Senaste nytt m3
Gå till innehåll

pme

Medlem
 • Innehållsräknare

  3 307
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  23

pme senast vann den dag 18 januari

pme hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

114 Excellent

2 följare

Om pme

 • Placering
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

167 395 profilvisningar
 1. pme

  Uppdatera Cubase från 7 till 10

  Ja, någon på steinberg tycks fått frispel. Massor meningslöst "media" som man oftast klarar sig utan. Bloatware!
 2. pme

  Ramminne?

  Det beror på din hårdvara. En del kan köra mer parallellt än andra. Det är bara att titta i manualen. Dvs det kan gå fortare med 4 i stället för 2. Men kör man med stora minnen så finns det minnes slottar kvar vill bygga ut mer. Hur mycket minne man behöver är en "hur långt är ett snöre" fråga. Kör man massor med samples baserad musik med 42 parallella kontakt så behöver man mycket minne. Kör man lite gitarrer och sång enbart så värdigt lite. 16 GB är nog ganska "lagom" för budget system idag för en DAW.
 3. Nu blev det ju ännu mera intressant. Klarar inte STIM av att hantera youtube/google?
 4. Har man affärsrelationer till google så låter man kronofogden sända ett krav till google sverige. Google kommer då att fixa problemet eller bestrida. När du sedan avvisar googles bestridande så tar kronofogden det till tingsrätten. Det blir då förmodligen en medling om tvisten. Google får det mycket svårt om de försöker skylla på någon som inte går att komma i kontakt med. Går det direkt till huvudförhandling så måste google visa att du har fel, vilket borde vara svårt. Men du måste också kunna visa på att du är den riktiga upphovsmannen. Men den stora fördelen med kronofogden är att rättsskyddet i hemförsäkringen då gäller. Agerar man som företag så blir det helt andra möjligheter. Har man en liten summa för tvisten så blir det ännu bättre, för då blir det ett förenklat tvistemål, och då får motparten inte ha mer en timmes kostnader för sin jurist som krav om du förlorar. Typ 3000 kronor.
 5. pme

  Sample rate

  Vad har du för DAW? Cubase gör en konvertering av filerna. Man kan naturligtvis också välja att inte konvertera utan låta den spela upp det i en annan hastighet. Men cubase gör det ganska dåligt så man får ofta bättre resultat om man gör det i tex Izotope RX. Som tur är så brukar det inte vara mycket annat än brus ovanför 20Khz och på låga nivåer så det är tveksamt om man hör kvalitetsskillnader för "normalt" inspelad musik.
 6. Är man inte med i någon upphovsrätts organisation så blir det jobbigt. Har någon form av kontrakt eller etablerad affärskontakt med youtube så kan man ställa kravet via kronofogden. Har du företag?
 7. Hmm, det verkar visst om om limitern och imager är olika separata produkter.
 8. Har man inte en multibands limiter så är väl detta ett bra alternativ. Multiband stereo imager är också användbart om man inte redan har någon sådan.
 9. pme

  Protools på laptop

  Vet inte om det är ett bra alternativ. Jag provade Pro Tools First, den var väldigt mån om att ha nätverk hela tiden. Den är ju "gratis" så det är väl bara att prova?!
 10. pme

  Cubase 10 pro i 2 olika datorer?

  Nej. Men du måste släpa med dig nyckeln mellan dina ställen.
 11. pme

  Cubase 10

  Syns den valda operationen i dialogens vänstra sida?
 12. pme

  Cubase 10

  Har du kryssat i "auto apply" i direct offline processing dialogen?
 13. pme

  Cubase 10

  10.0.15 ute nu. Lite ändringar i färghantering och en massa bugfixar.
 14. pme

  MXR Classic 108 Fuzz, buffer problem

  Är det inte bara glapp kortakt så har nog buffert transistorn lagt av.
 15. pme

  MXR Classic 108 Fuzz, buffer problem

  Du har möjligtvis inte ändrat på pedalen före fuzz:en?
×