Senaste nytt m3
Gå till innehåll

pme

Medlem
 • Innehållsräknare

  3 251
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  19

pme senast vann den dag 4 november

pme hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

107 Excellent

2 följare

Om pme

 • Placering
  Utan tvivel är man inte riktigt klok.

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste Profilbesöken

167 289 profilvisningar
 1. pme

  MDR-62 Sony hörlur lagas

  Vart går den svarta kabeln? Hur hur det det ut på andra sidan, luren som fungerar. Det borde synas något vart kabeln som lossnat har varit löd. Jag skulle gissa att den svarta kabelns jord ska till de två guldfärgade och den röda ska till den röda. Men det behövs bättre bilder för att säga säkert. Själv gillar jag mina AKG414 som nog också är från den tiden och är väl värda att försöka laga om de skulle gå sönder.
 2. pme

  Cubase 10

 3. Otroligt bra är väl ändå lite överdrivet? Det är fabfilter så ribban ligger högt! Jag tycker nog att det är ganska sunkigt att man inte kan använda side-chain till något annat än att titta på. Man borde kunna låta den vara det som styr dynamiken i EQ:n. Jag antar att de sparar på den godbiten till Q4 men Sonnox och jag tror även Waves F6 redan har den funktionen.
 4. pme

  Cubase 10

  Jag hade nog tänkt mig att de skulle göra en ordentlig uppgradering av "remote control" funktionaliteten. Mycket har lags till i cubase som inte alls har fått stöd för "remotes". Tex så utlovades full integration av Softube Console One. Det är inte mycket i cubase som går att styra med den. Även NI har gjort massor grejer för pluginstyrning. Steinberg är nu ganska ordentligt avhängda i teknikutvecklingen. Jag hade nog tänk att det skulle dyka up en ersättare till CC121 och CMC serien. Men det blev ingenting alls. Inte ens en utökning av de 8 patetiskt få QC. Man fokuserar på laptop användare i stället för studio funktioner. (Men den mest efterfrågade laptop funktionen kom inte med denna gången heller, dvs dongle lös cubase)
 5. pme

  Cubase 7

  Det är bara att flytta med donglen.
 6. Waves har ganska mycket skräp och de har en hel del bra grejer också. Visst du kanske kan hitta en och annan gratis plug som motsvarar eller är bättre än en waves ur något perspektiv. Men inte alls för vissa. Men dessa meningslösa signatur pluggarna som de har är det verklign någon som använder dessa?
 7. Hittade inte så mycket som var av intresse. Microshift från soundtoys. Flera hade bra priser på NVME diskar men det blev ingen i alla fall.
 8. pme

  Ny dator för musik sent 2018

  Vad ska man ha ett sånt grafik kort i en musik dator? 1030 utan fläkt är ett bättre val.
 9. pme

  Ny dator för musik sent 2018

  Intel har släppt i9-9900 med 8 cores i hyfsat bra prisat läge. Känns som det givna i dag för en hyfsat tilltagen budget som 15000. Vill man köra Mac så är väl mini det vettigaste, men de är dyra och svåra att bygga ut.
 10. pme

  Vilken mikrofon ska jag köpa?

  Klarar du ett blindtest som matchar ditt påstående?
 11. pme

  Vilken mikrofon ska jag köpa?

  Lägg till en 500 så kan man köpa en GAP Pre73. För 2500 kan man köpa en Pre73jr. Riktigt bra preamps och till en transformator lös mik som NT1 så är de ett perfekta komplement.
 12. pme

  Cubase 10

  Tja, detta var nog inte riktigt vad folk hade hoppats på när cubase skulle fylla jämt. Tunnheten underträffade i alla fall mina ganska lågt ställda förhoppningar. Kan man avvara en tusenlapp på meningslösheter så är detta att bra val. Det mesta verkar vara gjort med laptop användare i fokus. Allt utom önskemålet att skippa dongeln. Sjunger man uselt så kanske variaudio 3 kommer att vara anledning till att uppdatera. Många gamla buggar är kvar. Lite skeptisk till gui "förbättringarna", men det kanske blir vettigare med en retina skärm. Någon som hittat något riktigt användbart i 10:an?
 13. pme

  Cubase 9.5 updates

  Fler än man vill ha.
 14. pme

  Cubase 10

  Cubase 10 är ute nu.
 15. Kan du inte ta en bild på inkopplingen?
×