Senaste nytt m3
Gå till innehåll

rolandsborg

Medlem
 • Innehållsräknare

  56
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om rolandsborg

 • Placering
  Medlem
 1. Hej! Vi som tidigare spelat i Isolation Years och Sista Vilan söker nya medlemmar till nästa skiva som vi vill ska bli mer akustisk och organisk med ”riktiga” trummor osv. Här är vår senaste singel som smakprov på vilken typ av låtar vi skriver (och vi är öppna för att släppa in nya låtskrivare också om det klickar). Helst bor du i Stockholmsområdet och har tid att ses någon gång i månaden åtminstone. Ev blir det något gig också men vi är i första hand ett studioprojekt. Hör av dig! Karl & Jakob https://open.spotify.com/album/6Jm7nhvMhpRg0nPeySek1l?si=E3SYFvpnRXKSfp1gIlF_aw
 2. rolandsborg

  Trycka vinyl?

  Puffar. Var graverar/pressar man vinyl bäst och mest prisvärt i små upplagor 2018?
 3. rolandsborg

  söker seriös sångcoach stockholm

  Puffar. Finns det fler tips på sångcoach i Stockholm inom pop/rock?
 4. rolandsborg

  firmware-problem

  Hej! Har installerat PT11 och Duet ljudkort. När datorn startas får jag meddelande "Duet firmware does not match the installed Avid software" men när jag kollar uppdateringsappen står det att jag är uppdaterad. Någon som känner igen detta? Är det en bugg? Mvh
 5. rolandsborg

  Studiodator 2014

  En fråga till: är det bara två kärnor i denna (som jag tror det stod i annan tråd), kan inte se det i specen. Eller är det alltid fyra kärnor i i7? http://m.pricerunner.se/pr/27-2998032/Baerbara-datorer/Apple-Macbook-Pro-Retina-2.2GHz-16GB-256GB-SSD-15-recensioner#expertReview Och en till: bör man invänta ny modell/uppdatering? När brukar apple komma med nya produkter, nån särskild säsong?
 6. rolandsborg

  Studiodator 2014

  Till saken hör att jag behöver använda datorn till en del annat också. Vanliga grejer. Och vill att den ska hålla. Min nuvarande lap top har jag haft sen 2006. Så nu lutar det åt att jag beställer den där mac book pro från macoteket. inget annat att tänka på, mjukvara dyrare/sämre, hårdvaruaspekter (ljudkort mm)?
 7. rolandsborg

  Studiodator 2014

  Tack för bra svar Catherine! (Ditt sista inlägg sven förstår jag nästan ingenting av, men det är inte ditt fel). Jag har gjort musik semiprofessionellt sedan 1989 ( i perioder) - det är tekniken som är ny för mig även om jag har hållit på mkt med midi och sequencers, på atari bl a. Kan inte meka eller fixa i systemet m kod. Men är hyfsat datorvan vad gäller office-paket o likn. Ja, det viktigaste är driftsäkerhet och minimalt med strul. Hatar att ringa support. Är inte krösus sork men betalar gärna lite extra för kvalitet. Har alltid sett apple som lite av en bluff men nu kanske det är dags att konvertera.
 8. rolandsborg

  Studiodator 2014

  Har pratat med några idag och alla säger köp mac. Motsvarande prestanda kostar 16000 istf 6500. Kan det verkligen vara värt det? OM det är som de säger att driftsäkerheten och snabbheten är överlägsen så köper jag mac. Argumentet"användarvänlig" tror jag dock är en seglivad myt från 80-talet. Men vad säger ni om de andra argumenten? det här är mitt mac-alternativ, letade efter en icore7 m ssd och 15" http://m.pricerunner.se/pl/27-2998032/Baerbara-datorer/Apple-Macbook-Pro-Retina-2.2GHz-16GB-256GB-SSD-15-priser
 9. rolandsborg

  Studiodator 2014

  Hej hoppar in på tråden med en snabb fråga. Jag har jobbat med gammal teknik (80/90-tal, mest synt) och behöver nu börja med daw pga nytt samarbete. Min medkompositör jobbar i pro tools så jag har tänkt köpa det och tillhörande mbox öjudkort (sidofråga: kan vi samköra/synka två ljydkort för att få fler ingångar om vi skulle behöva det?). Frågan: funkar det med denna dator https://www.dustinhome.se/product/5010774846/thinkpad-e540 Kommer köra en del mjukvarusyntar och inte behöva en miljard audiospår utan kanske tjugo max. Kan minska på det om det krävs.
 10. rolandsborg

  söker seriös sångcoach stockholm

  Fler tips?
 11. rolandsborg

  söker seriös sångcoach stockholm

  är det någon som har tagit lektioner på voicecentre?
 12. rolandsborg

  söker seriös sångcoach stockholm

  Ok tack crillemannen. Genren är pop/rock borde jag kanske ha sagt.
 13. rolandsborg

  söker seriös sångcoach stockholm

  Hej nu är jag trött på att vela fram och tillbaka i frågan om jag duger som lead-sångare eller ska stanna i körledet. Har fått både ris och ros, vill träffa en seriös välutbildad och erfaren sång-coach som kan hjälpa mig ta ställning till min röst. Frågorna jag vill ha svar på är 1. Hur bra är jag? 2. Hur bra kan jag bli? 3. Ska jag sluta lägga lead? Jag vill bara göra det jag är bra på och lånar gärna in leadsångare men det skulle vara så mycket enklare om jag kunde göra det själv. Är i första hand keyboardist och låtskrivare. Känner att jag vill göra en sista ansträngning m sången och sen lägga ner om det inte blir bättre. Tips? Jag söker någon i stockholmsområdet, någon riktigt pålitlig och bra. Mitt register är fn 80-370 hz ca. Baryton, antar jag.
 14. vad är det för medelålder och erfarenhetsnivå på eleverna ungefär? Alltså vem vänder man sig till i första hand?
 15. är det så vanligt då, att skivbolagen stjäl demolåtar? Jag har aldrig hört talas om det. Någon som har?
×