Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Erik dP

Medlem
 • Innehållsräknare

  1 896
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  17

Erik dP senast vann den dag 25 januari

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

168 Excellent

1 följare

Om Erik dP

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Senaste Profilbesöken

16 838 profilvisningar
 1. Erik dP

  Melodifestivalen 2019

  ...Jag har förstått det som att de ständigt förnyar sig. Dvs med nya gruppmedlemmar, om jag blivit rätt informerad. Men jag skulle inte märkt något, vilket är säkert också meningen.
 2. Erik dP

  Melodifestivalen 2019

  Tredje deltävlingen, inspelad och nu igångsatt. Förra veckan var lite transportsträcka. Få se hur denna deltävling ter sig... Lovers of...: Lite tjatig mjukdiscolåt. Funkar säkert på dansgolven. Rätt ok i mellosammanhang. Dolly style: Medlemmarna är tydligen ständigt uppdaterade, precis som Dolly Partons olika delar. Strage har hyllat dom i TV4. Jag tycker dom är ett roligt inslag. Går säkert vidare med denna bagatell. Martin Stenmark: ...ska tydligen berätta något viktigt. ...Jag använder inte svordomar när jag skriver låtar och tycker det sabbar i denna låt. Lyriken kanske i övrigt skulle passa bättre på engelska. Ok låt. Lina Hedlund: Låter som Mello förväntas låta. Kan säkert gå vidare om folket kan tänka sig att rösta på någon som är äldre än arton. Omar: Ung kille som ser bra ut. Kommer det spela roll vad som framförs? Har fördomar om att han kommer gå långt redan innan han går på, pga tonårstjejfaktorn i röstningen. Låten sticker ut och kan nog gå vidare. Lite lam låt, men ok. Kommer nog inte vinna i finalen. Rebecka: Pampig låt som jag ändå inte får något grepp om. Rätt mycket ylning, men utan att fånga mitt intresse. Ok låt. Jon: Sjunger, inte bara jojkar. Har aldrig varit svag för hans jojk-låtar. Han jojkar bättre än han sjunger. Jon förefaller vara en trevlig kille som motvilligt hamnat i rampljuset. Finns säkert en fanskara, annars skulle han inte varit med så många gånger. Helt enkelt inte min smak. ———————— Sammanfattning: Dolly, Lina, Omar, Rebecka borde ha chans att gå vidare såvida inte Sametinget får ett stort inflytande. Jon är ju rätt omtyckt. Tror inte Martin drar några tonårsröster. ...Omar åkte ut tillsammans med Lovers innan omröstning nr 2 inleds. Martin vidare. Verkar inte som tonåringar ser på detta längre, eller? Det brukar väl vara yngre, snygga, som har störst chans? Trendbrott, eller det nya röstningsförfarandet med åldersgrupper? Mina fördomar besannas inte? Jon går vidare till final. Martin, Rebecka till 2:a chansen. Lina till final. ...Gissade rätt till hälften även om jag även utgick från att även Jon var en given vinnare pga hans popularitet. Svårbedömd deltävling. Bonus: ...Saade provar att vara ståuppare ...och är rolig.
 3. I youtubekommentarsfältet i det ”stulna” klippet skriver någon att musiken är betald. Men det kanske inte gällde introt.
 4. Erik dP

