Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Erik dP

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 851
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  14

Erik dP senast vann den dag 20 februari

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

161 Excellent

1 följare

Om Erik dP

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Senaste Profilbesöken

16 548 profilvisningar
 1. Erik dP

  Feedback på musikvideo

  Hejsan Lite väl lång tid inledande logga tar i anspråk. Varför inte lägga denna sist så låten startar tidigare? Är loggan viktig? Nu tar det väl ngn halv minut innan någon sång kommer. Något kändes, utan att kunna sätta fingret på det, som att amatörer gör en snyggt producerad proffsaktig video snarare än proffs gjort en enklare producerad video. Att sjunga något om motljus samtidigt som man visar något i motljus blir lite kaka på kaka. Sångaren ger ett glatt, trevligt intryck trots ämnet vilket jag tycker var positivt. Inga hood-tröjjor eller bakåtvända kepsar eller konstiga poser. Mycket symbolik: clowner, politiska loggor... Clownerna representerar säkert clownprotesterna som jag antar gjordes pga maskförbud. Jag funderar på om de inblandade medverkande inte vågar visa vem dom är i videon. Om dom visat sig både med och utan smink skulle det ge ett modigare ”vi står upp för vad vi tycker”-intryck. Jag lyssnar inte på rap-musik. Varianten: kille som rappar - tjej som melodiskt sjunger refräng, känns välbekant. Lite småtrist låt. Lyriken känns väl ok, men fångar inte mitt intresse. Politiska låtar (som jag sorterar in denna i) upplever jag oftast rätt tråkiga om texten saknar någon lyrisk finess och bara kanns som en predikning, som om man skulle likna med en kärlekslåt där man bara sjunger ”jag älskar dig och du älskar mig”. Man fattar, men det saknas något som provocerar mina hjärnceller. Vad betyder att ”dansa caramba”? Framförandet är inte dåligt, men jag missas om jag var tänkt som mottagare av budskapet. Det kanske huvudsakligen är två målgrupper som tycker-till på youtubekanalen och jag är kanske inte förvånad att det både uttrycks ris och ros. Det är knepigt att hålla på med politiska kulturella uttryck om man har svårt med riset. Jag tycker du ska ta riset som ett bevis att du träffat rätt.
 2. Erik dP

