Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

damien thorne

Medlem
 • Innehållsräknare

  38
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om damien thorne

 • Placering
  Medlem

Senaste Profilbesöken

1 334 profilvisningar
 1. Hej, Jag har Sonar och Guitar Rig och AmpliTube. Har laddat ner några "effektpedaler" tex tse 808 http://www.tseaudio.com/software/tse808 och KeFIR https://www.kvraudio.com/product/kefir_by_piotr_habib_pyrzanowski Hur installerar jag den i Guitar Rig så att den syns bland "Components"? Hur gör jag i AmpliTube.
 2. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  Snygg gitarr Roligt att höra ett ljudexempel. Bra ljud, låter professionellt. Jag kan också passa på att fråga hur du fick till sången? Vilka effekter? Hur många "vocal layering"? Autotune? Hur har du ställt "pan" höger, vänster, center på dom olika sångkanalerna?
 3. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  Ska kolla overloud. Tack för svar
 4. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  En till fråga. Om jag skulle ladda ner Poulin LeCab2 och använda den i Amplitube, Ezmix och Guitar rig. Skulle det bli ungefär samma ljud i dom olika programmen om jag har exakt samma inställningar?
 5. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  Nu har jag läst allt du skrev. Tack för långt och bra svar. Nu vet jag vad jag ska testa dom närmsta dagarna
 6. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  Med ställa balansen så menar jag tex 80% höger och 80% vänster. Tack för ännu ett långt svar. Ska läsa det sen, nu måste jag laga mat.
 7. damien thorne

  Bästa gitarreffektsprogram för tungt ljud?

  Tack Hellpigg och Die Hard för svar Jag har testat lite olika ampsims med olika presets. Just nu använder jag guitar rig, men jag är inte riktigt nöjd med ljudet. Vad är Cabimpulser? Tack för tipsen hur jag ska ställa balansen och att jag ska köra med olika ljud på höger och vänster. Quadtracka, är det att spela in samma låt 4 ggr? Där jag har två spår till höger och två till vänster? Isåfall, ska alla 4 spåren ha olika ljud?
 8. Hej, Går det att med enbart gitarren inkopplad i ljudkortet (ej via förstärkare), få ett tungt gitarrljud med bra tryck? Isåfall vilket program tycker ni är det bästa (tex guitar rig, amplitube, revalver, ezmix)? Vilken presetskombination använder ni för detta ljud? Och hur är balansen ställd på dessa ljud? Tex puppetsmaster 100% höger, panterawalk 50% höger, och samma presets på vänster kanal. Ljudet jag är ute efter är liknande: Metallica - Master of puppets Pantera - A new level Rammstein - Links 2 3 4 Five finger death punch - Salvation Om ni kan så får ni gärna länka till nån låt ni gjort där ni använder detta ljud. Observera att det ska vara helt utan förstärkare. Om det inte går att få detta ljud med enbart gitarreffektsprogrammet, vad behöver jag köpa då? Ljudkortet jag har är Focusrite Scarlet Solo. Gitarren är en Ibanez RGIR20FE med Emg 81 och Emg 60 mickar. En nybyggd bra dator.
 9. damien thorne

  Installera Melodyne?

  Nu fungerar det. :-) Hade missat att kryssa i rätt saker som skulle installeras.
 10. damien thorne

  Installera Melodyne?

  Har nu testat att kopiera in filerna "melodyne.dll" och "melodyne.vst3" i alla mappar som jag hittat som innehåller plugins. Har även inkluderat dom mapparna i "plug-in manager". Hittar ändå inget nytt när jag skannar eller starar om programmet. Fortfarande är det bara "vocalsync" som finns under "region x" Nån som vet vad jag gjort för fel eller har nåt förslag på hur jag ska lösa det? Jag har även testat att installera om programmet.
 11. damien thorne

  Installera Melodyne?

  Får det inte att fungera. Jag har inkluderat mappen där Melodyne.dll finns i Cakewalk Plug-in manager. Där finns den med under "Plug-in Categories", "VST Audio Effekt (VST)". Den verkar ha hamnat fel på nåt sätt. Den finns med om jag högerklickar, "insert effekt", "audio effekt", "vst2". Men om jag klickar på den så öppnas melodyne, men den är bara tom.
 12. damien thorne

  Installera Melodyne?

  Tidigare hade jag installerat Sonar Platium och Melodyne på en laptop. Då kunde man högerklicka på ett audioklipp. Då fanns Vocalsync och Melodyne under "Region FX". Nu har jag installerad programmen på en ny dator, men då finns bara Vocalsync under "Region FX". Melodynde saknas. Men Melodyne finns under "Insert", "ReWire Device". Finns även som standalone. Hur får jag in Melodyne under "Region FX"?
 13. damien thorne

  Bygga dator?

  Japp, moderkortet har hdmi. Jag ska prova utan grafikkort till att börja med, sen får jag sätta in ett om det behövs. Tack för svar Japp, moderkortet har hdmi. Jag ska prova utan grafikkort till att börja med, sen får jag sätta in ett om det behövs. Tack för svar
×