Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Die Hard

Medlem
 • Innehållsräknare

  5 099
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  120

Die Hard senast vann den dag 7 januari

Die Hard hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

739 Excellent

3 följare

Om Die Hard

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Die Hard

  Windows 10 update

  Värt att läsa och invänta på uppdateringen http://www.synthtopia.com/content/2019/01/10/microsoft-windows-10-update-will-let-you-use-more-virtual-instruments-effects-in-your-daw/
 2. Die Hard

  Bugera rör vs Orange transistor?

  Det är ju inte så att du behöver byta rör var tredje månad direkt.
 3. Die Hard

  Bugera rör vs Orange transistor?

  Tja då är väl bugeran att föredra. Men du behöver skaffa en låda till också om du nu inte redan har skaffat det först? En maxon 808 eller 09 för att tighta till det och någon delay om du ska spela solo så har du vad du behöver.
 4. Die Hard

  Bugera rör vs Orange transistor?

  Ställ dig frågan vad det är för ljudideal du är ute efter. Har du testat någon av dessa två?
 5. Die Hard

  Sjunger artister live på TV?

  Det var länge sen man såg dig här på forat.
 6. Die Hard

  Sjunger artister live på TV?

  Tror att det är live men spelats in tidigare men när de väl står där så är det playback förutom sången. Eller så är det som spelas just då på scenen med artisterna livemusik men man byter ut den när det klipps ihop för teve. Jaja det fuskas ju så mycket i teve och allt är så välregisserat att inget är vad det verkar vara i nästan något program. Hörde två snacka på pendeltåget för ca 3 år sen och den ena mannen hade en vän som jobbade på tv4 och de snackade om just det programmet och han sa att det inte är artisterna själva som gör egna versioner av de andras låtarna utan det överlåts till andra. Säkert sant. Kollade lite snabbt på tuben och Stor? Jösses har de så svårt hitta fler som vill vara med? Det var ju så dåligt att jag bara gapflabbade. Vilket skämt.
 7. Die Hard

  Sjunger artister live på TV?

  Förr, på 70-80-talet var det alltid playback. Men idag är likte olika på vilket program det är frågan om. Så ska det låta, På spåret, ja där är det äkta live alltihopa. I vissa program är det bara musiken som är playback som t ex mellon. Sett bara kort på ett program av så mycket bättre och där måste musiken vara playback. Har man hört en låt förut så hör man ganska omgående om det är playback eller inte så fort de börjar sjunga.
 8. Die Hard

  Hur gör man en masterkanal?

  Den rätta tyngden? Menar du gitarren? Saken är den att gitarrer inte ska ha så mycket tyngd. Det är det som basen är till för. Testade guitar rig för länge sen när de släppte version 2 och tja, för clean och crunch dög den bra men inte för high gain. Det finns flertal gratis som är bättre för high gain. Du använder väl inte de inbyggda cabsen i guitar rig? De suger. Cabimpulser är det som gäller för för att det ska låta bättre. På vissa betalbara ampsims följer det med cabimpulser men inte i guitar rig, amplitube och en del andra. Om du tycker du har råd köpa så har det på senaste tiden dykt upp några ampsims som håller en högre standard som https://www.stltones.com/products/stltonalityhowardbenson Ser idag att Waves prs emuleringar ligger på enbart 29$ idag och kan vara värt slå till på.Archon är även en high gain. https://www.waves.com/plugins/prs-supermodels https://joeysturgistones.com/products/toneforge-misha-mansoor https://neuraldsp.com/products/fortin-nameless-plugin/ Vad använder du för bas då eftersom du sparar midin för det? Låter det inte bra med det du har så kommer inte gitarrerna heller låta så roligt. Allt hänger ju som bekant ihop.
 9. Die Hard

  Hur gör man en masterkanal?

  Mastring är bara någon, några procent av det hela. Mer tryck i låten? Mixa rätt så har du tryck i låten. En mediokert mixad låt kommer låta medioker med mastring. Det är mixen som avgör. Om tror att mastring innebär någon räddning så är det fel. Man bör ställa frågan om någon mastring behövs eller inte. Angående limiter så kan man lägga det på både enskilda kanaler och masterkanalen. På enskilda som t ex virvel, bas och sång. Allt beror på materialet och vad man vill uppnå. Inte bara slänga på något för att man tror att det alltid ska vara så. Det gäller givetvis t ex EQ och kompressor.
 10. Die Hard

  Hur gör man en masterkanal?

  Sista kanalen i mixen helt enkelt. Skippa lära dig mastra. Lär dig mixa bra först innan du ens tänker tanken på mastring. Kan man inte mixa bra nog så kan man inte mastra bra heller och gynnar inte någon låt. Jag vet av egen erfarenhet. Sen är mastring ganska överskattat. Har man mixat bra kanske det inte behövs någon mastring, kanske bara en limiter.
 11. Die Hard

  Inget ljud i Guitar Rig.

  Varför kör du med asio4all när du har ett externt ljudkort?
 12. Die Hard

  Ny Låt You Enlight

  Bra låt. Ett tag sen du sjöng på engelska jan banan. Det enda jag har att invända på är fade out. Har svårt för det men det är en smaksak såklart. Tycker den är för abrubt. Skulle blivit bättre om den klingat ut lite längre.
 13. Die Hard

  Skippa ljudkort? (Macbook med Cubase)

  Nu vet jag inget om mac men så länge du inte får några klick och popljud och latensen är okej så är det bara köra på.
 14. Die Hard

  Ny låt: Photograph

  Ja tänk om man hade sagt det till ABBA på 70-talet. Synd att att du inte var med och hade kunnat påpeka det till dem.
 15. Jo men när man är klar med mixen så är det bara muta pluggen och lyssna så man hör som andra hör i lurar och se om det låter bra. Det där med att låter det bra i bilstereon så är det en bra mix är lite av en halvmyt. De flesta har en halvdassig bilstereo som följer med bilen. Lyssnade för ett tag sen på Judas Priest cd:n...Glömt nu vad den heter men första plattan som Rob Halford sjöng på efter återkomsten till bandet. Basen lät allt annat än rolig i bilen. Hade man mixat basen likadant hade man lätt kunna trott att det behövts mixats om.
×