Senaste nytt m3
Gå till innehåll

arkade

Medlem
 • Innehållsräknare

  63
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

arkade senast vann den dag 3 september

arkade hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om arkade

 • Placering
  Medlem
 • Födelsedag 1996-07-03

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrland
 • Min utrustning
  Behringer U-phoria UMC204HD
  Audio Technica AT2035
  Mackie CR4
  Alesis V49
  Oyaide neo TRS


  i7 6700k, ASUS Gtx 1080 rog strix, corsair 16gb vengeance 2133mhz, MSI Z170-A, samsung 850 EVO 500GB

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. arkade

  I need feedback :(

  Well, there is literally nothing to give feedback on. If it's your sound design, the pluck sounds good. Also this isn't a german forum barney
 2. helt okay mix. känns dock som att det är många arpar snarare än en melodi som låten är byggd omkring. Som att du lagt ihop ett gäng loopar. Dina melodier är bara på 3 bars. Därav känns de inte kompletta utan som arpar, och det blir repetetivt. Vill du skapa harmoni, förläng en melodi 3 bars till och ha lite variation där. Sedan kan du använda noterna i den melodin till att skapa ackord och arpar att ha för att harmonisera med melodin, och bygga intron, verser.. osv. På så sätt så får låten en karaktär och en melodi som man kan identifiera den med.
 3. Jag har inte mixat någonting alls. slängde ihop detta som ett exempel med nexus lite fort och satte på en limiter för att bespara er från earrape... . Tycker melodin är godlike och har en riktigt skön vibe.. Vore trevligt om någon sångare /låtskrivare kunde hjälpa mig att fånga känslan i denna melodi och göra något seriöst av det. Brukar inte hitta några sammarbeten här, men jag försöker igen.. Det är en melodi som skriker efter sång lixom. Jag känner att många av mina låtar skulle ha stor potential med ett sammarbete. https://vocaroo.com/i/s1Dqtdm7lmCW måste vänta flera timmar innan jag kan ladda upp på soundcloud igen så det där får duga
 4. Har endast ett lowpass filter i övergången till pianoversen efter introt haha. Annars är det inte någon automering alls än. Refräng leadet har ingen automering alls. Det är 2st trumpeter, en brass. Vad det än är på svenska, för att fylla ut vid 200hz.. Och synthen som jag använder som pluck på bar 4 i andra versen är också med i leadet. Jag ville få till mina nuvarande synthar osv innan jag gör klar resten av låten. Därav denna tråden.. Vore väldigt jobbigt om ingenting var mixat när jag har en slutkompad låt och jag ska mixa hela låten. Då hade jag hellre gått och dränkt mig Och ja, du har rätt att vissa ljud låter vassa och andra inte. Det är det som är problemet! T.ex den glitchade synthen som jag har som introt, och ligger bakom som ackord.. Den är alldelles för klen. Det låter som att den har ett lowpass filter, men det har den inte. Det känns även sm att den har någon vintage effekt, och den har inte det. Det är lite det som är det stora problemet. Jag gillar soundet på den, men jag vill inte tweaka inställningarna på den för mycket och riskera att förstöra ljudet. Därför gör jag det hellre i mixningsprocessen. Är inte tillräckligt flytande i min synth att kunna återskapa exakt de ljud jag hör. Det blir alltid någon liten defekt, och det räcker inte med EQ för att fixa det 😕
 5. arkade

  bygga vidare nåt här (vokalisation)

  ett annat piano med högre velocity som inte spelar så mjukt, e.v ökning av bpm, en kick, ett trumbeat skulle kicka igång låten. Vore nog ganska chill med ett deep house beat. Låter dock vackert som det är Så man kan göra mycket med den som den är också. Beror på vad man vill ådstakomma.
 6. Yes, jag blir nog tvungen. Jag har inte akustikbehandlat mitt rum. Så jävla dyrt material. Stort rum. Jag har alltid själva ljudbilden jag vill uppnå i huvudet redan, men jag blir alltid lurad av slutresultatet då jag provlyssnar i hörlurar. Just pga att jag inte har behandlat mitt rum.. Väldigt frusterande. Jag vill uppnå exakt det jag hör i min skalle.
 7. Sången och paden passar bra ihop. Det låter nice. Dina kickar är för det första väldigt snabba och har väldigt hög attack, snabb release och det harmoniserar inte med den lugna melodin. Din kick bör även eq:as ner lite vid c.a 200hz, då de ligger över resten och tar över fokuset från sången. Då smälter allt ihop mycket bättre. Hade låtit nice med en 808!
 8. arkade

  Ny singel och video!

