Senaste nytt m3
Gå till innehåll

arkade

Medlem
 • Innehållsräknare

  78
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Allt postat av arkade

 1. arkade

  Vill du bli remixad?

  Att denna tråd är så inaktiv.. Vore så jävla kul att ha vokaler att experimentera med..
 2. arkade

  Produktions polare sökes

  Typ 23848:e tråden jag skapar angående detta, men försöker igen. Jag är en kille på 22 år. De senaste åren har jag hållt på väldigt mycket med kompositioner och det är min starkaste sida. Jag har väldigt många komp som enligt mig har väldigt hög klass. Dessvärre inga släppta produktioner då jag inte velat släppa något jag inte tyckt varit färdigt, samt att jag tappat mycket motivation av att inte ha några kontakter inom musiken.. Har endast jobbat ensam. Jag diskriminerar inte någon musik utan jag lyssnar på det mesta och är intresserad av att pröva på det mesta, eller skapa något unikt! Vore bra att ha en polare som man kunde bolla ideer med, eller skapa någonting ihop med. Fördel om du också använder FL Studio. Jag kan min DAW väldigt bra, och jag har kunskaper med hårdvarusynthar (främst sylenth1).. Börjat lära mig lite Spire nu också! Jag har tillgång till det mesta jag kan tänkas behöva när det gäller synthar, samplade instrument osv. Jag kör helst direktkontakt via direktmeddelanden ELLER röstmeddelanden, och eventuellt teamviewer för att göra det enklare. Inga mail.... Hör gärna av er.
 3. arkade

  musik till text

  Det vore intressant! Vore bra att veta hur du vill ha den först dock.. Vilken stil, bpm, tonart och så.. Med bara texten så är det ju 100% improvisation. Kanske inte blir lika bra som du vill ha den då! Sjung gärna någon demo eller så, så experimenterar jag gärna med produktion.
 4. Du har nog väldigt rätt.. Har samma problem som denna grabben och jag har producerat i över ett år. Jag börjar alltså hela tiden på nya låtar, och det blir en loop som alltid låter jättebra, och jag sitter alltid och jobbar på mixningen på denna loop, eller fixar låtstrukturen på halva låten, och börjar sedan mixa innan det är helt färdigt, och jag blir aldrig riktigt nöjd med mixen, och den förblir halvklar och jag påbörjar ett nytt projekt. Har ändlöst med projektfiler liknande denna nedan när jag sitter och jammar på pianot och får så många olika idéer.. https://instaud.io/3mhR Har lixom nga problem med melodi eller liknande, men när det väl kommer till struktureringen så är jag så rädd för att experimentera och göra förändringar i det som redan lät bra. Svårt att bryta mönstret. Händer oftast att man sitter och mixar och lyssnar sönder låten tills man tappar sin kreativitet och motivationen att slutföra den.. Nån som kom ur detta som har några tips?
 5. arkade

  Ramminne?

  Jäklar. Du kör med 50 tums tv du eller?
 6. Har du en massa reverb på mastern eller kicken, eller har du inte cuttat några frekvenser på andra instrument där kicken ligger alls? Väldigt grumlig mix. Du har för mycket sidechain också, den enda attack du har i dina leads är när din sidechain "slår" Snåla lite mer med reverb, samt sidechain och lägg lite av fokuset under mixningen på att man skall kunna höra kicken iallafall. Ha en referenslåt när du mixar, och kräma inte bara på med reverb och sidechain så mycket du bara kan
 7. arkade

