Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

wellness music

Medlem
 • Innehållsräknare

  2 023
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  25

wellness music senast vann den dag 14 september 2014

wellness music hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

282 Excellent

Om wellness music

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://www.akustikfixarna.se

Senaste Profilbesöken

18 300 profilvisningar
 1. Long overdue - men nu blir det byggstart!

  Du behöver inte kortlingar. Väggarna låses när du börjar skiva. Reglar du c/c 450 kommer mineralullen att nypa fast tillräckligt för att hållas på plats. Vid höga väggar spänner jag murarsnöre på baksida regel.
 2. Long overdue - men nu blir det byggstart!

  Snyggt jobbat och snygga animationer
 3. Ljudisolera & akustikbehandla

  Hejsan! Hur du ska ljudisolera styrs av vad för typ av buller du vill stänga ute. Är det tex däcksbuller från en väg på avstånd klarar man sig med en enklare lösning jämfört med buller från en intilliggande väg som är hårt trafikerad. Vanligast bygger man med gips och isolering i regelfacken. Som du skriver så är det den tunga gipsen som ger den stora ljudreduktionen. Isolering i sig har extremt dålig ljudreduktion medan den höjer en gipsväggs ljudreduktion när den placeras i regelfacken. Det finns ju rätt mycket skrivet om ljudisolering här på forumet som du kan kolla. Vad gäller rumsakustik för sånginspelning är det enklast och billigast att döddämpa (minst 145 mm isolering i vägg och tak) om rummet är litet (rummet blir dock lite trögdrivet). Produkterna du länkade till är olämpliga både för ljudisolering och rumsakustik. De material du behöver finns på brädgården, gips, reglar och mineralull.
 4. Long overdue - men nu blir det byggstart!

  Santliga 3 varianterna av ljuddämpare du ritat upp är bra och omständigheterna får oftast styra vilken variant som passar bäst till sitt projekt. Varianten med saxningar är effektiv och bra när utrymmet är begränsat. Jag har nog byggt uppåt 100 st sådana med gott resultat vid det här laget. Som du skriver så är kanallängden viktig. Ju längre konstruktion desto bättre dämpning av låga frekvenser. För att undvika kanalljud i dämparen är det viktigt att öppenarean ökas rejält för att få ned hastigheten på luften. Dukstos heter den flexibla genomföringen.
 5. Long overdue - men nu blir det byggstart!

  Du behöver bara ha ljudabsorberande material på ”ena sidan” av avstängarna i labyrinten, dvs det räcker med att en av två motstående sidor är ljudabsorberande. Detta för att få maximal area i ljuddänparen. Avsluta ljuddämparen med en större volym för att ytterligare sänka lufthastigheten. Avsluta sedan med gallerdon. När man integrerar ljuddämpare i regelfack kan man göra en tvådelad labyrint isället, dvs man bygger en avdelare i mitten så luften får byta rikting en gång och absorberas på en betydligt längre sträcka. Bygger man en sån så gipsar man båda sidor av regelfacket (även mot det yttre skalet om det är en flytande konstruktion). Ska du ventilerara spalten mellan skalen behöver du dels se till att använda tempererad luft samt du behöver också ha en avluft. Bägge behöver i sin tur ljuddämpare vid genomföringen i det yttre skalet.
 6. Gummimatta till lecablockstativ?

  Mattan kommer funka finfint som glidskydd. Monitorerna kommer dock inte ”ramla av” när du spelar högt.
 7. Täppa igen enorma fönstergluggar

  Så här gör du: Regla 45 x 45 runt om i fönstersmygen så du får en ram att skruva gipsen i. Se till att få in ordentligt med mjukfog mellan regel och puts. Fyll halva djupet med Flexibatt stenull. Gipsa sedan 3-4 lag gips som skruvas i 45 x 45. Täta med mjukfog mellan gipset och putsen. Gipsen är nog tillräckligt difusionsöppen för att klara kondensen i detta fall. Vill du vara på den säkra sidan kan du göra en demonterbar servicelucka genom att limma gipsen mot en plyfa så du får en stabil sandwichkonstruktion som du skruvar mot 45 x 45 med en EPDM kronlist emellan.
 8. Bra idé att stacka ljudpaneler för bättre basabsorbtion?

  Gör som sagts i tråden, bygg egna som är minst 10 cm tjocka. 2 spikplugg på varje vägg behöver du inte oroa dig för.
 9. Studio i lägenhet

  Det blev ju bra det där
 10. Long overdue - men nu blir det byggstart!

  Kul att du är igång igen! Du kan ersätta både GG / RS med 1 lag extra gips. Dacron (EcoSund) är bra val till ljuddämpare. Cleantec el. meditec går också att använda. Skicka PM om du vill ha hjälp med Dacronet. / Björn
 11. Stay With Me

 12. Studiobygge för Masa Music!

  Härlig mer er energi och ös i bygget! Här kommer några tips: GLASET Tanken är ju att glaset ska hålla lika ljudreduktion som den skivade väggen - på varje sida. Det innebär 12,76 mm lamellglas på varje sida vid 3 lag gips. För att absorbera resonansen mellan glasen bör ni ha ett ljudabsorberande material runt om. Tex dacron eller Super-G skiva. Glasen monteras enklast med lister som man klyver ur 22 mm MDF. Mellan glas och MDF-listen sätter ni kronlist (gummi). Som det är byggt nu är regelstommarna kortslutna med limfogskivan. Slitsa upp den så att ni får en liten spalt där, räcker med några mm. Egentligen är limfog 22 mm i vekaste laget. Vi brukar använda 22 mm MDF, samma som vi sedan gör glaslisterna av. MDF:en ska egentligen gå ut och liva med gipset. Fog under skivan samt runt om gör det tätt. ÖVRIGT Det är mycket perforering i gipsen. Om man inte drar utanpåliggande el behöver infällda dosor och spottar ha gipslådor på baksidan, annar går ju ljudet rakt igenom där. Försök att montera fläktaggregat och kanaler med flexibla svep så det är frikopplade från vägg. Vad är tanken med hattprofilerna?
 13. Tätning med fogmassa

  Du ska använda gipsbruk. Fogskum tätar väldigt dåligt.
 14. Stepisol funkar att bygga på. Finns även andra produkter, sylomer osv. För att det ska funka som tänkt är det bra att ha lite koll på materialets egenskaper och belasta det på rätt sätt (så att lasten jobbar med mot materialet inom dess dynamsika område). Bäst är egentligen att gjuta platta ovanpå eller använda sig av betongplattor. Om Stepisolen används under syll och ska ta vägg- och taklaster bör man användare den hårdare varianten (den svarta).
 15. Studioflytt - bygga nytt

  Har du redan satt plasten insida yttervägg? Funktionen ska vara som oioioi beskriver ovan.
×