Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Erik dP

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 848
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  14

Erik dP senast vann den dag 20 februari

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

160 Excellent

1 följare

Om Erik dP

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Senaste Profilbesöken

16 431 profilvisningar
 1. Riktigt bra! Lyriken börjar med Lewis Carroll referenser och ger för mig ett lovande lyrikintryck, som att det är en bra låtskrivare som varit med och skrivit. Lyriken känns vidare bra, och refrängen är ett tydligt sjunga-med parti som kan funka riktigt bra med publik. Jag själv undviker dock svordomar, inte till vardags, men i mitt låtskrivande. Jag tycker inte att du ska editera detta till freakin’, eller något liknande, men jag tror att svordomar kan dels åldras, dels ställa till det vid diverse publicering, och dessutom inte tillför något i en låttext annat än att det kan ge ett lite infantilt intryck hos lyssnaren. Det finns exempel när singlar och videor fått utbytta kraftuttryck. Jag har för mig ”gun” mutades i Alabama 3’s singelsläpp av Sopranos-låten, även att Alice in Chains Man in the Box fick ”shit” utbytt mot ”filth” i musikvideon. Jag har hört livealternativ till albumspåret där Monster Magnet sjunger ”mother fucker” istället för ”mother mother” (i Space Lord). Musikmässigt låter det som en hit!
 2. Det går bara att lyssna några sekunder på låten. Kan du lägga upp låten på något ställe där det går att lyssna utan att ha Spotify? Tex Youtube eller Soundcloud? Jag tyckte jag hörde ett tydligt id i låten, den där synthen som plip-ploppar ovanpå vad jag tror var refrängen. Så det blev en slags öronmask man kommer ihåg.
 3. Erik dP

  Studiofestival - 2018

  Hejsan Jag brukar bara skriva Erik dP (forumnamn) när jag lägger upp låtar här på forumet, men om du publicerar på Soundcloud (eller ngn annanstans) så kan du använda mitt riktiga namn: Erik de Pomian. Har du funderat på att sätta ett datum för ännu en tävling/forumfestival så vi slipper solskenet under sommaren? Tex oktober?
 4. Det låter som att ett gäng samlas i en replokal och jammar loss. Det låter som att alla improviserar, men ändå turas om lite och ger varandra lite plats då och då. Jag förstår det du skriver angående olika skalor, jag tar ju ut svängarna själv i mina låtar, men låten känns som ett kaos av toner. Jag kan inte avgöra huruvida detta låter ”hipt” eller ”spännande” för dom som sysslar med denna typ av musik. Jag kan tänka mig att det kan vara lite inbördes beundran för musikteoretiker. Eftersom du har en Picasso-avatar (”Gamle gitarristen”) så kanske jag kan utgå ifrån den i mitt resonemang. Om man vill bedömma konsthöjden så kanske man kan göra en liknelse med med Picassos kubistiska kvinnoporträtt som kan te sig helt obegripliga, som om dom kunde målats av en berusad 3-åring. Men som bedömmare VET vi att han kunde måla porträttlikt och vackert också. Mao, han vill visa nåt annat. På samma sätt, om vi hade hört diverse örongodis, med lättfångade melodier och tänkvärd lyrik så är acceptansen kanske större om man visar upp ett nytt landskap. Jag tror dock inte jag hört nåt sådant än från dig.
 5. Fin visa där den musikaliskt funkar. Lyriken känns bitvis ofärdig, som att vissa fraser och formuleringar är sådana man lägger in för att ha något att sjunga i ett tidigt skede av låtskapandet. Men med lite mer jobb på lyriken i kombination med din sköra stämma, som tacksamt nog är i förgrunden så man hör lyriken, och enkla musikarrangemang, så tror jag att den kan funka riktigt bra.
 6. Det låter bra, men jag tycker det låter mer ackord än melodi.
 7. Om det är lyriken (enl rubriken) som du vill att man ska tycka till om så kanske du borde skriva ned dom här i ditt inlägg. Jag hinner inte riktigt med att uppfatta vad du sjunger, förutom nåt att äta gul snö och hoppas att det är öl. Det krävs annars några genomlyssningar. Framförandet låter rätt så ok, dvs det låter som jag tänker mig rap ska låta. Du har ett bra flöde/rytm/frasering i rappen. Jag kan tycka att det låter som att du försöker härma någon (tror jag tänker på han i Latin Kings), dvs en slags brytning jag tycker jag hört förr i rap.
 8. Erik dP

  RIP Avicii. ...Tim blev 28 år

  RIP Artisten och producenten Tim Bergling är död. Han var känd över hela världen under sitt artistnamn Avicii. – Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid, säger hans presskontakt Ebba Lindqvist på fredagskvällen till SVT. – Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras. Tim Bergling blev 28 år gammal. Källa: https://www.svt.se/kultur/uppgift-artisten-avicii-ar-dod
 9. Erik dP

  Hypnos mot Tinnitus?

  Dr Mikael, eller vad han heter, på TV4 pratade om tinitus i morse. Kolla morgonprogrammet på TV4play (om det går).
 10. Erik dP

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Använder vanligtvis Tracktion6 (gratis), men den har inga inbyggda ljud. Testade därför att ladda ner denna. Den har massor med ljud i sin ljudbank. Testade att importera en midifil och använde diverse piano, harpa, pads, ...mm. Känns mer komplett än Tracktion. Effekterna verkar bättre även dom. Nu har jag bara testat lite grand. Enda negativa är att jag hittar inte speciellt bra i Sonar. Tracktion kändes enklare att komma igång med. Learning by failing. Den har även en hel del gitarrstärkare i en plugg som heter TH3. Tex "Overange" ser ut som Orange. En massa gitarrpedaler finns oxå.
 11. Hej Jag kan inte lyssna på låten då jag inte har Spotify. Kan du lägga upp den på någon gratistjänst som tex Youtube eller Soundcloud?
 12. Erik dP

  Leder mig hem

  Jag har för mig gratisvarianten av Spotify inte funkar på min Ipad som är den dator jag använder. Spotify spelar då annat än det man vill höra.
 13. Erik dP

  Leder mig hem

  Jag letar och lyssnar på Youtube. Jag lyssnar på Soundcloud när någon länkar dit, men letar aldrig. ”deezer, tidal, itune och google play” har jag aldrig använt för att lyssna på musik. Jag antar att dessa är prenumerationstjänster som kostar någon tusenlapp eller mer per år att använda. Tänk gratis och lättanvänt när du delar med dig av något du vill ha en recension på.
 14. Erik dP

  Melankoliskt vemod

  För tankarna till Kent. Låter bra. Men det krävs nog att man är på rätt humör när man lyssnar på den. Tänker mig att man kanske sitter på tunnelbanan på natten och ser landskapet passera utanför och hör denna i hörlurarna.
 15. Erik dP

  Leder mig hem

  Kan inte lyssna på detta då jag saknar Spotify. Prova Youtube eller Soundcloud istället som alla kan lyssna på. De ca 30 sekunderna som går att lyssna på lät ok.
×