  Problem med interface

  Tjena. Har haft problem med mitt interface i flera månader nu, men det har nyss blivit ett snäpp värre.. För det första så slutar mitt ljud i resten av windows fungera då och då. Ofast då jag har min DAW öppen, trots att jag bockat ur "allow applications to take exclusive control of this device", men det händer när den inte är öppen också. Det löses alltid med att använda windows troubleshootern, fast väldigt störigt när det händer hela tiden. Jag googlade lite, och det stod att tidigare versioner av programvaran till mitt interface kan funka bättre, fast den versionen finns ju inte ens att hitta... Nu igår så fick jag ett annat problem. Jag hör en jävla massa brus när jag spelar musik i min daw. Har innan bara hört det där bruset då jag vridit upp gainen på mitt interface, men nu brusar det och låter helt förjävligt. Det är mest där jag har mycket lager. T.ex supersaws, annars så är det faktist inga problem med bruset. I övriga windows så låter musik bra, så det är inte så att mitt interface har gått sönder heller. Vad ska jag göra? Interface: Behringer umc204hd Bitrate windows: 24bit, 44100hz (Studio kvalitet) Daw: Sample rate 44100hz. UMC Asio inställningar: 256 samples asio buffer storlek 4 kanaler, 24 bits output.
 8. 22 år gammal. Har lärt mig musikproduktion i lite över ett år. Jag fick en keyboard av mina föräldrar då jag var runt 6 år gammal. Några år efter det så köpte jag en elgitarr. Konstigt nog så lyssnade jag på mycket mer 80-tals hårdrock osv som liten än vad jag gör nu. Jag började för några år sedan lyssna mer och mer på house-musik, country och lite allt möjligt. Köpte mig en aukustisk gitarr osv! Någonstans där så kom tanken på att börja med musikproduktion upp, då det finns så mycket som jag inte kan ådstakomma med bara en gitarr! Jag har alltid vetat att jag vill hålla på med musik på något sätt. Och jag har alltid varit väldigt driven, lite för mycket. Därav köpte jag en riktig kopia av fl studio, en synth, mic, midi keyboard & ett par högtalare först, Inga piratkopior här inte. Jag var väldigt seriös från första början, fast jag släppte lite skräp då.. Och jag är det än.. Jag har inte släppt musik på många månader, för jag är verkligen perfektionist. Jag vet vad jag vill höra, men jag har inte varit tillräckligt duktig för att återskapa det än, och jag vill att allting ska låta skitbra. Jag nöjer mig inte med att släppa något skräp. Det kommer musik om ett tag Och det kommer att vara musik som jag är väldigt nöjd med. Denna tråden fick upp ett minne som jag hade förträngt.. Jag var väl c.a 7-8 år gammal och jag hade skrivit en fånig låttext, och jag ville höra vad min pappa tyckte.. Den gick "I love your heart, you love my heart, i love your dreams, youre dreaming of me"....... Jag får en cringe-attack så fort jag tänker på det. Detta får mig att tänka på, har ni andra några pinsamma erfarenheter från tiden då ni kanske.. inte var så bra? (Kanske behöver en egen tråd?)
 9. arkade

  Feedback

  I wouldn't call this trap. It's too melodic. It's more a poppy/girly upbeat type of rap beat? But well done. Very catchy. I like it! Yes it does sound compressed but i don't think that's a huge problem. It's added thickness, and in fact i like what you did with your sub. Very satisfying fullness Some of your drums has a bit too much treble attack in them though. Go a bit easier on the higher frequencies. 0:38 you could use some more stuff to make it fuller imo. It's a complete breakdown to only a lowpassed piano basically. Since the focus is on the piano, and it's lowpassed, it makes it sound boxy.. You gotta have something else there for the lowpass to fit in. It'd fit nice with a crispy ARP on top of the piano, during the transition to the chorus. Would also help create tension for the buildup! The clap there is a bit dry too. It needs reverb. Otherwise it's a pretty well produced i'd say! It reminded me of this song.
 10. arkade

  Vad tycker ni?

