Senaste nytt m3
Gå till innehåll

Pentatonic

Medlem
 • Innehållsräknare

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Pentatonic

 • Placering
  Nykomling
 • Födelsedag 1994-11-09

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  Dator - Macbook Pro
  Ljudkort - Audient id14
  Inspelningsprogram - Pro Tools 10, Logic Pro X
  Mikrofoner - Shure sm57, sm58, SE x1, AKG D5
  Akustisk gitarr - Taylor 110e, Takamine EG124c, Ibanez Concord 684
  Elgitarr - Hagström Super Swede, Cort M600
  Gitarrförstärkare - Blackstar HT Stage 100 4x12, Blackstar ID Core 10
 1. Pentatonic

  Ljudkortet vill inte funka

  Tjena! Min Mbox2 mini slutade fungera helt plötsligt igår. Vet inte varför.. Så jag bestämde mig för att testa mitt Phonic ljudkort. Phonic Firefly 302 usb. Laddade ner drivrutiner för några dagar sedan (minns inte från vilken sida). Nu när jag skulle testa det så funkar de inte. Power-lampan på kortet lyser ej och datorn, Pro Tools och Logic hittar inte ljudkortet. Har även testat att köra 9-12vDC strömkabel till ljudkortet, men det lyser fortfarande inte.. Det konstiga då är dock att jag mätte spänningen på kortet med en spänningsindikator och den visar att kortet får ström. Hjälp. Snälla. Någon? Ps. - Ljudkortet är inte begagnat och aldrig använt innan (det har aldrig åkt i marken, blivit blött, etc) - Alla kablar är hela och fungerande - Jag använder mig av Mac
 2. Pentatonic

  Plugins gitarr

  Har än så länge tankat ner Emissary från Ignite och LePou plugins som jag tycker låter mycket bra!
 3. Pentatonic

  Plugins gitarr

  Tack för all hjälp hittills! Var lite otydlig med vissa grejer kanske. Jag använder Mac när jag spelar in (och kör självklart med cabimpulser och overdrive). Brukar lägga upp det såhär: Noise Gate - Overdrive - Förstärkartopp - IR Loader. Men fortsätt mata på med impulser, alltid roligt med nya ljud!
 4. Pentatonic

  Plugins gitarr

  Började för ett tag sedan att köra Logic Pro X. Jag är mycket nöjd med programmet i sin helhet, men jag undrar om det finns några bra gitarr-plugins man kan ladda ner (helst gratis men kan tänka mig att betala en slant för det med). Dom som följer med när man köper Logic låter lite sådär tycker jag. Dom med cleant ljud låter dock väldigt bra! Tanken är att vi (bandet) ska spela in själva eftersom vi inte har råd med studiotid varje gång vi ska spela in. Vet att det blir betydligt mycket snyggare gitarrljud om man mickar upp förstärkaren men jag tror inte grannarna blir så glada om jag drar på min 100 wattare i lägenheten. Och i replokalen är det så fruktansvärt dålig akustik för inspelning (har provat). Är liksom inte ute efter det bästa gitarrljudet i världen, bara något man inte skäms över att lägga upp på youtube tex. För att vara lite mer specifik så är det alltså metall/rock vi spelar. Så det är sådana plugins jag letar efter. Tack på förhand! Ha det gött! Hoppas allt är bra, haaaaaj!
×