Senaste nytt m3
Gå till innehåll

candybag

Medlem
 • Innehållsräknare

  183
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  8

Allt postat av candybag

 1. candybag

  Hur låter detta?

  Haha, han är ju ett geni! Han kommer bli iaf. Ja, det låter stökigt stundtals. Det blir för mycket säckpipor, hade varit snyggt med wobble fills eller annat grovt och basigt som bryter av det gälla leadljudet. 0:55-1:00 t ex, det låter för improviserat och ogenomtänkt, du kanske håller med själv? Du kanske redan visste, men inte orkade förbättra det? Fortsätt som du gör, men kom ihåg att fixa till de bitarna i arrangemanget du inte är nöjd. Skitviktigt! Mixning är sekundärt. Tycker du hittat din egen stil i det här sliskiga EDM-träsket, nu gäller det bara att få till arrangemanget.
 2. Första intrycket; Virveln? Jag förstår syftet, men tycker personligen att den sitter väl snett och mekaniskt när det är samma sampling hela tiden. Förslagsvis gör du 4-5 variationer av den med mindre osynk och trycker in. Behöver inte vara mycket, bara så man knappt kan urtyda att det inte är en sampling. Den lilla plucken från start till c:a 1:00 låter inte så rolig, särskilt inte i introt där man ju vill fånga lyssnaren. Finns bra potential i hela låten, men jag tycker inte ljudvalen och mixen bär upp allt. Alternativt att det saknas fler bakgrundselement och fills. Har du hört Mura Masa - Love$ick? Bra elektroniska ljud, bra mix, tycker det är samma minimala stuk som du pysslar med ovan fast inte riktigt samma genre. Kanske nåt att använda som referens till nästa låt?
 3. Jag är sjukt sugen på att åka ner till Tysken, vore svinkul att gå runt i en så stor butik. Du får anordna en gruppresa
 4. candybag

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Är beredd att hålla med om sången i mixen.
 5. candybag

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Du har inte bett om åsikter men det får du ändå, på internet får man göra som man vill. Positivt: Riktigt snyggt arr! Skön och raspig röst. Negativt; Jag är totalt "textblind" och tackar för en bra video, men jag stör mig ändå på det engelska uttalet. 2:24 till 2:40, pianokompet ligger överst och kören bakom men det finns inget som styr. Tycker personligen det låter lite abstrakt och fladdrigt när det inte finns något huvudlead som substitut för sången.
 6. Övermixning, det är ett kliniskt bevisat stadie som bara botas med vila. Ju längre desto bättre
 7. Testa att vara ifrån mixen en vecka om inte annat, för att få bättre prespektiv!
 8. Jag diggar stämningen, den är egensinnig men på ett väldigt bra sätt. Som trance-nörd hade jag mixat allt våtare Mer reverb och experimenterande med stereo delay för att försöka lyfta den där karga känslan. Tycker virveln biter lite väl hårt (och plåtigt?) i förhållande till helheten. Bra låt, har lyssnat på den ett par gånger nu. Tänker att Björk hade passat som referens om du letar, hon har ju gjort en del "märkliga" låtar genom åren...
 9. Vad tänker du dig för genrer? Har du något litet att visa upp?
 10. Jag tror du har problem med dina högtalare/hörlurar, precis som med förra låten är det knas med bas. Vad har du för nåt att lyssna med? Stycket vid 2:16 är bäst. För långt intro enligt mig. Pianot upplevs som styltigt när det aldrig får chans att spela i baktakt, försök få in lite mer sväng och rytm genom att inte bara ha noter på hel och halvtakt. Finns också utrymme att jobba mer med hur melodin byggs på. Här gäller det bara att nöta - finns inga genvägar. Och snälla, det är ingen mänsklig rättighet att alltid få feedback på låtar man lägger upp Vill du öka oddsen för respons så får du börja engagera dig i vad andra gör också.
 11. candybag

  feedback på låt tack :D

  Du postar låten klockan 12 en vardag och förväntar dig svar till kl 7 på kvällen!? Vanligt folk jobbar, kommer hem och lagar middag den tiden. Medan du väntade kunde du istället t ex lagt kommentarer på liknande producenter, måste vara minst 4-5 stycken här som proddar samma genre. Ni får bilda ormgrop Jag har inte mycket att komma med annars. Tycker det du gör låter bra, du ligger på helt rätt bana. Fortsätt så! Trist med ofärdiga låtar bara...
 12. candybag

  Ny på studio

  Du kommer en bra bit på det ja, men omöjligt att säga hur långt. Det beror helt på hur du jobbar och vad/hur många pluggar du använder. Antar att du köper senaste generationens MBP? Borde inte vara några problem.
 13. candybag

  Göra avdrag för studio hemma?