  Jag tycker melodin är rätt bra, du har känsla för det. Bra början. Det finns där det kan bättras, men du är på rätt spår För övrigt ang. kompet så tycker jag din riser som du gjort i verserna med dendär plucken är lite för långt, samt att du bör inte använda samma pluck som i ditt lead i din riser. Det får det hela att låta väldigt amatörmässigt. Det skulle vara någon mer variation där. En liten trudelutt med en annan synth i övergången till refrängen t.ex, så det fortsätter vara intressant även i verserna. Lyssna på musik du gillar för att få inspiration och lära dig olika tekniker. Lyssna inte bara för njutningens skull. Försök återskapa det du gillar i musiken du lyssnar på! Kicken som börjar vid 0:43 passar inte in. Den har inget syfte där. Du behöver bas + sub. Fler lager. Din pluck kan funka i resten av låten men i refrängen behövs det absolut mer lager. Den hoppar inte igång i refrängen lixom. Kolla upp på youtube "how to layer leads". Det saknas också brus(whitenoise) och impacts. Det är viktigt.. Om den är Kygo inspirerad, eller edm över huvud taget. Det gör en STOR skillnad.
 11. Hej. Har producerat i lite över ett år, och ett problem som får mig att fastna precis hela tiden är att få tillräckligt med variation i mina låtar. Jag är redan bekväm i min DAW och med melodier/ackord osv. Det är när det kommer till låtstruktur och variation som jag fastnar. Jag har många påbörjade låtar på lager men jag vill verkligen inte bara kopiera introt/första versen och loopa allt tills jag har en låt. Vill hålla det intressant, och jag vill verkligen inte släppa en låt som jag personligen inte tycker låter bra hela vägen igenom, proffsigt osv. Av någon anledning fastnar jag alltid på samma ställe.. Har man sång så skapar man mycket variation genom att ändra texten osv för att ge låten sin it-faktor lixom, men jag kan inte sjunga.. Ge mig inspiration. Vad kan jag göra för att fixa mitt lilla problem? Detta är vad jag jobbar på just nu. Som sagt, jag fastnar ofta efter refrängen. Därav har jag bara kommit dit hittills.. https://instaud.io/378k Edit: Märkte precis. Låten slutar vid 1:22. Glömt ta bort några random patterns ur playlisten som låg där i slutet....
 12. arkade

  Brant eq cut eller curvig?

  This. Rekommenderar dock Fabfilter Pro-Q som EQ för situationer när man vill höja någon frekvens väldigt mycket. Blir inte brusigt/resonant som i de flesta EQ:s. Färgar inte ljudet alls. Väldigt clean EQ.
 13. Påminner mig lite om martin gaye's let's get it on. Lovemaking music typ haha Bra jobbat
 14. Tyckte det var roligt bara. Du förstår mig säkert när du hållt på ett tag. Sönderlyssnade presets av de som använder sig av sylenth. Arp 303 saw är ett snäpp värre då det är det första man hör när man öppnar sylenth.. Liknande arps dock.. Unika, som sagt.. Men det är väl inga problem att experimentera med presets. Har jag inte sagt Det är så alla börjar, självklart. Kör på
 15. Bäst att ha en grövre kick i droppet snarare än en klenare kick. Kicken hörs bara tydligt vid 0:15 t.ex. Jag tycker mig dock höra att du använder en kick som en fill vid 1:07..? Använd gärna din kick till att skapa takt i låten, snarare än som fills. Du använder sylenths original presets Skydrops och Drive hör jag. Unik kombination minst sagt...
 16. arkade

