Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Die Hard

Medlem
 • Innehållsräknare

  4 992
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  115

Die Hard senast vann den dag 15 september

Die Hard hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

728 Excellent

3 följare

Om Die Hard

 • Placering
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Die Hard

  Nya monitorer? Detaljerad mid sökes!

  Danne Z är ingen annan än Fredrik, dvs gamla Analogfreak. Har har fler trollkonton på forumet. Han tyckte att Behringer Truth var de bästa monitorerna.
 2. Die Hard

  logic plug ins bra eller?

  Nu har jag inte logic eftersom jag har pc. Men det är knappast något fel på excitern eller de-essern i logic. Att du är nybörjare förklarar nog varför du inte gillar dem två. Du har helt enkelt inte lärt dig att bemästra dem två. En exciter bör användas väldigt sparsamt för bästa resultat. Finns en del skivor från 80-talet där man vräkte på och...ja de lät allt annat än roliga. Du vinner ingenting på att uppgradera med andra pluggar. Visst kan man använda fristående pluggar men spara in på det för nu. Lär dig använda de som följer med logic först innan du ens tänker tanken på att köpa fristående pluggar. Kvaliteten är lika bra på de inbyggda som fristående. Det är allt för lätt att låta sig luras av all mördande reklam typ för en proffsig mix behöver du våra pluggar. Det är rent skitsnack. Ingen hör någon skillnad om det är mixat med logics egna eller fristående. Det handlar bara om kunskap. De allra flesta proffsmixare använder pro tools och tappat räkningen på alla gånger jag sett de använda pro tools EQ och kompressor. Ett vanligt knep många pluggtillverkare även kör med att volymen är högre på deras, säg t ex kompressor och genast tycker folk wow vad bra den låter eftersom högre låter bättre. Men när man jämför med sänka volymen på pluggen till nivån på råa filen så försvinner den wowfaktorn genast.
 3. Die Hard

  Ljudet klipper så det omöjligt arbeta

  "något aggressivt pop-up som poppar upp ofta". Tja det låter som ett typiskt virus som ställer till det för dig. 20 GB ledigt,det var inte mycket. Det sackar ner datorn också. Dags skaffa en extern hd?
 4. Die Hard

  Värdering på studioprylar?

  Nä men sett andra sälja sin då och då runt den summan så uppskattade till runt det.
 5. Die Hard

  Hur få mindre dynamik i jazztrummor?

  Det spelar ingen roll vilken du använder. Det märks att du är grön. Inget fel med det men ju fortare du lär dig att det spelar mindre roll vad du använder än hur du använder pluggar. Det är inget märkvärdigt med Waves eller andras pluggar. Den där myten att vissa är mer proffsiga än stockpluggar är en myt som man skapar för att sälja. Ingen hör heller vad du använt. Du kan lika gärna använda dina DAW-pluggar. Det skulle säkert förvåna många gröna hur ofta proffs använder Pro Tools standard EQ och kompressor. Kolla in här hur man använder en kompressor lättförklarligt. Ställ dig frågan också, behövs verkligen en kompressor? Bara för att de finns är det inte alltid säkert att man behöva använda en alltid.
 6. Die Hard

  Värdering på studioprylar?

  Kempern, är det med eller utan slutsteg? Är det utan och har minst några år på nacken så i alla fall 9000:- Cubase 7.5, tja1500:- borde man kunna få i alla fall.
 7. Die Hard

  Hur få mindre dynamik i jazztrummor?

  Ett uttjatat uttryck som inte alltid stämmer.
 8. Die Hard

  Hur få mindre dynamik i jazztrummor?

  Saken är den att det finns ingen sån plugg som gör hela jobbet åt en. Många promixare använder waves L1 eller L2 men vilken limiter som helst duger. De använder de bara för att det går snabbast. Oavsett om de använder dem så är det ingen set and forget plugg. Man behöver ändå volymåkningar. Ett av de första tecknen på en amatörmix är för lite eller ingen volymåkning alls. Vill man ha det bästa möjliga resultatet så duger det inte att vara lat eller bekväm. Man gör det som krävs helt enkelt.
 9. Die Hard

  Hur få mindre dynamik i jazztrummor?

  Har du testat volymåkning först?
 10. Die Hard

  Inget kräm ur marshall jcm 800 topp

  Det bästa är att lämna in den till någon kunnig som får titta på den.
 11. Die Hard

  Hålla tempot? (nybörjare söker tips)

  95% på beatet är bra. Finns ingen som håller 100%. Kommer du över multitracks från kända band som inte är kvantiserade så ligger bra trummisar där runt 95%. Kan du hålla dig runt det utan metronom så är det väl godkänt. Att spela in själv väldigt ofta rekommenderas starkt. Det gäller oavsett instrument.
 12. Det beror givetvis på genren. Men i de flesta ja, där är det nog ganska lika fortfarande.
 13. Man måste vara minst 50 år och ha en 50 år gammal data och musikutrustning som är minst 50 år gammal. Jösses allt går att sälja med påståenden om vintage. "Tidiga användarrecensioner skvallrar också om att denna kompressor är något väldigt speciellt." Påstår artikelförfattaren. Jo tjena det har man väl aldrig hört förut.
 14. Die Hard

  Contemporary Colors Saturator

  Nä men om man redan har sitt behov täckt finns det inget behov fylla på. Använder ganska lite idag som är favoriter när det gäller pluggar. Bättre satsa på fortsätta utveckla och bli än bättre på mixa istället än vara fast i pluggträsket och köpa mer och mer och mer allt som man inte behöver.
 15. Die Hard

  Contemporary Colors Saturator

  Testade den och...ja den är riktigt bra. De allra flesta dist och saturationpluggar är inte så värst bra som man kan önska sig. Kör med df-xcite och tycker den är bra med så kan inte motivera mig investera i en annan. Har redan så mycket annat att lägga stålar på nu. Med den här gäller det att använda den diskret för bästa resultat som saturator. Men vill man dista ned något rejält så är det bara dra på.
×