Senaste nytt m3
Gå till innehåll

luddeandersson

Medlem
 • Innehållsräknare

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om luddeandersson

 • Placering
  Nykomling

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  Cubase 8.5 Artist, Steinberg UR-RT 2, Oktava MK 12, SE Electronics SE X1.

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. En låt som jag skrivit. Berätta gärna vad ni tycker.
 2. luddeandersson

  Hjälp med att spela in bas

  Hej, tack för svar Jag förstår lite bättre nu. Jag kan inte gå genom ljudkortet först och sedan in i stärkaren. Jag måste gå genom stärkaren först och sedan genom ljudkortet. Jag hittade en gammal V amp som har en DI kanal, som jag skall pröva. Jag borde ha läst på lite mer och kollat lite fler youtube videos innan jag började dra sladdar och slå på strömmen. Tack och lov small det inte.
 3. luddeandersson

  Hjälp med att spela in bas

  Hej teknisk idiot här, jag försöker spela in bas där jag delar upp signalen så att jag får en DI (ljudet från ljudkortet) och en basamp (och en mikrofon). Jag kopplar in basen i preampen i ljudkortet och kopplar sedan en kabel från Main output till basampen. (Sedan använder jag mikrofonen för att fånga upp ljudet från basampen.) Men när jag gör så blir ju basampen en högtalare där min mix spelas upp. Jag har försökt med Line in, men då hörs ingenting. Hur gör jag så att jag kan enbart höra basen i basampen, och samtidigt få en DI signal in i Cubase? Jag har ett Steinberg UR-RT2 ljudkort. Tacksam för hjälp.
 4. Håller med de föregående, bra låt, med skön stämning. Men jag saknar kanske ett piano eller en gitarr som ger ett mer distinkt ljud, vid sidan av basen. De svävande syntarna och stråkarna skulle nog låta ännu bättre då, om de har något framför sig, som ger låten lite mer stadga. Bra låt!
 5. luddeandersson

  Feedback på låt!

  Väldigt bra! Påminner lite om Bill Callahan. Fint med det sparsmakade syntljudet i bakgrunden. Det kan vara mina hörlurar, men jag tyckte det var lite för mycket bas på rösten. (Eller kanske på reverbet.) Och lite för mycket ""boxiga" frekvenser (kring 200 Hz) på gitarren som kan tonas ned. En sak jag tänkte på var att en clean elgitarr med delay, som spelar några licks då och då, skulle kunna tillföra en del. (Lite som Richard Thompson på Walking on a Wire.) Är det inspelat i studio eller med DAW och EZ drummer och liknande?
 6. luddeandersson

  Feedback på låt.

  Väldigt bra råd om spectrogrammet. När jag kollade mina mixar ligger alla lågt mellan 2k och 8k, jämfört med referenslåtarna. Känns som ett stort steg framåt, så tack! Nu är jag åtminstone medveten om ett av de största felen.
 7. luddeandersson

  Feedback önskas

  Rytmiskt låter den bra, med lite orientalisk känsla på harmonierna. Men jag saknar en basgång, som ger en undre ljudmatta och driver tempot framåt.
 8. luddeandersson

  Feedback på låt.

  Jag har "notchat" alla spår, men antagligen har jag tagit bort för mycket på 5000 (för att få bort sibilianter). Och glömt lägga på lite high-shelf på mix-bussen, Basen och gitarren är riktiga instrument, men allt annat är data. Gitarren inspelad med liten oktava kondenser, och basen direkt in i ljudkortet. Hur mycket brukar du skära bort för att rensa bort störande frekvenser? Jag tar förmodligen bort för mycket (ca 5 db "notch" på allt som är boomigt, boxy, honky och nasalt), för att få klart ljud, och kan inte hitta en bra balans i låg och mellanregistret. När jag lyssnar på låten nu ser jag vad du menar med att den verkar lågpassad. Särskilt hi-hat och sången låter för dämpat.
 9. Hej, Jag har skrivit några låtar och försöker lära mig att mixa. Det går rätt trögt, jag kommer inte ens i närheten av den rena och varma ljudbild som de flesta av er förmår skapa. Skulle verkligen uppskatta några råd för hur jag skall förbättra ljudet på låten nedan. (Utförandet av låten är heller inte särskilt bra, men det känns bortkastat att slipa på det innan jag lärt mig skapa en acceptabel mix.) Vad vore de tre viktigaste sakerna ni skulle åtgärda för att få bättre ljud?
×