Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Cathrine

Medlem
 • Innehållsräknare

  524
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  26

Cathrine senast vann den dag 18 februari

Cathrine hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

72 Excellent

4 följare

Om Cathrine

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Stockholm

Kontaktvägar

 • Facebook
  https://www.facebook.com/cathrinemilton
 • Hemsida
  https://soundcloud.com/cathrinemilton

Senaste Profilbesöken

9 651 profilvisningar
 1. Cathrine

  Ramminne?

  Jag skulle vilja säga att RAM-minne är grymt överskattat. Om du redan har öppnat alla applikationer/projekt du behöver - och allt får plats i RAM (samt OS och annat) - kommer mer internminne inte göra någon som helst skillnad. Jag kör själv Cakewalk by Bandlab, och i mitt senaste EDM-projekt har jag +80 spår med 35 vst-syntar. Cakewalk använder strax under 7GB RAM, och tillsammans med Windows och allt annat använder datorn totalt 10GB RAM. (Commited är 11,3). Jag har 16GB i maskinen och behöver absolut inte mer. Så, kör igång alla applikationer du normalt sett har öppna när du jobbar med ett projekt, öppna task manager och se efter hur mycket minne du faktiskt använder. Självklart ska man inte ligga på gränsen, då saker cacheas i minnet, men i mitt fall har jag massvis med GB till övers för minnescachen.
 2. Cathrine

  Sunset In Thailand

  Låter bra, skön känsla i låten. ? Jag skulle nog vilja ha den i ett lite snabbare tempo? Kanske +10-20 bpm, så det blir lite mer driv i den, även om det ska vara en långsam låt. Men, skön låt.
 3. Cathrine

  Transponera i Cakewalk..hur gör man?

  Vassego!
 4. Cathrine

  Transponera i Cakewalk..hur gör man?

  Vill du transponera en hel kanal kan du öppna inspektorn (I) och välja fliken "MIDI" för att ha "Key" längst ner till höger. Du kan även markera ett klipp och välja i menyn Process / Transpose för både audio och midi. Jag har t.ex. lagt transpose bland mina quickbuttons då det är någonting jag använder konstant. ps. Du kan markera Key fältet och trycka Shift + "+" för att höja och Shift + "-" för att sänka
 5. Väldigt sköna ackord i början. Klassiska, men väldigt sköna. ? Vid 0:30 skulle jag vilja ha mer av allt. Melodislingan känns lite tam, och lyftet kommer aldrig riktigt. Jag vill höra mera, t.ex. syntstabbar som kör i takt med melodin samt lite pads, stråkar och uprisers. Även melodin behöver layeras upp med någon fet och tät trancelead. Annars, en ide att jobba vidare på.
 6. Jag tror jag vet vilken hihatloop det är som petar dig lite i öronen, men ja, jag har lagt låten på hyllan. Den är både mastrad av tredje part och släppt, samt att jag redan lagt sjuukt mycket tid på den. Kanske lite varför jag tröttnade på slutet och sa "nu räcker det", istället för att pilla lite till. Men ja, jag har en tendens att ha med lite för mycket, vilket gör att ljudbilden kan bli kompakt och lite vass. ? Jag har mixat på kanalnivå tidigare och gillade inte konceptet top-down, ända tills jag provade. I så gott som alla mina produktioner använder jag extremt mycket layering, vilket gör att t.ex. syntstabbarna är fyra olika ljud. Ett diskantigt, något i mitten och ett lite basigare. Mao blir det som ett ljud, snarare än fyra olika. Någonting jag märkt är att om jag EQar för hårt, för ofta, och använder för mycket pluggar, speciellt på kanalnivå kommer låten att låta processad. Top-down mixning avhjälper detta, och du blir mer selektiv i processen samt löser de flesta på problemen på bussarna. Detta resulterar i mindre pluggar, mindre fasknas och att låten blir lite öppnare. Dessutom snöar du inte in på ett litet ljud, utan fokuserar på en stor del av låten. Jag kan starkt rekommendera dig att testa det. ?
 7. Cathrine

  Brant eq cut eller curvig?

