Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Capoten

Medlem
 • Innehållsräknare

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Capoten

 • Placering
  Nykomling
 • Födelsedag 1971-03-26

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Solna, Stockholm
 • Intressen
  Gitarrer, musik, teknik, konstruktion, sport å sjöfart.
 1. Capoten

  Ljudisolera mellan två innerdörrar?

  Hej Marvin, Hur täta är dörrarna? Sitter det gummilister runt om hela dörrarna inkl. sockeln? Vad är det för frekvens på ljudet som läcker in? Jag skulle nog först kontrollera så att dörrarna är helt luft-täta och sedan kanske bygga på med mer massa.
 2. Capoten

  Dämpa stomljud väggmonterade högtalare

  Du kan ställa högtalarna på en vägd platta (sten etc.), som du sen placerar på en vägghängd hylla. Mellan hyllan och plattan placerar sen något dämpande matrial, som Wellness nämner eller dämpande högtalar fötter, tex: sonic design standard. Dessa finns för olika vikter på högtalare och är utvecklade för just detta ändamål. Finns på Hifi kit, etc.
 3. Capoten

  Bilder på era gitarrer/basar!

  Här är mina guror. Inget vidare bra bild dock.
 4. Capoten

  Nord drum 2 med Nord pad

  Tjena, Jag funderar på att köpa en Nord drum 2, med Nord pad. Gillar tanken på att slippa programmera trummor samtidigt som det är verkar intressant med en trumsynt. Vidare så har jag ont om plats i studion, så formatet passar mig. Är det någon som har några erfarenheter/synpunkter på Nord drum 2 och Nord pad?
 5. Capoten

  Auralex ProGo

  Retar mig lite på att det står "portabel ljudisolering" i titeln till notisen. Det är väll bara frågan om vanliga absorbenter?
 6. Hej Johan! 1, Jag skulle montera det enda fønstret i mitten av den ena kortsidan och dørren i mitten på motsatt sida, Då jag tænker mig att du har høgtalarna och arbetsutan åt en kortsida, På så vis tænker jag att sidorna blir så lika som møjligt akustiskt samt att du får møjlighet att sætta dæmpmatrial på långsidorna vid dom førsta reflexerna. Vidare så bør hørnen vara fria om du behøver installera basfællor. 2. Taket skulle jag montera presis som du skriver, dvs; med nåcken i mitten længs med långsidan, på traditionellt vis, før att som ovan få ballans mellan høger och vænster sida. /Erik
 7. Capoten

  Vilka monitorer har ni?

  Köpte till slut SE elektroniks Munro Egg 150, efter flera dagars provlyssnande i olika butiker. Är mycket nöjd hittills, men är inte färdig med studion ännu så dom är bara testade i vardagsrummet. Gillar att dom kommer med en speciellt anpassad förstärkare med två separata ingångar och volymkontroller.
 8. Capoten

  ljudisolera golv

  Åter igen tack för svaren! Jag behöver ljudisolera så mycket som möjligt, då jag bor i en mitt lägenhet med grannar som har småbarn både över och under. Studion är tänkt för inspelning av främst elgitarr, bas och sång, samt för att mixa i. Vidare så gillar ja att jobba på nätterna. Jag vill helst inte fästa något i befintliga väggar och tak, för att på så vis underlätta vid en ev. återställning av rummet till befintligt skick. På så vis räknar jag med att inte behöva ansöka om bygg-tillstånd i bostadsrättsföreningen. Wellnessmusic; du har rätt, jag ska nog försöka att bygga så stort som möjligt i stället, för att på så vis ha största möjlighet till att justera akustiken i efterhand.
 9. Capoten

  ljudisolera golv

  OK, tack för svaren! Jag hade nog tänkt att flyta väggar och taklag i vilket fall, fast då inte på markskivorna utan på något "bättre" matrial som vidhåller elastisiteten även under hög belastning (väggar & tak), men det kanske inte behövs? Min första tanke var att kosta på ett bättre/dyrare matrial till att flyta väggar/tak på och sedan använda markskivor till resten av golvet. Skulle det i så fall ändå bli bättre ur ljudisoleringssynpunkt att bygga hela rummet på samma underlag? Takhöjden är bara; 2,39cm i lägenheten, så om ni har några råd angående hur man kan hushålla med den så vore jag tacksam! Rummet kommer att bli ganska litet ca; 3,60 x 2,60cm, så jag var inne på att luta taket lite för att ev. reducera stående vågor.
 10. Capoten

  ljudisolera golv

  Här är en länk till bilden: http://www.norgips.se/montage/golv/projektering-och-montage/1-och-2-lag-golvskivor/index1,1795.htm
 11. Capoten

  ljudisolera golv

  Hoppsan! Det skulle vara en bild med som visar den första golvkonstruktionen med en kantlist runt om. Dvs. Gipset vilar på en trälist med samma tjocklek som isoleringen i kanterna av golvet.
 12. Capoten

  ljudisolera golv

  Ursäkta om jag tar över tråden, men jag ska också bygga en studio i en lägenhet med flytande golv och har några frågor kring detta. Konstruktionen ska bli en "rum i rummet" variant där väggarna står på golvet och bär taket, medans golvet är frikopplat innanför. Jag tänkte att golvet skulle bestå av 50mm markskiva (Stenull), med två lager golvgips ovan och sedan någon typ av lamminat överst. Fråga 1; en gipstillverkare rekomenderar följande konstruktion: 1. Undergolv av betong, plank, spån- eller plywoodskivor 2. Eventuell diffusionsspärr 3. Isolerskivor 4. Det första laget Golvskivor läggs på tvären av isolerskivorna med alla skarvar förskjutna i förhållande till isolerskivorna 5. Lim 6. Det andra laget Golvskivor läggs på tvären av första laget och med alla skarvar förskjutna i förhållande till första laget Min fråga är, kommer inte kantlisten att akustiskt kortsluta konstruktionen? Vidare om man slopar kantlisten, blir då golvet för ostabilt? Fråga 2; Hur ska man täta mellan det flytande golvet och väggarna? I boken "Home Recording Studio, Build it Like the Pros", har jag sett en konstruktion där man lägger till ett tunt lager isolering och någon form av skiva till väggarna som går in över det flytande golvet. Se bifogad PDF-file. Är detta nödvändigt? Vidare kommer det inte att påverka det flytande golvet negativt? Jag funderar på om det skulle räcka med att lämna en springa på 5mm, längs golvet och sedan täta den med något starkt och elastiskt typ; Sikaflex. flytandegolv 1.pdf Är tacksam om det finns någon som har koll på detta.
 13. Capoten

  Elbas lektioner

  Tjena, Jag har spelat gitarr i några år och vill nu utveckla min musik med lite elbas. Jag skulle därför behöva några elbas lektioner, för att lära mig grund teknikerna, slapp mm. Är det någon som kan tänka sig att hjälpa mig? Jag jobbar var annan månad, så när jag är ledig kan jag vilken tid som helst på dagar/kvällar.
×