  När jag tänker avskiljd så sitter inte utrymmena ihop med din bostad öht, varken med vägg, dörr eller trappa. En attefallare på tomten borde t ex funka. Har ingen praktisk erfarenhet men vet att en polare haft samma sits och fick inget avdrag på hemmakontoret.
 14. Skaffa Soundcloud Pro och ladda upp privata låtar, 1000 spänn om året är överkomligt för en hobby!
 15. Din kick äts upp av din sub-bas, de bråkar om samma frekvenser! Resultatet är en väldigt grötig och odefinerad botten. Förslagsvis sidechainar du basgång mot kick, och kanske överväga att inte ha så mycket sub runt 50-70hz för att istället låta kicken få det utrymmet. Ett relativt enkelt problem att fixa, som just nu sänker hela låten Värt att kolla hur kicken ser ut också, det låter som den har en väldigt lång sustain men det kan samtidigt vara subben som spökar. Jag rekommenderar en kortare och snärtigare kick. Tycker mid och hi låter respektabelt. Har ingen direkt åsikt om det musikaliska. EDM är det jag pysslar med normalt men just den här trallvänliga tropical-house genren säger mig ingenting. Det låter som vanligt Välkommen förresten!
 16. candybag

  Göra avdrag för studio hemma?

  Du får bara göra avdrag på hyra om det är ett utrymme avskiljt från ditt hem. Kan inte tänka mig att en källare räknas dit.
 17. Tycker ditt bas-arpeggio skär sig mot huvudmelodin stundtals. Du borde titta på möjligheten att justera antingen basgången eller melodierna hursomhelst. Ett plötsligt avbrott i den annars monotona basgången skulle kunna göra ett lyft i något stycke. Basen är ganska framträdande, inte på ett dåligt sätt, men jag hade personligen automatiserat en high cut på stycken med fler instrument för att ge dessa mer plats i mixen. Övrigt; Jag ser att du lagt ner energi på att besvara andra trådar också, och tycker sånt ska premieras. Tänk om alla gjorde som du!
 18. När gav du själv feedback sist? Står den i relation till dina senaste inlägg om hjälp? Tycker det är en märklig mentalitet att förvänta sig saker utan att ge något först. Trevlig låt med för abrupt slut. Huvudleadet låter aningens torrt, kanske mer övertoner och reverb skulle sitta fint? Tycker allt pianot kunde fått lite mer groove och sidechain. Melodin är bra men det låter styltigt med bara 1/4 och 1/8 noter. Toppenideer generellt, utförandet når inte riktigt hela vägen. Kan inte säga nåt konkret om mixen, sitter på tåg med Bose-lurar
 19. candybag

  Bygga musikdator

  Har du skärm och operativsystem?
 20. candybag

  Bygga musikdator

  Budget?
 21. candybag

  Ramminne?

  Har du stoppat in skärmsladden i rätt kontakt? Kolla så den sitter på ditt dedikerade grafikkort och inte på det integrerade (om du nu har ett på moderkortet.) Kan också vara nätagget, dåliga sådana som håller på att ge upp kan ge uppkomst till blåskärmar och alla möjliga konstigheter. Hur gammalt är det och vad är det för märke?
 22. candybag

  Hallå folkens. Ny tjommi i huset.

  Minns att jag provlyssnade på de aktiva för 15-16 år sen och tyckte att de lät extremt burkiga
 23. Det är därför du ska komma hit INNAN du laddar upp nåt på soundcloud Eller ha is i magen och inte släppa direkt när du känner dig "klar."
×