Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Die Hard

Medlem
 • Innehållsräknare

  4 822
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  109

Die Hard senast vann den dag 21 februari

Die Hard hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

714 Excellent

3 följare

Om Die Hard

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Första hemmastudion! tipps

  Börja med att gå ut på blocket och andra säljsiter. Finns pengar att spara in på där när det gäller monitorer. Sen behöver rummet vara bra nog för att mixa i. Annars spelar inte monitorer någon större roll. Hörlurarna, jovisst kör på dem. Men ska du mixa i lurar så behöver du någon hörlursplugg som tar bort den överdrivna stereobilden som de bidrar med och som t ex Waves NX, som även ska simulera ett studiorum. Sonarworks har också någon hörlursplugg. Kommer inte riktigt den men googla. Nu kommer vissa säkert komma in här och påstå att man inte ska mixa i lurar alls. Det finns självutnämnda experter som påstår än det ena än det andra på musikforum när det gäller vad man ska och inte ska göra när man mixar. Det går självklart bra mixa i lurar men som sagt var någon bra hörlursplugg behövs. Kanske du ska skippa monitorer just nu och bara satsa på hörlurar tills de har fixat till rummet så det fungerar bättre att mixa i.
 2. Smaksak vilken eller vilka man föredrar. Alla, inklusive stockeq gör samma sak och går få samma resultat. Bara olika vilken eller vilka man trivs bäst med. Men vill man ha olika färgningar så kan det vara värt investera i några stycken. Man kan även ladda minst några stycken och låta en ta lågbas, någon skära med etc. Obs! En pulteq version är nästan ett måste att ha i varje daw. Sen är vissa vintage eq lite mörkare i sin karaktär och kanske inte alltid passar till allt t ex Scheps channelstrip som jag nyligen investerade i.
 3. Det kanske är ditt andra jag eller om det är forumet som har ett.
 4. Nä den typen av musik funkar inte alls i mono. Är det dubbade guror också så blir det än konstigare.
 5. Kan man inte bara neka till reklam då?
 6. Gratis Mixing & Mastering!

  Och du låter som det skämt du är.. Åhhh!!!!
 7. Ja nu har jag inte Spotify så kan inte lyssna men visst kan tycka mono verkar underligt. Men det är som det är. Okej trodde du hade satsat helt ut på att leva på det här. Men man behöver inte leva på det för att bete sig professionellt. Trots allt är det bara du som lider av det här och slösar energi på något som inte leder någon vart. Livet är fullt av såna tillfällen och det ända man kan göra är att välja att lägga energi på det eller inte. Man väljer sina strider som sagt var.
 8. Gratis Mixing & Mastering!

  Inget att göra åt när det gäller det. Googla på free multitracks EDM och se vad du hittar. Du Får säkert plöja igenom en del men du hittar alltid nåt.Kolla på YT bra mixningstips. Men kolla alltid upp att de är jobbar som proffs. Det finns massor av mixningstips men de allra flesta är amatörer och ger i stort sett bara amatörtips. Vill man låta amatör så lyssna på deras tips. Vill du höja dig och komma närmare proffsigt så lyssna och ta till dig tipsen från proffsen. Väsby? Mina gamla hemtrakter.
 9. Oavsett vad du tycker så är det deras beslut. Att du lagt ned massa tid och energi på allt gör visserligen att det är svårt att inte ta det personligt när man gjort nåt man är nöjd med resultaten. Men det är bara lägga sig bakom och gå vidare. Att bete sig proffesionellt är ett måste också så att sitta här och gnälla är inte så smart. Att kontakta de efteråt för att du vill att de ska göra som du önskar för att du ska bli nöjd är inte heller proffesionellt beteende heller. Ta och bortse från ditt ego. Ditt jobb handlar om att göra bandet nöjda och om de är som sagt nöjda med att det är mono, get over it. Du kan inte ställa krav efteråt när ditt jobb är över.
 10. Gibson går mot konkurs

  De har kört med i stort sett samma gitarr år efter år efter år efter...Bara lite olika färger på dem. Andra har utvecklat olika modeller, olika sorters stall, baryton, 7-strängat(väldigt populärt nu för tiden), fanfretted gitarrer etc. Gibson fortsätter med att sälja samma gamla trötta gubbgitarr. Vad är då att förvänta? Hänger man inte med i tiden så blir man frånsprungen. Gibson har även skitit i de som de sponsrar t om. Inget jag kommer att sakna om de konkar.Rätt åt dem i såna fall.
 11. Först och främst är det allra bästa att se till att inspelningen blir så perfekt det bara går. Frågan är, spelar det någon roll om att anslag/ackord är lite off? Är det allt för mycket, tja då kan det vara ett problem. Men hörs det verkligen? Jag vet, som musiker är man väldigt självkritisk. Det är som kan vara problem med att använda sig av slip edit, eller om det heter annat i andra daw än cubase, är att man får artefakter. Så det kan vara bättre att spela in bit för bit istället. Nåväl om det till syvende och sist ändå låter bra så är det att antingen fada in och ut manuellt på filen eller använda dig av crossfade som finns i alla daw. Knäpper det illa ändå så får du leva med lite off eller spela in igen.
 12. Nä i C6.5 finns det ingen sampler. Enda gratis jag hittade är den här: https://www.tx16wx.com/
 13. Polarpriset till Metallica.

  Du kan tycka att de är det bästa som hänt musikhistorien. Men de har inte haft tillräckligt påverkan på musikhistorien och det är ett faktum.Inte har de heller haft miljontals fans världen över. Hårdrocksband går det tretton på dussinet? Jaha och vilka har låtit som Metallica innan de fanns då? Att sen andra kopierar är helt irrelevant. Jazzband går det tretton på dussinet. Popband, popartister går det tretton på dussinet etc. Än sen då? Det är frågan om artister och band som har varit trendsättande som är relevant och inte kopior.
 14. Polarpriset till Metallica.

  Mjo men bara köra jazz, folkmusik och klassisk musik börjar bli lite väl gammalmodigt och tröttsamt. Metallica hade knappast varit mitt val. Black Sabbath är ju grunden till all metal och Metallica hade inte funnits utan dem. Andravalet hade varit Iron Maiden. Båda har ju inspirerat Metallica massor.
 15. Okej mindes lite fel,. Här beskriver Hellpig vad som gäller: https://forum.studio.se/topic/113797-gratis-kemper-profile-pack/
×