Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Erik dP

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 921
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  19

Erik dP senast vann den dag 8 april

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

172 Excellent

1 följare

Om Erik dP

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Senaste Profilbesöken

16 958 profilvisningar
 1. Erik dP

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Förklara gärna hur. Om ngn annan får samma problem...
 2. Erik dP

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Har för mig den heter så. Jag har ingen större erfarenhet av programmet. Jag hade den första Apogee One (till min IPad) och programmet funkade inte till den eftersom den första One inte officiellt skulle funka med IPad, vilket den ändå gjorde. GarageBand gick att använda för att göra inställningar till den. Om du har en IPad med GarageBand kan du ju testa att byta ingång.
 3. Erik dP

  [LÖST] Apogee One hittar inte mikrofon

  Det finns ju en mjukvara från Apogee man kan ladda ner och styra den från dator/padda.
 4. Jag har också hört talas om webbaserade lösningar. Jag antar att man blir tvungen att använda de ljud som då erbjuds, men vet inte så mycket om dessa.
 5. Erik dP

  Söker Låtskrivare att jobba med

  Ditt 30 sekundersklipp rätt bra (har inte Spotify).
 6. Jag använder Tracktion som är enkelt att använda. Den har dock inga inbyggda ljud. Men jag använder bla gratisljuden från Spitfire Audio LABS, och köpta ljud från Toontrack. Jag har även testat Cakewalk som innehåller massor av ljudbanker, men alla inställningar och fönster gör att jag känner att tekniken kommer ivägen för skapandet. Smaksak. Gillar man Cubase kan Cakewalk förmodligen kännas rätt likt. Tracktion känns mer som en portastudio med ett arbetsfönster.
 7. Erik dP

  Höra sig själv när man sjunger

  TC-Helicon har en IOS-app som heter: Voice Rack: fx - Vocal effects processor. Om jag minns rätt är den gratis att ladda ner och ger några baseffekter. Det borde räcka för att sjunga i luren och lyssna i hörlurar.
 8. Erik dP

  Vad ska man göra?

