Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

remote

Medlem
 • Innehållsräknare

  86
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

remote senast vann den dag 18 juli

remote hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om remote

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 23 september

Kontaktvägar

 • Skype
  jannesmobil
 • Hemsida
  http://www.harddiskmusic.com

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Cubase
 • Intressen
  Musik, teknik och konst
 1. remote

  Ozone 8 Klarar man sig utan Ozone?

  Jag köpte Ozone 8 Standard verionen och jag är mkt nöjd. Har nu använt det i två dagar och jag kan rekommendera Ozone 8. Kort startsträcka, väl utvecklade funktioner och prisvärt!
 2. remote

  Ozone 8 Klarar man sig utan Ozone?

  Menar du att Ozone ej kan ersätta Rx Final Mix hela vägen ut? Rx är ju tyvärr utgången av iZotope.
 3. Har jag missat nått? Behöver jag verkligen Ozone? Jämföra upp till 10 st ref track och smidig A/B test är ju elegant, men en onödig utgift kan tänkas, när jag har de övriga komponenterna för mastring. Fast går arbetet fortare och enklare med Ozone, då kan det vara ide att börja använda Ozone.
 4. Ja dina låtar på din hemsida har bra sound, sången toppen. Så vill jag också ha det.... Kollade en hel del på YT och många tycks skapa dub 1, 2, 3 från lead sång. Det var väl så du menade också? Fin hemsida förresten. Lätt kan lyssna på din PROMO låtar utan att behöva soundcloud appen och liknande.
 5. Ok Ja Cubase har ju warp och Variaudio. Jag provade med att skapa från lead VoxLead Vox1, 2 och 3 med lite detune och det kan funka. Då krävs väl ingen align av Vox 1,2 och 3? Eller tänker jag fel?
 6. Hjärtligt tack!!! Ok jag förstår hantverket. Jag hade mina aningar att det måste till det du beskriver. Har du möjligen några förslag på VST:er typ vocalign, doubler. Vocalign från Syncroarts är möjligen för avancerad eller har lång startsträcka för nybörjare. Vad tror du? Använder Cubse Pro 9.5 har många VST:er, men tycks sakna vocalign VST-funktion.
 7. Sång är svårt att få låta proffsigt/fylligt även med en god mikrofon, studio och sångare/sångerska. Vad göra? Stämmor, clona spår, stereobreddning förbättrar, men nåt mer steg saknas. Not. Eq, kompression pitchning etc är bra utfört. Det är alltså nåt mer (massor) som ska till.
 8. Tackar!!! Då kör jag på "to"
 9. The X is signed "to" , "by" eller "with" Y-records ( på engelska?) Hur är den korrekta engelskan?
 10. I inlägget Lowcut/eq på elbas? i detta möte finns svaren på mina frågor. Så i princio är min fråga besvarad. Men om nån vill ge ett spontan kommentar på mitt inlägg är det välkommet! Min uppfattning att man bör skära låga frekvenser, särskilt numera då få har utrustning att hantera frekvenser under 40Hz (redan 40 Hz är numera nästan proff grejor... hihi...)
 11. Är det rekommendabel att kapa låga frekvenser säg frekvenser under 20 - 30Hz ? Det verka som meningar går isär. Vad rekommenderas i detta möte? Jag kan tycka att det är få högtalare och lurar "där ute" som kan hantera låga frekvenser och att dessa låga frekvenser istället till besvär i ljudkedjan till lyssnarens öra.
 12. Jo jag förstår, att sjunga utan stöd är uteslutet - Jag måste ha stöd av pitch correct, vocoder alltså mkt teknik mellan mig och wav filen.
 13. Min sång röst är dålig. Hur gör jag för att låta bättre? Melodyne 4 räcker tyvärr inte eller har jag inte lärt mig att använda den rätt? ...JKq
 14. Jag funderade kring hur mkt en DJ påverkar ljudet tex på Summerburst? För det är väl som så att det enda DJ törs/kan ratta på är ju LP och HP filtret. Jo jag har läst alla inlägget och är nu övertygad att det är mest en show än ljud-mixning. Fast ändå så slår det mig ändå att den stora allmänheten köper showen och hur länge kan det pågå.
×