  Melodifestivalen 2019

  2:a deltävlingen, inspelad. Kollar idag. Förra veckan var bra. Över förväntan. Hoppas att det inte var en engångsföreteelse. Andreas J: Låter bekant i början. Lite lam låt. Kommer säkert spelas på radio, men inget jag kommer stanna vid om jag letar musikkanal. Malou P: Debbie ”Blondie” Harry-liknande tonårstjej som sjunger ok poplåt. Går säkert hem hos den yngre publiken, men inte riktigt en vinnaren finalen. Oscar E: En lam låt igen. Inte mycket att säga om denna ospännande bagatell. Jan Malmsjö: Taube-liknande vers. Lite trött låt om att leva livet. Elgitarrsolo. Ingen vinnare. Vlad R: Jaha. Mer dans än låt. Hanna & Liamoo: Vackert bidrag, men lite lam. Går säkert vidare. Margaret: Ok poplåt. Borde gå vidare, men kommer säkert inte vinna i finalen. —————————— Sammanfattningsvis Sämre än första deltävlingen, men inte lika dåligt som tidigare års deltävlingar. Spelar ingen roll vilka bidrag som går vidare då jag inte tror på bidragens potential. Dom två första och två sista bidragen är väl dom som kan gå vidare. Resultat: Malou, H&L till final. Vlad och Andreas till andra chansen.
 5. På gymnasiet var vi några som träffades på fritiden och lekte rockband. Jag hade precis skaffat en elgitarr. Det blev vad jag minns inte ngn musik av detta. En av grabbarna lär ha haft en karriär i bla Japan med ett band som hette Happy Dead Men om jag hört rätt. På högskolan bildade jag och en kompis en duo då det skulle hållas en mindre pubfestival på vår sektions (Elektro) pub. Vi kunde spela en låt hjälpligt med gitarr, bas och trummaskin (ZZtop, Sharp dressed man). Vi fick bakläxa då dom trodde vi var ett riktigt band - dom hade varit tvungna att säga nej till andra band - så vi gick hem och skrev två låtar baserade på andra låtar men med egen text. Jag var rätt dålig på det där med moll och dur så det blev inte identiskt rätt. Sedan plockade vi in en cover på G’n’R (I used to love her) för att fylla ut våra 30 minuter på scen. Det blev succé och vi spelade närmare 20 gånger till, med fler bandmedlemmar, på fester under de följande åren med egna texter och ett hopkok av andras riff och melodier, typ: Bruce Springsteens ”Glory Days”, The Arrows ”I Love Rock’n’Roll”, Gyllene Tiders ”Flickorna på TV2” fast med egna texter. Det finns en webbsida med detta: www.rockstars.se Flera år följde med jobb, familj mm, och jag satt hemma med gitarren utan att det blev så mycket mer. Spelade lite covers typ. Jag insåg att jag var för dålig för att ens spela covers i ett band med nykter publik, och jag kanske inte skulle ha tid att repa. Så alternativet var att jag var tvungen att typ skriva egna låtar. Detta har jag nu gjort under flera år utan ngn större uppmärksamhet. Jag har min youtubekanal i signaturen nedan med hela 14 prenumeranter. Det är mest åt vispopshållet där jag försöker göra spännande melodier och texter som kittlar hjärncellerna lite grand.
 6. Erik dP

  FEEDBACK plz

  En pianoslinga plus trummor, om och om igen. Om du tycker det är bra och hoppas andra kommer gilla det så är det väl ok. Men om du själv, som du skriver, tycker att det är ”ganska sämst” så förstår jag inte riktigt varför du lägger ut låten. Risken är ju att man inte lyssnar nästa gång du lägger ut en låt. För du vill väl att man ska lyssna på dig och din musik, eller?
 7. Erik dP

