjälper att pillra sig in och ut ur menyer eller starta om appen för mig iaf.
 6. candybag

  Dubbel uppsättning monitorer

  Jag har gett upp monitorkontroller. Har funderat på RME Fireface UCX istället, då har jag plats för totalt tre högtalare (och kan kasta ut Scarlett 2i2.) Är det nån som har erfarenhet av deras digitala mixerbord som följer med? Hade hellre haft rattar och knappar att trycka på för att välja output, så kommer troligtvis köpa till deras USB-kontroll i så fall. Fast det kanske är en vanesak...
 7. candybag

  Hur gör man en masterkanal?

  Lägg upp låten så vi får höra hur mixen låter!
 8. candybag

  Laga ljudkort.

  Skrapar det när du höjer och sänker volymen även när du inte spelar upp material?
 9. Jag tycker det känns lättare om jag har ett mål, t ex att jag ska göra en låt i en viss genre, med en viss stämning, som ska innehålla si och så många verser/refränger/breaks. Redan här poppar det upp idéer som jag trycker in i en 8 eller 16 bar loop. Sen skissar jag upp struktur i stycken med olika färg, väljer BPM och ser hur lång låten blir när den väl är färdig. Ungefär här inser jag att låten är på väg i en helt annan riktning, accepterar ödet, och fyller på med kött på den tomma strukturen. Jag tycker disciplin och inställning är A och O. Det blir inte alltid 100% som jag önskat, men att ändå slutföra projekten ger mig en bra självkänsla när jag väl fastnar i nästa projekt. När det känns hopplöst tänker jag på vad jag faktiskt gjort klart tidigare trots skrivtorka. One template, one track!
 10. candybag

  Vilka här kör med Abelton Live?

  Byt till Propellerheads Reason 10 <3
 11. candybag

  feedback på låt tack :D

  High-cut på pianot, inte low-cut Skulle använt andra termer... low-pass filter är samma sak som high-cut!
 12. candybag

  feedback på låt tack :D

  Skön melodislinga och bra upplägg generellt! Det du borde titta på i mixen är att separera pianokomp och huvudlead ifrån varandra. Jag tycker de krockar och bråkar med varandra om samma frekvensområde. I första hand skulle jag använt ett low-pass filter på pianokompet för att skära bort diskant och lite mellanregister - kompet är ju bara ett komp och inte det som är mest intressant. Mest intressant är ju ditt huvudlead och genom att skära bort enligt ovan lyfter du fram det bättre och skapar samtidigt en klarare mix. Samtidigt känner jag att pianokompet kunde ha mer kött på benen, dvs lågt mellanregister. Kanske både i vers och refräng, men särskilt i breaket. Ska du göra det bra borde du automatisera ett low-pass filter så du får lite mer botten i breaket och lite mindre i vers/refräng (men samtidigt mer än vad du har nu) - du vill inte att det ska suga energi från basgången! Övrigt, som du säger själv, så kunde den varit mer genomarbetad i form av pys och sus-ljud och blöta snare fills osv. Det kan låta lite kalt bitvis, vilket säkert går att maskera med mer reverb eller delay. Fundera också på om du inte ska ha ett par lena pads vid 1:40 istället för komp. Det är komp rakt igenom hela låten - det kanske inte låter tjatigt men det ger samtidigt inte mycket variation.
 13. candybag

  Montering av akustik på lutande vägg?

  Stark dubbelhäftande tejp funkade för mig i taket. En liten kvadratisk tejpbit i varje hörn per absorbent. Nu har jag iofs sytt fast absorbenterna på varsitt ark wellpapp, annars hade det inte funkat... men vad gör man inte för att slippa limma? Trä borde tejpen fästa på tycker jag. Det kanske river loss färg när det ska bort, men inte lika mycket som lim!
 14. candybag

  Supernöjd med mina nya monitorer...

  Jag skulle prioriterat akustikbehandling över nya monitorer. Tycker det du lagt upp låter helt okej och hör ingen anledning till att du ska skaffa nya monitorer, då är det bättre att bli av med efterklang från rummet du sitter i!
×