Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Cathrine

Medlem
 • Innehållsräknare

  502
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  20

Cathrine senast vann den dag 28 Maj 2017

Cathrine hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

61 Excellent

4 följare

Om Cathrine

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Stockholm

Kontaktvägar

 • Facebook
  https://www.facebook.com/cathrinemilton
 • Hemsida
  https://soundcloud.com/cathrinemilton

Senaste Profilbesöken

9 027 profilvisningar
 1. Toontrack Superior Drummer 3 - The Rock Foundry SDX

  Såg att någon redan postat klippet med Andy Sneap. Kan säga såhär: vid 00:10 var det liksom bestämt. DET ljudet räckte för att jag ska muppgradera.
 2. Riktigt snyggt! Håller precis på och gör om i studion själv, med möbler och allt. Dock inte lika mycket som på denna nivå, ser riktigt bra ut.
 3. Nätaggretat...de e frågan de...

  Absolut att nätaggregat ofta underskattas i byggen, men om datorn fungerar bra är det inte jätteviktigt att byta. Tänk på att det är CPU och grafikkort som drar absolut mest, så t.ex. mer RAM kommer inte göra att datorn drar mer ström. (Eller ja, pyttelite mera kanske. ) Nätdelar och watt är väldigt mycket som "förstärkare och watt", dvs mer behöver inte betyda bättre. Så satsa på ett märkesagg med lite lägre watt istället för hejsantjosan som lovar maaaasor med watt. Ett bra märkesagg kan leverera bra kvalitativ ström även under hög belastning. Några som jag själv kört i flera datorer är Corsair CS-serien. (De har även den lite billigare CX som oxå är bra). 650 watt räcker för de allra flesta: https://www.dustinhome.se/product/5010759632/cs650m
 4. Jag kör mycket Native Intruments (numera 11 Komplete) och lite waves samt Cakewalks egna. Syntarna jag mest använder är: Z3ta 2, Massive, Absynth, Codex, Rounds, SI-Strings, Kontakt 5 Strings, TruePianos, Ultra Analog, UVI Sweepmachine, BigKick, FM8, Orchesteral Companion, Xpand!, Breaktweaker. Favoriterna är just nu Codex (Waves), Xpand! och Breaktweaker.
 5. Köpa musikdator till nybörjare 2017

  Det är inte ett måste, men i ett DAW körs alla synthar och pluggar (vilka är sina egna .dll-filer) i separata trådar. Detta gör att ett DAW använder alla kärnor väldigt jämnt och fint, vilket såklart gör att flera kärnor = bättre prestanda. Men som allt annat beror det självklart på hur stora projekt du kör och om du mixar med väldigt mycket pluggar. Om du håller dig till 10-20 spår. Mjukvarusynthar och några EQ/kompressorer kan det räcka med två kärnor. Tänk på att laptopprocessorer är långsammare än stationära. De är ofta s.k. ultrabook-processorer och försöker producera mindre värme och dra mindre ström (vilket såklart blir mindre prestanda). Jag skulle dock se till att processorn MINST är en i3 eller i5. Atom-proppar och dylikt duger endast för smurfning och e-post. Men kort och gott, det märker du. Oftast bättre att upptäcka att datorn är lite för snabb, än för långsam...
 6. Backup av Logic

  Timemachine är mest till för hårdvarukrasch (vilket är bra). Men problemet är väl att om Logic skulle krascha och pajja projetet kommer även det att synkas över. EDIT: Förvisso ska du kunna gå tillbaka, men det känns ändå inte helt 100 å lita på timemachine. Jag synkar allt till en externhårddisk och filserver. För att synka använder jag en filsynkroniseringsprogramvara som heter FreeFileSync. Finns även till Mac. Fördelen är att programmet känner av ändringar och kopierar endast över dessa. Trycker på en knapp efter en dag i studion, och projekt+wav-filer synkas över. Vill man betala lite, finns även Chronosync som kan köras i bakgrunden, och med återställningsfunktion. Kan även synka upp till molnet.
 7. 32bit bridge

  Jag har kört JBridge på WIndows för min LIquidmix 32, och det funkar fint. Du pekar på en mapp med 32-bitars pluggar, och sedan genererar den inkapslade 64-bit versioner för dessa. (Sonar, som jag kör har inbyggd BitBridge som automagiskt bryggar VST's men externa DSP's fungerar inge vidare. Så jag var tvungen att skaffa jBridge enbart för Liquidmixen.) Men som tidigare nämnt, se till att uppdatera så många pluggar som möjligt till 64-bitars, och sedan brygga de som inte finns.
 8. Äntligen: Reason får stöd för vst-pluggar!

  Jag gillar konceptet Reason, och testade det i början av 2000-talet när det kom på tapeten. Jag hade redan då suttit i Cakewalk några år, och fann sequencer/midi-delen i Reason extreeeeeemt undermålig, bökig och svårjobbad vilket var en dealbreaker för mig. Men kul att det går framåt för dem.
 9. VST stråkar/orkester 2017?

