Senaste nytt m3
Gå till innehåll

johanfa

Medlem
 • Innehållsräknare

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

johanfa senast vann den dag 11 februari 2016

johanfa hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

1 följare

Om johanfa

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Kontaktvägar

 • MSN
  johan.424@hotmail.com

Senaste Profilbesöken

3 652 profilvisningar
 1. Melodyne är riktigt kraftfullt. Om man är Studio One användare som jag är så är melodyne integrerad med DAW'en. Högerklicka på audiofilen och klicka edit with melodyne och du är på någon/några sekunder inne och kan redigera källan. Du slipper med andra ord rendera ljudfilen manuellt. Riktigt smidigt!
 2. johanfa

  Samuel & Mundane Experience

  Buzz Ride är riktigt tung! Håller dock inte med om att rösten är för torr i versen. Skulle t.o.m kunnat vara torr i andra partier också som t.ex vid 00:21 (där det är lite mer "room", vad jag hör) . Det är precis som du säger att bakrundskörer & dylikt tar den rollen istället. Detta är väl en smaksak skulle jag tro. I vissa fall kan det vara snyggt med reverb på rap i vissa låtar men definitivt inte i denna, enligt mig
 3. johanfa

  behöver tips om bra plugins!

  Arturia Jupiter 8V
 4. Min standard setup när jag spelar in med SM7b: SM7b + Triton Audio FetHead + golden age pre 73 dlx (+80db) fungerar även helt ok när jag utesluter gap-preampen och kör direkt via mitt ljudkorts preamp (Audient id22) som har +60db + en FetHead vad jag läst om ditt ljudkort verkar den ha +65db så en extra förstärkare typ en FetHead/Cloudlifter mellan micken och ljudkortet bör fungera i ditt fall.
 5. johanfa

  Vilket nybörjar program

  https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/kondensator-mikrofoner/se-electronics-se-x1-vocal-pack bundle med mick, shockmount, puffskydd och kabel i ett. Något sådant skulle jag kört på.
 6. johanfa

  Vilket nybörjar program

  Började min resa i Cubase. Övergick sedan till Logic och stannade där några år. Slutdestinationen blev Studio One 3 och aldrig har det varit roligare att skapa musik. Kan varmt rekommendera! Mycket lättarbetat stabilt program. Givetvis en smaksak. Alla 3 programmen har sina fördelar men Studio One passar mitt arbetssätt grymt bra. Smarta integrationer med t.ex melodyne/vocalign som jag inte skulle kunna leva utan idag
 7. johanfa

  Maschine mk2 säljes

  Tjao! Har vi någon som är intresserad av att köpa min Maschine mk2 (black) i nyskick? Knappt använd! Mjukvaroprogram med serialkey hänger givetvis med. Förpackad i originalkartong. 4000kr Finns att hämta i Göteborg/Torslanda Hör av dig! /johan
 8. johanfa

  Youtubeklipp där vi själva är med

  Spelade in en egen tolkning av Håkan Hellström's låt "din tid kommer".
 9. Hej! Kan varmt rekommendera Taylor 214ce. Har den inte själv men min vän som jag spelar med köpte en för 2 veckor sedan. Vi hade spelning i fredags och den lät skitbra live.
 10. johanfa

  Ljudinterface som funkar till Pro Tools?

  audient id22
 11. Bra sagt. I vissa fall skär man mer eller mindre... te.x en akustisk gitarr beroende på vad den har för funktion i mixen. Om det handlar om en mix med bara sång och akustisk gitarr brukar jag eq'a väldigt lite (beroende på om inspelningen är bra). Om det är en fullknökad mix med massa instrument och spår kan det bli att gitarren skärs betydligt mycket mer för att lämna plats.
 12. johanfa

  Producentprojekt:

  fyfan va detta är bra!!
 13. johanfa

  Producentprojekt:

  Sailing across the sun är riktigt fet! angående sidechainen i droppet så är det nog en smaksak. Enligt mig så blir det en nice kontrast gentemot versen/bryggan. Kanske dra ner på sidechaineffekten aningen men inte mycket. Som du säger, hitta något mellanläge. Grymt bra prodd iaf!
 14. johanfa

  Identifiering av Ljudkort

  Som tidigare talare, du börjar i fel ände. Priset på ett ljudkort kan skilja sig enormt mycket beroende på vad du vill ha. Det finns liksom ingen mening med att köpa ett ljudkort för 20 lax när du t.ex i praktiken utnyttjar kortets möjligheter till 50%. Ta reda på vad du i första hand behöver och inte behöver. Känns lite väl naivt att köpa ett ljudkort som du har sett på en bild från någon förebild när du inte har någon aning om vad det är för komponenter. Stirra dig inte blind endast på vilket ljudkort som håller inom din budget utan även vad DU behöver inom din budget. Vi försöker hjälpa dig med tips, inte på något sätt hysa agg emot dig. Ha de gott!
×