Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

candybag

Medlem
 • Innehållsräknare

  66
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

candybag senast vann den dag 2 juli

candybag hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

10 Good

Om candybag

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  6700K, 16 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7, Focusrite Scarlet 2i2

Kontaktvägar

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/candybag
 • ICQ
  0

Senaste Profilbesöken

1 240 profilvisningar
 1. Hej, Behöver lite input innan jag mixar bort mig helt. Låter det balanserat? Lagom mid? Pump i baken? All feedback uppskattas hjärtligt!
 2. Basen är ungefär 12dB högre än kicken, den borde ha samma nivå som kicken eller lite lägre enligt mig. Basen peakar runt 160hz vilket känns onödigt högt, gå ner en oktav så den hamnar runt 80 istället. Kanske behöver du göra lite fler lager av allt. En sub i botten och några sågtänder högre upp i registret för att ge mer liv och karaktär. Oavsett vad du stoppar in i 80hz-facket så se till att det inte har så mycket sustain, du vill inte ha nåt som flyter runt där nere annars låter det såsigt. Tricket är att få allt balanserat och jobba med olika lager. Hihaten kan du gott sänka 6-8 dB, den hörs mycket väl ändå!
 3. Har hört att Audio Technicas ATH-M50X ska vara riktigt bra pang för pengarna, brukar gå för c:a 1200. Beyerdynamics DT 770 Pro finns i samma prisklass och kan vara intressant. Jag använder själv Sennheiser HD600 (c:a 3000 kr), tycker de översätter bra till högtalare men monitorer är helt klart bäst enligt mig. Samtliga tre lurar finns att provlyssna på hos t ex 4sound. Vilket du MÅSTE göra innan köp! Provlyssna alltså.
 4. Tack för tipset, @ONSatan! Kanske blir till att köpa både Sony och Beyer... Brusreducering är ju himla trevligt trots allt.
 5. Har faktiskt tittat på DT 770 pro rent generellt. Bra med en version som har låg impedans också eftersom jag inte tänkt köpa någon amp.
 6. Hej, Åker en hel del tåg och buss, både i jobb och fritid. Det blir mycket dötid vilket är exemplariskt för att plinka beats och melodier på laptopen. Problemet är allt buller som läcker in från omgivningen! Använder just nu Bose QC35 som förvisso har brusreducering, men det är c:a 500ms ljudlagg med bluetooth och jag har inte lyckats få lurarna att funka med både sladd och brusreducering samtidigt. Jag använder sladden för att slippa ljudlagget, men det är fortfarande mycket buller och skit som gör allt under 1khz till en gissningslek. Har någon tips på lurar som dämpar rejält, alternativt trådade brusreducerande lurar? Har sneglat på Sennheiser PCX 480, men jag kanske ska strunta i brusreduceringen helt och satsa mer på dämpning och ljudkvalitet för de gånger jag t ex bara sitter på ett tyst hotellrum? Neutral frekvensrespons är såklart uppskattat, men är beredd på att jag inte kan få allt på resande fot. Hit me!
 7. Ok! Låter skitbra hursomhelst
 8. Ligger kaggen runt typ 80hz? Tippar på att det inte är den som behöver mer fläsk isåfall, utan gitarrerna som ligger under. Det kanske är ~300hz som ska boostas lite? Eller 40-60? Följer med spänning!
 9. Grymt som fan! Andra versionen låter bättre med mer botten. Är inte insatt i genren direkt, men av ren nyfikenhet jämförde jag med Death Destructions The shredding march som jag tycker har ungefär samma ljudbild. Visst är det mer low end och värme i exemplet nedan om man har det som referens? Bara en tanke!
 10. candybag

  Vilken windows samt cubase

  Precis, dvd är att föredra! USB går men är magstarkt om man inte är datorkunnig. Har ingen koll på AMD, men eftersom problemet består i att W7 inte har native support för USB3 så borde det bli samma problematik oavsett märke om man bara har W7 på sticka. Gäller generation 6 (core iX 6000-serien och upp), moderkortsstyrkretsar H170, B170 och Z170 upp till 370 eller va de nu ligger på dvs allt nytt!
 11. candybag

