Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

pme

Medlem
 • Innehållsräknare

  3 231
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  18

pme senast vann den dag 14 oktober

pme hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

105 Excellent

2 följare

Om pme

 • Placering
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

167 221 profilvisningar
 1. Jag väljer nog 2:an. Lite avrundad i toppen och lite tjockare i botten. Ganska liten skillnad dock.
 2. pme

  Cubase 9.5 updates

  Det verkar variera en hel del. Men så verkar det vara även för ProTools, i alla fall native. Steinberg har blivit väldigt japanskt och prioriterar inte bugfixande speciellt högt. Mer blingbling som gör sig bra på youtube demos än att göra den rock solid.
 3. pme

  Cubase 9.5 updates

  Det kommer nog en 10, skulle tro om en månad. Cubase är väl steinbergs största kassako så de pengarna tar de nog om de inte har fått något totalhaveri på utvecklingsavdelningen.
 4. pme

  Cubase 9.5 updates

  Nu finns 9.5.40. Redan har folk hittat en massa buggar. Dagens tips är att ta en backup av cubase 9.5.30 innan man uppdaterar.
 5. pme

  Studioutrustning?

  Strömstark mickförstärkare? Är det du eller din google translator som rökt upp årets svampskörd?
 6. Hmm, hittat priserna. Skitbilligt ju. 2266 SEK för en 1176 klon! Bara lådan skulle bli dyrare om man skulle försöka bygga en själv...
 7. Vad är det för pris då?
 8. pme

  Skrapljud, hackande

  Om systemet inte får förändrat beteende när du skruvar på dessa så har du något "trasigt". Det kan vara att drivrutinerna inte fungerar bra, någon form av antivirus som ställer till det. Eller ännu värre någon form av malware tex virus.
 9. pme

  Skrapljud, hackande

  Det är väl bara att sätta ASIO-Guard level till high. Audio priority till boost och Disk Preload till max och se vad som händer. Men buffer size 512 är mycket. Om man bara har enstaka instrument så fungerar min OSX maskin med 32, men det fungerar inte med några spår och lite tyngre effekter. Jag brukar köra med 192. Hur många tracks kör du?
 10. pme

  Skrapljud, hackande

  Det finns latency check monitor man kan köra för att se om allt lirar ihop. Skruva upp latensen i cubase för det ljudkort, Det som finns att skruva på är "VST Audio System." Där finns ASIO guard parametrar och prioriteter man kan prova.
 11. pme

  AKG C314

  (Jag inte provat den.) Men det var ganska länge sedan AKG gjorde ljudprylar som var av världsklass. Det är en av världens största elektroniktillverkare (Samsung) så jag tror absolut inte att det är en dålig mic. Sällan man ser något som är dåligt från Samsung, men inte heller så att man får wow känsla. Vet man varför det är "rätt" mic så är det kanske ett bra val. Vet man inte säkert så skulle jag vara försiktig och inte köpa grisen i säcken.
 12. Telefunken USA verkar inte ens förneka det hela. Och ja, alla rör är inte i samma format. Och 408A är ett ganska ovanligt rör med 20v glöd. Har du hittat något officiellt från Telefunken USA i ärendet? Fletcher från Telelfunken USA är med i tråden på gearslutz. Jag tycker bilderna ser lite skumma ut, men om de inte ens förnekar det så förefaller det troligt. I stället argumenterar de om att man inte kan höra skillnad på glas och metall rör.
 13. Snott är väl överdrivet? Köpt är väl nog mer korrekt. Men de verkar ha trampat rejält i klaveret i alla två gånger med rebrandade alctron mikar och plåt höljen till glas rör för att få de att se ut som gamla rör. Deras priser avskräcker mig oavsett hur lika de är originalen...
 14. Man ska nog vara lite tveksam. CK12 kapseln är inte helt lätt att klona. Inte ens TELEFUNKEN USA verkar lyckas speciellt bra. Men till skillnad från U47 klonen så finns det rätt typ av rör att tillgå.
 15. pme

  logic plug ins bra eller?

  Tycker nog att det är ganska stor skillnad på olika typer av plugins. Kompressor och EQ tillhör absolut inte det som man behöver köpa till. Men andra effekter är det större skillnader på. Tex reverb och framför allt instruments. Men behovet är naturligtvis beroende på vad man sysslar med för musik. Sysslar man med 1700 tals musik så är behovet av en analog trummaskin ganska liten. På gearslutz fanns/finns det en test där Chris Lord-Alge mixar analogt vs ProTools med Slate plugins. (Naturligtvis betalat av Slate och en lång tråd om resultatet, både före och efter informationen om vilken som var vilken) Men jag tror att det är mer eller mindre omöjligt att göra en rättvis test av det slag du vill ha. Men visst vore det spännande och höra resultatet.
×