  Forumdöden

  Det var ju tråkigt att du lagt ner så mycket jobb utan att någon tar del av det. Jag tror att vi alla måste svälja det faktum att det finns väldigt mycket på webben. Jag lade upp ett klipp där jag nämnde Shure SM7b och fick rätt mycket gensvar till skillnad från liknande klipp med samma låt utan att jag nämnt SM7b. Tyder på att micken var mer intressant än min musik. Jag tror att du kanske tydligt ska skriva vad det är för produkt du testar, vilket jag har för mig inte framgick. Det var väl en gissningslek vilken mikrofontyp det var du spelat in, har jag för mig. Jag lägger, precis som många andra här, ner massor av tid att skriva och spela in låtar. Men det är ju ingen naturlag som säger att min avsatta tid ska generera en publik. Jag sätter andra värden på mina videoklipp. Tex skapandet av en ny unik låt som mina hjärnceller spottat ur sig. Du hade säkert kul själv när du gjorde dina klipp, men varför ska någon som inte ska köpa en mick lyssna på en micktest? Den som vill lyssna på tex en SM7b jmft med en Röde NT2a letar förmodligen på Youtube med dessa modeller i sökfältet. Fundera själv på vad som gör att du lyssnar på ett test utan att du tänker handla något av de testade prylarna. Forumdöd är väl lite att ta i. Det är nog många som läser utan att man kommenterar.
 3. 4sound har rea på en Taylor. Jag har inte testat den men jag tycker Taylor-gitarrer är trevliga att spela på. Den har en finess i bygget så inte underarmen vilar på en vass kant. Finns säkert andra trevliga gitarrer, men med nedsatt pris... Akustisk dreadnought westerngitarr med solitt lock av sitkagran, botten och sidor av laminerad sapele, hals av sapele med greppbräda av ebenholts och ES-B pickupsystem. Inkl. gigbag. 5500kr istället för 7800kr https://www.4sound.se/gitarr/westerngitarr/taylor-academy-10e-2016 Dreadnought-form Solitt lock av sitkagran Sidor och botten av laminerad sapele Hals: sapele Greppbräda: ebenholts Mensur: 24-7/8" Band: 20 Inlägg i greppbrädan: 4mm Dot Italian Acrylic Översadel: Tusq Sadel: Micarta ES-B preamp/pickupsystem med ton och volymkontroll Inbyggd stämapparat Inkl. gigbag
 4. Riktigt bra! Lyriken börjar med Lewis Carroll referenser och ger för mig ett lovande lyrikintryck, som att det är en bra låtskrivare som varit med och skrivit. Lyriken känns vidare bra, och refrängen är ett tydligt sjunga-med parti som kan funka riktigt bra med publik. Jag själv undviker dock svordomar, inte till vardags, men i mitt låtskrivande. Jag tycker inte att du ska editera detta till freakin’, eller något liknande, men jag tror att svordomar kan dels åldras, dels ställa till det vid diverse publicering, och dessutom inte tillför något i en låttext annat än att det kan ge ett lite infantilt intryck hos lyssnaren. Det finns exempel när singlar och videor fått utbytta kraftuttryck. Jag har för mig ”gun” mutades i Alabama 3’s singelsläpp av Sopranos-låten, även att Alice in Chains Man in the Box fick ”shit” utbytt mot ”filth” i musikvideon. Jag har hört livealternativ till albumspåret där Monster Magnet sjunger ”mother fucker” istället för ”mother mother” (i Space Lord). Musikmässigt låter det som en hit!
 5. Det går bara att lyssna några sekunder på låten. Kan du lägga upp låten på något ställe där det går att lyssna utan att ha Spotify? Tex Youtube eller Soundcloud? Jag tyckte jag hörde ett tydligt id i låten, den där synthen som plip-ploppar ovanpå vad jag tror var refrängen. Så det blev en slags öronmask man kommer ihåg.
 6. Hejsan Jag brukar bara skriva Erik dP (forumnamn) när jag lägger upp låtar här på forumet, men om du publicerar på Soundcloud (eller ngn annanstans) så kan du använda mitt riktiga namn: Erik de Pomian. Har du funderat på att sätta ett datum för ännu en tävling/forumfestival så vi slipper solskenet under sommaren? Tex oktober?
 7. Det låter som att ett gäng samlas i en replokal och jammar loss. Det låter som att alla improviserar, men ändå turas om lite och ger varandra lite plats då och då. Jag förstår det du skriver angående olika skalor, jag tar ju ut svängarna själv i mina låtar, men låten känns som ett kaos av toner. Jag kan inte avgöra huruvida detta låter ”hipt” eller ”spännande” för dom som sysslar med denna typ av musik. Jag kan tänka mig att det kan vara lite inbördes beundran för musikteoretiker. Eftersom du har en Picasso-avatar (”Gamle gitarristen”) så kanske jag kan utgå ifrån den i mitt resonemang. Om man vill bedömma konsthöjden så kanske man kan göra en liknelse med med Picassos kubistiska kvinnoporträtt som kan te sig helt obegripliga, som om dom kunde målats av en berusad 3-åring. Men som bedömmare VET vi att han kunde måla porträttlikt och vackert också. Mao, han vill visa nåt annat. På samma sätt, om vi hade hört diverse örongodis, med lättfångade melodier och tänkvärd lyrik så är acceptansen kanske större om man visar upp ett nytt landskap. Jag tror dock inte jag hört nåt sådant än från dig.
 8. Fin visa där den musikaliskt funkar. Lyriken känns bitvis ofärdig, som att vissa fraser och formuleringar är sådana man lägger in för att ha något att sjunga i ett tidigt skede av låtskapandet. Men med lite mer jobb på lyriken i kombination med din sköra stämma, som tacksamt nog är i förgrunden så man hör lyriken, och enkla musikarrangemang, så tror jag att den kan funka riktigt bra.
 9. Det låter bra, men jag tycker det låter mer ackord än melodi.
 10. Om det är lyriken (enl rubriken) som du vill att man ska tycka till om så kanske du borde skriva ned dom här i ditt inlägg. Jag hinner inte riktigt med att uppfatta vad du sjunger, förutom nåt att äta gul snö och hoppas att det är öl. Det krävs annars några genomlyssningar. Framförandet låter rätt så ok, dvs det låter som jag tänker mig rap ska låta. Du har ett bra flöde/rytm/frasering i rappen. Jag kan tycka att det låter som att du försöker härma någon (tror jag tänker på han i Latin Kings), dvs en slags brytning jag tycker jag hört förr i rap.
 11. Erik dP

  RIP Avicii. ...Tim blev 28 år

  RIP Artisten och producenten Tim Bergling är död. Han var känd över hela världen under sitt artistnamn Avicii. – Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid, säger hans presskontakt Ebba Lindqvist på fredagskvällen till SVT. – Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras. Tim Bergling blev 28 år gammal. Källa: https://www.svt.se/kultur/uppgift-artisten-avicii-ar-dod
 12. Erik dP

  Hypnos mot Tinnitus?

  Dr Mikael, eller vad han heter, på TV4 pratade om tinitus i morse. Kolla morgonprogrammet på TV4play (om det går).
 13. Erik dP

  Cakewalk SONAR är nu gratis!

  Använder vanligtvis Tracktion6 (gratis), men den har inga inbyggda ljud. Testade därför att ladda ner denna. Den har massor med ljud i sin ljudbank. Testade att importera en midifil och använde diverse piano, harpa, pads, ...mm. Känns mer komplett än Tracktion. Effekterna verkar bättre även dom. Nu har jag bara testat lite grand. Enda negativa är att jag hittar inte speciellt bra i Sonar. Tracktion kändes enklare att komma igång med. Learning by failing. Den har även en hel del gitarrstärkare i en plugg som heter TH3. Tex "Overange" ser ut som Orange. En massa gitarrpedaler finns oxå.
 14. Hej Jag kan inte lyssna på låten då jag inte har Spotify. Kan du lägga upp den på någon gratistjänst som tex Youtube eller Soundcloud?
 15. Erik dP

  Leder mig hem

  Jag har för mig gratisvarianten av Spotify inte funkar på min Ipad som är den dator jag använder. Spotify spelar då annat än det man vill höra.
×