Senaste nytt m3
Gå till innehåll

damien thorne

Medlem
 • Innehållsräknare

  51
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om damien thorne

 • Placering
  Medlem

Senaste Profilbesöken

1 441 profilvisningar
 1. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Hoppas det är ok att lägga upp 10sekunder av låten även fast det är en cover. La in equalizer + en limiter på gitarrerna. Blev bättre tryck. Gitarrljudet duger, men jag är inte riktigt nöjd än. Jag har spelat in 2 gitarrer och klonat båda. 100%R, 75%R, 100%L, 75%L Testade först att spela in 4 gitarrer, men det blev så grötigt (jag spelar för otaight) Som sagt så ska jag kolla närmare på programmen som Die Hard tipsade om. Om det ger mig bättre ljud så kan det kanske vara värt att köpa senare då ekonomin ser bättre ut. To Live Is To Die Clip
 2. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Die Hard... Ja, jag menar tyngd på gitarren när man dämpar strängarna med höger hand och pumpar E. Jag testade några Cabimpulser då du tipsade om det för kanske 1år sen. Men jag fick aldrig till nåt bra ljud. Jag använder istället olika "signature presets" som jag har laddat ner från guitar rigs forum. Midibasen flyttar jag över till Studio Instruments (SI-Bass Guitar). Jag ska kolla upp programmen du tipsade om.
 3. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Tack för svar Slejnard. Jag har Sonar Platinum. Ezmix och Guitarrig. Spelar in direkt i datorn via en Scarlett Solo (ljudkort). Jag har en Ibanez rgir20fe med emg 81/60. Jag brukar ladda ner guitarpro filer. Exportera dom till midi och öppna dom i Sonar. Där behåller jag midibasen, miditrummorna och midisynthen. Tar bort alla midigitarrer och spelar in dom själv med min gitarr. Jag är inte nöjd med den distade gitarren. Får inte fram den rätta tyngden. Jag ska testa kompressor och limiter.
 4. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Tack för svar Die Hard. Jag har nog överskattat mastering, bättre då att jag lär mig mixa bättre. Candybag Det är to live is to die med Metallica Redigerat... Såg nu på reglerna att man inte får lägga ut covers...
 5. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Die Hard. Tack för svar. Ska testa en limiter. Var ska man lägga in limitern? På var och ett av kanalerna eller på masterkanalen (hela mixen även trummorna)? Pme. Mera tryck i låten, mer likt som det låter på en skiva.
 6. damien thorne

  Hur gör man en masterkanal?

  Jag har spelat i och mixat färdigt en låt. Hur gör jag nu för att mastra låten? (inte själva effekterna, utan hur gör man för att påbörja en mastring?) Läste att man skulle lägga alla spår i en masterkanal (eller var det masterbus?). Men hur gör man det? Tänkte testa ezmix färdiga masterprogram eftersom jag inte vet så mycket om vilka effekter man ska använda. Senare ska jag lära mig hur man mastrar själv.
 7. damien thorne

  [LÖST] Ljud på youtube och soundcloud via externt ljudkort?

  Jag var lite för snabb att fråga... Fick det att fungera nu. Felsökte ljudet. Den spelade upp testsignalen. Jag klickade då på att jag inte hörde den. Då gjorde den några ändringar på drivrutinen (tror jag). Sen hörde jag testsignalen. Nu fungerar ljudet på allt via Focusrite
 8. Hej, Jag har ett Focusrite Scarlett Solo ljudkort som jag spelar in elgitarr på i Sonar. Ljudet fungerar bra där. Har även gått in på inställningar i Spotify så att jag får ljud via Focusrite. Men hur gör jag för att höra ljud från Soundcloud och youtube? Det fungerar om jag stoppar in hörlurarna i hörlursingånegn direkt i datorn. Men jag vill kunna höra via Focusrite. Har testat alla olika inställningar på volympanelen, både på uppspelning och inspelning har jag valt Scarlett Solo.
 9. damien thorne

  Midimapper i "SI-bass guitar"

  Tack Sostenuto
 10. damien thorne

  Midimapper i "SI-bass guitar"

  Jag har glömt bort hur man flyttar upp allt en oktav. Hur gör man?
 11. damien thorne

  Midimapper i "SI-bass guitar"

  Hur löser man detta enklast? Make sure the MIDI notes in your track are within the playable range of the bass. If the notes are too low, or too high, for the bass, they will not sound.
 12. damien thorne

  Midimapper i "SI-bass guitar"

  Det är studio instruments av cakewalk jag menar.
 13. damien thorne

  Midimapper i "SI-bass guitar"

  Finns det nån Midimapper i "SI-bass guitar" liknande som det finns till trummorna? Jag brukar ladda ner guitar pro filer och göra om dom till midifiler. Dom öppnar jag i Sonar Platinum och behåller bara trummor och bas (spelar alla elgitarrer själv). Problemet jag har är att dom mörkaste tonerna inte hörs på basen när jag spelar upp låten. Tidigare löste jag det med att flytta upp alla dom mörkaste en oktav, men vill helst slippa det jobbet. När jag öppnar upp basen i SL-bass guitar och klickar på E-strängen så hörs tonen, men inte när jag spelar upp låten. Kanske kan man lösa detta i en midimapper?
×