  I need feedback :(

  Well, there is literally nothing to give feedback on. If it's your sound design, the pluck sounds good. Also this isn't a german forum barney
 17. helt okay mix. känns dock som att det är många arpar snarare än en melodi som låten är byggd omkring. Som att du lagt ihop ett gäng loopar. Dina melodier är bara på 3 bars. Därav känns de inte kompletta utan som arpar, och det blir repetetivt. Vill du skapa harmoni, förläng en melodi 3 bars till och ha lite variation där. Sedan kan du använda noterna i den melodin till att skapa ackord och arpar att ha för att harmonisera med melodin, och bygga intron, verser.. osv. På så sätt så får låten en karaktär och en melodi som man kan identifiera den med.
 18. Jag har inte mixat någonting alls. slängde ihop detta som ett exempel med nexus lite fort och satte på en limiter för att bespara er från earrape... . Tycker melodin är godlike och har en riktigt skön vibe.. Vore trevligt om någon sångare /låtskrivare kunde hjälpa mig att fånga känslan i denna melodi och göra något seriöst av det. Brukar inte hitta några sammarbeten här, men jag försöker igen.. Det är en melodi som skriker efter sång lixom. Jag känner att många av mina låtar skulle ha stor potential med ett sammarbete. https://vocaroo.com/i/s1Dqtdm7lmCW måste vänta flera timmar innan jag kan ladda upp på soundcloud igen så det där får duga
 19. Har fått till ett riktigt bra komp och jag skulle vilja ha lite hjälp att ge låten mer liv, rensa upp den och få det att låta mer cleant. Har prövat lite allt möjligt men känner mig inte riktigt nöjd. Antar att jag helt enkelt är tillräckligt duktig på mixning än och skulle behöva lite tips på hur jag kan få det att låta bättre .Har fokuserat väldigt mycket på den melodiska aspekten. Och nu är min mix stökig som bara satan.
 20. Har endast ett lowpass filter i övergången till pianoversen efter introt haha. Annars är det inte någon automering alls än. Refräng leadet har ingen automering alls. Det är 2st trumpeter, en brass. Vad det än är på svenska, för att fylla ut vid 200hz.. Och synthen som jag använder som pluck på bar 4 i andra versen är också med i leadet. Jag ville få till mina nuvarande synthar osv innan jag gör klar resten av låten. Därav denna tråden.. Vore väldigt jobbigt om ingenting var mixat när jag har en slutkompad låt och jag ska mixa hela låten. Då hade jag hellre gått och dränkt mig Och ja, du har rätt att vissa ljud låter vassa och andra inte. Det är det som är problemet! T.ex den glitchade synthen som jag har som introt, och ligger bakom som ackord.. Den är alldelles för klen. Det låter som att den har ett lowpass filter, men det har den inte. Det känns även sm att den har någon vintage effekt, och den har inte det. Det är lite det som är det stora problemet. Jag gillar soundet på den, men jag vill inte tweaka inställningarna på den för mycket och riskera att förstöra ljudet. Därför gör jag det hellre i mixningsprocessen. Är inte tillräckligt flytande i min synth att kunna återskapa exakt de ljud jag hör. Det blir alltid någon liten defekt, och det räcker inte med EQ för att fixa det 😕
 21. arkade

  bygga vidare nåt här (vokalisation)

  ett annat piano med högre velocity som inte spelar så mjukt, e.v ökning av bpm, en kick, ett trumbeat skulle kicka igång låten. Vore nog ganska chill med ett deep house beat. Låter dock vackert som det är Så man kan göra mycket med den som den är också. Beror på vad man vill ådstakomma.
 22. Yes, jag blir nog tvungen. Jag har inte akustikbehandlat mitt rum. Så jävla dyrt material. Stort rum. Jag har alltid själva ljudbilden jag vill uppnå i huvudet redan, men jag blir alltid lurad av slutresultatet då jag provlyssnar i hörlurar. Just pga att jag inte har behandlat mitt rum.. Väldigt frusterande. Jag vill uppnå exakt det jag hör i min skalle.
 23. Sången och paden passar bra ihop. Det låter nice. Dina kickar är för det första väldigt snabba och har väldigt hög attack, snabb release och det harmoniserar inte med den lugna melodin. Din kick bör även eq:as ner lite vid c.a 200hz, då de ligger över resten och tar över fokuset från sången. Då smälter allt ihop mycket bättre. Hade låtit nice med en 808!
 24. arkade

  Ny singel och video!

  Gillar din röst starkt Bra med tryck och energi i den!
 25. 0:07 så blir det lite väl tunnt. Basen försvinner lixom. Känns lite oväntat som förstagångslyssnare. Hade känts mer naturligt om du la en liten fill där. Skulle behövas en Sweep eller så droppet vid 0:41. Håller med Kjubeis om stereodjupet. Sedan kan jag inte uttala mig så mycket om kicken då jag inte har skaffat mig en sub än. Mina högtalare går bara till c.a 60hz.. Men för mig låter den första kicken bättre. Den första känns lite mer som en bättre allround mix för alla högtalare.. Den andra... överklassmix för folk med dyra högtalare?? Mitt öra kanske inte är tillräckligt tränat, men det var alla skillnader jag märkte. Annars skön låt
×