  Jag har kört med hårda Q-värden tidigare, men upplevde att ljudet blir mer artificiellt och tunnt. Självklart, ibland behöver man cutta, men desto mer selektiv jag blivit med highpass samt använda snällare Q-värden - desto öppnare och naturligare låter det. Det är alltid en avvägning.
 8. Cathrine

  Waves släpper ny FM-mjukvarusynt

  Grymt! Jag är ett stort fan av Wave Codex (som jag förmodligen använder liite för mycket. ?)
 9. Tack så mycket! ? Allt är gjort med mjukvara i Cakewalk bandlab, Native Instruments och Wavespluggar. Trummorna är Kick2 (drop) + Bigkick (i refrängen) + 3 st iZotope BreakTweaker + 5 st snaresamples + diverse hihats och congas loopar genom olika delar av låten, samt svep, ljudeffekter och akustiska trumljud för att skapa rymd. Tack!! ? Tackar! ? Jo, jag funderade på om jag skulle köra igång sången i början, men då riskerar det att bli ett utdraget intro. Så jag gjorde så att låten sparkar igång nästan på en gång, och sedan kommer en stor och maffig refräng efter en minut. Jag planterade lite vocal chops från just refrängen i början och under droppet så man känner igen sig när man kommer till refrängen. ?
 10. Vassego! Ja, det är bättre med en plugin, speciellt när det kommer till EDM. Du kan skulpera baskaggen helt, och bestämma tonart, längd, klick, attack och allt. Kick2 har f.ö. väldigt bra presets, så man får en bra uppfattning om hur en fungerande baskagge låter. Jag kör sidechaining på allt. Bastrumman styr alla bussar, både lead, bakgrund, stråkar, sång osv. Detta gör att du kan välja hur mycket side-chaining du köra på varje del av låten. T.ex. leadsång ska låta mer, medans stråkar kan sidechainas hårdare. Naturligvis beror detta på hur komplext arrangemang man har. Vill du inte köra sidechaining med kompressor finns Waves Pumper eller A1-Trigger gate (den senare är gratis). Med t.ex. pumper kan du ställa hur mycket spåret/bussen ska duckas, du kan även automatisera så du stänger av funktionen i t.ex. ett break.
 11. Cathrine

  Mastra sina låtar online?

  En sida som jag själv använt där du kan se ungefär vart din låt hamnar i volymkriget är Loudness Penalty, som gjorts i samarbete med mastraren Ian Shepard. Där kan du ladda upp din låt (utan att registrera dig), och se hur mycket den sänks/höjs i respektive tjänst. Av vad jag förstått har det inte bara att göra med peak, utan även LUFS longterm och shortterm samt hur kompakt ljudbilden är. Men, jag är heller inte på det klara exakt vad som händer i respektive tjänst. ? https://www.loudnesspenalty.com/
 12. Cathrine

  The Dark Of Light

  Bra låt! Skönt sväng och atmosfär. Tycker också att virveln petar mig lite i öronen. Om du kör miditrummor kan du testa att byta ut virveln, denna är väldigt kort och lite som ett kantslag. Jag skulle vilja ha en lite varmare 70-tals virvel. Som andra nämnt är låten lite platt. Jag skulle skala i versen, och sedan på med mer stämmor, stråkar och mer... av allt i refrängen. Men, absolut en skön låt! ?
 13. Cathrine

  Feedback önskas

  Påminner lite om spelmusik till typ Lands of Lore, Eye of the Beholder, Kyrandia och annat av Westwood. Väcker minnen. ? Jag antar att det är lo-fi synt-soundet du är ute efter, och jag vet inte hur mycket bas du vill att det ska vara, men ja, bastrumman är lite tunn. Men den funkar i sammanhanget. Speciellt med tanke på resten av chip-ljuden. Som spelmusik i ett äventyrsspel funkar den bra, men om man bara lyssnar på den rakt uppochner kan det bli lite enformigt. Både basljudet och melodin i början kör du i stort sett genom hela låten. Jag brukar försöka ha tre eller fyra olika melodier som passar med varandra, som man kan varva med genom låten. Gärna med olika instrument. Se till att enbart melodierna kan "stå på egna ben", med minimalt med instrumentering. Därefter lassa på med ljud. Men, kul med lite vibbar från både chip-musik och 90 talsspel. ?
 14. Kul med feedback! I mycket av mina tidigare låtar (både EDM och dödsmetall) brukade saker låta lite överprocessade, pga av för mycket EQande och komprimerande, vilket i sin tur gör att låten blir platt, livlös och låter instängd. Jag gillar stora produktioner, och denna med 90 spår och 30 bussar (minus effekbussarna), blir en utmaning att få ihop. Jag har top-down mixat (dvs bussar först, sedan enstaka kanaler), vilket gör att det blir mindre pluggar, mer automation, använt mindre konsoll och tape-emulering, och kört högre samplerate - allt för att ljudet ska bli öppnare och ljusare. Kanske blev lite för vasst? ? Som sagt, jättekul att få lite objektiv lyssning, man blir så hemmablind. Tack igen! ?
 15. Tack så mycket! ? Jo, satt och pillade länge och väl med denna låt i produktionen, och efter ett tag så lossnade allt. Jag har gått inför att få till just mixningen så låten inte blir överprocessad. Mycket med noga automation, men också att vara extremt selektiv när det kommer till vilka spår/bussar som ska processas och hur mycket. Kul å höra att det gett resultat! ?
×