  Melodifestivalen 2019

  Tittar på inspelning från igår. Nano - Ok låt! Men han mumlar fram sin sång. Textning på gör att jag kan hänga med. High15 - Inte min smak, men säkert påläggskalvar. Poppigt med lite rap. Att sjunga om att dricka och att heta High15 är kanske inte nåt dom tänkte lite kring, ...eller? Wiktoria - Erotisk-mikstativshow, smekandes, i början a la Lena Philipsson (Ont, det gör ont). Bra svulstig balad. Regn a la Saade för många år sedan (Manboy). Går säkert långt i denna tävling. Zean och nån mer - Glatt, men har lite svårt för denna typ av tjo-å-tjimlåtar. Lätt att sjunga med så den kommer funka bra på after-ski. Arja - Detta genererar nog ungdomars röster lika lite som om nån bidrog med en låt som handlar om demens. Skulle kanske vunnit på 50-talet. Mohombi - Animerat a la Måns Z. Bra låt. Bra sjunget. Kan gå långt. Funkar rätt bra med tjatigt ”Hello”. Anna Bergendahl - Sjunger riktigt bra! Bra driv i låten. Jag kommer inte byta kanal om jag hör denna på radion. Tilltalar säkert många. Kan gå långt! ———————- Sammanfattningsvis: -Bästa 4 bidragen, enl min smak, tog sig vidare antingen till final eller 2:a chansen. -Bra låtar överlag vilket inte har varit fallet tidigare år. Tidigare har det känts som att dom har ett bidrag som dom VILL ska vinna och diverse skräp som SKA förlora. -Vi slapp ”tokroliga” bidrag som gör att hela mellot blir fånigt. Fortsätter det så här, i mer seriös anda, så kanske stora etablerade artister lockas att ställa upp. -Tvivlar på att Arja med sitt bidrag, föreställ er helt okänd, skulle kommit vidare om hon träffat idoljuryn. Jag förringar inte hennes meriter, men vinnaren kommer vara okänd i Europa när den större tävlingen hålls. Vem och vad för låt fick inte vara med då Arja prioriterades.
 8. Här kommer ett litet bidrag. Hitta på ngn skräptext. Jag vet inte hur jag kom på lyriken, men tonsätt detta... Expandera... Byt ut. Vers1: Tja! Har producerat... skrivit musik i 6 år Vers2: Känner mig tom Kastar idéer inspiration lika med noll. Ref: Hur vanligt e det, hur vanligt för er Blir för det mesta EDM och sån skit. Och om ni nu klagar kom inte hit!
 9. Kan bara svara på hur jag gjorde med ett av mina. Man skruvar isär keyboardet så man kommer åt tangenterna. Man lossar på den tangent som krånglar genom att ta bort metallfjädrar, ...och eventuellt de tangenter bredvid för att komma åt lättare. Man rengör/gnuggar kontakterna med kontaktspray eller ngn lämplig rengöringsvätska. Använd tops eller en pappersremsa. Man testar utan att skruva ihop allt då det knappast är nätspänning i de flesta fall. Det kan finnas mer än en kontakt per tangent (har för mig de tillsammans kan mäta anslaget genom tidsskillnad). ...Tar ngn halvtimme att göra detta. En kompis gjorde så på sitt och tipsade mig. Eller så går det kanske att lämna in på ngn musikbutik med egen verkstad. Har fått för mig att JAM kanske har detta i Stockholm.
 10. Erik dP

  Hjälp med rimlighetsbedömning

  ...Det råkar inte finnas ngn studio eller replokal i närheten att hyra in sig i istället? (Om hyran för källarlokalen råkar bli för hög.)
 11. Erik dP

  Sjunger artister live på TV?

  Jag tycker att jag sett/hört man ibland har väldigt mycket bakgrundssång så att artisten kan ibland låta bli att sjunga utan att man hör så stor skillnad. Kan vara bra om man har problem att komma ihåg texten.
 12. ...Du kan väl annars använda den med externt keyboard via MIDI? Annars kan det gå att skruva isär den och rengöra kontakterna för de krånglande tangenterna.
 13. Jag spelar på piano och sjunger/ylar låtsastext och testar även på gitarr för att få lite olika vinklingar på skrivandet. Oväntade felspelningar kan komma att behållas. Skriver sedan en massa lyrik. Försöker hitta ngt tema. Temat kan ändras vartefter lyrik skrivs. Sedan spelar jag in det. En del lyrik som inte funkar skrivs om. Låter låten mogna och spelar akustiskt. Om jag fortfarande tycker lyriken funkar släpper jag låten på Youtube som lyrikvideo.
 14. Erik dP

  Laga ljudkort.

  https://www.kjell.com/se/sok?query=kontaktspray+utan+olja
×