  Vad ska du leva på? Föräldrar? Ditt jobb är att gå i skolan. Ditt jobb är att skapa kontakter i skolan som du kommer ha lång tid framöver, kanske hela livet. Ditt jobb är att förbereda dig för resten av livet. Det är få förunnat att leva på kulturinkomster. Att få jobb utan gymnasiumbetyg är nog svårt. Till och med golvkosmetologer behöver utbildning. Rengöra toaletter är en vetenskap. Hur tror du att du kommer tänka om 10 år när dina kompisar har jobb, familj, bostad medan du bor hemma? Leva på flickvän/pojkvän? Hur länge håller kärleken som den tärande? Så se till att du är på skolan på måndag kl 08:00!
 9. Jag har för mig att man inte får tävla i svenska Melodifestivalen med ett publicerat bidrag. Det var väl minst ett par bidrag som blev utbytta för några år sedan då musiken hittats på nätet.
 10. En kompis (hifi-nörd) till mig har testat och läst på för att hitta bästa vinylspelaren. Han har till slut köpt en (faktiskt två) Dual CS 5000. Ska tydligen vara en favoritspelare. Ju bättre nål desto bättre ljud. Ortofon OM40 ska tydligen vara toppen. Jag hade själv en brun CS 5000 för länge sedan med en OM10 eller OM20. Jag såg en likadan brun spelare klubbas på auktion för runt 3000kr rätt nyligen. Gissar att svarta går för hälften begagnat. http://www.hifi-classic.net/review/dual-cs-5000-205.html
 11. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Jag gissar att normalize endast sätter maxnivån. Jag använder detta när jag mixar ner en låt till tex en mp3. Men jag ska försöka bättra mig. ...Where No Monsters Go”...Utöya-låten. Stämsång funkar på denna. Så fler än en på sång är inte fel. Jag är säker på att många ”skulle nog ogilla” min röst... Jag är en av dom. Men ibland i vissa tonlägen och sångvolymnivå så funkar min röst riktigt bra. Så länge Håkan Hellström sjunger sina egna låtar (därom tvista de lärde) så är det i låtskrivandet hans storhet ligger i (och kanske hans förföriska lockar?).
 12. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan ”Your Comfort Lie” var ett tag sedan. När jag skrev den hittade jag ngn symbolisk förklaring till användandet av koltrasten i olika sammanhang. En variant jag läste var att koltrasten symboliserade kampen mellan kroppen och själen. Tycker jag passade ämnet rätt bra. Även om denna symbolism kanske inte skulle vara rätt från myt-forskare, så göder jag i alla fall ”myten”. Låten kan i alla fall inte anklagas för att hetsa mot ngn särskild religion. Du skriver att du har svårt att se mig lyckas som artist. Förstår inte alls... Jag har ju i alla fall femton prenumeranter på min youtubekanal. Side By Side handlar om det som, enl vad jag förstått, inte är helt ovanligt: hur påverkas ett förhållande när man går i pension. Man kan ju också identifiera sig med ämnet även om man är tidigare i livet. Jag tänker mig ett par, som jobbat hela livet, träffat varandra ngn timme på kvällen, barnen utflugna, ..., och nu går båda i pension. Tidigare har paret sopat undan små problem under mattan, men nu när paret umgås alla timmar på dygnet kan man, eftersom man fått tid till det, behöva omvärdera sin relation. Paret har växt ifrån varandra. Paret har inte samma mål i livet längre. Nu måste dom anpassa sig, förhålla sig, till varandra. Frasen du gillar handlar om att ”jaget” har haft sin plan för livet, och behållt den utan att lyssna in sig på den andra. Jag sjunger inte ”Feeling sometimes sway,” vilket är obegripligt för tex Google translator (Japp, jag roade mig lite med att klistra in dina förslag). Även asway, och some times sway, har jag för mig, blir obegripligt. I alla fall i min handling/tolkning. ”Feelings sometimes sway” i plural blir ”Känslor svänger/pendlar ibland”. Dvs ”Känslorna varierar ibland, och förmörkar himlen.”
 13. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Tackar! Bowie-känsla var ju lite oväntat (jag hoppas du inte menar: död). Musikal-känsla är kanske inte helt fel. Jag har ibland funderat över om man skulle kunna hitta en röd tråd i låtarna och kunna skapa en musikal. Vad skulle då handlingen vara? Jag skulle gärna testa om jag blev tillfrågad. Jag har lite lätt kompression och deesser, men jag brukar lyssna igenom ljudspåret och manuellt ställa ljudnivån så sångens lyrik går fram. Jag är rädd för att sången drunknar annars. Lyriken är rätt viktig i mina låtar.
 14. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan Det finns låtar som är övertydliga som inte ger lyssnaren möjlighet att fantisera ihop en tolkning. Sedan finns låtar som har så flummig lyrik så att om det görs bra så kan det väcka en spännande känsla hos lyssnaren (She’s got the look, The riddle, Loosing my religion, ...alla Kent’s låtar, ...Tori Amos?). Jag tänker mig att denna låt kanske ligger lite mitt emellan. Jag skrev 3-5 olika texter till denna låt, med olika handling och abstraktionsnivå. Denna lyrik funkade bäst i mina öron, medan jag tror andra skulle kanske föredragit den mer abstrakta. Den hade dock ett ämne som påminde kanske för mycket om ”Push that button” jag släppte för nåt år sedan. Det verkar, på dina frågor, som du har gjort en helt egen tolkning av denna låts ämne. Det tycker jag är kul, och jag hoppas du kan skriva ner några rader om vad du tror den handlar om. ...Så kan jag, utan att förstöra din tolkning, sedan återkomma med förklaringar och handling. ...På dina sista frågor så svarar jag: Jag har inget emot att ngn annan gör sin Så-mycket-bättre-version på mina låtar. Jag är ju ingen stjärna på att producera. Jag har inget emot att samarbeta med andra. Risken om jag arbetar med ngn annan ”som vet hur det ska låta” är att resultatet låter som allt annat. Jag hoppas min oförmåga berikar på nåt sätt. ? ...Jag kommer inte ihåg vilken låt jag gjort som du ”gillade så mycket”. Du kan klicka på länken i min signatur för att kanske hitta den bland mina youtubevideor.
 15. Erik dP

  "Side By Side" av och med Erik dP

  Hejsan Det är alltid kul med interaktion. Man undrar ju hur låtarna tas emot. Oftast, och inte så förvånande, är det helt tyst i kommentarsfälten. Jag tror aldrig jag bett om åsikter. Det är roligare när, som nu, åsikter trillar in utan jag har bett om det. Betyder mer när dessa kommer utan uppmaning från mig. Kul att du gillar arret. Jag har försökt få den lite poppig. Jag hade ursprungligen ett spansk gitarrsolo genom hela låten bakom sången. Men sedan hittade jag några latinamerikanska trummfills som jag stoppade in överallt. Rätt mycket klipp och klistra för att få dessa få dessa fills att låta varierat: början på ett fill + slutet på ett annat. Det är sedan som det kanske oftast är med rösten, jag är ingen tränad sångare. Men så länge jag inte gör covers så slaktar jag bara mina egna låtar. Textvideon är till för de som, liksom jag, är lyrikintresserade. I mellanspelet var det meningen att jag skulle yla melodin med bokstaven ”a”. Aaa-aaa- a-a-a... Det lät ju bra i huvudet när jag skrev och testade på akustisk gitarr. Det lät dock fånigt på inspelningen. Så jag bytte ut det mot kör och piano + nåt mer har jag för mig, som spelar melodin unisont. Kanske inte klockrent resultat arrmässigt, men tycker det funkar som en paus för eftertanke. Ett roligt tips för de som är intresserade av låtens uppbyggnad: försök spela ett improviserat gitarrsolo (dvs, som inte nödvändigtvis följer melodin) över hela låten från början till slut. (He he...)
×