Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Emelie Gabriella

Medlem
 • Innehållsräknare

  45
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Emelie Gabriella senast vann den dag 21 april 2017

Emelie Gabriella hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

1 följare

Om Emelie Gabriella

 • Placering
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Malmö

Senaste Profilbesöken

1 043 profilvisningar
 1. Melodifestivalen 2018.

  Tänk att man kan uppleva något så olika. Ändå härligt va? 😃
 2. Melodifestivalen 2018.

  Ändå kul att få höra lite 6/8 delar på bästa sändningstid. Men svårt att nå ut till millenials med mobilen i högsta hugg antar jag. Jag gillar Linnéa Henriksson! Mellanakten tyckte jag var spännande.
 3. Melodifestivalen 2018.

  Gillade Ida - hon verkar brinna för det hon gör och ha hög integritet. Och jag förstår dansvänligheten i vissa av bidragen. Men på det stora hela? Mellodiokert.
 4. Vad får ni för känsla...

  Jag gillar det! Det här som ligger precis i gränslandet av melodiös musik och hiphop träffar mig någonstans. Personligen hade jag tyckt det varit spännande att höra hur det låtit om man drar det ytterligare ett snäpp, tex genom att bryta ackorden i vissa lägen (med en annan ton i bas än själva ackordet). Men bra jobbat!
 5. Tävling bland forumets medlemmar

  Lika bra att jag säger det vi alla tänker. Tema ’melankoliskt instrumentellt piano’ känns givet🎼 Skämt åsido. Kul intiativ! Jag följer gärna tråden.
 6. Nybörjar kitt

  Ser att ni pratar om lurar ovan - ska man ha speciella lurar för inspelning? Jag kör just nu med mina vanliga ’lyssningslurar’ så blev nyfiken..
 7. Detta är ju inte riktigt vad jag normalt lyssnar på, men bad min kära make lyssna eftersom han konsumerar mycket house (yes, i vårt hem spelar jag klassisk musik på flygel och han house i högtalarna. Så kan det bli). Han gillade det! Tyckte det var bra producerat och att det upplevdes dynamiskt. Var något han kunde tänka sig lägga till på spellistan.
 8. Hur bra är detta egentligen...?

  Hej! Här kommer några tankar från mig. Du får som förra gången ta det för vad det är, för genren är inte riktigt vad jag normalt sett lyssnar på och jag kan väldigt lite på den tekniska sidan. Men just därför kanske den är värd nåt, just för att feedbacken kommer ’från sidan’ I mina öron håller produktionen hög klass. Jag hade strukturerat om ackordföljden lite i refräng. Eftersom refrängen bygger mest på frasering och gung och melodin håller sig relativt enkel hade jag varierat ackordföljden lite mer. Kanske till exempel gå från c till e-moll till f6 (alt d-moll med f i basen). Eller kanske det går att lägga till någon instrumentell slinga som går parallellt med melodin? Spännande att få följa dig! Lycka till!
 9. Era låtar på Soundcloud?

  Den slingan satte sig verkligen! Går här hemma och nynnar nu😂
 10. Yet another X-mas song

  Nämen tack 😃 har nog alltid sett mig själv snarare som pianist än sångare, så vad glad jag blir. Rent logistiskt blir det förmodligen svårt, jag har ingen egen utrustning och kan lägga på spår på låtar.. annars lät det kul😊
 11. Yet another X-mas song

  Hej forumvänner! Jag kommer att minnas 2017 av flera anledningar, men bland annat för att det var året jag började försiktigt testa mig fram med att skriva instrumentell/klassisk pianomusik (en genre jag aldrig spenderat mycket tid i innan dess). Jag vill tacka de av er jag träffat här och som givit grym input till processen och inspelningsråd. Just det senare råden, de om inspelning, har jag kanske inte lyckats göra så mycket åt med rådande teknik (dvs min enkla lilla pianosladd) men jag lägger allt på minnet. Hur tackar man bäst nyvunna vänner i ett musikforum så här i juletid? Jo man skriver naturligtvis en episk julsång, hyr in en stråkkvartett och levererar högklassig julmusik. Om man inte har en episk julsång i sig och inte känner en kotte som äger en fiol går det dock lika bra att plugga in pianot i datorn och tralla lite spontant i (den uråldriga) micken dock. Om sången blir lite falsk kan man dra upp volymen på pianot bara - bra va!? Håll till godo: Ps. God Jul. It's the night before X-mas and everyone's asleep I wish to capture this moment to forever keep The smell of snow, the sound of peace At last my soul is full at ease My mom has been baking all day long While I mostly sat and wrote this song My father has made his famous pie But calling it famous is probably a lie My husband bought all his gifts online Boy I hope that tiny box is mine I've worked really hard on the rhymes this year You will never guess what I'm giving you Dear And X-mas sounds like me and you, That's as simple as it's true It smells like cinnamon in here, but my son says all cookies were eaten by deers Our neighbors stopped by for caroling I can't really say that they can sing And when their voices fade away, I could swear that I saw a distant sleigh And last not least I wish all of you, Merry X-mas and happy new year too
 12. Vad tycker ni?

  Hej! Tycker det är modigt och klokt av dig att vända dig åt ett nytt forum för kritik - en inställning som du kommer ha nytta av framåt. Fortsätt så! Jag har också lyssnat, och ska först och främst lägga in en not att jag är en musikprofil mer åt det melodiska hållet vilket nog gör det svårt för mig att recensera låten. Jag tycker det är en fin ljudbild och det finns ett bra gung rakt igenom. Jag hade fått ut mer av låten av ett par justeringar dock - dels att du jobbar mer med nyanser (så det händer något i styrka eller tempo) och dels om musiken växlat mellan vers och refräng. Jag hade nog övervägt att tex ha en annan ackordföljd i refrängen, och personligen hade jag gärna sett någonstans att man landar i durackord Lycka till framåt med musiken!
 13. Era låtar på Soundcloud?

  Tack för de fina orden! Känner mig väldigt ödmjuk av jämförelsen. Vidare älskar jag musik och mår otroligt bra av att ’låta ringarna gå’ över pianot, men vet i stort sett noll om inspelning. Delvis därför jag hänger här på forumet. Så tar tacksamt emot dina tips om inspelningstekniska förbättringspunkter, jag googlar och försöker förstå hur jag inkorporerar det i spåren. Tack!
 14. Era låtar på Soundcloud?

  Kort slinga för att få det där härliga fredagslugnet:
 15. Jag köper vad ni säger och att man aldrig börjar från ett helt blankt papper när man komponerar musik. Man influeras och mer eller mindre medvetet påverkas man av andras musik. Antar jag hajade till eftersom det kändes så bakvänt från mitt perspektiv, att utgå från data (något som är så kliniskt jämfört med vad "inspiration" är, vad nu det är). Och kan inte låta bli att undra om musiken lyckas bättre gentemot den stora massan om den är baserad på vad vi vet om deras beteenden jämfört med om den är skapad för skapandets skull... Inser att jag nog är ganska naiv vad gäller hur musikbranschen fungerar också, jag utgår ju från tanken att musik är en konstform. Tack för boktipset! Ska kolla närmare på det, låter ju hur spännande som helst
×