Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Erik dP

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 878
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  16

Erik dP senast vann den dag 5 december

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

165 Excellent

1 följare

Om Erik dP

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Senaste Profilbesöken

16 731 profilvisningar
 1. Då du har första EZdrummer kanske detta från Gävles butik är nåt för dig. En uppgradering till version 2 + EZmix för en dryg 3-hundring... https://www.4sound.se/dator/mjukvara/instrument-plugin/toontrack-ezdrummer-2-upgrade-plus-ez-mix-bundle-demodeal-gaevle-576412
 2. Jag köpte Upright Piano för 199kr från 4sound och valde Cinematic Grand som gratis extra ljud när jag laddade ner båda i Toontrack Product Manager. (Det är först i Toontrack PM som man kan välja den extra expansionen.) Jag lyssnade på även på ljuden i Dream Machine, men jag har redan EZkeys Mellotoon som innehåller liknande klockljud ("Vibes"). Cinematic kändes med sina stråkljud som mer rätt denna gång...mer unik.
 3. Lyckades du få en extra ljudexpansion som tidigare EZkeysanvändare? Jag funderade på om det kanske bara gällde nya användare. Jag funderar på att skaffa denna om jag får Cinema- eller Dream-expansionen på köpet. Har du ngn av dessa och vilken tycker du i så fall är trevligast. Jag har Studio Grand och Mellotoon. String Machine låter i mina öron lite överflödig för vad jag sysslar med men jag skulle inte räkna bort den för en hundring som det handlar om.
 4. Jag kör också ett gratis-DAW: Tracktion. Cakewalk krånglar hos mig och är inte lika enkelt att använda som Tracktion tycker jag. Krånglet kanske beror på annat...mitt ljudkort kanske, eller nåt sånt. Sedan använder jag pluggar för att kompensera avsaknaden av ljud i Tracktion.
 5. ...Det verkar t o vara så att Toontrack erbjuder en gratis ljudexpansion även om man köper en full version från en annan handlare som tex 4sound. Det skulle innebära 199kr för piano och något annat ljud (tex mellotoon, dream machine). Nästan för bra för att vara sant då dom brukar vara rätt dyra styckvis.
 6. Jag såg att 4sound har EZkeys för 199kr istället för tusenlappen med pianoljud. Billigt för Band-in-a-box-liknande koncept. https://www.4sound.se/dator/mjukvara/toontrack-ezkeys-upright-piano-download
 7. ...Eller kanske EZkeys? Man matar in ackord, väljer spelstil, och du får miditoner som om du haft en pianist i studion. Du kan i ett DAW koppla vilket ljud du vill till MIDI-ut från EZkeys. Kostar drygt tusen kr, men det är rea då och då. Black Friday bjöd på EZkeys String Machine för 250kr. Jag har för mig dom har mellandagsrea också. Dom har också EZdrummer som gör trumspår.
 8. Erik dP

  Black Friday Deals! Vad har vi/ni hittat?

  EZkeys, EZdrums, EZmix... EZlife.
 9. Erik dP

  Black Friday Deals! Vad har vi/ni hittat?

  Toontrack EZkeys String Machine för 240kr istället för 1199kr. Detta.är den fulla versionen, och går att koppla till valfritt annat vst-instrument, tex ditt pianoljud. Deras egna pianoljud är dyra att köpa till, men jag körde ett tag med ett gratispiano som lät bra. För dig som vill ha en virtuell pianist. Dom har även midiexpansioner för nedsatt pris. https://www.toontrack.com/product/ezkeys-string-machine/
 10. Erik dP

  Black Friday Deals! Vad har vi/ni hittat?

  Jag läser dock på nätet att Waves och Tracktion inte funkar så bra ihop. Någon som kör denna kombination?
 11. Erik dP

  Black Friday Deals! Vad har vi/ni hittat?

  Jag köpteToontrack EZmix2 för 324kr (1199kr) och Vocals 2 för 136kr (349kr). Enbart för att det var rätt billigt och kanske förenklar för mig. Den har ju rätt bra ekoeffekter och bla en deesser. Saknar dock autotune vilket man kanske skulle tycka tillhöra en sådan automatisk plugg. Toontrack verkar komma med nya erbjudanden under veckan och detta erbjudande kanske inte gäller imorgon.
 12. Erik dP

  Tystnad tagning

  Jag använder Shure SM7b (dynamisk) eftersom min numera sålda Röde NT2a plockade upp bussar, regn, mm. Det finns säkert andra dynamiska mickar som är billigare. SM57 låter rätt lik SM7b för en billigare penning när jag jämfört med min röst. Traction funkar för mig. Gratis och enkelt. Jag har nosat på andra DAWs, men går vilse bland alla menyer och fönster. Vanesak antar jag.
 13. Erik dP

  Vilken mikrofon ska jag köpa?

  Har inte testat Fethead. Har för mig att den ska göra i princip samma jobb som en Cloudlifter. Dvs förstärka signalen. Såvida man inte skaffar en Fethead med inbyggt filter. Vad du menar med ”utfylligare” förstår jag inte, men du skriver att du gillar kondensatormickarnas ljudåtergivning. Då kanske SM7b är fel mick för dig. Jag föredrar SM7b framför NT2a för att min inspelningsplats inte är den bästa, med bla bussar som passerar utanför. NT2a fångade upp sådana störningsljud.
 14. Erik dP

  Vilken mikrofon ska jag köpa?

  Röden funkar med vanliga ljudkort som har 48V fantommatning. Behöver ingen separat preamp. Till SM7b kan en preamp behövas. Fethead (660kr) finns i olika varianter och används bla med SM7b för att förstärka signalen. Har aldrig testat. (Jag har en TC Helicon Harmony Singer som fungerar som en deesser, kompressor, EQ, gate till min SM7b): https://webshop.holmerup.biz/mikrofoner/tillbehor/elektroniktillbehor/triton-audio-fethead
 15. Erik dP

  Ny singel och video!

  Bra låt och bra spelat/sjunget, men är det som DH säger en cover? Trist att det inte stod skrivet i så fall. Jag lyssnar hellre på folks egna låtar, och här på forumet brukar jag utgå ifrån att det är så (bla pga regler). Edit: ...Nu ser jag...Skid Row. Jag tyckte det lät åt 90-talshållet. En fråga. Jag har inte Spotify, men när jag klickar på den länken står det inget om Skid Row. Hur funkar det? Kan man lägga upp låtar utan att skriva att det är covers på Spotify? Rättigheter?
×