  Vilken windows samt cubase

  Jag har ingen koll på Cubase, men rekommenderar Windows 10. Ser ingen anledning att ligga två generationer efter när du skaffar ny dator. Har du gammal datorhårdvara/mjukvara du vill återanvända (internt ljudkort t ex) kan det dock skita sig med drivrutinssupporten, så kolla upp kompatibilitet mot W7, 8, 10 innan du tar ett beslut. Installationsstickan för W7 är för övrigt inte kompatibel med nyare Intel-moderkort (generation 6 och fram.) Installationsprogrammet fattar inte hur det ska läsa USB-porten såvida man inte fifflar i en config-fil. Tänkvärt såvida du inte har det på DVD.
 12. candybag

  Bygga ny studio PC!

  @Casperfren Kanske bara är jag som blivit gubbgrinig :) Funkar det så är ju allt bra, men fortfarande värt att tänka en extra gång innan man köper AIO-vattenkylning. Ryzen tror jag inte man blir missnöjd med heller, men den är inte lika skarp i clock per clock-prestanda. Intels kärnor är vassare, men färre. Ryzen ska också ha något sämre latenser, så vad jag sett rekommenderar folk Intel över Ryzen för DAWs. Vad som menas med latenser tycker jag dock är oklart, troligtvis handlar det om minneslatenser eftersom Ryzen har fler trådar som delar på RAM-minnet.
 13. candybag

  Bygga ny studio PC!

  Säker på att du inte ska köra retail W10 istället? OEM låser sig till moderkortet och är väl egentligen tänkt för datorbyggare som säljer datorer vidare. Vattenkylning har jag skytt som pesten sedan impellern skar ihop och började gnissla. Massa jox med att få bort luft så systemet inte gurglar, etc etc. En vettig processorkylare för samma peng är betydligt mer driftsäkert ur ljudsynpunkt, t ex https://www.webhallen.com/se/product/285868-be-quiet-Dark-Rock-4-Pro I princip ohörbar enligt de tester jag läst. Annars tycker jag den ser stabil ut!
 14. candybag

  Houselåt feedback

  Tycker introt är riktigt bra! Första 22 sekundrarna. 0:22-0:46 skulle må bra av vila från pianot, testa nån lägre tonart med nytt instrument (typ den nya leadsynthen jag rekommenderar längre ner i texten.) Kanske några dB HPF-filter på kicken för att spara på krutet till droppet. Krydda med krispig percussion, kanske nån sidechainad loop med stereo-delay och skära bort den översta toppen frekvenser. Tycker melodin är för kort i sammanhanget just nu. 32 takter, upp från 16, skulle vara mumma. Kan inte tänka mig att det krävs mycket variation för att bryta monotonin. Kan räcka med lite mer variation i basgången. Ytterligare ett steg är att byta leadljud vid 1:38 till nåt fetare än grand piano Erkänn att du tänkt på det också! 2:19, sågtandssynthen är jag osäker på. Får du till lite mer variation i melodin kan det räcka med ett extra lager ost på allt för att tippa berget. Less is more. Du är inne på rätt spår med ett nytt element där iaf. Finns mycket potential i låten, kattskit är det inte! Hoppas jag inte framstår som dryg med all input. Hur länge har du proddat?
 15. Enda jag kommer på är att droppet vid 1:18 låter klent. Jag skulle mutat allt 4 takter innan 1:18. Lägg in en sub sweep down på 3 takter, och en trumfill (snares) på sista takten? Sweepen funkar, men skär av eller gör en fade out på den så den inte fortsätter efter 1:18. Just nu flyter allt ihop vilket känns rörigt! Ett sista tips innan full publicering är att lämna låten i fred en månad eller två, även om det spritter i hela kroppen att ladda upp direkt. Då hinner du få distans och inse att det finns saker att rätta till. Det är ingen slump att senaste låten man gör är den bästa... 9 gånger av 10 stämmer det nämligen inte, pga bristande insikt
×