Senaste nytt m3
Gå till innehåll

MartinÖjes

Medlem
 • Innehållsräknare

  459
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

MartinÖjes senast vann den dag 1 november 2011

MartinÖjes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

41 Excellent

2 följare

Om MartinÖjes

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1978-04-10

Kontaktvägar

 • Skype
  dreamhackadmin

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala
 1. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Ja, mina Genelec står ganska högt. Men de har medföljande "pods" i gummimaterial som dels dämpar vibrationer och dels tillåter att monitorerna vinklas i höjdled. Alltså är båda "nedvinklade" mot sweetspot. Jag har i princip ingen erfarenhet av hur det låter i andras kontrollrum, jag kan bara konstatera att jag tycker jag har ett fantastiskt ljud i min lilla låtskrivarstudio och jag är väldigt nöjd.
 2. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Tack!!
 3. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Tack Björn! hehe... ja... det var ju just det... Ett litet experiment: http://soundcloud.com/martinojes/tystnad
 4. Känslan som uppstår när du har kanonljud i studion men alltför lite erfarenhet av mixning.. =)

 5. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Observera att skärmarna ännu inte är monterade på monitorarmarna, eftersom det bakre staget som ska hålla i det hela inte heller är på plats. Det har ingen betydelse för bordets stabilitet (det hela står som gjutet ändå), men nu trängs skärmarna lite längst bak på bordskanten vilket inte är meningen. Skärmarna ska ju hänga fritt bakom så det även blir plats för mina kontrollytor.
 6. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Istället för att bygga en utdragslåda under bordet för pianot som planerat, så bestämde jag mig för att fästa pianot direkt i expanderbeslagen (utdragsskenorna). Det blev en lösning där jag skruvade fast vanliga vinkeljärn från bygghandeln (som jag råkade ha hemma) i skenorna och fäste dessa under pianot, så att pianot liksom vilar på vinkeljärnen. Enkelt, funktionellt och snabbt riggat.
 7. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Hej igen! Jag tog en kort paus, på sisådär ett halvår. Men nu är jag igång igen.. Idag har jag äntligen satt upp dom där golvlisterna. Förankrat Helmholtzlådan. Skruvat upp ett par tunna dämpande paneler på frontväggen bakom monitorerna. Lyssnat, låter kanon. Jag skruvade ihop bordsskivan och rackskåpen med möbelvinklar, för jag har inte orkat färdigställa de bakre stagen (än). Återkommer med bild.
 8. Effektiv vattenfylld CPU-kylare med dubbla fläktelement När jag byggde min studiodator modell monster fick jag ett kylningssystem över: ett Corsair H80 Hydro series. Kitet är komplett och helt nytt. Superenkelt att montera, eftersom det är ett helt slutet system. Du behöver inte spilla med vätskor eller liknande. Passar alla moderna processorer. "Systemet består av ett vattenblock, integrererad pump och förmonterade slangar till en radiator med en högpresterande120mm-fläkt. Systemet är helt slutet och levereras komplett och är förfyllt med vätska." Läs Corsairs produktinfo här: http://www.corsair.c...cpu-cooler.html Nypris i butik runt 800kr: http://www.prisjakt....kt.php?p=893989 Helt nytt komplett kit: 500 kr. Hämtas i centrala Uppsala mot kontant betalning, eller skickas mot förskottsbetalning, då står du för frakten. MVH / Martin Öjes
 9. Svart hambo tycker jag var riktigt skön, skulle gärna höra en färdig låt. Olala tilltalar mig inte alls. / Martin
 10. MartinÖjes

  Hur fort får ni nåt gjort? Eller långsamt? Eller...

  Jag tror att om man har svår beslutsångest (som jag), så är DAW egentligen en nackdel, för inget blir nånsin klart. Det går ju alltid att fixa lite till. Jag är ju fullständig novis på inspelning och mixning och då kanske det inte är nån nackdel att jag har spelat in samma låt minst 4 gånger, det låter bättre varje gång. Sen kommer jag aldrig i mål med mixen; det låter rätt schysst när jag lämnar datorn, och helt fördjävligt varje gång jag återvänder...
 11. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Björn: Jag upptäckte att jag redan hade ritat in en stödbräda bakom, i 90° vinkel. Men det kanske behövs lite förstärkning av kanterna också, vi får se. Naymari: jag har inte använt dem så mycket än, men jag tycker de verkar helt ok. Och jag har inte utnyttjat alla möjligheter än. Men första intrycket är att de har ett otydligt interface. Det är definitivt inte solklart eller intuitivt hur man rattar dem med kontrollerna på frontpanalen. Det finns ett windowsprogram för att jobba med inställningarna som jag ska kolla upp sen. Och så måste jag nog plocka fram manualen också..!
 12. MartinÖjes

  Martins hemmastudiobygge

  Tack Björn! Nu måste jag ut i garaget och såga lite. Framför allt staget som bordsskivan ska vila på i bakkant. För just nu går bordet inte att använda, det vilar i själva verket på en rejäl stapel av gamla SoS och Studio Det ingår en liten utmaning: skivan som ska utgöra staget ska ansluta mot och fästas i rackens innerväggar i varje ände. Det blir alltså inga räta vinklar.. Jag behöver nog snedsåga eller fräsa ned kanterna så det blir så stor yta som möjligt som ligger an mot racket. Och sen kanske det går att chipsa eller plugga snett, eller helt enkelt skråskruva fast mot racken..?! En nödlösning (eller komplement) skulle kunna vara att bända upp möbelvinklar till lagom storlek och montera på baksidan. Några förslag?
 13. MartinÖjes

  Mitt nya kylskåp låter för mycket

  Du har ju en splitter ny kyl! Kräng den dyrt på Blocket och köp en tyst.. Se sen bara till att inte flytta förrän det är dags att byta kyl igen om 10 år, så kommer du nog undan. http://shopping.kelkoo.se/ssc-146401-absorbtionstyp.html
×