Just nu i M3-Nätverket
Gå till innehåll

Salbo

Medlem
 • Innehållsräknare

  25
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Salbo

 • Placering
  Medlem

Senaste Profilbesöken

566 profilvisningar
 1. Salbo

  Ny dator. PT8 vs PT12 dyrt!

  Jag slog till på studio one. 2000kr på black friday. Verkar smidigt och duger nog finfint till mig.
 2. Tjena! Spelar in med mina nyinköpta beg yamaha dtxplorer. (Använder addictive drums). Allt går bra tills jag matar på öppen hihat. Slag försvinner sporadiskt. Det låter som att någon vrider upp och ned volymen på hihaten. Med stängd kan man smattra på så fort man kan. Är det någon inställning på fotleden till hihaten som är problemet? Vad göra? Hare gött!
 3. Salbo

  Vilket ljudkort 1500-2000kr?

  Det blev ett focusrite i2i4 till slut. Tack för tipsen ändå!
 4. Salbo

  Vilket ljudkort 1500-2000kr?

  Behöver en audio in och en midi in (gärna 2)
 5. Salbo

  Vilket ljudkort 1500-2000kr?

  Behöver midi ingång på det också kom jag på.
 6. Följer. Funderar på att skaffa studio one och spela in bla digitaltrummor. Vad kör du för trumprogram? Lycka till!
 7. Salbo

  Vilket ljudkort 1500-2000kr?

  Tjena! Uppgraderar hemmastudion med bättre dator och även daw. Har kört äldre pro tools men hör nu mycket bra om studio one. Tänkte testköra gratisversionen först men insåg att mitt ljudkort mbox 2 inte funkar. Vad skulle ni satsat på för ljudkort? (max 2000kr). Presonus egna och focusrite 2i4 är det jag kollat på hittills. (kör digitaltrummor midi) hatar latency! Funkar amplitube, ez-drummer och liknande plugins bra i studio one?
 8. Salbo

  Ny dator. PT8 vs PT12 dyrt!

  Jag går och velar hit och dit. Har en ny kraftfullare Mac på g. Har PT8 LE på min gamla. Där har jag även addictive drums och amplitube. för PT8 måste jag ju ha macOS från 1800-talet. Fördelar PT8: har redan plugins och sparar massa tusenlappar. Mitt mbox2 är kompatibelt. Minus är att behöva ha gammalt OS (pluginsen kanske inte heller funkar i Sierra). Fördelar PT12 Fattar som att allt flyter på bättre när det är 64 bitars. Säkert nya smidiga funktioner. Kan använda Sierra och säker bättre modernare plugins. Minus är nytt PT, ny trumplugin, ny gitarrplugin, nytt ljudkort = flera tusen mindre i plånboken. Är det värt det? Hur skulle ni resonera?
 9. Tjena! Kör pro tools 8 på en imac late 2009 med 4gb ram nu. Laggar som bara den när jag lägger digitaltrummor via addictive drums, 6 sångspår (reverb compressor) 4 spår gitarr/bas (amplitube) 2 Midikeyboard Hur spenderar jag ca 15 papp bäst för att kunna spela in fler spår+plugins utan krångel. Äger ljudkort mbox 2 Dyrare dator och behålla protools 8 Eller billigare dator och pro tools 11? Vad krävs? Hur skulle ni ha gjort? Har hittat beg quadcore i7 ssd 16 ram för 11000 (250gb hårddisk) kan det vara nåt? Funkar i5 utan ssd? Är helt läst. Hjälp!
 10. Installerat om snowboard leopard ca 6ggr och precis fått safari att funka igen efter ytterligare några sena nätters googlande och trixande. Nu börjar jag fan ta stryk psykiskt av sömnbristen Ljudkortet hittas i midifönstret nu!!! Väntar bara på att pro tools laddas ner nu. Det är som en spännande tv serie som aldrig har nåt slut med snabba vändningar hela tiden.
 11. Tjena! Har köpt digitaltrummor som är mappade fel så att kaggen låter som virvel osv. Googlade och hittade att programmet midipipe skulle lösa biffen. Allt ljud försvann då. Kastade midipipe men upptäcker nu att datorn inte hittar mitt ljudkort i midistudio. Men Audiosignal går fortfarande bra. Finns det något sätt att återställa alla midi-inställningar på datorn så att mitt m-box 2 går att hitta igen? Midipipe funkade alltså upp allt även fast jag nu har dragit det i papperskorgen. Blir galen! Sitter uppe halva nätterna och är envis utan resultat. (är dålig på Mac). Hjälp! Hare gött! /Olle
 12. Nu har jag insett att om jag går in i ljud/midi-inställningar och testkör midi ingången så kraschar det programmet när jag slår på en trumma eller keyboard. Kör jag keyboard via usb funkar det galant. Tips på vad det kan vara?
 13. Tack! Kollade på den tidigare. Hittade ingen sån funktion i pro tools så jag använde midipipe för det som i denna tråd: https://discussions.apple.com/thread/369702?start=0&tstart=0 Efter det får jag inget ljud alls från trummorna utan bara från ez-drummer när jag klickar med musen på trummorna där. Hur kollar jag att midisignalen kommer in i en Mac över huvud taget? Tog bort midipipe från datorn utan att det blev bättre. Har klickat friskt på allt som har med midi att göra i protools. Kanske har klickat bort nåt där men jag tror det sket sig i samband med midipipe. Steg ett är nog på nåt vis att se att jag får in signal från trummorna över huvud taget men vet inte hur.
 14. Vad är daw? Har klickat på allt men hittar inte host. Har ez drummer 1. Det står battery low på trum modulen. Klurar om det kan påverka midi out signalen? Har ju testat allt. Avinstallerat map programmet. Tidigare fick jag ju ljud i skiten fast fel ljud. Nu är det ju helt dött!!! Jag blir galen!!!
 15. Tackar! Verkar inte gå att mappa i ez-drummer. Skaffade midipipe som jag läste att någon använde i garageband. Nu får jag inte ut nåt ljud alls
×