  Själv kört jag Native Instruments 7 (fortfarande) med Kontakt 4-stråkar. Finns bättre, men deras VSL-stråkar, i en mollskala lite högre upp i registret känns ända in i själen. Vill jag har lite mer standard lättviktsstråkar kör jag Sonivox Orchesteral Companion Strings som jag kan gödsla med ganska fritt. Vill väldigt gärna uppgradera mitt Native intruments till senaste, där finns ett orkesterpack som heter Emotive Strings. De stråkarna låter riktigt bra. https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/cinematic/emotive-strings/
 10. Stockholmsträff för producenter/musiker!

  Grymt! Jag har klickat i "kommer".
 11. Mac Pro lever!

  Kul med ny Mac Pro! Apple behöver verkligen skärpa till sig när det gäller Mac Pro, och måste i mitt tycke börja tillverka riktiga stationära datorer igen. Inte bara fanatiskt prioritera design över funktion och uppgraderingsmöjligheter hela tiden. Jag har sett de mest inbitna Mac-fanatiker som hoppat över till PC eller hack-mac, och Apple börjar nog ta åt sig lite av kritiken, även om det satt hårt åt. Som IT-tekniker bygger jag ju mina egna maskiner för en spottstyver, men ändå kul och lite hoppingivande för de som kör Mac att Apple kaaanske kommer ut med någonting mer Pro än soptunnan. Ska bli spännande!
 12. En fråga om Win 10 OEM

  Öppna utforskaren (Windowstangent+E), högerklicka på "Den här datorn/This PC", välj "Egenskaper". Längst ner står det om din Windowslicens är aktiverad. Om inte, är det bara att klicka på "Aktivera". OEM är ju en licens som är knuten till datorn och inte kan flyttas med ifall du köper en ny. Med färdigbyggda datorer från t.ex. HP och Dell behöver du aldrig mata in en licensnyckel, då Windows känner av att datorn redan har en OEM-licens knuten till den. (Windows genererar något internt produkt-id utifrån hårdvaran, men berättar inte hur.) Jag antar att samma gäller byggda datorer. (Jag kör retail på min byggda så jag har inte testat OEM på ett bygge. )
 13. Yay Or Nay?

  Har potential. Jag skulle inte gatea/sidechaina leaden lika mycket i början, den funkar bra i droppet, men låter lite här-och-där i introt. Mer trummor, någon hihat i baktakt och lite andra loopar när låten kommer igång? Neråt-pitchen på sågtand-synten funkar, men kör det varannan gång så det inte blir lika tjatigt och inte stoppar låten?
 14. virus på iMac?

  Behöver ju inte lyssna på oss, ta det från en säkerhetsexpert på BitDefender: http://www.digitaltrends.com/computing/can-macs-get-viruses/ Svaret är ett rungande ja. Rootpipe har t.ex. varit ute ett tag, och dessutom finns ju flash player till mac, vilket är ett stort, svart, känt, säkerhetshål (på alla plattformar). Safari har blivit hackad ett flertal gånger i hackertävlingar. Bash-buggen även kallad Shellshock uppdagades för ett tag sedan, och Mac OS är absolut föremål för detta. MEN, och ett rätt stort men. Mac OS är inte en lika stor måltavla, med tanke på att användarbasen är mycket mindre. (Ja, om man inkluderar alla serverversioner av Windows, mailservrar + hemdatorer + plattor är Windows sjukt mycket större). Detta gör att det inte är lika lönsamt att göra skadlig kod till Mac OS. Så med andra ord, ja, Mac OS är säkrare än Windows, men för att det är svårare att hacka (som många mac-fanatiker gärna vill tro), utan att det helt enkelt görs mindre virus och trojaner till Mac OS. Filvirus och traditionella virus är utdöende med tanke på att så gott som alla operativsystem har blivit så duktiga på att skilja på exekverbar kod och "data", även kallad sandboxing. Detta gör att just traditionella filvirus är väldigt svårt att lyckas med, och det gäller även Windows. Så, åter igen, Mac OS är säkrare, men försiktighet råder ändå. Finns t.ex. Avira och Malwarebytes för Mac OS.
 15. Köpa ny studiodator. Vad behöver jag?

  Ja. Men Microsoft stödjer inte och testar inte Kabylake med Windows 8.1 och äldre, och kommer inte komma med uppdateringar som gör att det fungerar. Du kan installera Windows (edit: Windows 8.1 och äldre), men det kan bli ostabilt och krascha, och bete sig konstigt. http://www.pcworld.com/article/3112663/software/microsoft-made-em-do-it-the-latest-kaby-lake-zen-chips-will-support-only-windows-10.html
×