  Gillar din röst starkt Bra med tryck och energi i den!
 9. Har fått till ett riktigt bra komp och jag skulle vilja ha lite hjälp att ge låten mer liv, rensa upp den och få det att låta mer cleant. Har prövat lite allt möjligt men känner mig inte riktigt nöjd. Antar att jag helt enkelt är tillräckligt duktig på mixning än och skulle behöva lite tips på hur jag kan få det att låta bättre .Har fokuserat väldigt mycket på den melodiska aspekten. Och nu är min mix stökig som bara satan.
 10. 0:07 så blir det lite väl tunnt. Basen försvinner lixom. Känns lite oväntat som förstagångslyssnare. Hade känts mer naturligt om du la en liten fill där. Skulle behövas en Sweep eller så droppet vid 0:41. Håller med Kjubeis om stereodjupet. Sedan kan jag inte uttala mig så mycket om kicken då jag inte har skaffat mig en sub än. Mina högtalare går bara till c.a 60hz.. Men för mig låter den första kicken bättre. Den första känns lite mer som en bättre allround mix för alla högtalare.. Den andra... överklassmix för folk med dyra högtalare?? Mitt öra kanske inte är tillräckligt tränat, men det var alla skillnader jag märkte. Annars skön låt
 11. Jag har många potentiella hitlåtar på G... Känner ibland att jag sitter på en guldgruva, sedan loopar man refrängen innan låten är färdiga för att de är så bra.. nån producent som känner igen sig haha? Jag producerar progressive house, edm. Jag söker en främst en sångare till mina nuvarande projekt. För att höra lite av vad jag har ett erbjuda, pma mig din discord eller något annat kontaktsätt (Mailar helst inte).. Utan direktkontakt som gäller. Har så många idéer som brister lite utan sångare. Har utvecklats något extremt på de månaderna sedan jag senast la upp en låt, så den är helt irrelevant. (Jag snickrade även ihop den på en natt och inte mer)Tack vare att jag är arbetslös har jag suttit uppemot 8-15 timmar och nördat ner mig i FL Studio i flera månader i sträck och är verkligen redo för ett sammarbete. Lyssna först, bestäm dig sen Att producera åt dig som sångare är också intressant. Keep in mind, jag har hittills producerat den musik JAG gillar, i mitt namn, så om vi inte klickar musikaliskt så lär det inte funka. Producentsammarbete på nya projekt är även intressant. Ni kan droppa ett pm ni också. Jag är väldigt sugen på att starta sammarbeten på en gång. Jag har då ingen inspelningsbooth eller något sådant, så sångare skall gärna ha inspelningsmöjligheter själv, det vore perfekt. Jag bor i norrland.
 12. arkade

  EDM-duo

  Jag har många potentiella hitlåtar på G. Sökes dock sångare, men öppen för producentsammarbete också. Vore intressant att se hur vi funkar ihop. PMa mig din discord, eller något annat sätt att kontaktas, så kan vi väl kolla in varandras grejer via teamviewer eller något sånt först, privat (Vill inte lägga ut något halvfärdigt här på forumet pga e.v copycats), sen så bestämmer vi oss om vi vill jobba ihop eller ej. Låter bra? Använder du FL Studio förresten?
 13. Bra jobbat. Snygg produktion, märks att du lagt ner tid. Ett litet minus är väl att man verkligen känner att du har någon avicii låt som referens. Det är svårt att undvika. Låtstruktur, liknande synthar osv. Rekommenderar dig att lära dig mer musikteori, och lyssna på mycket musik så du får mycket influenser från olika stilar, vilket Avicii gjorde. På så sätt så kan du utveckla en egen stil, något åt samma håll dock.. Får känslan att du tänkt "what would avicii do" ? Fast, du är ju inte på hans nivå, så låten känns lite amatörmässig av den anledningen.. Väldigt mycket ljud på vänstra sida speciellt i refrängen. Vilket känns onödigt då det blir ostabilt. Det skall vara balanserat. Ha gärna en baktanke med panningen. Om det är fullt i mitten, lägg bak ljudet lite, eller balansera dina ljud på höger och vänstra sida. Beroende på vad du vill ådstakomma.. Känns inte som att det är något större syfte med panningen här utöver att PANNA FÖR PANNINGENS SKULL
 14. arkade

  Post Malone - I Fall Apart (L Remix)

  Lägg på reverb på vokalerna där du klipper dem. Låter onaturligt vid t.ex 0:38. Man hör att det är klippt pga reverbet bara dör lixom. Referenslåt? En remix av en remix? Annars är jag rätt imponerad av din progress sedan sist jag såg dig. Märks att du lagt ner tid på låten.
 15. arkade

  Sampla ett lead :)

  Fattar inte vad du menar riktigt.. Håll tillbaka med musiktermerna när du inte har lärt dig dem än ... Man blir bara förvirrad. Om du vill kopiera ett synth ljud så är det bästa du kan göra att lära dig en synth till 100%. Vet inte vad du använder, men kolla upp någon guide på youtube. När du lärt dig hur din synth funkar, då kan du lyssna dig till det och återskapa synthen För övrigt så låter din synth extremt dåligt.... Väldigt mycket brus. Vet inte om det är ljudet eller din mixning.. Iallafall, lär dig använda din synth.
×